Düğün zamanı ve yatılı misafir sorunu

Bana biraz siz abartıp kafanızda kuruyorsunuz gibi geldi. Esimin aile bağları inanılmaz kuvvetli. Ve çok kalabalıklar. Farkli sehirledeniz. Benim anne baba tarafında farklı şehirlerde. Bizim şehrimizdeki kınaya halalarım teyzelerim dayılarım 1hafta kalarak geldiler, sebebi de yardım etmekti. Ki biz kalabalık aile değiliz. Esimin tarafına kendi ailem düğün olmadan 1 gün önce geldi. Ve kayinvalidemler, eşimin dayısı, dedesi ev açtı. Ki bizde aynı şekilde komşumuz dahi misafir etmişti bizim tarafa gelenleri. Bu işler zaten böyle yürür. Mesela eltimi ne ben severim ne kaynanam düğün günü o kimseyi almadı eve bizden veya kayınvalide tarafından hala ayıpliyor herkes onu

Evet gerçekten bu ev sahibine çok büyük saygısızlık zaten düğün dernek işleri yorucu bi de o kadar zaman o kadar misafir Allah sabır versin valla ama bir şekilde anlatılmalı yanlış olduğu, çok mu uzaktan geliyorlar, aile bağları çok sıkı da o yüzden mi bu kadar rahatlar

6 saat mesafe. Bilmem araları iyi ama yine de zor. O zaman bizim düğünde gelen kimse iş bile yapmıyordu yani çok yorulmuşlardı. Saygısızlık bence de.

Merak ettim nerelisiniz 50 kişi birden nasıl kayınvalidenizin evinde kalabildi ki hayır kv deniz misafirine bişey diyemez ama o 50 kişi bir evde nasaıl kaldılar 15 günn 50 kişiye her ögün yemek çıkarsan off dünaya bir para hepsi 2 güne bir duş alsa offf bayılcam şimdi misafirliğinde bir adabı olmalı

Doğulu eşim. O zaman evleri genişti 250 m2 falandı kadın yine de kafayı yemişti tabii. Banyo asla kuru kalmıyordu hep biri var.

Benim ailem de gelecek o yüzden çok yerimiz yok ama sığacak kadar kişiyi tabi ağırlamak isteyin. Mesela 4 kişi daha ağırlayabilirim gibi. Ama mutlaka deyin benim ailem de gelecek diye. 10-15 gün de sürmez sanırım ya. Bu kadar süre katılı kalan insnalara hayranım insan hiç mi kendi evini özlemez

Ben aileme gidince 1 hafta dayanabiliyorum sadece şu anda. Başkasında hele de düğünde kalmak istemezdim

Dublekste mi oturuyorsunuz? 20 kişi nasıl kalınır ya 1 evde? Bunun yemeği var, çamaşırı var, temizliği var. Düğün evinde hiç kalmadım gerçi nasıl ayarlıyorlar bunları bilmiyorum. Karşılayabileceğiniz kişi kadar alabilirim deyin o halde. Ne şiş yansın ne kebap. 5-6 kişi alabilirim dedikten sonra hayır 10 kişi daha alacaksın mı diyecekler sana? Otel değil sonuçta. Tamam düğün zamanı ama her şeyinde bi sınırı var. Doğru dille kendini anlatırsın.

Sizde 15 gün kalacaklarını sanmıyorum. Doğrudan akrabası değilsiniz. Ne konuşabilirler sizinle 15 gün?

Kusura bakmayın ama sayılar bana biraz abartı geliyor. 50 kişi bir eve nasıl sığsın? Hadi sığdılar 50 kişi 15 gün aynı yerde yaşamayı nasıl kabul etsin. Hangi yöreden insan varsa bizde de böyle deyiversin yaa!

Bilmiyor oluşunuz güzel bence 😂 Düğünden sonra kv evine gelin geldi uzak akrabamın eşi. O evde bile kaldılar uzun süre sonra gittiler misafirler. Banyoya girip çıkmalarının dedikodusunu yapıyorlardı kadınlar. Burası Türkiye her çeşit aile, her çeşit insan var.

çoğunluk 15 güne takılmış fakat bazı yerlerde oluyor böyle şeyler, bizde de düğün zamanı gelip 10-15 gün kalan çok gördüm. Saçma bir durum keşke böyle olmasa ama büyükler gelip kalıyor işte. Konu sahibine bu konuda yüklenmek anlamsız.

Evime almak istemiyoruz derseniz aranız kötü olabilir. Çünkü kendi aileniz gelip kalacak, onlarda kalmayacak olsa tutarlı olurdu ama durum öyle değil.

