Düğün Parası

sen biriktirebildiğine göre oda yapabilirmiş. Bir çok arkadaş demiş zaten asla ve asla verme üstüne düşeni yap gerisini at kenara. Allah razı olsun lafını kesinlikle duymazsın.

Birde su var o ailesinden destek alicak buyuk ihtimaal sonra cikipta biz yaptik ettik diye bana gelirlerse iste o seyi ben kaldiramam o yuzden birazda su dugun icin baskasinin parasini istemedim

siz kendinize düşeni yapın,karşı taraf kendine düşeni yapsın onun vazifesi ister ailesinden alsın ister kendi biriktirsin,bugüne kadar kendisi için para biriktirmemiş siz birikmişinizi tüketmeyin.hiç kıymet bilinmiyor,elini taşın altına atmayanlar daha kıymetli maalesef.ayrıca erkekleri rahata fazla alıştırmamak lazım.siz paranızdan bahsetmeyin.gerektiğinde kredi çekiyorsa da çeksin.kendi düğünü için biraz uğraşsın.adam düğünü hiç zahmetsiz yapacak,sonra takılarla peşinat verilerek ev alıcaksınız.siz fazla sorumluluk hissediyorsunuz.onunda bu evlilik için kaygı duyup uğraşması lazım.sonuçta tek başınıza evlenmiyorsunuz.

sakın böyle bir hata yapma , bana cok deger veriyor diye ben olan paramı soyledım ,bir iki derken sürekli benden para istedi , yuzsuzluk yaptı , bende evleniyoruz düğün takıları olacak nasıl olsa deyip ses etmedim. düğünden sonrada düğün takılarını harcadı sonuç bir sürü param gitti. ve ben karlı boşanırım zararlı boşanmam deyip son takılarımı da aldı. beş kuruşsuz kaldım. verdiğime çok pişmanım. ve nişan zamanı vermeseydim zaten bitecekti evlenip ayrılmış olmayacaktım.

ben de biriktirdiğim parayla ev aldım
birikmiş paramla düğün yapmaya kalksam hem hazır para var diye o para çar çur olurdu, hem de madem burası türkiye madem gelenek göreneğe göre yaşıyoruz, başta erkek olmak üzere düğün isteyen taraf masrafını yapsın (ben düğün müğün istemiyorum, zaten bir ilişkim de yok ama ben böyle düşündüm, olay bana kalırsa zaten bir masraf olmaz, aylık olağan gelirimle evlenirim, evim var, eşyam var, herşeyim var) aaa yok olmaz düğün olcak, baştan eşya alıncak diyen olursa , buyursun alsın madem, diye düşündüm ve paramla ev aldım.
gayet de memnunum kredisini bile ödedim 2.5 senesi kaldı.
normalde eşitlikçiyimdir dediğim gibi bana kalsa zaten masraf etmekte gösterişte gözüm yok ama biliyorum ki hazır parayı yerken herkes yemesini bilir. sonra kıymeti bilinmez. üstelik biz kadın olarak biriktirip yatırım yapabiliyorsak erkeğin de bunu yapması gerekmez mi?

katiliyorum. kendi paranizdan bahsetmeyin zaten cok bir miktar da yokmus erkeklerin onu bunu alma hevesi yuzunden paraniz gitmesin. Yok arabamizi yenileyecegim kredi cekmeyelim o paraciktan harcayiverelim. yok kardesime acil para lazimmis altin bozmayalim sendekinden ver de kardesim oder vs. neler okuyoruz burda hergun.

Senin o kadar birikimin var da karşı tarafta niye hiçbir şey yok...

Sırf evlenmiş olmak için bu kadar fedakarlık yapmaya ne gerek var...

Hayatını düzene koymuş birikimi olan evliliğe hazır başka birini bul...

ya da en azından bu şahsı kendine gelinceye kadar bekle....

Paranı da car cur etme... Bir daha toplanmaz o para...

Şimdi saf saf iyilik yaptığını falan düşünürsün sen ama 5 yıl sonra kafanı duvarlara taşlara vurursun.

Ben de zamanında paramı birine kaptırdım. Karşı tarafa kızamıyorum bile.. bu kadar akıl tutulması yaşamasaydım enayiliğime doymayım.

Bende bu hatayı yaptım , başta arabayı satıp arabanın parası ile düğün yapacagım dedı. aynı ısyerındeydık inandım. herkes ınandı . normal olan buydu. sonra annesıne verdıgını annesının kanser hastası oldugunu kımseye muhtaç olmasın dıye verdıgını soyledı. ınandım tamam dedım. kredı cektı. bende bırıkmış paramı harcadım. sımdı boşandık. bırıkmış param da takılarda gıttı. Ah nasıl pişmanım nasıl pişmanım . gıt annene ver bırıkmış paranı dursun. kıymet mı bıldı hayır hatta gıderken onu ben aldım bunu ben aldım dıye toplayıp gıttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…