Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet o gün huzursuzluk çıkmasın diye onay verdiğim bu durum yıllardır benim içime dert oldu ve asıl huzursuzluğu bugün yaşıyoruz aslında. Diyorum ya okuyan bekar arkadaşlar varsa lütfen çok çok uyanık olsunlar kesinlikle taviz vermesinler karşı tarafa.
Çok sinir oldum onlara bende aynı durumu yaşıyorum bana hiç altın takmadilar hiç birşey yapmad8lar esimi köle gibi kullanıyorlar buda sesini çıkartmıyor tek çocuk olsa tamam diyeceğim 4 tane bekar var onlar yapsin vallahi en çok cinnet geçireceğim esinede göz dağı ver canım yazık günah sen kiralarda otur et onlar senin bir an boslugundan faydalnasin ama 9nlara ne çare eşin böyle yapması aynisinida benimki yapıyor sanki biz suçluyuz gibi iki büklüm oluyor 1 3 aydır evliyim evimde onlarin esyalri var ev benim evim değil onların evi her yerde 2 alanimi kapladilar sanırsın taniscak ev sinir krizleri geciriyorum alın diyorum almıyorlar evleri kalabalik olurmuş eşime d8yorum bak her yerde onların esyalri ben evimi kendime göre dizicem yok demiyor neymis derim deyip yıl geçti

Kesinlikle öyle, fırsat bilmişler. Bende ikiz gebelik geçirdim 1 ay önce doğum yaptım bilirim o dönemleri. Sıkıntı şu ki bu kadın ikizlere hamile nolur nolmaz paraya ihtiyacı olur deyip düşünmek ama öyle at hırsızıymış ki bunlar öyle arsızlarmış ki sizin zor zamanınızdan faydalanmışlar. Eşinize de yazıklar olsun diyorum. Ay gece gece çok kötü kuruldum onlara.
Öncelikle Allah bagislasin bebeklerinizi sağlıkla büyüsunler inşallah🙏
Ve evet fırsat bildiler. At hırsızı tabiri de cuk oturdu gerçekten. Eşim zaten adam olsaydı bunları yaşatmazdı bana. İşin diğer bi kötü yanı ailesiyle mesafeli olmak istedim hep ama hep sorun çıktı ve çocuklarım çok etkilendi bu durumdan. Şimdi istemeyerek de olsa görüşüyorum ve kv inanılmaz cıvık bir kadın. Özellikle oğlunun yanında hep bi sevgi gösterileri yalakaliklar. Ve ben iyice ifrit oluyorum o böyle davrandıkça. Çok şefkatli sevgi dolu bi anne imajı çiziyor hep dışarıya karşı ama o kadar sahtekar ki. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Kv çok çamur bi kadin. Konuşulacak laftan anlayacak biri değil asla. Şöyle ki benim ikizler bi kac aylıkken arada gelip kalıyordu destek için. Bi gün eşimin bana nisanliyken hediye ettiği bi cüzdan var. Halihazırda kullandığım cüzdan yeni olduğu için onu kutusundan çıkarmadım çekmecemde duruyordu. Bi gün kutuyu yerinde göremedim epey aralıktan sonra kv ye sordum anne görmüş olabilir misin diye. Siritmaya başladı gördüm nolcak dedi, bulamadım da o yüzden sordum nerde ki dedim
Bende dedi
Nasıl anlamadım dedim ben aldım dedi
Neden dedim. Bekar oğlu biriyle sözlenirse ona hediye edecekmiş. Dondum kaldim şaka mı bu dedim yoo niye şaka olsun ki
Sen kullanmıyorsun belli ki o yüzden aldım dedi. Orda epey bi tartıştık eşim de evdeydi noluyor diyerek geldi
Durumu anlattım annesi ağlamaya başladı ben ne talihsiz kadınım diye. Sonra eşimi odaya çağırdım bu böyle olmayacak saygisizlasmak istemiyorum, anneni akşam eve bırakacaktin bence bu gerginlikte şu an birakman daha doğru olur dedim. Benim cocuklar daha 4 aylık falan. Esim annesine hazırlan anne ben seni götüreyim dedi o da tamam dedi. Esim önden çıktı sen gelirsin asagidayim dedi kv ye. Kv de ne yapsa beğenirsiniz? Kapıyı örtmeden var gücüyle muradın oldu gelin başından attın beni bu günleri de gördüm deyip kapıyı çarptı. Merdivenlerden inerken apt inledi dışarı çıktığında dizlerine vurarak ağlıyordu oğlu zorla bindirdi arabaya. Bütün konu komşu cama döküldü. Neler neler.. Bu kadar uzunca yazmamın sebebi ne kadar çirkef olduğunu anlatabilmek.. Yani karşına alıp da güzel güzel laf anlatabilecim biri değil. Yaygarası koparıp pislik çıkarır biliyorum . O sebeple mesaj atayım diyorum. Kendileri sabah akşam çiçekli böcekli mesajlar atan biri aktif kullanıyor yani wp i :)
O zaman siz de cirkeflikle alın dicem,dava filan ama yapmazsınız biliyorum ben de yapamam o şekil de çünkü (yapana da helal olsun derim)altinlari unutmaktan başka çare yok,söyleyin isteyin yine.evde de huzursuzluk çıkarmayın çocuklarıniza yazik

