Düğün Parası

Dimi ama burdaki arkadaş lar da dedi senyaparsan her seyi kiymetin kalmaz parada geri ggelmez diye
Eh ama dogru tatlım,senin dedigine göre nisanı sen yapacan,dügünü sen yapacan,evi sen dizecen,gelen altınlarla ev alacan??
Koca niyetine aldıgın adam ne yapacak onu merak ettim.

Bu parayı yok say bence.

Es adayın herseyi kredi çekerek halledecekse senin yapman gerekenleride karşılayabilecek kadar çeksin krediyi.

Çünkü her şekilde evlendikten sonra ödenecek bu borç.
Ortaklık böyle olur çünkü :)

Sen herseyi kendi nakit paranla alıp o kredi kullanırsa evlendikten sonra o borcu sende ödüyor olacaksın.

En azından kıyıda köşede birikmiş paran olur.
Düğünden gelenlerle birleşirse üstünede biriktirmeye devam ederseniz
Ev peşinati olarak kullanabilirsiniz.

Bende ayni senin gibi dusunurdum ama sonra sonra fikrim degisti cunku her seyin bir guzelligi var yasanmasi gereken tadi var gelinlik giymenin dugununde oynamanin kinanda aglamanin gibi gibi bu tatli telaslari yasamak gerek bence ilerde bir kuru nikah pismanlik yaratiyor cok gordum elin elverdigi surece yasanmali bence abarti opmamak sartiyla tabi
Gelinlik olmasada beyaz kısa bir elbise giydim,nikahımı yaptım,aksamına yakın aile bireyleri ile yemek yedik,sabah balayına ucdum oh.. Ne kına ne nisan ne söz yaptım.
İstemeye bile gelmedi:KK70:
Ama kendimi eksik hissetmiyorum.
Senin görüsün farklı saygı duyarım.

Hayir asla yapma.karsi taraf birak zorlasin kendini.kolay olmadigini gorsun.hazira alistirma esini dahil.sonra pisman olabilecegin seyler yasarsin.35 bin guzel para.
O parayla ceyizini al.yatak odani al.yatak odasi 5 bin olsa.cetizinide 10 bin tutsa tamam.
Kalan 20 bin ilede eger araban yoksa arabani al.oda sana bi yatirim ve ciddi ihtiyac.araban yoksa eger git altina yatir yada bankaya koy.evliligin oturunca kullan.
Ama sunu diyim.evlendikten sonra esin kredi cekip odemelere yetisemedikce senin parani kullanmak isteyecek.faize para odemekte var..kredi iside cok sikintili.
O yuzden en iyisi kendine araba al.bosver dugunu dernegi sen degil onlar dusunsun

nişanlın çalışıyor mu? sen yememiş gezmemiş birikim yapmışsın. o ne yapmış. marka takılıp lüks harcamış. sende bilirdin lüksü... sakın böyle birşey yapma. kim ne yaparsa o kadar kat. değmez.

ilerde ay iyi adammış dersen birşeyler yaparsıniz. şimdi değil. aynı eve girip zaman ver sonra...

Dimi ama burdaki arkadaş lar da dedi senyaparsan her seyi kiymetin kalmaz parada geri ggelmez diye

Bosanma asamasina gelirsen (Allah korusun) Katki yaptigin miktarda evden payini alabiliyosun. Ya bunlari geçtim ben sizin birbirinizi iyi tanimadiginizi düşündüm. Benim erkek arkadasimin 35 bini olsa benden saklayacak sebebi olmaz, nasil degerlendirelim arttiralim diye konusuruz mesela.

Sakın sakın sakın O hatayı zamanında ben yaptım eski nişanlıma masraf olmasın diye her şeyi kolaylaştırdım kendimden fazlasıyla ödün verdim inan kıymet bilmiyorlar erkek tarafı ne kadar verirsen daha fazlasını bekliyorlar sen kız tarafına düşeni yap gerisi onların.

