Düğün Parası

Kesinlikle böyle bişeyi yapma derim koca adayına bile bu paradan söz etme yoksa düğünü herşeyi sana yaptırır takıları da alırlar ortada kalirsin.Sakin sakın sana tecrübeli abla nasihati.Sen çok iyi niyetli düşünüyorsun ama bu devirde bunu anlayan olmaz.Bekarlikta bu kadar parayı biriktiren evlenince daha fazlasını biriktirir deyip sana takı bile vermezler.Benim uyanık kaynana bize takılan takıları çantaya doldurdu bir tane küçük altın bile takmadi oğluna bizimkiler bütün takıları bana verdi bide ondan bile utanmadi.Çatır çatır yedi bütün takılari.Şimdi de takılan takılari bize odetmeye çalışıyor babanızın borcu diyerek.Anladın mi canım ne insanlar var gör.Eşim de ödemeye çalışıyor benden habersiz altınları nasıl ödesin annem diyerek.

Yorumlari okudum da, bazen burayi gercekten anlamiyorum.
Konu sahibi, birikmis param var, bundan nisanlima bahsetmek istemiyorum, dugunde o ne koyarsa ben daha azini koymak istiyorum, kendi parami asla vermem yeni kurcagim eve harcamam, o benden daha fazla harcasin, erkek o onun gorevi bu vs vs bu sekilde konu acsaydi gelecek cevaplar nasil olurdu tahmin edebiliyorum.

Bence paran olduğunu söyleme bile. Seninle evlenmek istiyorsa o da elini taşın altına koysun, gerekirse borç harç yapsın bişeyler yani. Hele düğün bence çok gereksiz, hatta dünyanın en gereksiz şeyi. Sana, ortaya hiç para koyma demiyorum, karşı tarafa göre sen de biraz koy ama 35 bin az para değil yani. Ha bana kalırsa bu parayı evlilik için harcamak tamamen çarçur etmektir, şahsi görüşüm. O parayla iş kurulabilir ya da iş konusunda sıkıntı yoksa, işten yana memnuniyet varsa güzel bir araba falan alınabilir... Ev almak için katkı olabilir vs. bana göre. Veya evlendikten sonra o parayla çocuğuna yatırım yapabilirsin. Demek istediğim şu; bir hayat birleştiriyorsun ve harcamalar da müşterek yapılmalı.

Ben bikaç gündür ruh hastası gibi yine çeyizle beyaz eşya fiyatlarıyla tencere tavayla küçük ev aletleriyle bozduğum için kafayı konuya hakimim şuan.O yüzden şöyle söyliyim, Arçeliğe girdim beğendiğim beyaz eşyaların ve küçük ev aletlerinin fiyatlarını topladım 11bin küsür tuttu. Öyle çok orta halli şeylerde değildi özellikle beğendiğim beyaz eşyalar. Buzluğu altta olan büyük gri buzdolabı, kurutma özelliğide olan çamaşır makinesi, bilmem kaç programlı çok hızlı yıkayan ekranlı mekranlı gri renk şekil şukul bir bulaşık makinesi filan.Fırında vardı siyahlı grili ay pek güzellerdi.Bunlar yanılmıyosam 9bin küsür tuttu.Sonra çay makinesi tost makinesi ütü mikser takımı gibi bişey işte isminide bilmiyorum mutfak robotu filan.Onlar hepsi birden yaklaşık 12bindi düz hesap öyle söyliyim 11bin küsüratlı. Sonra Schafer'a girdim tabak çanak için.
18 parça tencere seti (düdüklüsü pilav tenceresi 2boy yemek tenceresi küçük sahan tencere çaydanlık spatula bilmemne takımlı bişiler büyük bi set) + Kahvaltı takımı + 12 kişilik çatal bıçak takımı + yemek takımı toplamda 3bin 300 filan tuttu. yani beyaz eşya+mutfak aletleri+tabak çanak takımlar çeyiz= 15bin düz hesap. Tek bildiğim bunlar.Kafayı bunlarla bozduğumdan dolayıııı :)))) Kına yaptığınız mekana ve tercihlerinize göre değişir ama istanbuldaysanız yada istanbulda yaşayan birileri varsa eminönünden gerekli malzemeleri çok uyguna alır veya aldırabilirsiniz. Yatakodasıda yine tamamen sizin seçiminiz.O yüzden kısacası bana sorarsanız 35bin'e kendi almanız gerekenleri ve yapmanız gereken kına ve nişanı yapabilirsiniz diye düşünüyorum ben.Durum budurrr:KK14:

Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
sakın yapma.
kocan ve ailesi her şeyi senden bekler, kıymet bilmezler. bir ihtiyacıne olsa, sana inanmazlar. kesin kıyıda köşede paran vardır diye düşünürler. hele bir evlen. borçlar azalınca biriken paran ve takılarla istediğiniz gibi ev alırsınız.

bence herkes kendı ustune dusenı yapsın
karsı taraf kredı cekıyorsa ceksın kımsenın cebıne karısmasın derım su sebeble
boyle seyler ınsanın yuz goz olmasına neden olur karsı taraf ne kadar paran oldugunu bılmesede olur sen ceyızınde almak ıstedıgını al gerı kalanınıda allah korusun kotu gunler ıcın tut derım
sen verırsın parayıda onlar dugunden gelenlerı verırım desede verırmı acaba
mutluluklar dılerım :)

Ya hiç mi burayı okumuyor sun. Sanane cekdinler kredi hemen nasıl güveniyor sun. Parayı kimseye söyleme. Ilerde ev alırken kullanırsınız

Çok tok gözlü gördüm seni aynı benim gibi.
Müsaadenle tecrübelerime dayanarak yazmak isterim.
Ben yandım sen yanma hesabı.

Kimse senin bu iyi niyetine bakıp ayyy ne güzel bir insan, maşallah ne tok gözlü demeyecek.
İlerde tüm bu verdiklerin enayilik olarak kalacak yanına bunu bilmeni isterim.

Yerinde olsam şimdiki aklımla tabi :)
Karşı tarafta ne var, nasıl alacak umrumda bile olmaz.
Yarı yarıya olacak şekilde harcarım.
Kalan paramı kötü gün diye saklarım.

Eşim borç ödemiş bilmem neymiş umrumda olmaz.
Sen onu borçsuz edersin, ailesinin işine gelir.
Borçları yok diye bir şeyler ister dururlar, o daha çok koyar sana emin ol.

Ayrıca ulaşması kolay olduğu için değerin olmaz pek.
Nerede zorlayan, borçlandıran, çektiren arkadaşım var hepsi baş tacı oldu.
Ben de tok gözlü halimle paspas oldum bir güzel.

O nedenle bırak kredi çeksin, üstüne düşeni yapsın.
Durumu olmayan evlenmek için durumu olacağı günü beklesin.

Biliyorum fazla sert oldu ama kazık yemiş insanın dili bu kadar yumuşak olur. :)

Sevgiler..

bence dugunden vs.gelecek paraya umut baglayacagina elindekini tut
erkek tarafida payina duseni yapsin,esinin ve anne ve babasinin bunu dusunmedi lazim evlenecek yasta cocuklari varsa bunun icin azda olsa birikimleri olmasi gerekiyor yada cozum yollari olmasi gerekiyor
sen sen ol sakin butun masrafi sorumlulugu ustlenme...

Ben olsam birikmiş paramın tamamını evlenmek için harcamam.
Düğünde takılacaklara güvenerek geleceğimi planlamam.
Koca adayımın para biriktirmesini beklerim.
Ev ve iş güç sahibi biriyle evlenmeyi tercih ederim... :KK14:
Fikirlerinizi çok yerinde ve aklıbaşında buluyorum siz çok yaşayın e mi:KK200::KK15:

bence paran olduğunu söyleme.. o parayla 25 bine güzel bir yerden arsa al yatırım olsun. hemde paran değerlenir.. düğünü erkek tarafı karşılar.. nişanı da senin ailen yapsın. herkes üstüne düşeni yapsın canım. hiç kendini yıpratma.. damat adayı; madem düğün isteyip, ortalığa düşüyorsa.. Düğün için de kenarın da 3-5 birikmişi olmalı. Yoksa bekleyin..

