Düğün Parası

Valla millet düğünde takilanlarla araba alıyor, ev pesinati yapıyor. :)) düğün yapılmazsa o paralar gelmez.

Valla millet düğünde takilanlarla araba alıyor, ev pesinati yapıyor. :)) düğün yapılmazsa o paralar gelmez.
Dügün yapılırken o parayı harcıyorsun zaten,gelen para harcadıgının üstündemi olıyor?Bilmiyorum valla ben yapmadıgım icin.

Dügün yapılırken o parayı harcıyorsun zaten,gelen para harcadıgının üstündemi olıyor?Bilmiyorum valla ben yapmadıgım icin.

Biz çok ufak bir düğün yaptık. Konuklardan gelen altın ve paralar ile fit oldu diyebilirim. Hatta düğün biraz daha fazla tutmuş olabilir.

Ama benim arkadaşım uygun bir yerde düğün yaptı 500 kişilik falandi herhalde çok kalabalıklardi. Onlar hem düğün parasini çıkarıp üzerinede 30 - 40 bin civarında topladılar diye biliyorum.

Birikmiş paranıza dokunmayın kesinlikle. Param var da demeyin. Karşı taraf herşeyi kredi ile yapacaksa siz de kredi çekip yapın yapılacakları. Ailenize yine yük olmayın.Evlenince yine beraber ödersiniz.O zaman huzurunuz da kaçmaz içiniz rahat eder. Müsatabel eşiniz ve ailesi öyle yapacakmış zira. Karşı taraf borçla değil birikimle yapsaydı o zaman siz de üstünüze düşeni birikmiş paranızdan karşılayın derdim.Böyle enayi yerine konursunuz kıymeti de olmuyor bilginize.Madalya takmıyorlar. Yarın öbürgün bunların size olumsuz geri dönüşü olacaktır emin olun. Belki nişanlınızın parası olsa bile ailesi size harcatmaz yine kredi çektirirdi, ayrıca nerden biliyorsunuz böyle olmadığını? Evleneceğini düşünüp neden herhangi bir birikimde bulunmamış ki.
Ayrıca size ne oluyor bunları niye siz düşünüyorsunuz ki? Erkek tarafı düşünsün bırakın da biraz kenara çekin kendinizi kadın olduğunuzu unutmayın. Hayat bu belli olmaz paranız dursun bir kenarda yatırım amaçlı altın hesabı açın ya da vadeli hesap.

Herkesin düğünde harcadığı para ve masraflar farklı oluyor. eş adayına bu paradan hiç bahsetme zaten onunda seninde bu aşamada maddiattan bahsetmen doğru değil. İnan ki şuan 35 bin sana çok gibi gelebilir ama iş ihtiyaçları almaya gelince öyle olmuyor para pul oluyor. Ama sen ben bu parayla herşeyi yapabilirim tasarruflu ve idare kavramını bilirim dersende paradan arta kalanı evlendikten sonra evin masraflarımiçin harca. Çünkü evin içine oturup yerleşmeden neye ihtiyacın olacağını anlayamıyorsun. Zaten evlikte bir sürü fedakarlık yapacaksın şimdiden başlama:)

Sakin oyle bi saflik yapma.kimsenin haberi olmasin.iki tarafta kendine duseni yapsin.o parayi gerekirse ilerde ev almak icin kullanirsin

Eğer elinizdeki birikmiş parayı erkek tarafının da masrafları için kullanırsanız hayatınızın en büyük hatasını yaparsınız. Şu an çok iyi niyetli düşünüyorsunuz ama karşı taraf maalesef öyle olmuyor. Bırakın kim hakkına ne düşüyorsa onu alsın. Düğün zamanı ailelerin gözleri dolar şeklinde oluyor maalesef. Birikmiş paranıza da dokunmayın belli ki çalışıyorsunuz. Şimdiden küçük ev aletlerini ve beyaz eşyalarınızı ailenize yük olmadan almaya çalışın. Karşı tarafta varsaysın şu an kredi ödüyor düğün için para biriktirsin. Daha sonrasında takılar ve birikmiş parayla evinizi alırsınız.