Ben sizin yerinizde olsam ailemle iyi anlaşan akrabalar arasından evime alıp gelirdim. Veya gençler / kuzenler varsa onları toplardım. Düğün dernek zamanı kalacak yer sorunu oluyor illaki. Evinizde müsaitmiş uygun gördüğünüz kişileri davet edin isterseniz.

Ben de bilmeyenlere şaşırdım açıkçası. 1 ay kalanlar bile gördüm. Dediğiniz gibi keşke olmasa. Bunu deneyeceğim ama daha mantıklı gibi. Sayı azaltmış olurum en azından ve sınırımı bilirler.

hastalıktan dolayı oluşacak riske girmek bile istemiyorum zaten. çok saçma.

ayıp denen bir şey var insanları bu kadar bunaltmanın anlamı ne? o kadar insan 15 gün ne yer ne içer nasıl yıkanır? ev olur tam bir dandini.

eşinizle konuşun o kadar insanın boğazını doyurana kadar tutun bi öğretmen evi ya da ufak motel oraya verin o zaman parayı.

ben iki düğün yaptım. birine eşim ve ailesi diyeyim düğüne 1 gün kala geldiler ertesi gün gittiler. aynı şekilde biz diğer düğün için bir gün önce gittik benim ailem düğünden bir gün sonra eve döndü.

Bana biraz siz abartıp kafanızda kuruyorsunuz gibi geldi. Esimin aile bağları inanılmaz kuvvetli. Ve çok kalabalıklar. Farkli sehirledeniz. Benim anne baba tarafında farklı şehirlerde. Bizim şehrimizdeki kınaya halalarım teyzelerim dayılarım 1hafta kalarak geldiler, sebebi de yardım etmekti. Ki biz kalabalık aile değiliz. Esimin tarafına kendi ailem düğün olmadan 1 gün önce geldi. Ve kayinvalidemler, eşimin dayısı, dedesi ev açtı. Ki bizde aynı şekilde komşumuz dahi misafir etmişti bizim tarafa gelenleri. Bu işler zaten böyle yürür. Mesela eltimi ne ben severim ne kaynanam düğün günü o kimseyi almadı eve bizden veya kayınvalide tarafından hala ayıpliyor herkes onu

Yardım etmediklerini söyleyen kayınvalidem görümcem evde yemek, temizlik vs konusunda. Girdikleri banyoyu bile biz temizliyorduk dediler. Çok rahatsız edici bana göre. Ev sahibine eziyet. Özel eşyalarını filan çaldılar hatta görümcemin aylarca konu oldu. Diyorum iştr herkesin aile bağı, aile davranışı bir değil. Şu anda da ne yapsam diye kararsizim bu sebeple.

Eylul ekim gibi hastalik sifirlanmayacak. Sehir disindan gelen hasta midir tasiyici midir nedir bilmedigim bir suru insani ayni eve tıkıştıramam ben olsam.

Bana da bitmeyecek gibi geliyor. Şehir dışından gelen risk gerçekten de ailemle aynı evde tutmak istemem öyle olsa. Bir şey olsa vicdan azabı çekerim. İnşallah biter ve kurtuluruz yine de.

Yardım etmediklerini söyleyen kayınvalidem görümcem evde yemek, temizlik vs konusunda. Girdikleri banyoyu bile biz temizliyorduk dediler. Çok rahatsız edici bana göre. Ev sahibine eziyet. Özel eşyalarını filan çaldılar hatta görümcemin aylarca konu oldu. Diyorum iştr herkesin aile bağı, aile davranışı bir değil. Şu anda da ne yapsam diye kararsizim bu sebeple.
Evlerine gelip hırsızlık yapan birini ne diye ta düğüne 15 gün kalarak çağırıyorlar o zaman. Ben 15 gun kalacaklarını pek düşünmüyorum. Çünkü eylül ekim telafi eğitimlerinin olacağı zaman, evde çocuğu olan mümkün değil gelemez. Haftaiçi haftasonu yoğun bir eğitim olacak çünkü.

hastalıktan dolayı oluşacak riske girmek bile istemiyorum zaten. çok saçma.

ayıp denen bir şey var insanları bu kadar bunaltmanın anlamı ne? o kadar insan 15 gün ne yer ne içer nasıl yıkanır? ev olur tam bir dandini.

eşinizle konuşun o kadar insanın boğazını doyurana kadar tutun bi öğretmen evi ya da ufak motel oraya verin o zaman parayı.

ben iki düğün yaptım. birine eşim ve ailesi diyeyim düğüne 1 gün kala geldiler ertesi gün gittiler. aynı şekilde biz diğer düğün için bir gün önce gittik benim ailem düğünden bir gün sonra eve döndü.