Bence ugrasıp dıdındıgın parayı baskaları rahat etsın dıye kullanma gerek lendı annenler gerekse kaynanangıller ustune dusenı yapsın size borc brakmasnlar paran kenarda dursun kımseye ses etme takılarıda alın dha snra duruma gre esın kredı ceksın bırıkımle bırlıkte bı ev alırsın dugune paranı heba etme hem evlenınce grursun gecım sıkıntısı dıye bişi var ne kadar gelırın varsa o kdr gderın olyor klay degıl yanı elalem daha evlenmeden kaynansına ev aldıryr ev alın yksa evlenmem dıyr sen hazır paranı mı vercen anlamazlar tatlııııım anlamazlar ne kadar verıcı olursa ıyılıkten anlamazlar kıymetını bılmezler ev aldr demyrum ama kendı paranı da elleme ses etme dursun dugun dedıgın ıkı saatlık bişi ya kac senelık emek bsuna harcama

Ileride ne olur ne olmaz paranın hepsini kullanma tabiki de , eş adayin dügun parası biriktirmeden bu işlere hiç girişmeyin o zaman sizde.. yillarca calisıp biriktirdiğiniz emeğinizi bir gecedeinsanlari eğlendiripte memnun olmayacaklarini bile bile kullanmayın derim..
hakkınızda hayırlisi olsun

Gelinlik olmasada beyaz kısa bir elbise giydim,nikahımı yaptım,aksamına yakın aile bireyleri ile yemek yedik,sabah balayına ucdum oh.. Ne kına ne nisan ne söz yaptım.
İstemeye bile gelmedi:KK70:
Ama kendimi eksik hissetmiyorum.
Senin görüsün farklı saygı duyarım.
Aaa gerçekten isteme kına söz düğün. Hatta gelinlik bile giymedin.
Ama hiç heves etmedin ve içinde bir şeyler kalmadı öyle mi?

Ne biçim kızsın sen ya:)
Yüzyıllardır her genç kızın hayali adı altında yaşıyoruz bunları:)
kökümüzü kurutacaksın kimse duymasın :KK70:
Bizimle değilsin:KK70:

Bende hic sevmem para saklamayı ama soyle bir sey babam benim cok otoriter ve beni 17 yasimdan beri calisiyorum az demedim cok demedim babamin hesabinda biriktirdim hesap babamin tabi ama para benim o kesin birazda o yuzden konuyu acmadim biraz da yanlis anlar kirilir kendisinin yok beni yanlis bilir diyehic ses etmedim yoksa iyi taniyoz bbirbirimizi ver dese veririm hic dusunmem para sakladigimi dusunmeyin bende zaten artik soyl
Tamam eşinin birikmişi olmayabilir ama zaten düğünü yapmayı ailesi üstlenmeyecek mi? Babası var mı bilemiyorum, kesin yorum yapmayayım da.

Şöyle düşündüm. Düğünü ailesi yapar, yani takısı ve salonu sadece. Ben olsam paramdan hiç bahsetmem. Kınaydı nişandı işte kıza düşen şeyleri o parayla ailem yapmış gibi gösteririm.

Esyalar için siz krediyle halledeceksiniz. Otur konuş de benle sen sadece ikimiz yapalım yardım almayalım. Ve tüm eşyaları, tabak çanak dahil. Her şeyi krediyle alırım nasılsa beraber ödeyeceksiniz. Parandan da diyelim ki 20 bin mi kaldı. İleride ev işine girişince, araba almak isteyince, yok çocuğun olunca. Ailen size katkıda bulunmuş gibi yaparsın. Daha değerli olursun.

Hatta ben olsam evlenmeden araba falan alırım. Ve ileride ev için de satmam.

Şimdi söylesen sen dürüstçe, ileride bir tartışmada en ufağından benim ailem yapmadı ama zaten senin ailen de hiç bir şey yapmadı diye bir laf duyarsan deli olursun.

Hayat müşterek ama evlilikten sonrası müşterek. Sen 17 yaşından beri eşinin hayatı kolay olsun diye mi didindin?

