düğüne gelmeyen arkadaş

Bu konularda çok hassasım, çok önem veririm. Gelebileceği halde düğünüme gelmeyen arkadaşı silerim. Bir de böyle komik bir bahane gösterecek ha. Özrü kabahatinden büyük. Bırak bunu bence.

Ya gelemez, gerçekten sebebi vardır, anlarım. Biz de odun değiliz ya. Bir de mahçubiyetini gösterip telafi etsin tebriğiyle filan, başım üstüne. Ama yok "vaktim yoktu, gününü bilmiyordum" vs, bunları dinlemem.

kıskanacağını sanmıyorum ama rahat biri gerçekten yani ben o kadar önemsemezdim niye bu kadar abarttın diye düşündü herhalde.

konu sahibi,
uzun uzun yazmak istemedim, terleme kısmı haric aynen böyle düşünen biriyim.
ve arkadasınız icin yazdıgınız iki yorumda da yine kendimi gördüm.
dügün vs yapmayı zaten düşünmem ancak yapsam da ne cagırmadıgım veya unuttugum icin küsen arkadas isterim, ne de gelemedigi icin birilerine küserim.
aylarca görüsemesek de neden aramadın vb sitemlere yer vermeden ilk karsılasmada bıraktıgımız yerden sohbet edebilen biriyim. keza arkadaslarım da benim böyle oldugumu bildigi icin hem rahat davranır hem de yogun ilişki kurmaktan haz etmedigimi bildikleri icin gecici süreyle kendi yalnızlıgıma bırakırlar : )

yorumlarda haklılık payı olabilir, arkadasınızla benzerlikler kurup kesinlikle böyle yapmıstır vs demem dogru olmaz.
ancak ne kıskanclık ne de size deger vermeme, mutlu gününüzde yanınızda olmayan kötü günde de yoktur vb cumleler yanlıs da cıkabilir.
mesela sizin en mutlu gününüzün neden evlendiginiz gün oldugunu anlamakta zorlanıyorum...
ayrıca arkadaslarımca kötü gün dostu olarak da bilinirim. ayy beni kullanıyorlar hep canları sıkkınken arıyorlar diye de dertlenmedim hic, sonucta karsılıklı dengeyi kurabilen insanlarız.

siz bence gelen yorumlardan ziyade şimdiye kadarki paylasımlarınıza göre karar verin.

Darılmış olmanız normal ama eğer arkadaşınızı gerçekten dediğiniz kadar seviyor olsaydınız düğününüze gelmedi diye silemezdiniz bence.evet en azından tebrik etmesi gerekirdi ama darıldığınızı belli etmişsiniz zaten, ne gereği var eskisi gibi olamayız demeye...zaten bu lafınızdan sonra eskisi gibi olacağınız vardıysa da olmazsınız.

gelemediği için mazeret bildirmemesi, aramaması, aradığımda o kadar da mahcup olmaması beni üzen.. kötü gün iyi gün dostu diye ayırmıyorum kıskandığını hiçç düşünmüyorum hediye falan da beklemiyorum görüşmek istemesi bir kaç cümle kurması yeterliydi benim için

beni aramadan bir daha arayamayacağımı düşünüyorum sanırım

size söylediklerinde samimi veya degil, bilemem.
ancak benim de günleri karıştırıp gidemedigim ya da öncelik sıralaması yaptıgımda eglenceden ziyade sıkıntılı ve ciddi konular icin o günü ayırmak durumunda kaldıgım, bazen haber verdigim bazen de ulasamadıgım icin daha sonra balayındalar diye aramadıgım arkadaslarım oldu. hicbiri de küsmedi.
gorustugumde de yerin dibine girercesine mahcup olmadım.
"zaten sevmiyorum oyle yerleri ama hatrın icin gelecektim onu bile beceremedim kusura bakma" demem onlar icin yeterli olmus olacak ki "ne acıklama yapıyorsun seni bilmiyor muyuz, tam tersini düşünsem su an konusuyor olmazdık zaten" dediler. gayet kaldıgımız yerden de arkadaslıga devam ettik.

ben sizin düşüncenizdeki insanları anlamakta zorlanıyorum açıkçası, yakın cevrem de genelde dügün vb seyleri aileler istiyor diye yapan insanlar oldugu icin takmıyorlar muhtemelen.
sizin bu kadar deger verdiginizi bildigi halde umursamaz bir sekilde yaklastıysa o başka.
ancak dünyanın kendi etrafında döndügünü zanneden insan sayısı da azımsanamayacak kadar cok. küsmeye yer arıyorlar sürekli.

o yüzden sizin konunuz özelinde nasıl bir arkadaslıgınız var, hayat görüsleriniz neler, beklentileriniz özürleriniz hangi durumlarda sorun oluyor tam olarak bilmedigimden net bir yorum yapabilmek mümkün degil.
sürekli görüsmediginiz halde hic zaman gecmemis gibi sohbet edebilmek bence degerli birsey. o cümlenize istinaden yorum yaptım zaten.
yoksa kıskanclık vb yorumlar da dogru cıkabilir. arkadasınızı ve kendinizi en iyi siz tanırsınız.
kararınızı da vermişssiniz, artık üstüne düşünülecek bir durum yok bence.

Sen bi kişiden bahsediyorsun ben düğünüme gelmeyen bi sürü arkadaşımdan bahsedebilirim...Hem de benim düğününe katılmak için doğu-batı demeyip, onca yol zaman ve para kaybettiğim beş para etmez insanlar...----Eskiden canım arkadaşlarımdı----Valla hiç acımadım bi kalemde sildim...Seninki gibi bi tepki veren arkadaşım vardı,Cumartesi miydi Pazar mıydı diyen,onun düğününe de ben katılmadım,düğün cenaze hastalık,yakın arkadaş başka neyde yanında olcak ki???
İyi yapmışssın,en sinirli olduğum konulardan,gene sinirlendim.Hoşgörüsüz ve sağduyusuzum yaşantılarımdan yola çıkarak...Ve doğal olarak...

benimde bir arkadaşım gelmemişti. komşu şehirdeydik. ailesi benim düğünümün olduğu yerde.kuafördeyim mesaj attım hani nerdesin inmedinmi daha diye.bana demezmi dişim ağrıyo gelemicem diye .kuaförde gözlerim dolmuştu.sildim bende. kardeşim yerine koyardım ben onu.napıyım bana değer vermeyeni ağrı kesicini atarsın geeçr dişinin sancısı.
arkadaşlarıma göre geç evlendim.çoğunun düğününe katıldım.benimkine hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…