Bende düğünden sonra takılarımı anneme verecektim balayına gideceğiz diye (kendi evim yoktu düğünümün olduğu yerde), öyle uygun olmaz benim anneme vermen lazım dedi. Saflığıma geldi o telaşın içinde kabul ettim. Takı merasiminde biriken nakitle salon parasını ödemişler, az biraz açık kalmış onuda altınlardan tamamlamışlar, ben sonradan öğrendim tabi :) O yüzden, erkek tarafına güven olmaz diyorum herzaman.
Evet kesinlikle güven olmaz hem de. Kadınların çok uyanık olması gerekiyor kimse gözünüzün yaşına bakmıyor. Ve eskiden erkek tarafının bi ağırlığı vardı kız tarafı daha nazlı olurdu ne bilim. Şimdi hersey tam tersi oldu sanki. İstisnaları vardır tabi ki ama çevremde çok fazla şahit oluyorum benzer durumlara.

Ben boyle konularda ayda bir konuyu kocama acip surekli bi kavga halinde ollmaktansa konuyu muhatabina acip ufak kiyamet kopariyorum. Hem bi kerede sorun hallolmus oluyo hem de ayni mesele icin ufak ufak 30 kere gerilecegime 1 kerede 30 kerelik geriliyorum komu kapaniyo😁 hem millet de sonra bisey isteyecegi zaman iki kere dusunuyo

Öncelikle Allah bagislasin bebeklerinizi sağlıkla büyüsunler inşallah🙏
Ve evet fırsat bildiler. At hırsızı tabiri de cuk oturdu gerçekten. Eşim zaten adam olsaydı bunları yaşatmazdı bana. İşin diğer bi kötü yanı ailesiyle mesafeli olmak istedim hep ama hep sorun çıktı ve çocuklarım çok etkilendi bu durumdan. Şimdi istemeyerek de olsa görüşüyorum ve kv inanılmaz cıvık bir kadın. Özellikle oğlunun yanında hep bi sevgi gösterileri yalakaliklar. Ve ben iyice ifrit oluyorum o böyle davrandıkça. Çok şefkatli sevgi dolu bi anne imajı çiziyor hep dışarıya karşı ama o kadar sahtekar ki. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi
Amin valla, Allah evlatlarınızın karşısına iyi insanlar çıkarsın. Allah'a havale edin inanın o çoook güzel hallediyor. Kendinizi paralasanız da birşey değişmeyecek bir de hastalık sahibi olursunuz. İnşallah hakkınız ahirete kalmaz ve bu dünyada herşey tecelli eder. Siz çok bilinçli bir annesiniz Allah evlatlarınızın hürmetine dualarınızı kabul etsin 🙏

O zaman siz de cirkeflikle alın dicem,dava filan ama yapmazsınız biliyorum ben de yapamam o şekil de çünkü (yapana da helal olsun derim)altinlari unutmaktan başka çare yok,söyleyin isteyin yine.evde de huzursuzluk çıkarmayın çocuklarıniza yazik
Yapanlara helal olsun gerçekten çünkü karşı tarafın layıkı bu. Hep çocukları düşünerek bu zamanlara geldim ki hâlâ onlara yansıtmamaya özen gösteriyorum. Onlar uyurken bu tarz konuşmaları yapıyoruz ama ister istemez benim huzursuzluğumu hissediyorlardir evet.

