- 17 Ocak 2024
- 115
- 88
- 40
- Konu Sahibi Halikarnass
Evet hem de çok.Adalet bu kadar taraflı olmamalı ya. Gün gelir ayağına dolanır diye korkmak gerekirken, bu para ve afedersiniz sömürme hırsı çok üzücü.
Tam şimşir sopalık bunlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet hem de çok.Adalet bu kadar taraflı olmamalı ya. Gün gelir ayağına dolanır diye korkmak gerekirken, bu para ve afedersiniz sömürme hırsı çok üzücü.
Bu arada sorsanız dünyanın en hakkaniyetli insanlari hepsi. Övünen insanlar hatta, iyi ki hak yemeyen kimsenin malında mülküne gözü olmayan insanlarız diye. Hak yemeyen halleri buysa tersini düşünemiyorum.Adalet bu kadar taraflı olmamalı ya. Gün gelir ayağına dolanır diye korkmak gerekirken, bu para ve afedersiniz sömürme hırsı çok üzücü.
Bu arada sorsanız dünyanın en hakkaniyetli insanlari hepsi. Övünen insanlar hatta, iyi ki hak yemeyen kimsenin malında mülküne gözü olmayan insanlarız diye. Hak yemeyen halleri buysa tersini düşünemiyorum.
Madem öyle o sizi herkese kötülüyor siz de onu herkese kötüleyin. Altınlarınızı (ç)aldığını konu komşu akraba cümle aileme yayın. Biraz da o rezil olsun.Evet ki daha önce kv nin beni tüm sülalesine kötüleyip üstüme salmışlar bile var. Çeşitli mesajlar vs ile eniştesi bile bana laf söyleme cürretinde bulundu. Yorumlardan birinde bi cüzdan mevzusu anlattim denk geldiyseniz, ona istinaden kendisini evden kovduğumu söylemiş tanidigi herkese. Birini duymasam diğeri canımı sıktı suçsuz yere ķötü gelin damgasi vurdu bana. Bu mevzuyu onlara açtığımda yine benzer olaylar yaşanacak biliyorum. O sebeple mesaj atmayı planlıyorum. Olumsuz dönüş yapması halinde ki yapacak, irtibatı tamamen kesip en azından zirvaliklarina maruz kalmamayi ümit ediyorum. Hukuk yoluna gidersem tartışmasız boşanma gerçekleşir. Esim çamurlasmayip efendi gibi ayrılsa inanın altınlar da başımın gözümün sadakası olsun deyip seve seve bosanirim ama hem dediğiniz gibi bir işim yok hem de aile anlamında da ne yazık ki bir desteğim olmayacak. Bunlar beni düşündürüyor. Cocuk olunca gerçekten zorlaşıyor hersey..
Evet ki daha önce kv nin beni tüm sülalesine kötüleyip üstüme salmışlar bile var. Çeşitli mesajlar vs ile eniştesi bile bana laf söyleme cürretinde bulundu. Yorumlardan birinde bi cüzdan mevzusu anlattim denk geldiyseniz, ona istinaden kendisini evden kovduğumu söylemiş tanidigi herkese. Birini duymasam diğeri canımı sıktı suçsuz yere ķötü gelin damgasi vurdu bana. Bu mevzuyu onlara açtığımda yine benzer olaylar yaşanacak biliyorum. O sebeple mesaj atmayı planlıyorum. Olumsuz dönüş yapması halinde ki yapacak, irtibatı tamamen kesip en azından zirvaliklarina maruz kalmamayi ümit ediyorum. Hukuk yoluna gidersem tartışmasız boşanma gerçekleşir. Esim çamurlasmayip efendi gibi ayrılsa inanın altınlar da başımın gözümün sadakası olsun deyip seve seve bosanirim ama hem dediğiniz gibi bir işim yok hem de aile anlamında da ne yazık ki bir desteğim olmayacak. Bunlar beni düşündürüyor. Cocuk olunca gerçekten zorlaşıyor hersey..
