Düğünsüz ve takısız gelin olmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman derdine bak tak sahte bilekliği al sana gösteriş namınız yürüsün ✔️
Salonlarda pandemi var zaten istemiyorum dersin babana olur biter hiç olmadı düğün düğün derse başla ağlamaya ya size bişey olursa felan diye nikah dan sonra evde yakınlar bir oynama gibi bişey yeter de 😀

Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.

Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.

Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.

Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..

Siz neler düşünüyorsunuz?
Sana sadece şunu söylicem düğün isteyen veya istemeyen olabilir herkesin kendi fikri. Dün kuzenim düğün yaptı 2 saat boyunca zorla oynadık ve hep klasik şarkılardı aşırı sıkıldım ama oynamak zorundaydık. Gelin mecbur hep gülümsemek zorunda.. Ben sevmediğim için oynamayı bana aşırı yapay geliyor. Ki gelinle damat çok yoruldu ve sıkıldı düşün sürekli Ankara’nın bağları erik dalı falan 😂 ama kendin eğlence yapsan sevdiklerinle istediğini çaldırırsın hem yemek yersin hem oynarsın. Düğünden sonra hem ablam hemde kuzenim bana aklın varsa düğün yapma dediler. Onların aileleri karşıydı yapmak zorundalardı. Ya bilmiyorum tanımadığın akrabaların sürekli incelemesi rahat oynayamamak ve asla oturamazsın çünkü gelinsin..

Kasım ayında kısmet olursa evleniyorum. Erkek arkadaşımın vov denecek kadar bir birikimi yok. Onun ailesinden maddi bir yardım gelemiyor, çünkü gerçekten durumları yok. Krediye bulaşmak istemiyorum, bazı haklı ve geçerli sebeplerden dolayı.. ki kredi çekse eminim evlendiğimizde borçtan başımızı kaldıramayacağız. Orta halli bir durumda olacağız, bende çalışıyorum. En fazla 1 bilezik takacak durumda. Bu duruma çok üzülüyor, akrabalarından borç istemiş sırf bu sebeple. Ama ben gerek olmadığını, hiçbir şey istemediğimi söyledim. Bu sefer ailemin sorun yapacağını düşünüyor. Ki babam gerçekten abartı bir sayı olmasa da ister gibime geliyor.

Ve düğünde istemiyorum. Sade bir nikah ardından tüm sevdiklerimizle güzel bir yemek..ardından yine orta halli bir balayı.. düğün benlik değil gerçekten, içimde kalacak bir şey asla değil. Bunun maddiyatla alakası yok.

Takısız ve düğünsüz gelin olmaz mı sizce? Fazla abartılmıyor mu? Durumu olan yapar tabi ki mis gibi. Elalem ne der diye çok mu düşünüyoruz, bilemiyorum. Akrabalarımız çok karşı özellikle düğün olmadan evlenecek olmamıza. “Dul musun sen, senin hakkında neler düşünürler” diyorlar. Çok terbiyesizce geliyor bana bu söylem.

Erkek arkadaşımda kendini böyle kötü hissediyor, tutturdu o zaman kredi çekeyim diye. Arkadaşlarıyla konuşurken duyuyor onlardan 100 gr altın yapmış mesela yakın arkadaşı. Bilemedim..

Takı falan bahane huzur olmadıktan sonra kimseyi umursamayın kafanıza takmayın kendiniz içiniz nasıl rahat edecekse nasıl mutluysanz oyle yapın benim esimin maddi durumu kötü sayılmazdi sadece 2 tane bilezik yapabildi birikimle 1 tane ben yaptım kendi ailem takti derken 8 tane falan oldu nisanda onun ailesi hiçbirsey yapmadı aksine bizi bir sürü borca soktular bi bu kadar takı da dugunde yine kendi ailem tarafından geldi esimin ihtiyacı oldu çıkardım verdim hepsini hiçte pişman değilim o yapmış siz yapmışsınız önemli değil önemli olan sizin için uğraşması çabalamasi sizi sevmesi para pul hersey bomboş gereksiz köpeğin önüne at dönüp bakmaz ama bizim milletimizde var böyle saçmalıklar

Düğünlerde bana fenalık geliyor,takıyı takıp kaçmanın yolunu ararım hep.En uzun bulunduğum ablamın düğünüydü.Kendi evliliğimde,imkanımız olduğu halde sadece nikah ve sonrası müzikli ortamda en yakınlarımla eğlence şeklinde olmuştu.Çok eğlenmiştik ve asla pişman olmadım.Düğün istemiyorsanız çok kararlı olmasınız zira aileleri ikna etmek kolay olmuyor.Sizin hayatınız,sizin evliliğiniz karar ve tercihler de size ait olmalı.

