• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünümde Ablamın Taktiği Altin

Saygısızlık yapmayın düzgün konuşun burda kaynanam diğer gelinlerine aynısını yapmış ben en kucukleriyim Ablam altınların bana kalmcgni bile bile taktı diğer ablamda aynı şekilde taktı qma benden onu geri beklemedi ben onu hediye olarak taktım sana dedi ama diğer ablam sunettimde taktgim altınla odestik dio ama ben benimde cocgim olr ona getir düşüncesiyle taktim
Kimsenin size saygısızlık yaptığı yok,kendinize yaptığınız saygısızlık ile kimseye fırsat vermiyorsunuz zaten.

Cok kolay seyler dimi zorunda dglm bu kdr basil

Evet. Bu kadar basit. Esimin ailesi altinlara cökecegini bilsem bastan ailemin altin takmasini engellerdim. Niye kayinvalideye yediriyoruz da pardon? Onlara gücünüz yetmedigi icin ablaniza gücenmeniz komik kaciyor

Hayır annem konuyu gündeme getirdi bende kirildgni söyledim oda kırılmaya hakkın yok ben senin düğününde taktım dedi ama taktiği altın bana kalmadiki
ablanızı bağlamaz kv ye VERMESEYDİNİZ (sonraki yorumlarınızı okuyup gördüm)

ablanız düğünde takmasaydı olmazdı çünkü ayıplanırdı.. o yüzden düğünde takmış

Okudukca sok oluyorum. Dugunde kaynanana kaptirdigin altinlardan ablana ne? Kadin takmis mi takmis. Sahip ciksaydin. Ay bu insanlarin degisik dusunceleri beni oldurcek
kv ye söz geçireme ablasına kafayı tak
pasif işte

bu arada kardeşimle aramda altın hesabı olmaz olamaz
çok şükür bin şükür

Terbiysizlesmesyin ahlaksız o nedemek koca die yanmasydim
Böyle bir adamla evlenme motivasyonunuz neydi diyor aslında. Birçok yörede aileler kendi taktığı takılar geri geliyor diye onları gelinle damada vermiyor. Buna tamamız da eşiniz de ailesi de resmen hırsız gibi çökmüş sizin tarafın altınlarına. Böyle bir adama, aileye nasıl tamam dediniz?

abla size düğünde takmış 1-0
abla size 1. doğumda takmış 2-0
siz ablaya doğumda takmışsınız 2-1
siz ablaya sünnette takmışsınız 2-2.

skor eşit, alacak verecek kalmamış. düğün takılarını kayınvalidenizin alması sizin sorununuz. vermeseydiniz.

problem solved.
3. Cocugu yapip bir de erkek tutturarak dogum + sunnet 2 gol daha atabilir. Kolay gelsin konu sahibi.

Ablamda bana kalmicgni bile bile takmasymis
Ayyy çileden çıkartıyorsunuz insanı ya. Ablan biliyorsa sen de biliyordun demekki altınların gideceğini. Gerekirse cadı gelin olsaydın da hakkını yedirmeseydin. Ailene söyleseydin düğünden sonra-önce taksaydı herkes. Göz yumup sonra faturayı başkasına kesmeye ne alışmışsınız. Kardeşinle çıkar hesabı yap,altınını kaptır faturayı ablana kes,sonra burda saygıdan söz et.Siz öğrenin saygıyı. Saygının en güzeli kendine gösterdiği saygıdır insanın bunuda öğrenin.

Madem düğün takılarının eş ailesine gideceği bu kadar kesin, ailenize niye altın taktırıyorsunuz? Hiçbir şey yapamasam onu engellerim yahu, garip garip işler.
Dimi ya çek köşeye de ki bunlar altinlari bana birakmaz. Bir takı takacaksanız çantama koyun. Yok illa göstere göstere taktıracak, bununla "hava" atacak, sonra da ağlayacak.

Ne bu böyle ?
Madem kardeşe bile geri gelsin diye taktıysanız takmasaydınız.

Ben de kardeşime düğününde büyük taktım , kardeşim boşanıyor .
Ne yapayım yakasına mı yapışayım ?

Kardeşler arasında bu küçük hesaplar cok cirkin .

Doğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
Kardeşimle aramda böylebir konu olsa çok üzülürüm☹️

Saygısızlık yapmayın düzgün konuşun burda kaynanam diğer gelinlerine aynısını yapmış ben en kucukleriyim Ablam altınların bana kalmcgni bile bile taktı diğer ablamda aynı şekilde taktı qma benden onu geri beklemedi ben onu hediye olarak taktım sana dedi ama diğer ablam sunettimde taktgim altınla odestik dio ama ben benimde cocgim olr ona getir düşüncesiyle taktim
ya ablanıza bunu nasıl sordunuz mesala ben sana altın takmıştım sen bana neden takmıyosun falan mı dediniz böyle bir konuya nasıl girdiniz ayy ben kardeşime hayatta diyemem böyle bişey ki o evlenirken ben işsizdim annem benim yerime hediye taktı ben evlenirken de yine annem onun yerine bana hediye taktı
ama doğumunda hediyesini falan aldım şimdi ben sana hediye aldım sende bana alacaksın falan mı diyeyim hayatta demem

Back