• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünümde Ablamın Taktiği Altin

Doğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
Bak şimdi
Görümcem evlenirken eşim ablasına kelepçe almış bilezik.Oda bizim düğünde çeyrek taktı. Sonra onun iki çocuğu olmuş onlarada çeyrek vermiş eşim bizim düğünden önce tabi. Benim iki cocugumada küpe aldı. Snra o sünnet yaptı bende gram götürdum. Sonra benim bi çocuğum daha oldu büyük ihtimal görümcem kendince benim başka çocuğum yok buyuzden 3.cocuga hediyeye gerek yok diye hiç bişey almadı gormeyede boş geldi. Oda ev aldı bende hayirli olsuna boş gittim 😬 esim asla umursamaz böyle şeyleri buyuzden bizim evde kim ne getirdi taktı muhabbeti olmuyor

Benim bir teyzem var Allah var durumları da fena değil. Benim çocuğum doğdu kadın girdi çıktı altın taktı. Hastaneye getirdi eve getirdi Mevlüde getirdi. Onun torunu oldu benim gücüm belli taktım bir altin geçtim. İkinci çocuğum oldu aynı şeyi yine yaptı kaç kez hediye getirdi. Bunu niye anlatıyorum gerçekten abla kardeş arasında bu muhabbet nasıl nasıl döner inanın aklım almıyor.

Benimde küçük iki kardeşim var onlara bende nisaninda da düğününde altın takicagim tabiki fakat geri beklemicegni ben abla olarak taktım ama bu konu anlatmak istediğim hep yanlış yere çekiliyor biz karşılıklı bebeklerimiz çocuklarımıza takarken ablam.sirayi bozup düğününde takmıştım dedi ve bunun bende kalmicagini bile bile yaptı .ve durumuda iyi kötü yoksul bı durumda değil benim sorumlgugmda olmayan bı altının hesabını bana kesti.
Kaynananıza da böyle hesap sordunuz mu sizden çaldığı Altınlar için? Neden böyle bir kadının oğlu ile evlendiniz
. Düğünden sonra altınları ben alacağım diyen kaynanayı oğlu ile tekmelerim valla

Evet. Bu kadar basit. Esimin ailesi altinlara cökecegini bilsem bastan ailemin altin takmasini engellerdim. Niye kayinvalideye yediriyoruz da pardon? Onlara gücünüz yetmedigi icin ablaniza gücenmeniz komik kaciyor
Böyle bir adamla evlenmem, düğün de yapmayacağım. Ama hadi böyle bir durumda buldum kendimi, tüm akrabalarımı tembihlerim öncesinde. Bana takacağınız altınları babama verin diye. Kaynana da alsın kendi taraflarının taktıklarını, kız tarafının takılarını rahat bıraksın bir zahmet.

Bu dediğimi bizzat görmüştüm bu arada. Kız tarafı, kendi misafirlerine zarf verdi. Onlar da takılarını, paralarını vs attılar içine. Gelinin annesine babasına verdiler.

Böyle bir adamla evlenmem, düğün de yapmayacağım. Ama hadi böyle bir durumda buldum kendimi, tüm akrabalarımı tembihlerim öncesinde. Bana takacağınız altınları babama verin diye. Kaynana da alsın kendi taraflarının taktıklarını, kız tarafının takılarını rahat bıraksın bir zahmet.

Bu dediğimi bizzat görmüştüm bu arada. Kız tarafı, kendi misafirlerine zarf verdi. Onlar da takılarını, paralarını vs attılar içine. Gelinin annesine babasına verdiler.

Yani. Öyle aileye öyle muamele. Birde kadin bunu diger gelinlere de yapti diye kendi kendine normallestirmeye calisiyor. Taki geri isteyecek insan ne dügünlere gitsin, nede taki taksin. Rezillik resmen.

Kardeşim her ay bana para atıyor çocuklara oyuncak al yok doğum günü için yok karne hediyesi için yok özlediğim için yok canım istediği için diye diye 🤣🤣 şimdi ben hesap yapıp aynılarını çocuğu olduğunda ona götürmeli miyim??
Bence hayır. Elimde ne varsa onu HEDİYE ederim

Getir-götür yapacağınıza hiç takmasaydınız. Altının başı dönmüş resmen. Kardeşler arasında bu hesapların yapılması çok çirkin ayrıca.

Ne kadar garip bir konu bu
Kaynana elinizden dünyanın altını alıyor sesiniz çıkmıyor ablanız bir altını tekrar getirmeyince hesap soruyorsunuz.
Ben ona taktım o bana takmalı diye düşünüyorsanız bile siz haksızsınız
Sonuçta o size düğünde getirmiş sahip çıkıp çıkmamak sizin meseleniz

Doğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
2 ye 2 düşünmüş ne olacak 1 altından sizde eğer bekarken takmadiysaniz o yüzden yapmıştır.Bosverin ablanizin çocuğu evlenecek büyüyünce sizde ona göre takı takarsanız.

Ne kadar garip bir konu bu
Kaynana elinizden dünyanın altını alıyor sesiniz çıkmıyor ablanız bir altını tekrar getirmeyince hesap soruyorsunuz.
Ben ona taktım o bana takmalı diye düşünüyorsanız bile siz haksızsınız
Sonuçta o size düğünde getirmiş sahip çıkıp çıkmamak sizin meseleniz
Burada birşey sormak istiyorum.Babam kuzenlerime borç diye bilezik götürdü.Ben tek çocuğum bana onlarin gelmesi gerekmiyor mu ?

O sizin ablanız????
Yuh yani bir de utanmadan sordunuz mu altınım nerde diye?

Burada birşey sormak istiyorum.Babam kuzenlerime borç diye bilezik götürdü.Ben tek çocuğum bana onlarin gelmesi gerekmiyor mu ?
Aç gözlüsün, biliyosun dimi?
Sen mutlu olamazsın, kocanda iki güne postalar seni, milletin başına çöktün resmen. Dünyadaki bütün altınlar senin olsa, doymazsın.

Benim ablam nikahta taktığı kolyeyi geri aldı.
Valla onlardan gelecek hayır gelmesin daha iyi. Verilen şeyin geri alınması çok çirkin.

Şaka misiniz 🤦
Altın taktigim hiç kimseden karşılık beklemem, hele ki kardeşten.
Bu konuda normal olmayan tek şey hesap tutmanız.

kardeşlerini içinde enson ben evlendim ,
onların çocukalrına yaptıklarımı taktıklarımı bana asla yapamazlar çünkü hem altın hem bavulla hediye yaparım
ben bir tane doğurdum ve kimin ne yaptıgına dikkat bile etmedim

boşver takma kafana

Durumum yoktu takamadim dese nalarim ama kendi dugununde altin takmadigi icin ona sayması komik geldi

Back