Düğün olayları benlik değil. Evliliklerde altın, bohça işi de benlik değil. Eşimle evlenirken elalem ne der diye milletin kaygı duyduğu hiçbir şeyi yapmadım. Nişan, kına gecesi, gelinlik, damatlık, düğün, davetiye, bohça, altın, balayı, nikah şekeri hiçbiri benim tarzım şeyler değil. Giydik kotlarımızı, aldık nikah günümüzü, yakınlarımıza haber verdik, gelmek isteyen geldi, 10 dk da kıyıldı nikah. Misler gibi. Oradan eşimle pizzacıya gidip pizza yedik. Kimse de neden böyle yaptınız demedi. Deselerdi de kulağımı tıkardım. Bebeğim var 15 aylık. Bebek için yapılan şeyleri de yapmadık. Hatta hastaneye sadece eşim ve ben gittik. Bir gece kalıp, bebeği de alıp döndük. Oda süsleme, gecelik, sabah lık, hastane çıkışı hiçbir yapmadım. Evde giydiğmiim pijamaları koydum poşete, çocuk için de zıbın, battaniye. Hiç kimse umurumda değil

Ben bir tanidigimizin arka bahcesini susleyip 20-30 kisi davet ettigimiz bir nikahla evlendim. Nikahtan sonra da saga sola rica ederek yaptirdigimiz ikramlar yendi icildi ayrilindi. Herkes cok mutluydu biz cok mutluyduk kimsenin bir seye telasi yoktu herkes birbirini taniyordu sohbet muhabbet derken bizim icin cok guzel bir hatira oldu dugunumuz. Tabii gelenler zarfla nikah hediyesi filan getirildi ama ne altin takildi ne bir bilezik ben de hic onemsemedim, istemedim. Hic pisman olmadim hic icimde kalan bir sey olmadi, cok keyifliydi ve ozeldi. Ama sizi anliyorum, inanin benim de cok ustume geldi arkadaslarim annem vs kizim bunlar seni onemsemiyor mu diye (esimin ailesi icin) geline taki takilir boyle evlenilmez filan filan. Artik bir kere dayanamayip alisveris merkezinin ortasinda tek basima aglamistim sinirim bozuldugu icin. Fakat kimseye tek kurus borclanmadik evimizi kendimiz kurduk oturduk. Arabamizi aldik esyalarimizi aldik, tatilimiz oldukca birlikte road trip yapiyoruz geziyoruz yiyoruz iciyoruz yani paramizi kendimize harciyoruz. Dugunde de boyle yaptik... Dugunden sonra da soranlar oldu ne takildi vs diye hic orali olmadim. Bir gun kayinvalidemin evine misafir geldi yeni nisanli bir arkadas vardi bana aaa senin tek tasin yok mu dedi baya hayal kirikligina ugramis bir sesle :KK70: Ben de gayet sakin yok dedim sonradan gorumcelerim esimi aramis boyle boyle seyler oluyor belki ruru_ uzuluyordur haberin olsun diye. Esim bunun ustune tek tas aldi surpriz ama hic de gerek yoktu yani. Diyecegim o ki, eger isteginiz buysa hic takilmayin fakat sunu da bilin herkes ustunuze gelmeye devam edecek dugunden sonra bile.. Eger icinizde kalacaksa, sonradan esinize karsi bu yuzden icinizde kirginlik olacaksa yapin derim cunku insaniz baskalarinin dugunune vs gidip kafaniza takabileceginizi de goz ardi etmeyin, iyi dusunun tasinin :)

Aslında önemli değil...ama bu forumda o kadar çok okudumki hiçbirşey istemeyen herşeyi kendi halleden sorun çıkarmayan gelinlerin kolay elde edildiklerini düşündükleri içi kıymetini bilmeyen,hatta aşağılayan,o hiçbirşey veremedikleri oğullarını göklere çıkartıp gelinleri yerin dibine sokan ,gelinin ailesini ezmeye çalışan ,evlendikten sonra çok değere binen oğullarını gelinden üstün gören aileleri...
Yani siz bilirsiniz ama alamasalarda bunu en azından dile getirip sorun çıkarın🤣 zira öyleleri daha kıymetli daha vazgeçilmez oluyor