Evet tam olrak anlatmak istediğim bu. Çok güzel ozetlemissiniz durumumu. O sebeple en azından mesaj atıp içimi soğuturum belki(zor da) ve sağlam bi mesafe koyarım diye avutuyorum kendimi.Hukuki olarak hakkiniz olabilir mi onu ogrenin demek istemistim. Gidip kv ile konustugunuzda ortalik karisacak, belki yine o yola gireceksiniz. Ben sizi cok iyi anliyorum. Tatli sozlerle sizi kandirip elinizdekinin ustune çökmüşler. Ofkelenmeniz cok normal ama boyle insanlar "ay bak rezil oldum, al altinlarini kizim" demez. Kv ile konustugunuzda mahcubiyet sergileyecegine çamurlaşıp sinirinizi bozacak.
Mesaj dosemeyin. Soylediklerinizi inkar edebilirsinizama mesajda yazilanlari delil niteliginde kullanacaktir:)) Sizi kutluyorum gercekten mantikli dediğiniz şey. Her ay olmasa da yılda bi 3 kez açılıyor bu konu ve evet asıl muhatabıyla konuşmak en akilicasi.
Ben güzel bir mesaj döşeyeyim kv ye:)
Saygı çerçevesinde bir mesaj olacak ama bana karşı kullanabileceği saygısızlık içerek bir cümle kurmadigim surece afedersiniz hiç bi bok yiyemez:)Mesaj dosemeyin. Soylediklerinizi inkar edebilirsinizama mesajda yazilanlari delil niteliginde kullanacaktir
Maalesef yapacak bir şey yok. Iste şansını dene ama olan olmuş gibi. Geri gelir mi bilmiyorumEvet hediye edilmiş maalesef. Oysaki verirken yeminler edildi gramı gamına geri alicam diye. Karşı taraf da borç olarak alıyoruz kızım krediyi az çekicez altınları verirseniz. Biz elimize para geçtikçe altın olarak geri vericez. Hepsi uçtu gitti sözlerin. Millet ana babasına güvenmiyor bu zamanda. Ben hangi akla hizmet izin verdim buna bilmiyorum.
Ne mutlu size Allah mutluluğunuzu daim etsin. İnsan olsaydilar ben yine belki bu kadar takılmazdim o altinlara fakat insanla dalga geçercesine yaptıkları konuşmalar sinirimi zıplatıyor. Geçen babası sizin orda kiralar nasıl yüksek mi diye sordu genel olarak yüksek ama bizim ev sahiplerimiz çok şükür ki vicdanlı insanlar dedim. Hem dedi sadece. Bu kadar. Annesi desen zaten iki lafından biri idare şart bu zamanda kızım vs laflar. Oturdugun yerin küçük olmasına hiç takilma Allah sağlık versin evmis arabaymis hiç bi şeyde gözüm yok yemin olsun diyor.bu sahtekarlık değil de ne?Merhaba,
Burada asıl soru " mutlu mu olmak istiyorum, haklı mı?" olmalı.
Haklısın, hakkının peşine düşersen alırsın da, ama bazı şeyler artık eskisi gibi olmaz, geri dönüşü olmayan bir yola girilir maalesef.
Sussan gönlün elbet razı olmayacak o da belli.
Ailelerden bir destek olmadan düğün, ev,.. vs. eşimle biz yaptığımız halde benzer şey yaşamış biri olarak ben peşine düşemedim, helal de etmediğimi eşime söyledim, tartışma mevzusu da olmuştur aramızda. Sonunda " üç beş kuruşla, basit kullarınla işim olmaz, Rabbim vereceğini merde bile muhtaç etmeden bize ver " deyip çıktım işin içinden.
Üç beş kuruş için gizli kişiliklerini ortaya vuran bu insanlarla aramda maalesef bir soğukluk var. Bir kız evlat kazanabilirlerdi, kendileri biraz daha parayı tercih etti.
