- 18 Ocak 2016
- 428
- 848
-
- Konu Sahibi 26merve2626
Eh ama dogru tatlım,senin dedigine göre nisanı sen yapacan,dügünü sen yapacan,evi sen dizecen,gelen altınlarla ev alacan??Dimi ama burdaki arkadaş lar da dedi senyaparsan her seyi kiymetin kalmaz parada geri ggelmez diye
Gelinlik olmasada beyaz kısa bir elbise giydim,nikahımı yaptım,aksamına yakın aile bireyleri ile yemek yedik,sabah balayına ucdum oh.. Ne kına ne nisan ne söz yaptım.Bende ayni senin gibi dusunurdum ama sonra sonra fikrim degisti cunku her seyin bir guzelligi var yasanmasi gereken tadi var gelinlik giymenin dugununde oynamanin kinanda aglamanin gibi gibi bu tatli telaslari yasamak gerek bence ilerde bir kuru nikah pismanlik yaratiyor cok gordum elin elverdigi surece yasanmali bence abarti opmamak sartiyla tabi
benim kv okusa bu konuyu direkt talip olur sana kaynım için
Dimi ama burdaki arkadaş lar da dedi senyaparsan her seyi kiymetin kalmaz parada geri ggelmez diye
Kizlar cok tesekkur ederim gercekten gozum acildi diyebilirim dogru her seyi ben yaparsam ne kiymeti kaldi bu isin aileme yuk olmam ben ustume duseni o paradan gaparim gerisini onlar dusunsun onlar ustune duseni de yapsin arabam yok bu yaz ehliyet alcam insallah araba alirim birazina cok tesekkurler
Bosanma asamasina gelirsen (Allah korusun) Katki yaptigin miktarda evden payini alabiliyosun. Ya bunlari geçtim ben sizin birbirinizi iyi tanimadiginizi düşündüm. Benim erkek arkadasimin 35 bini olsa benden saklayacak sebebi olmaz, nasil degerlendirelim arttiralim diye konusuruz mesela.
arabayi evlenmeden al. sadece senin olur.
Evlenmeden önce alınan mallar ortak değil sen suan araba alırsan paranla nişanlın yada sevgilin o boşanma anında hak iddia edemez ama evlendikten sonra alırsan 35 bin ile o arabadan hak alır.Babamda aynisini dedi yani sonucta oda kiz evladi dediki evlenmeden araba hatta ev almani cok isterim dedi dunyanin bin birli turlu hali var demekki bu yuzden diyor oyle hep bana gerci dededen bir suru ev kaldi ama babana bile guvenmicen derler ya zalim dunya :)
Evlenmek icin dustun mu dışında bende katıldım arkadasa. Evlenmek icin dusmedim tabiki hemen degil evlilik ama bilemedigim icin actim i
yaparsam ne olur yapmazssm ne olur diye sizden fikir almak içindi
Yavrum sen fedakarlık yaptıkça değerini düşürürsün malesef bu işler böyle. Sen yaptıkça karşı tarafa o imajı verirsin. Ay ayıldı bayıldı oğlumla evlencek diye derler sonra :) valla hiç gerek yok. Kimseye parandan bahsetme.
Bir kendi kendinin kiymetini bildirmeyecek gelin adayi daha..
tatlım 5 yıllık evli biri olarak senin yerinde olsam şu anki deneyimlerim ile o paradan kimseye bahsetmem ve bankada kendi adıma bi hesaba yatırırım ilerde çok daha acil bi durum olabilir geleceği bilemiyoruz sonuç itibari ile çok iyi niyetlisin ama olma kendimden biliyorum olmamak daha artı kazandırıyo emin ol tatlımKizlar size iki sorum var ;
1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.
2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
Paranızın olduğunu söylemeyin ceyiziydi alyansiydi üstünüze düşeni yapın bu paranın bir kismiyla evlendikten sonra olmadı kalan parayla borcu kapatıp takilarla ev alırsınızKizlar size iki sorum var ;
1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.
2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?