Cıks. Bakıyorum da bana göre tüm yollar söylememene çıkıyor :KK70:

Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
Birikmis parasi yok diye dugunu yapamiycagi esyalari alamiyca anlamina gelmez. Herseyi gectim dugunu neden siz yapiyosunuz oda buna eyvallah mu diyo yok artik herkesin birikmis parasini vardida sanki tabiki durumu olmayabilir parasi olmayabilir illa zenginle evlenilcek diye bi kaide yok gonul kimi severse o ama ben dugunu kadina yaptiracak bi erkege ancak pasif cikarci bedavaci gozuyle bakarim erkek b8raz girisken prensipli olmali bunlari siz degil nisanliniz dusunmeliydi.

Bence bu kadar iyi olma ne kadar iyi olursan o kadar kotu olursun. Yarin ne olcagi belli olmaz belki anlasamadn ayrildn. Allah korusun esin vefat etse ne olacak. Yine kullan para ama kiz tarafi icin olanlara harca. Kredi ceksnler dugun takilaryla kapatrsnz borc kalmaz. Evlenmeden nisan dugun olmadan bazi seyleri goremezsn.

Karşı tarafa neden 35 bin birikmiş var diyorsun ki. Alınması gerekenleri al, ha senden çıkmış ha senin ailenden. 35 bine ev düğün nisan kına anca yetişir. Hatta herseyim tam olsun dersen yetişmeyebilir bile. Yani 35 bin harcayıp 1000 tl daha fazla verip hayallerindeki gelinligi giymeyebilirsin bile. Yani yillarca para biriktir herseyi sen ode sonra hic bisey gonlundeki gibi olmasin gibi bir durumda kalma. Herşeye böyle bende para var diye atlama bence.

Sen şimdi farkında değilsin ama evlenmek için alış verişe başladığında hep bin lira bin lira harcıyorsun.

Borc sevmem diyorsun ama pek çok şeyi peşin fiyatına taksit alabilirsiniz. Mesela beyaz eşyalar ve küçük ev aletleri. Hatta koltuklar, halilar ve perdeler bile belki kredi kartına taksit ile alabilirsiniz. Böylece hem vade ödemesiniz hem de paran sende kalır. Evlendikten sonra çok bunalırsan kapatırsin borcunu. Zaten paran var.

KK da hergün okuyoruz, o düğün altınlarına erkek tarafi el koymaya çalışıyor vs. Evlendikten sonra allah gostermesin eğer böyle bir şey olursa çok bunalirsin uzulursun. Az uyanık ol bence. Nolur ne olmaz.

Biz evlenirken eşim ve benim hiç birikimimiz yoktu. Herşeyi taksit ile aldık. Silkeledik söyle kendimizi düğün de yaptık, balayı da yaptik herseyimizi de kendimiz aldık. Ailelerden çok fazla bir destek istemedik.

Bırak eşin ve ailesi de silkelesin kendinilerini birikimi olmaması demek ödeyemez demek değildir.

Caliskan evine bakar isi gucu var ama iste birikmis parasi yok . Aileside oyle durumu iyi degil pek fazla . Ben gecen dedim para biriktircem var demedim biriktiremezsin diyor guluyor inanmadi ama aslında bende var para . Sizin dediginiz gibi yapmali o zaman o ne kadar koyuyorsa bende o kadar koycam . Bide sinir oldugum sey cok markacilar yani paran olur tamam ama yoksa ne merak bu . Mesela koltuk cardin olsun bilmem ne olsun pahali iste onlar ne gerek var sinir oluyorum ailece bu huylarina ayranlari yok icmeye .... lafi uyuyor onlara . Fikri olan varsa bu konuyada yorum yaparsaniz sevinirim kizlar

Demek o yüzden paralari yok, herşeyin pahalisini aldıkları için birikim yapamiyor olabilirler. Eğer fazla bir gelirin olmadı halde 35 bin biriktirdiysen ve marka vs konusunda böyle düşünüyorsanız sen tutumlu birisin ve para yönetimi konusunda iyisin diyebilirim.

Onlar marka istiyor diye kendini sıkıntıda hissetme. Ev senin, düğün senin, taksitle alırsanız zaten evlenince eşin ve sen ödüyorsun. O sebeple alışverişi de gönlüne göre yap istediğini içine sineni al.

X