Hasılı bana takılanları, akrabaları taktı diye alan; zengin olmadı, hayrını da görmedi. Ben de onlar düğüne, ev kurmama yardım etmeyip, takılanları alıp, üstelik yerine okutayım, bakayım diye o akrabaları bana taksalar da ben fakir olmadım, şu anda gelirim onlardan çok çok daha fazla olmasa da onların hepsinden daha iyi yaşam standartlarımız var, sonsuz şükürler olsun.
Ne mutlu size Allah mutluluğunuzu daim etsin. İnsan olsaydilar ben yine belki bu kadar takılmazdim o altinlara fakat insanla dalga geçercesine yaptıkları konuşmalar sinirimi zıplatıyor. Geçen babası sizin orda kiralar nasıl yüksek mi diye sordu genel olarak yüksek ama bizim ev sahiplerimiz çok şükür ki vicdanlı insanlar dedim. Hem dedi sadece. Bu kadar. Annesi desen zaten iki lafından biri idare şart bu zamanda kızım vs laflar. Oturdugun yerin küçük olmasına hiç takilma Allah sağlık versin evmis arabaymis hiç bi şeyde gözüm yok yemin olsun diyor.bu sahtekarlık değil de ne?
Anladığım kadarıyla akrabalar da o altınların kaynananın hakkı olduğunu düşünüyor. Çünkü bi yorumda "teyzesi bile eşimi arayıp annen ev alacak sen destek ol dedi" demişti. Bunun meali altınları annene verMadem öyle o sizi herkese kötülüyor siz de onu herkese kötüleyin. Altınlarınızı (ç)aldığını konu komşu akraba cümle aileme yayın. Biraz da o rezil olsun.
Evet hakkettiği aslında o. Dediğiniz gibi bi gelin hakkından gelirdi onun. H sonu gidicez hesapta eşim isteyecek ama çok yüksek ihtimalle altın olarak değil. Bize destek olmalarını rica edecek. Kiramiza destek gibi. İşte o aşamada ben devreye girip hayır altın olarak verdik altın olarak geri istiyorum dicem. İnceldiği yerden kopsun. Ben artık bu konuyla ilgili kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorum.Boyle cirkef kaynanaya da hep olagan saygi duzeyinde gelin duser. Simdi olacakti soyle arsz bir gelin, esas o cikaracakti oturduklari apartmanda akrabalarin icinde yaygarayi , bagir cagir. Hak ettigini bulacakti. Su cuzdan olayindan sonra bir daha asla gorusmezdim sanirim bu tip bir insanla. Esas Oscar odulu Turk tipi kaynanalara verilmeli hepsi birer drama queen hepsi birer ayilma bayilma kralicesi. Bence isteyin vermezse gidip icraya verin. Az buz degil iki cocugunuz var. Cocuklar 6 yasinda anaokuluna gitmiyorlar mi? Kocaniz da gercek bir ana kuzusu nefret edoyorum cidden niye evleniyor bu tipler.
C tesi günü karşıya gidip hepsi aynı ortamdayken konuyu açmak daha mantıklı geliyor şu an.Konu sahibi hâlâ bir aksiyon almadınız mı mesaj yazacaktiniz en son
Bizim ailede de yaşandı böyle bir durum. Yakın bir akrabanın iki gelini var. Yıllar önce altınlarını istedi borç olarak, biri vermek zorunda kaldı kocası yüzünden, diğeri vermedi. Üstünden 15 sene geçti alınan altınlar hala geri ödenmedi. Arada gelin altınlarımi verin diye çıkıyor ortaya, herkes kadını kınıyor ayıp değil mi diye. Diğer gelinin altınları duruyor mesela, öbürünün bir çeyreği bile yok, ama herkes aman yabancıya mı gitti sanki babası aldı modunda. Istediği zaman çingenelik yapıyor diyor diye kızıyorlarAnladığım kadarıyla akrabalar da o altınların kaynananın hakkı olduğunu düşünüyor. Çünkü bi yorumda "teyzesi bile eşimi arayıp annen ev alacak sen destek ol dedi" demişti. Bunun meali altınları annene ver