Sen eski kafaya gore herseyi istiyorsunda eskiler hep biliyorsun dimi kvdeye kp de saygıda kusur etmez hatta birlikte yaşar :KK66:
Sen hem bana herseyi yapsınlar hem bütün masraflarımızi karşilasınlar hemde benden uzak olsunlar ne güzel dunya ya :KK53:
valla ben trakyalıyım bak burdaya elli kerede yazdım bizde evde verilir dayanır dösenir kız kacsada aynı sey olur bu arada öyle kar diye oturulmaz mesela altıı takısı en az 8 bilezik 2 metre zincir set vs vs trakyalılarda öyle kaynana gelsin gitsin hizmet beklensin yoktur ki diger yöreler gibi ayrıca yıl kac artık kaynanaya hizmet mi kaldı yapan evi esyayı oglunun rahatı icin yapıyo zorlanmasın diye ,

valla ben trakyalı olmaktan cokkk mutluluk duyarım giyeme karısılmaz kızlar kuzenler gelir gecede dısarı cıkarız ne kaynana ne kaynata ayrıca aklın olucak uzakta tutucan bu kadar basit bu benim görüsüm milletten banane konu baska sen karıstırma istersen engellenirsin bana eski konuları yazanlar sürüyle burda ban mı yemek istiyosun arkadas

valla ben trakyalıyım bak burdaya elli kerede yazdım bizde evde verilir dayanır dösenir kız kacsada aynı sey olur bu arada öyle kar diye oturulmaz mesela altıı takısı en az 8 bilezik 2 metre zincir set vs vs trakyalılarda öyle kaynana gelsin gitsin hizmet beklensin yoktur ki diger yöreler gibi ayrıca yıl kac artık kaynanaya hizmet mi kaldı yapan evi esyayı oglunun rahatı icin yapıyo zorlanmasın diye ,

valla ben trakyalı olmaktan cokkk mutluluk duyarım giyeme karısılmaz kızlar kuzenler gelir gecede dısarı cıkarız ne kaynana ne kaynata ayrıca aklın olucak uzakta tutucan bu kadar basit bu benim görüsüm milletten banane konu baska sen karıstırma istersen engellenirsin bana eski konuları yazanlar sürüyle burda ban mı yemek istiyosun arkadas
Niye ban yiyeyim anlamadım benimde yorumum bu inş. Bir gün hayal alemindem çıkarsın üzücü çünkü durumun 🤷🏼‍♀️

Niye ban yiyeyim anlamadım benimde yorumum bu inş. Bir gün hayal alemindem çıkarsın üzücü çünkü durumun 🤷🏼‍♀️
yooo ne hayalı borcu cocuk evlendirmek asıl bana göre sacma maden ailenin kendi paran yok napmaya elin kızını üzüyosun bee bi balayı oteli bile 8 binden baslıyo öyle romantik laflara karnım tok benim gec bu parasız olur ask hikayelerini insan bi hayat kurarken esiyle gezip tozmak para harcamak ister bu zamanda bi hanenin fatura parası 1000 tl yi geciyo mutfak 1500 ee hani ihtiyaclar bizde geline yapılan takılarda ona kalır bu arada diger yerledeki gibi ver kaynana ver kaynataya vs olmaz

Düğün zaten gereksiz bir masraf bana göre mantıklı bir karar. Eğer takı konusunda ailen çok büyük sıkıntı çıkaracaksa sanırım kuyumculardan kiralanabiliyor bilezik vs. öyle yaparsınız. Borcun altına girip yıllarca çekmekten, kısmaktansa olmasın daha iyi

kayınvalidesini arada evinde misafir eden tüm kadınlar mutsuzmuş :rolleyes: bolca altını olmayanlar hele depresyondaymış .ev de şartmış kiralık asla olmayacakmış.daha neler duyacağız bu forumda

Nikahla evlendim dügün yapabilirdik onun yerine balayina gittik. Hala laf eden akrabalarim var hiccc umursamiyorum. takılarım vardı ama nikahtan sonra sattık araba aldık. 11 senelik evliyim icimde kalan hicbirsey yok. Dügün yapsak onu da begenmeyenler laf edenler cıkacaktı. Önemli olan siz ne istiyorsunuz, istediginiz herseyi yapın.