Eşinizin ailesi sizinde aileniz ne o onlar ödesin biz oturalim paran varsa sen katkıda bulunmak zorundasın sonuçta evde sen oturacan eşyalar senin olacak yapmak zorundalar deyip geçmeyin

Canim bence burun parayi dugun icin kullanma yani herseyi ben alicam diye ugrasma birak yapilmasi gerekeni, kimin uzerine ne sorumluluk dusuyosa o yapsin. Sen parani sakla

Sakin boyle bir hata yapmayin. Bu hayatta babaniza bile guvenmeyin hicbir seyin garantisi yok siz iyi niyetlisiniz ya karsi taraf

Para yok kredi cekicez dedilerse cekainler bir zahmet odesinler ogullari icin zamanda para biriktirip atsalardi bir koseye simdikiler cok akilli valla kizda calisiyor kredi cekip odesinler bu durum var ise ortada birakin musatakbel esiniz odesin. Siz bayansiniz o paranizi kara gin icin saklayin derim ben yillarca cikip sevdim asik oldum diye evlenen erkeklerin daha sonra nelerini okuduk yasadik ve cogu arkadasimiz bosandi. Olum var kalim var sonra basini cok vurursun duvarlara akilli olun o parayi saglam bir yere baglayin lutfen evlenmeden mal edin baba evinde birak gerekirse evlenince ortak oluyor her sey malumunuz arastirin bu konuyu ve bu paradan sadece ve sadece ailenizin bilgisi olsun. El oglu kimseye guven yok bunu da unutmayin.

Para yoktur imkan yoktur anlarim o zaman sartlari ortak yapin kredi ise sizde kredi cekersiniz o vakit ortak

Bence ceyiziniz eksikse tamamlayın fazla birsey de harcamayın ve karşı tarafa sakin söylemeyin bu birikmişinizi herseyi size itmeye çalışırlar bırakın paranız bankada kalsın kim bilecek? Kendi guvenceniz olur Belki kendi ailenize yardım edersiniz ama karşı tarafa vermeyin derim ben alsınlar herseyi odesinler de bizde kimse elini atmadi gelinligimin parasini bile ben verdim hala da çok zoruma gider...

Erkek tarafininda bir miktar parası olsaydı sende koyabilirdin üzerine ama madem onlar şimdiye kadar bir hazırlık yapmamış bırak sende haberleri bile olmasın, goruyosun burdaki konuları kenarda bir birikimin guvencen olur, bunu evlilik yuzugunu ve gelinligini kendi almış biri olarak söylüyorum o an gayet saf duygularla dusunuyorsun bunları ama daha sonra en ufak bir olumsuzlukta pişman oluyor insan

35000 i kaç yılda biriktirdiniz nasıl biriktirdiniz. benim maaşım 3000 in üzerinde ama hiç biriktiremiyorum
bence de bu paranın bi kısmını bankaya bırakın. düğün falan erkeğin sorumluluğunda olan şeyler...

Karşı tarafa hiç iş bırakmayacak mısın? Evet 35 bin ile gayet rahat yapılır ama bence yıllarca çalışıp biriktirdiğin parayı düğün için gömme.
Evleneceğin kişinin de çabalaması gerekir.

Kina nisan zaten kiz tarafina aittir normalde..sen onlara harca parani dugunude erkk tarafi yapsin esya konusuna gelirsek ceyz beyaz esya kiza yani sana dusuyo mobilyalarida taksitle alin ortak bi yol olmus olur

Şimdiden herşeyi üstlenirsen ilerde çok pişman olur üzülürsün
Bırak herkes üstüne düşeni yapsın. Paranı kimse bilmesin ailenden başka. Evlen kocanı bi gör ondan sonra gerekirse evin peşinatı olarak kullanırsınız.

Kizlar merhaba nasilsiniz iyi olalim insallah..
Hepinizden tek tek Allah razi olsun ozelden mesaj atan arkadaslarimdan da ...
Fikirleriniz ve tecrübeleriniz sayesinde emeginiz cok gecti bana ve dusuncelerim degisti..
Dediginiz gibi evlilik cok baska bir sey ailemin hep dedigi ve benim kulak asmadigim seyleri sizlerden duyunca onlarada hak verdim ve hepimizin ortak düşüncesi ustume duseni onlar nasil yapiyorsa kredi ile bende oyle yapicam ailem yapmis gibi gostercem parada babamin hesabinda dursun ilerde ev icin araba icin yine babam yardim etmis gibi cikartirim sonucta iki turlude esim ve bana harcancak haksizlik da olmicak para kacirmada...
Evliligi de askiya aldik ortak karar kendisini toplasin diye yoksa olmicak kolay..
Tekrar hepinize tesekkurler ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Daha önce nişan atmış biri olarak size onerebilecegim tek şey şudur :
Lütfen bırakın üstlerine düşeni yapsın erkek tarafı. Cok iyi niyetle yapılan yardımların,fedakarliklarin hiç kıymeti olmuyor ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…