- 30 Kasım 2010
- 9.572
- 19.168
- Konu Sahibi yasiyoruzsessizce
Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde altın gibi bir adam varmış. Karısı düğünden sonra gitmiş bozdurmuş kulağına küpe almış. Bu da burdan kulağımıza küpe olsun. Bozdurun Kizlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çekin krediyi sonra 4 5 yıl borç ödeyin o dilim bitene kadar yiyin birbirinizi snra pandemi sürecinde herkes sadece nikah yapabildi dulmuydu onlar. Millet bir gün konuşur ama siz ceremesini çekersiniz sonra o borcun. Babanlada konuş istemesin zora sokmanin anlamı yok bence. Bende istemedim evlenirken babam benim kızım mal değil oğluna baktığın gibi kizimada gözünüz gibi bakın dedi istemede. Ama tabiki kayınvalidem kimseden aşağı kalmamak için ben alırım bitane gelinim dedi bende karışmadim. Düğün sabahı kredi ile alındığını öğrendim. Tam 3 yıl ödemekle uğraştık aklınız varsa hiç bulaşmayın durumunuz neye yetiyorsa öyle yapinKasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.
Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.
Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..
Siz neler düşünüyorsunuz?
Bugun bir video izledim iki tıp öğrencisi ufacık bir meblağ ile evlenmiş mis gibi ki bu parayı da burs kyk ile biriktirmişler. Yani takılmayın öyle şeylere. Sonradan keşke şunu da yaptırsam falan diyorum ben bazen ama borçlu olmak onun zorluğunu çekmektense az ve öz sade bir nikah yeğdir.Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.
Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.
Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..
Takım vardı ama kıma yapmadım. Sade sayılacak bir düğümle evlendim. Elalem konuştu dinlemedim. Hiç içimde de kalmadı aaa çekim yapmadım, kınam olmadı diyeKasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
Takısız ve düğünsüz gelin olur; misal ben. Takı dediğiniz şu kadar gram bilezik vs istiyorlar, o değil mi? Bizde asla bunun muhabbeti olmadı, ayıp bir şey olarak görülür. Eşim hatıra olarak tektaş pırlanta küpe kolye almış, kv ve kp ayrı ayrı bilezik taktı. Düğün de yapmadık, az bir akraba ile müzikli bir yerde yemeğe gittik ve çooook eğlendik.Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
eee, karşı tarafın durumu yoksa ne yapsınlar.Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
aynen hatta benim evimde bazı eşyalarım da 2. elEylül de düğünsüz sadece nikahla evleniyorum. Kına bile yapmayacağım. Durumum olmasına rağmen millet göbek atacak diye gidip 40 50 bin vermem. Onu gidip tatile evime harcarım. Ki öyle de yapıyorum. Oradan oraya sürüklenmek vs o ambiyans benlik değil. Erkek arkadaşımda ailesinden destek beklemiyor sevdiğim bir yönü budur. Her şeyi kendi yapıyor bir bilezikler kaldı. Onda da ailem kredi vs çekecekse zorlanacaksa gerek yok diyorlar. Ailem hatta eşya bakmaya gittiğimizde aman kızım pahalı seçme diye tembihlerler. Eksik kalırsa biz alırız yardımcı oluruz gözüyle bakıyorlar. Altın vs zaten hiç konuşulmadı. Bunlar önemli değil benim için
karşı tarafın maddi gucu yoksa?Ben olsam düğünün sadece nikah olarak ve sade olmasını kafaya takmam ama takı konusunda biri birsey derse az oldu gibi buna çok bozulurum.
Eğer kafaya takmayacaksaniz olur tabi. Siz ne hissedersiniz onu düşünün.
aynen, yil olmuş 2021, dul ne demek..Kimse bana böyle bir cümle kurmaya cesaret edemez. Size de etmesinler. Ne münasebet böyle cahil cahil insanların laflarını dinliyorsunuz? Sizinle böyle cümleler kuranlara birkaç ters yanıt verirseniz bence devamı gelmez.
Ayrıca bu virüste herkes düğünsüz evleniyor . Takı konusunda da düğünde gelinin kollarını bilezikle doldurup sonrasında alınmasındansa hiç takılmasın daha iyi .
Benim annem de bileziksiz evlenmis. Erkek ailesi nikaha tam kadro bile gelmemisler (düğün değil nikah)
hatta koltukları bile taşındıktan sonra almislar. Kına gecesinde babam işten gelip evlerine kömür taşımış falan. Ama 33 yıldır kavgasız gürültüsüz huzur icinde yaşıyorlar. Zamanla her şeylerini aldılar. Hala birbirlerine 'askim' diye hitap ederler. Bence önemli olan da bu. Ondan bundan borç alıp takacagi altının hayrını mi göreceksiniz ki? Evlenince ya bileğinden söküp satacak borcunu ödeyecek ya da siz bogazinizdan, aldıklarınizdan kisacaksiniz ödeyeceksiniz. Yani düğünde elalem 'takti' desin diye neden cekesiniz ki?
Olur, ben oldum. Üstelik bizim maddi durumumuz da iyi. Sadece gereksiz buldum.altin takı sevmiyorum.sonradan bozdursam ne gereği var. Düğüne de hiç heves etmem.rahat rahat nikah ,ardından yemek. Bitti.yorgunluk yok stres yok lüzumsuz masraf yok.Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.
büyüklerimiz maalesef bu şekilde düşünüyor neden olmasın borçla evlenip huzursuz olmaktansa takıda düğünde istemem yaniKasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.