Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.
Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.
Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..
Siz neler düşünüyorsunuz?