Düğün Parası

Evlenmek icin dustun mu dışında bende katıldım arkadasa. Evlenmek icin dusmedim tabiki hemen degil evlilik ama bilemedigim icin actim i
yaparsam ne olur yapmazssm ne olur diye sizden fikir almak içindi
Aha sende anam gibi başlık parası verecen, belli.
Benim annemin evlenmeden parası vs varmış. Bizim peder evlenmeden burada (İzmir) güzel eşya yok deyip parayı alıp, Ankara'ya gidiyor. Babaannem parayı babamın elinden koparıp, kendine Çankaya'da mis gibi bir daire alıyor.
Evlendikten 2 ay sonra, eşyaların taksidi var onu ayırmadık diyince annem çakıyor.
Bildiğin başlık parası vermiş oluyor yani.

O parayla ben kendime göre bir düğün ve eşya vs işimi hallederdim. Hiç bir eksiğimde olmazdı.
Mühim olan karşındaki Ada'mın adamlığı.

ben evlenmeden önce 20 bin birikmiş paramla ev aldim.. bide üstüne kredi çektim...
öle evlendim.. ev benim üzerimde eşimin degil..
kiraya verdik evi. çok şükür kira gelirim de var.
harcatmiyorum parayi ihtiyaca göre sağlık felan..
eşimgilde borç ödüyor çünkü kredi çektiler.. ben sadece ev borcu ödüyordum bide evlendikten 1,5 sene sora araba aldim arabada benim üzerimde.. ama yasaya göre araba kari kocanin oluyor. araba (500) ev (1000)borcu ödüyorum. çok şükür.. ev borcu 1,5 sene kaldi.. arabada 3 sene. biter zaten :)
bence birikmiş parayı değerlendir derim harcatmayin onlari yer yer biter.

Niye biriktiremeyecekmişsin. Ve buna gülüyor öyle mi? Asla ama asla paran olduğunu söyleme. Güleceğine kendiside birikim yapsaymış. Şimdiden sinir olmuşsun. Erkek arkadaşın mı nişanlın mı bilmiyorum ama o kredi çekecekse sende toplu paranı ortaya koyma. Aynı ölçüde kredi çekin, o krediyle kına geceni yap, kendi eşyalarını al. Ha bir de alçakgönüllü olma. Buradan okuduğum ve yaşadığım kadarıyla sömüren ve hep daha çok isteyen gelin kıymetli oluyor :)

Ne güzel değerlendirmişsiniz, maşallah. Sorması ayıp kaç yıl önce nereden aldınız? İl söylemek istemezseniz bölge söyleyebilirsiniz :) :) :)

düğünümüzü eşimle birlikte yaptık ve birlikte borçlandık.
zor zamanlardı ama bizi eğitti de aynı zamanda.

açık söyleyeyim, her şeyi eşimin taraf yapsaydı pek kıymet bilmezdim.

ya da her şeyi ben yapsaydım, eşimle evliliğimizde olgunlaşmamız farklı problemler sebebiyle olurdu.

kısaca kolay kazanılanın değeri yok arkadaşların dediği gibi.

sen yapar mısın bilemem de,
evlenmeden önce param olsa kendi babama araba almak isterdim.
hem şanım yürürdü, babasına araba almış diye,
kocaya araba alsan öyle değerli olmazsın emin ol :)

Niye her şeyi siz yapasınız ki koltuk takımı beyaz eşya falan salonuna kadar yani evleneceğin kişinin hiç mi birikmişi yok ne yapmış bu zamana kadar ailesinin durumu bir düğün yapamayacak kadar kötü mü yani ben olsam tüm birikmişimi harcamam karşı tarafa da nasılsa parası var yapıyor dedirtmem siz sadece o paradan siz ne üzerinize düşüyorsa onu yapı bir de eşinin ailesini yapamadıklarını yani evlat evlendiriyorlarsa biraz sıkılmaları lazım. Bu sefer siz paranızdan olacaksınız takı da ne takılacak ki o kadar hayal kuruyorsunuz kredi peşinatı verdiniz hadi krediyi nasıl ödeyeceksiniz.