Bizim de 2 düğündü. Benim ailem otele yerleşti 1 gün ertesi gece yani düğün gecesi hemen gittiler. 6 7 saatti yine aramız da. Aslında olması gereken de budur. Kendileri eziyet ediyorlar ev sahibine bana yakışık gelmiyor.

Eşimin erkek kardeşi evlenecek bu yıl sorunlar çözülürse Eylül Ekim gibi. Şimdi kafalarından plan yapıyorlar misafiri 2 eve böleriz diye. Bu 2. ev benim evim oluyor. Eşimin burada başka akrabaları da var. Biri misafir kabul etmiyor diğerine de kendileri gitmiyorlar. O tarihlerde benim ailemde gelecek düğün için. Siz olsanız der miydiniz şimdiden misafir kabul edemem ailem gelecek vs. diye yoksa bekler miydiniz son an'a kadar. Ben de evleneli 1 yıl olmadı henüz kendi çekirdek ailem dışında yatılı gelen olmadı akraba olarak. Eşimden yana aileme, gelen arkadaşlarıma karşı saygısızlık, istememe durumu görmedim. Kendi de davet ederdi. Haksızlık da etmek istemiyorum ama 10 15 gün bu kadar insan tepemde bunalırım eminim ki . Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Öncelikle eşinizin kardeşi ve düğünde sizin evinizde kalmaları kadar normal bişey yok. Benim nisanimda da düğünümde de abimlerde bir sürü misafir ağırladılar. Ben şuan farklı bi şehirde yaşıyorum abimin kayınbiraderi farklı bir şehire kız istemeye gideceklerdi ben kendim arayıp orası uzak siz de misafirleriniz de benim evimde kalabilirsiniz dedim. Bunlar normal şeyler ama benim anlamadığım neden 15 gün. Bu çok tuhaf. Düğün günü gelir ertesi gün giderler. O iki hadi 3 gün olsun en fazla 20 kişi bile olsa idare edilir ki etmisligimiz var ama 15 gün zor. Herkes herşeyi yaparsa ancak yaşanır.

Peki sizin kv onların düğünü olduğunda ya da onlar baska dugunlerde bırlıkte 15 gün kalıyorlar mı

Bir kere aniden evime kına gecesinden misafir geldi..o kadar akrabası varken..yeni evliyim.kış mevsimi..yatılı mısafırım de hiç olmaz ..yüklükte tozlanmişlar ..yılda yazın havalandırıp kaldırıyordum.
O gün bugün evimi hazır edeyım de kım kalırsa kalsın o da bir gün yani..
15 gün nedir ..sizin yerinize ben bunaldım ..o onların yaptıgı görgüsüzlük..
Biz de kalınsa bile yardım edilir hersey birlikte yapılır
Doğulu diye etıketlenmenız hoş olmamış..

15 gün düğün için gelmek biraz fazla değil mi? Bir gün evvel gelinir bir gün sonra dönülğr max. Zaten kendi aileniz de gelecekmiş. Nerede yatırılacak o kadar insan.
Son ana bırakmayın şimdiden söyleyin ki herkes ona göre tedbir alsın.

Sizin düğününüzde sanırım şu an yaşadığınız memlekette oldu...sizin aileniz nerede kaldı o dönem ?

Bir kere aniden evime kına gecesinden misafir geldi..o kadar akrabası varken..yeni evliyim.kış mevsimi..yatılı mısafırım de hiç olmaz ..yüklükte tozlanmişlar ..yılda yazın havalandırıp kaldırıyordum.
O gün bugün evimi hazır edeyım de kım kalırsa kalsın o da bir gün yani..
15 gün nedir ..sizin yerinize ben bunaldım ..o onların yaptıgı görgüsüzlük..
Biz de kalınsa bile yardım edilir hersey birlikte yapılır
Doğulu diye etıketlenmenız hoş olmamış..

Ben etiketlemedim bu arada sordukları için yazdım. Elbette yardımcı olan ya da uzun süre kalmayı hoş bulmayan da vardır içlerinde. Ben içanadolu kökenliyim kendi tarafımda da görüyorum bu tarz olayları. Habersiz olması daha kötü tabii. 1 gün bile olsa insan hasta olur, evinde yatak olmaz vs.

X