Düğünsüz ve takısız gelin olmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düğün kadar başkalarının keyfine katlanılan başka bir organizasyon yoktur sanırım.
Hayallerimiz sahil kenarında sade bir nikahtı. Ama akrabalar yaşlı oturacak yer olması lazım, karınlarını doyurmaları lazım, müziksiz olmaz, aman yağmur yağar kapalı bir alan olsun... Derken bir bakıyorsunuz düğün tamamen başkalarının keyfini yapmak için katlandığınız bir duruma dönüşüyor. Stresi de cabası.
Altınlar da kredi çekilerek alınacaksa hiç alınmasın daha iyi. Altının değer kazanması da bir şey ifade etmeyecek yüksek faiz karşısında.
En güzeli çiftin başkalarına kulak kapayıp gerçekten nasıl mutlu olacaklarsa öyle evlenmeleri.

Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.

Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.

Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.

Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..

Siz neler düşünüyorsunuz?
Bu işler maddiyata bakmıyor ki arkadaşım sen nasıl istersen öyle olur. Ne yoksul insanlae var görgüsüzce düğün yapıp bi ömür borç ödüyorlar ne zenginler var sade bi nikahla evleniyorlar. Elbette ki kimseyi zora sokmanın manası yok. Maddi imkanı olan her insan elinden geleni yapar zaten..önemli olan sizin mutlu olmanız kim ne der diye düşünme. Boşver ben de yapmadım düğün nişan sadece nikah. Zaten oldum olası sevmem düğünleri o saçma sapan adetleri. Misler gibi de oldu valla

Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.

Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.

Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.

Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..

Bu denkleme bi de kaynanam yok kısmını ekleyin benim hayallerimi yaşıyor olursunuz

Aklıma roman vatandaşların, bütün sene yemeyip icmeyip, dişinden tirnagindan artırıp, şov üstüne şov yaptıkları düğünler geldi nedense. Dugunden sonra gene yoksul hayatı yalnız :) değer mi, değmez ama böyle adetler de var işte bu ülkede. Bence düşüncelerinizden vazgeçmeyin. Ben düğün yaptım ama bana sorun. Kaynana tarafım düğünde oynayan akrabalarıma bile kulp buldu. 😄 Düğünler, karşı tarafın gerçek yüzünün en net göründüğü yerler gibi geliyor bana nedense 🙂

Benim ablamda zamaninda hic birsey istemedi ne dugun ne gelinlik eve esyalari hepsini kendi aldi mutlu bir yuvam olsun die sonra nemi oldu hic degerini bilmediler ve 6 ay once vefat etti simdi ablamin kendi elleriyle aldigi esyalari ugrastigi herseyi baskasi kullanacak bi sene olmadan kocasi evlenmeye karar verdi ve ablama cok gordugunu obur kadina hak gordu diyecegim o ki kimseye acimayacaksin acirsan acinacak hale dusersin ve herseyden meraginizu alin bu dunyaya birkere geliyorsunuz kendinizi bu kadar degersiz hissettirmeyin

oh cok sukur gozu gonlu tok su arsaya bu eve su kadar gr altına evlenırım demeyen bırını de gordu bu gozler :dua: ınsaaaalllaaahhh cok mutlu olursunuz canı gonulden dılıyorum

Düğün yapmıyorum. Nikah ve küçük bir organizasyonla evleneceğim.
Ailelerden kim ne takacak bilmiyorum. Kendileri bilir bunu.
Nişanlımsa bir şey takmayacak bana, çünkü niye taksın? Benim için çok saçma, hiçbir mantığı olmayan bir şey bu.
Adamla evlenip aynı eve gireceğim zaten. Bana aldığı altını yine birlikte ödemiş oluyoruz. Birikim de olsa borç da olsa fark etmez. Niye kendi kendime altın alayım durduk yerde?
Konuşacak olan varsa da konuşsun, kendi problemleri.
Elalemi bu kadar düşünürseniz hayatta hiçbir konuda 1 gıdım ilerleyemezsiniz.
Ama "Düğün benim için çok önemli, düğünsüz evlenemem, içimde kalır" diyorsanız da bekleyin. Önemli olan sizin ne istediğiniz.

Sevdiklerinle yemek yiyecgine bir değil iki bilezik yapsın eşin. En azından altın size kalır . Bizim de kardesimiz nikahtan evlencek. Kına gecesini güzel tertip ediyoruz. İçlerinde bişey kalmasin diye. Nikah sonrasi yemeğe gitmeyecek kimse. Annemin evinde yemekler yapilcak. Gelen akrabalar yick. Düğün olmak zorunda değil tabi. Nikah sonrası yemek te yedirmek zorunda değilsin. Büyük bı borç batagi ile evlenmek hiç mantıklı değil. Herkes ister dizi dizi altinlari olsun. Ama bu devirde gerçekten çok zor.

Elalemin ne düşündüğünü boşver.

Eğer ileride bu senin için problem haline gelecek ve pişman olacaksan durumu olana kadar evlenmeyi erteleyin.

Düğünü düşünmeyin bence . Hem pandemi sebebiyle tam istenilen şekilde yapılamıyor. Hemde gelmek istemeyenler hastalığı bahane ediyor da gelmiyor fln boşuna hem masraf hemde gereksiz şu durumdadır . Ben yemekli düğünle evlendim ve pişmanım ne gerek vardı bı nikah yeter kınamı düğün gibi yapmıştım zaten . Maddi olarak da çok büyük bir külfet sonuçta abim daha dün nikahtan evlendi çok nda memnun olduk . Düğün de yapsan kimseyi memnun edemezsiniz ,mekanı beğenmez, yemeği beğenmez, ikramı beğenmez vs .
Takı meselesine geljnce eşin ailenle oturup konuşsun benim elimden bu kadar geliyor kabul ederseniz desin babanız da zora sokmaz umarım .benim eşim de geldi ve bu kadar oluyor dedi eğer daha fazla isterseniz borca da girerim siz bilirsiniz dedi .babamda kızım borç ödemesin sen yapabildiğini yap demişti .
Eğer eşinizden eminseniz kimsenin ne dediğine bakmayın mutlu olun herşey yerine gelir . Yıllarca borç ödemektense gönlünüzce yaşayın yavaş yavaş biriktirir alırsınız bilezik kolye neyse. Mutluluğu zorlaştırıyor bizim kültürümüz.

Merhaba size cevap yazmak icin uye oldum. Ekim ayinda evlendim düz nikahla. Koronayi bahane ettim 50 kisi cagirdik sdece nikaha. Esimin akrabalari hic destek olmadi dugun olayina. Zaten beni istemiyolardi. Cunku ben batiliyim esim kürt. Neyse cok detaya girmiyim. Ben takilarimi bursada bi yerden aldim. Gumus fakat altin kaplama. Cok bisey tutmadi fiyat olarak. Ayrica kimse anlamadi altin kaplama oldugu icin bildigin kallafi bir set gibi duruyor. Bende basta coook dusundum ben dulmuyum boyle evleniyorum acaba diye ama. Suan hic borcumuz yok allaha sukur ve coook mutluyuz. Pcosa ragmen tedavisiz hamile bile kaldim. 10gun once de dogum yaptim 30 haftalik. Suan tek uzuldugum sey bu malesef. Cunku cocugum kuvezde. Allah kismet ederse cocugum iyilesirse dunyanin en mutlu insani olucam. Bu arada yazarken aklima geldi ben evlendim 1 hafta sonra esim is buldu. Esimle evlendigimde isi bile yoktu, kalacak yeri bazi problemlerden dolayi yoktu vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X