- 5 Şubat 2016
- 1.067
- 973
- 27
-
- Konu Sahibi 26merve2626
tatlım 5 yıllık evli biri olarak senin yerinde olsam şu anki deneyimlerim ile o paradan kimseye bahsetmem ve bankada kendi adıma bi hesaba yatırırım ilerde çok daha acil bi durum olabilir geleceği bilemiyoruz sonuç itibari ile çok iyi niyetlisin ama olma kendimden biliyorum olmamak daha artı kazandırıyo emin ol tatlım
Paranızın olduğunu söylemeyin ceyiziydi alyansiydi üstünüze düşeni yapın bu paranın bir kismiyla evlendikten sonra olmadı kalan parayla borcu kapatıp takilarla ev alırsınız
Tatlim ne kadar kendinden verirsen o kadar kiymetli olmazsin. Bence sen bu parayi eviniz icin tut. Dugunun masraflarina karisma. Oglanda birikim yoksa kredi cekersiniz falan filan ama calisip biriktirdigin parayi kullanma dugunde. O parayi yok say yani. Gercekten kiymetin olmaz. Sonra miymiy yapan gelinlerin kiymetini gordukce keske brn de yapsaydim dersin. Ben oyle dedim..Nasil kiymet bildiriyim ne yapiyim sizinde yorumunuzu almak isterim
çok sevindim tatlım senin adına :) en doğrusuda bu bence umarım herşey güzel gider bırak karşı tarafta sorumluluk alsın sonuç ta kolay değil oğulları evleniyo :)Burdaki kizlarda sagolsun hep ayni seyi dedi canim kiymet bilinmez harcama hepsini ustune duseni yap birak dedi ve inan ki gozum acildi yani belki desek kabul etmezlerdi ama kabul edip kullanada bilirlerdi sonucta kimsenin icini bilmiyoruz o kadar bende sizlerin dedigi gibi yapicam beklicem daha cok birktircem kendime yatirim yapicam evlenmeden evlilikte neymis peh :)
Ben de paranızın tamamını kullanmamanızdan yanayım. Bırakın eşiniz de sorumluluğu paylaşsın. Her şeyi üzerinize alırsanız sorumsuz bir eş ortaya çıkarırsınız.
Ay benimkiyle yarisirlar:)))))benim kv okusa bu konuyu direkt talip olur sana kaynım için
En doğrusu da bu canım 7 yıllık evliyim erkek tarafı kıymet bilmez böyle iyi niyetli olmanız yaramaz emin ol evlendikten sonra daha iyi anlarsın bunu sonuçta esin olduktan sonra yine gereken yerde kocana vereceksin ama bunu düğün için yapma sadece gereken kadarını üstüne düşeni tabiki inşallah gönlünce olur herşeyBen an itibariyle evliligi bile kafamda baya erteledim ciddi soyluyorum bunu babam ailem ve sizin dedikleriniz üzerine kendime evlenmeden yatirim yapicam evlenirkende kendi ihtiyacim kadar param olsun yeter dicem cok tesekkurler :)
Tatlim ne kadar kendinden verirsen o kadar kiymetli olmazsin. Bence sen bu parayi eviniz icin tut. Dugunun masraflarina karisma. Oglanda birikim yoksa kredi cekersiniz falan filan ama calisip biriktirdigin parayi kullanma dugunde. O parayi yok say yani. Gercekten kiymetin olmaz. Sonra miymiy yapan gelinlerin kiymetini gordukce keske brn de yapsaydim dersin. Ben oyle dedim..
E başlık Parası da verin bari.
Evlilik bir anlamda ortak bir yaşam kurmaktır. Ömür boyu herşeye ortak olmak demektir. Siz baştan herşeyi üstlenirseniz bu hep böyle devam eder. Çeyiz olarak almanız gerekeni alırsınız. Bir kısmını da beyfendi yapar. Biraz o biraz siz olur biter. Erkeğin herşeyi üstlendiğini gördüm de kadını ilk defa görüyorum. Kendiniz için de birşeyler yapın. Çünkü o para tamamen emek.
Ayrıca, umarım çok mutlu olursunuz.
Karşı tarafa söyleme bile bence paran olduğunu kız tarafına ne düşerse o parayla yap evlendikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın erkek ailesi iyilikten anlamaz anca insani enayi yerine koyarlar sizinkiler Nasıl bilemem belki iyi insanlardır ama o da nadir tabi
En doğrusu da bu canım 7 yıllık evliyim erkek tarafı kıymet bilmez böyle iyi niyetli olmanız yaramaz emin ol evlendikten sonra daha iyi anlarsın bunu sonuçta esin olduktan sonra yine gereken yerde kocana vereceksin ama bunu düğün için yapma sadece gereken kadarını üstüne düşeni tabiki inşallah gönlünce olur herşey
Anneler babalar cocuklarina bisey soyledigi an hakli olmaz ama zamanla hakli cikarlar:)Gercekten cok tesekkurler Allah hepinizden razi olsun bana olacaklari soylediniz . Ailem ozellikle babam diyordu da abartiyor sanirdim hep cok haksizlik etmisim babama erkek kiymet bilmez kendine harca evlenmeden birak gec evlen ama evlenmeden evini arabani al diyor hep oyle yapicam evlenmeyi ciddi anlamda askiya aldim