• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünümde Ablamın Taktiği Altin

Maddi durumum el verdikçe kardeşlerimin başından aşağı yağdırırım. Bir an bile düşünmem onlar bana yapar mı diye.

Ne biçim yetiştirmiş aileniz sizi? Onlar ne öğretmişse öyle devam etmişsiniz tüm kardeşler. Kendi çocuklarınıza da aynısını vereceksiniz. Yazık, ziyan oluyorlar.

Şu düğünlerde takının kemareya alınması lazım
Kimin ne taktığını bilelim bizde ona göre takalım
Mantığı saçma gelirdi
Değil demekki
Konu sahibi çok canınız yanıyorsa
Banane o zaman ver altınımı deyin ablanıza
Altın bu az para mı 👍

altın getirmedi diye ablanıza soğuk davrandınız peki düğünde annenizin babanızın arkadaşlarınızın taktığı altınlaro kv ye verirken soğuk davrandınız mı
anneniz şimdi size gelenleri geri götürürken siz rahat ediyormusunuz bence etmeyikesik
Bence burada asıl

Şu düğünlerde takının kemareya alınması lazım
Kimin ne taktığını bilelim bizde ona göre takalım
Mantığı saçma gelirdi
Değil demekki
Konu sahibi çok canınız yanıyorsa
Banane o zaman ver altınımı deyin ablanıza
Altın bu az para mı 👍
Altinimi geride istemiyorum bana düğünde taktiğin altına sayamsi zoruma gdio

Maddi durumum el verdikçe kardeşlerimin başından aşağı yağdırırım. Bir an bile düşünmem onlar bana yapar mı diye.

Ne biçim yetiştirmiş aileniz sizi? Onlar ne öğretmişse öyle devam etmişsiniz tüm kardeşler. Kendi çocuklarınıza da aynısını vereceksiniz. Yazık, ziyan oluyorlar.
Sen bu konuyla çok ilgilendin.Baska yerde malzeme ara kendine

Yapacak birşey yok
Çıkarcı bir ailede büyümşsünüz
Yani ablanız sizden çok farklı değildir sizde ablanızdan
İnsanın dna sına en yakın kişi ne evladı ne annesi nede babasıdır
Üzgünüm ama
Kardeşidir
Yutun gitsin yapacak birşey yok

Sen bu konuyla çok ilgilendin.Baska yerde malzeme ara kendine
Canım nereye isterse oraya yazarım.

Onca insan sizi eleştirdi. Başınızı ellerinizin arasina alıp da bir düşünmediniz nerede yanlış yapıyorum diye. Hiç utanmadınız, mahcup olmadınız. Verecek cevabınız olsa bu yorumu da yapmazsınız.

Ailecek samimiyetsizlik içinde yaşıyorsunuz. Teyze anne yarısı derler bir de. Hele anne yarısına bak. Altın davasında.

Ezik olmasaydın da altınını vermeseydin sen de.
Ne demek kaynanam aldı. Millet eşine dostuna destek için kendini zorluyor altın alıyor, o altın da kızın hiç sevmediği kaynanasina gidiyor. Ne büyük saçmalık.
Sanki bilmiyordun eşinin ailesinin böyle yapacağını. "Koca buldum kacirmamaliyim" diye her şeye he diyeceğine istemedigini söyleseydin , gerekirse ayrilsaydin. Ha haberin yoktu düğün günü mü bu yasandi? Buna göz yuman,seni de ezen (altınlar kadınin hakkıdır) kocayı niye o an bırakmadın da ödül gibi iki çocuk verdin?
Kaynanan senin belki yüz çeyrek edecek altınını gasp etmiş, ezilmiş pusmuşsun, ablan bir altın vermeid diye dağları oynatiyorsun sinirden.
Sence saçma değil mi?
Yengenç keske şu yorumuna 100 tane muhteşem atabilseydim.inan hislerime tercüman oldun.zaten yorumlarını genellikle beğendiğim bi uyesin.ama bu yoruma cidden düştüm yani

Afedersiniz ama altının ordan oraya gezmesine bir güldüm. :KK70:

Neyse. Altının sizde kalmasını istiyordunuz da niye verdiniz? Kendi isteğinizle verdiniz ama o vermek istememiş. Tamamen kendi isteğine bağlı. Bir de sünnet vs gibi özel anlarda ben hediye alınması taraftarıyım. Hepsine altın yetiştirmeye kalksak ohooo.

Doğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
Ablam bana ne getirmis ne getirmemis hic dert etmesigim icin bilemiyorum.

Evet kardeşler arasında aldım verdim mantığı saçma. Ama düğünde takılana saymak daha saçma bence. Abla evlenirken kardeşler bekar olduğu için genelde takmıyor ama kardeşler evlenirken ablalar abiler takıyor. Hem ablayım hem kardeşim. Hepimizin çocuğu oldu düğünü nişanı oldu hesap kitap yapmadık. Cebimizde daha fazla olsun daha çok veriririz hepimiz. Karşılıklı kardeş duygunuz hakim değil ikinizde de sorun var. Ve kız tarafının taktığını bile kayınvalideniz aldıysa keşke ona daha çok hesap kitap sorsaydınız.

E ablana deseydin 'kaynanam gasp edecekmiş abla,sen takma elden ver' diye. Demediysen kızın ne suçu var? Müneccim mi böyle saçma şeyi tahmin etsin. İyi, kaynanan çaldı diye kadın koca çeyreği görmezden gelsin

Back