Kizlar cok tesekkur ederim gercekten gozum acildi diyebilirim dogru her seyi ben yaparsam ne kiymeti kaldi bu isin aileme yuk olmam ben ustume duseni o paradan gaparim gerisini onlar dusunsun onlar ustune duseni de yapsin arabam yok bu yaz ehliyet alcam insallah araba alirim birazina cok tesekkurler

Kizlar cok tesekkur ederim gercekten gozum acildi diyebilirim dogru her seyi ben yaparsam ne kiymeti kaldi bu isin aileme yuk olmam ben ustume duseni o paradan gaparim gerisini onlar dusunsun onlar ustune duseni de yapsin arabam yok bu yaz ehliyet alcam insallah araba alirim birazina cok tesekkurler

arabayi evlenmeden al. sadece senin olur.

Bosanma asamasina gelirsen (Allah korusun) Katki yaptigin miktarda evden payini alabiliyosun. Ya bunlari geçtim ben sizin birbirinizi iyi tanimadiginizi düşündüm. Benim erkek arkadasimin 35 bini olsa benden saklayacak sebebi olmaz, nasil degerlendirelim arttiralim diye konusuruz mesela.

Bende hic sevmem para saklamayı ama soyle bir sey babam benim cok otoriter ve beni 17 yasimdan beri calisiyorum az demedim cok demedim babamin hesabinda biriktirdim hesap babamin tabi ama para benim o kesin birazda o yuzden konuyu acmadim biraz da yanlis anlar kirilir kendisinin yok beni yanlis bilir diyehic ses etmedim yoksa iyi taniyoz bbirbirimizi ver dese veririm hic dusunmem para sakladigimi dusunmeyin bende zaten artik soyliyim mi napayim diye acmistim konuyu

arabayi evlenmeden al. sadece senin olur.

Babamda aynisini dedi yani sonucta oda kiz evladi dediki evlenmeden araba hatta ev almani cok isterim dedi dunyanin bin birli turlu hali var demekki bu yuzden diyor oyle hep bana gerci dededen bir suru ev kaldi ama babana bile guvenmicen derler ya zalim dunya :)

Babamda aynisini dedi yani sonucta oda kiz evladi dediki evlenmeden araba hatta ev almani cok isterim dedi dunyanin bin birli turlu hali var demekki bu yuzden diyor oyle hep bana gerci dededen bir suru ev kaldi ama babana bile guvenmicen derler ya zalim dunya :)
Evlenmeden önce alınan mallar ortak değil sen suan araba alırsan paranla nişanlın yada sevgilin o boşanma anında hak iddia edemez ama evlendikten sonra alırsan 35 bin ile o arabadan hak alır.

Bence karşı tarafa söyleme sen belli bir miktarı kullan kalan dursun yine
İleride hayat ne gösterecek bilmiyorsun ileride ev alırken kullan kalanını
Kendi üstüne düşeni yap çekil kenara erkek tarafına asla karışma

Evlenmek icin dustun mu dışında bende katıldım arkadasa. Evlenmek icin dusmedim tabiki hemen degil evlilik ama bilemedigim icin actim i
yaparsam ne olur yapmazssm ne olur diye sizden fikir almak içindi

Yavrum sen fedakarlık yaptıkça değerini düşürürsün malesef bu işler böyle. Sen yaptıkça karşı tarafa o imajı verirsin. Ay ayıldı bayıldı oğlumla evlencek diye derler sonra :) valla hiç gerek yok. Kimseye parandan bahsetme.

Yavrum sen fedakarlık yaptıkça değerini düşürürsün malesef bu işler böyle. Sen yaptıkça karşı tarafa o imajı verirsin. Ay ayıldı bayıldı oğlumla evlencek diye derler sonra :) valla hiç gerek yok. Kimseye parandan bahsetme.

Ozaman ben evlilik konusunuda acmiyim hic cunku konusmaya calissam hemen cok mu meraklisin benimle evlenmeye diye espiri yapiyor hesepta karsi taraf bende gulup geciyodum bunu yapan ilerde o lafida der o zaman

Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
tatlım 5 yıllık evli biri olarak senin yerinde olsam şu anki deneyimlerim ile o paradan kimseye bahsetmem ve bankada kendi adıma bi hesaba yatırırım ilerde çok daha acil bi durum olabilir geleceği bilemiyoruz sonuç itibari ile çok iyi niyetlisin ama olma kendimden biliyorum olmamak daha artı kazandırıyo emin ol tatlım

Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
Paranızın olduğunu söylemeyin ceyiziydi alyansiydi üstünüze düşeni yapın bu paranın bir kismiyla evlendikten sonra olmadı kalan parayla borcu kapatıp takilarla ev alırsınız

X