Amin valla, Allah evlatlarınızın karşısına iyi insanlar çıkarsın. Allah'a havale edin inanın o çoook güzel hallediyor. Kendinizi paralasanız da birşey değişmeyecek bir de hastalık sahibi olursunuz. İnşallah hakkınız ahirete kalmaz ve bu dünyada herşey tecelli eder. Siz çok bilinçli bir annesiniz Allah evlatlarınızın hürmetine dualarınızı kabul etsin 🙏
Amin çok teşekkür ederim Allah hepimizin evlatlarını korusun inşallah

Hayir iki kardeşler bekar abisi var. Ve o evde abisi oturuyor. Anne babası da kışın 3 aylığına falan geliyorlar o eve. Eşimle tartismalarimizda abisi konu olunca onların birikiminde abimin katkısı daha çok. Ben çok bir maaş almiyordum diyor. Yani benim katkım oldu ama abimin de katkısı çok demeye getiriyor. Dogrudur çoktur ama bana ne arkadaş? Benim altınları mi beklediler ev almak icin diyorum ne alakası var deyip geçiştiriyor.
ev tapuda o adamın üstüne olabilir mi peki

Ben boyle konularda ayda bir konuyu kocama acip surekli bi kavga halinde ollmaktansa konuyu muhatabina acip ufak kiyamet kopariyorum. Hem bi kerede sorun hallolmus oluyo hem de ayni mesele icin ufak ufak 30 kere gerilecegime 1 kerede 30 kerelik geriliyorum komu kapaniyo😁 hem millet de sonra bisey isteyecegi zaman iki kere dusunuyo
:)) Sizi kutluyorum gercekten mantikli dediğiniz şey. Her ay olmasa da yılda bi 3 kez açılıyor bu konu ve evet asıl muhatabıyla konuşmak en akilicasi.
Ben güzel bir mesaj döşeyeyim kv ye:)

Babasının üzerineydi çünkü babasının emekli maaşından kesiliyordu çektikleri kredi. Sonradan direkt oglunun üstüne vermiş de olabilir, eşim babamın üzerine diyor ama bunca şeyden sonra sözlerine nasıl inanabilirim ki!
Siz sakin kalmaya çalışın, babasından isteyin derim. Hastaysa da durumdan haberdardır güzellikle anlatın. Biz geçinemiyoruz eşimle aramda problem çıkıyor borç olarak almıştınız ne zaman ödeyebilirsiniz o gün şu kadar altın verdim yine o kadar altın olarak istiyorum diyin.
Belki de ödediler kim bilir.

Peki mesela siz gittiniz kadınına istediniz ya da mesaj attınız, kadın da vermiyorum dedi. Sonrasında planınız ne?
İrtibatı tamamen kesmek. Hiç degilse dalga geçer gibi verdiği ogutlere maruz kalmam. Kızım idare şart kıyma alınca mesela böl koy parça parça dolabına az az kat yemeğine vb
Ki bu zamanda bunu yapmayan da var mıdır bilmiyorum. Oturduğum ev küçük ve eski mesela
Kv ye gittiğimde saçma sapan kapkacak vermeye yeltendiginde yerim yok anne hiç verme diyorum. Olsun kızım sağlıklı olun da ev miş esyaymis onlar hicccc önemli değil. Bak benim huzurum olsun ne evde gözüm var ne parada diyor. Ulan senin mi gözün yok? Oysaki bi kadin evi olsun diye adam adamis biri. Evi aldiktan sonra kurban kesmislerdi. İşte bu ve bunun gibi sözleri benim bu yaramı hortlatiyor her defasında.

İrtibatı tamamen kesmek. Hiç degilse dalga geçer gibi verdiği ogutlere maruz kalmam. Kızım idare şart kıyma alınca mesela böl koy parça parça dolabına az az kat yemeğine vb
Ki bu zamanda bunu yapmayan da var mıdır bilmiyorum. Oturduğum ev küçük ve eski mesela
Kv ye gittiğimde saçma sapan kapkacak vermeye yeltendiginde yerim yok anne hiç verme diyorum. Olsun kızım sağlıklı olun da ev miş esyaymis onlar hicccc önemli değil. Bak benim huzurum olsun ne evde gözüm var ne parada diyor. Ulan senin mi gözün yok? Oysaki bi kadin evi olsun diye adam adamis biri. Evi aldiktan sonra kurban kesmislerdi. İşte bu ve bunun gibi sözleri benim bu yaramı hortlatiyor her defasında.
E madem böyle bir artısı olacak söyleyin tabi. Ama o zaman da çocuklarla siz yokken gorusecekler, böyle bir şeyi ister misiniz bir düşünün. Doldurma gibi durumları olur mu vs