Aynısı
3 yıllık evliyim, nikah yaptım
Tüm birikimimizle evi döşedik
Tek taksidimiz televizyon ve halıydı.
Akrabalar iki gerdan kıvıracak diye borçla evlenmedim
Altınlarımı da hemen sattık, araba aldık.
En son gittiğim düğünde bir akrabam senin altının yok mu dedi ve bana üzüldü
Altınım yok ama arabam var.
Eşimle istediğim gibi gezip tozabiliyorum
Kalan altınlarla da eşim bedelli askerlik yaptı
Altın başka ne için saklanır ki?
Arada yeni gelin edasıyla takıp takıştırıp gezeceğim ben deseydim askerlik ve araba için borç ödeyecek olurduk bir sürü.

Geçen sene çekmecede bir çeyrek buldum. Hemen 2 günlük tatile gittik :KK70:

Önemli olan siz ne istiyorsunuz? Düğün seven biriyseniz yapın. Ama ben ve eşim gibi en yakınının düğününde bile saate bakan biriyseniz boşverin.

Hakkaniyetli olan düğün yapmasanız bile altınını gönderiyor zaten

Aslında önemli değil...ama bu forumda o kadar çok okudumki hiçbirşey istemeyen herşeyi kendi halleden sorun çıkarmayan gelinlerin kolay elde edildiklerini düşündükleri içi kıymetini bilmeyen,hatta aşağılayan,o hiçbirşey veremedikleri oğullarını göklere çıkartıp gelinleri yerin dibine sokan ,gelinin ailesini ezmeye çalışan ,evlendikten sonra çok değere binen oğullarını gelinden üstün gören aileleri...
Yani siz bilirsiniz ama alamasalarda bunu en azından dile getirip sorun çıkarın🤣 zira öyleleri daha kıymetli daha vazgeçilmez oluyor
Aynen öyle oldum 😜😃😃😃 esim düğüne 1 hafta kala geldi herseyi kendim hallettim evin eşyaları gelinlik o bu hepsinin uygununu buldum falan derken kısaca ben yaptım kina günü yasak geldi düğünü iptal etsek mi modunda oldular kınayı yapacak yeri değiştirdim onu bile ben ayarladım kendi kendine aile içinde yaptık

Şunu söyleyebilirim nikahla evlendim ve tamda hayal ettiğim şeydi. Ama hepsi tek bir gün hadi hafta olsun bitiyor size sadece eşinizle anlaşıp anlamadığınız kalıyor hani o elalem var ya siz onların çok istediği düğünün kredisini öderken yaşadığınız sıkıntıyı hiç duymuyor bile. Lütfen başkası için kendinizi sıkıntıya sokmayın
Akilli kadinsiniz vesselâm

Eşim düğün masrafları için kredi çekmeyi düşündüğünde ona kredi çekerse onunla evlenmeyeceğimi söyledim. Çok şükür bizim de çok olmasa da bir miktar birikimimiz vardı. Kaç paramız varsa ona göre bir tören yaparız, kimsenin memnun olmayacağı bir eğlence için ben yıllarca borç ödeyemem, dedim. Sıfır borç ile evlendik. O kadar rahatız ki. Gelen takıyla da yatırım yapıyoruz, geleceğimizi kuracağız (olması gerektiği gibi).
Millet sizi bir konuşur, 10 dk sonra unutur. O borcun altına girecek olan sizsiniz. Yıllarca borç ödemeyi benim aklım almıyor.
Babanızın takıyı beğenmeme durumuna gelince, benim için ayıp şeyler bunlar. Bir baba, kızına altından değer biçebilir mi? Bu az oldu, bu yeterli, bu fazla diyebilir mi? Karşınızdaki insanların durumu belliyse ve ellerinden geldiği kadar hediye etmişlerse, bu az oldu demek dünyanın en ayıp şeyi. Size yapılan takı, her zaman size verilen değeri göstermez. Size değer verilmiyorsa, o ilişkiyi bir daha düşünün, ama maddi durumu belli insanlar ellerinden gelenin fazlasını yapmak için zorlanmamalı. Siz alemin lafına değil, kendi huzur ve mutluluğunuza odaklanın. Babanız takıya laf ederse de, takıyı yapana değil, babanıza dönüp 'sen benim değerimi maddi bir şeyle nasıl ölçersin? Ben satılık mıyım?' deyin.
Mutluluklar dilerim :)

Bicok seyden yapmadgm icin pismn olmama ragmen dugunu yaptgm icn pismnim..cok uygun bi yere denk gelmseydk yine yapmzdm sanrm ama keske yine de yapmsaydm.. hiiic pismn olmycgnz bi mevzu..hatta kndnzle gurur duyablrsnz. Pandemi de bahane olur gobek atmk isteyn akrabya. Nikahm cok sadeydi guzelce bitti gtti. Oyle kalmalydi kesnlkle :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X