Siz sakin kalmaya çalışın, babasından isteyin derim. Hastaysa da durumdan haberdardır güzellikle anlatın. Biz geçinemiyoruz eşimle aramda problem çıkıyor borç olarak almıştınız ne zaman ödeyebilirsiniz o gün şu kadar altın verdim yine o kadar altın olarak istiyorum diyin.
Belki de ödediler kim bilir.
Ödemiş olsalar eşim cigirtkanla duyururdu bunu eminim odenmediginden. Babası biraz fazla rahat ve umursamaz bi adam. Çok sağlayacağını düşünmüyorum. Bir de benim şansima rahatsızlanacagi falan tutar bir de katil gelin damgası yemeyelim:)

E madem böyle bir artısı olacak söyleyin tabi. Ama o zaman da çocuklarla siz yokken gorusecekler, böyle bir şeyi ister misiniz bir düşünün. Doldurma gibi durumları olur mu vs
Olur evet doldurma potansiyelleri var ama en azından şimdilik çocuklarım onlara çok da düşkün değil çünkü çok az gördüler onları. İlgisizlerdi çok zaten çoğu zaman köyde kalıyorlar. İlerde ilişkileri hangi yakınlıkta olur bilemiyorum fakat şu an dediğim gibi cocuklar onları çok aramıyor. Biraz daha küçükken daha duskunlerdi onlara

Çok sinir oldum onlara bende aynı durumu yaşıyorum bana hiç altın takmadilar hiç birşey yapmad8lar esimi köle gibi kullanıyorlar buda sesini çıkartmıyor tek çocuk olsa tamam diyeceğim 4 tane bekar var onlar yapsin vallahi en çok cinnet geçireceğim esinede göz dağı ver canım yazık günah sen kiralarda otur et onlar senin bir an boslugundan faydalnasin ama 9nlara ne çare eşin böyle yapması aynisinida benimki yapıyor sanki biz suçluyuz gibi iki büklüm oluyor 1 3 aydır evliyim evimde onlarin esyalri var ev benim evim değil onların evi her yerde 2 alanimi kapladilar sanırsın taniscak ev sinir krizleri geciriyorum alın diyorum almıyorlar evleri kalabalik olurmuş eşime d8yorum bak her yerde onların esyalri ben evimi kendime göre dizicem yok demiyor neymis derim deyip yıl geçti
Allah sizin de yardımcınız olsun böyle insanlarla çok zorlaşıyor hayat
Allah sizin de yardımcınız olsun çok zor böyle insanlarla uğraşmak.. Ve çok kardesli evlerde maalesef herseyi bi çocuğun uzerine yıkan anne babalar çok fazla. Eslerimiz sesini cikarmadikca durum daha da zorlaşıyor.

Allah sizin de yardımcınız olsun böyle insanlarla çok zorlaşıyor hayat

Allah sizin de yardımcınız olsun çok zor böyle insanlarla uğraşmak.. Ve çok kardesli evlerde maalesef herseyi bi çocuğun uzerine yıkan anne babalar çok fazla. Eslerimiz sesini cikarmadikca durum daha da zorlaşıyor.
Aynen öyle canım o yüzden kendimizi ezdirmemeye bakacağız aman deyip huzurmuz olsun diyorum yok olmuyor sonradan çıkıyor huzursuzluklar

Taksit falan ödemezler ya da en fazla 2-3 ay ite kaka öderler sonra da ödeyemiyoruz oğlum derler. Bir emeklimiz var onla da zar zor karnımızı doyuruyoruz derler. İkiz çocuk, tek maaş, kira, üstüne başka bir taksit kadın iyice sinir harbi yaşar. Diğer oğulları evlenirse diye koyuyorlardır bir köşeye. Hatta kenarda 2-3 bilezik tuttuklarına da eminim. Yapılacak en mantıklı ve getirisi olacak şey tapu ortaklığı. Ona da sağlam ve dik duran koca lazım, konu sahibinde o da yok.
Aynen dediğiniz gibi olur evet. Ve ben de eminim diğer oğulları için birikim yaptıklarına. Eşimde hiç o ışığı görmüyorum tapu ortaklığı konusunda. Elinden gelse destek bile olacak onlara da şu an imkanı yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X