çok guvensen bile bunu yapma canım erkek tarafıda bişiler yapmalı gerekirse kredi çeksin demişssin ya çeksin evlendikten sonra duruma bakarsın eğer niyetler iyiyse krediye ödeyip borcu kapatırsınız tum paranızla da ev için birikim yaparsınız... beşer şaşar bu parayla bunları yapmak sana vazife diil ... kredi çeksin ortak yapın ... belli mi olur belki düğün takılarını kv alacak ya da sen gormeden onları toplayacak ???

Dünyanın bin türlü hali var, paranızı sakın vermeyin. Madem onda da yok hepsin borçla alın. Ödersiniz birlikte, biter zaten biz 1 buçuk senede bitirdik. Benimde birikmişim vardı, anneme teslim ettim öyle evlendim.
Yani siz zorlanıp biriktirmişsiniz o da biriktirseydi madem yok o zaman ortak yaparsınız borçla.

Herşeyi kendi yapmış biri olarak diyorum ki sakın ama sakın yapma.

Savurgansansa biriktiremiyodur bırak önce biriktirsin.

yada önceden alın eşyaları gerkes kendi payına düşeni alsın ( ödeme yapılsın evlenilexeği zaman farkını verip istediğşnizi alırsınız.

daha şimdiden verici vefakar cömert olmayın....
birikmişe dağ dayanmaz
yerinizde olsam müstakbel eşime söylemem birikimim olduğunu şimdiden size güvenerek yola çıkmamalı bence siz ona güvenerek bu güveni size vererek yola çıkmalı

Bu paraya yaparsın yeterli miktar. Aile ve çevre tepki verir çünkü bunların hepsini erkek halletmeli. Ev alınacaksa aynı şey ben olsam kullanırdım bu parayı

evde nişan yaparsanız masrafınız 1000 tl yı gecmez.. sıze bır kıyafet, kuafor masrafı ve ıkramlık masrafı olur.
kına her halukarde mekan gerektırır, kınası-bındallısı-muzıgı-dagıtmalıkları falan derken en az 3500 gıder sırf kına elbıselerı kıralık fıyatı 400-500 fazlası bıle var....
esyalar orta kalıte bıle alsanız halısı perdesı koltugu vs derken en az 15000 tutar..
bunun ev tutması depozıtosu abonelıklerı actıorması da tutsa bır 3000..
gerıye kalan da sıze dugun ıcın gelır olur..
ama dugununde masrafı cok gelınlıgı damatlıgı takısı kuaforu fotografcısı mekan ucretı konsepte gore ekstrası vs....
bence sız kına ve nısanı yapın, ceyızınızı de duzun, belkı yatak odası takımını alabılırsınız ama gerısıne karısmayın.

Sadece uzerine duseni yap bence
Yoksa elalemin ac adamini evlilik diye beslemek zorunda kalirsin omur boyu
Param var da deme sakin

son durum ne şimdi. oh ne güzel herşeyi sen karşıla karşı taraf karışsın sadece. bu para olayları düğünde çok sinir bozucu

Ben bu tür durumlarda eşitlikten yanayım.
Hemen konuşmak, ortama atlamak yerine bir dinleseydin, sorsaydın önce.
Evleneyim de nasıl olursa olsun mantığı gibi olmuş seninki. Başka bir benzetme yangından mal kaçırmak gibi.
Bu yaşa kadar bir birikimi yoksa evlendikten sonra rengini bilmediğin olay için plan yapıp kendini kandırıyorsun.
Belki borcu var, belki anası babası maydanoz olup takıları alacaklar, belki, belki... o kadar çok kombinasyon var ki. Ne sen sor ne ben söyleleyim. O yüzden karşı tarafın parası yoksa kredi çekse neye yarar ki düğün tarihi yakınsa sen ödeyeceksin. Ben olsam o parayı anneciğime verir, güzel güzel harca derdim. Sonra eşit şartlarda olaya girişirdim.

birikmiş bir parayı harcamak mantıksız, erkektarafı düğünü yapabilecek akdar bir birikim yapsın gerekirse 1-2 sene daha bekleyin sizde eksiklerinizi taksi taksit tamamlayın bu zamanda. Sonrasında hem sizin kendi birikiminiz hemde takıda düşenlerle bir ev almayı düşünürsünüz.Erkek tarafı en baştan bukadar şımartılmamalı, sonrasında hep daha fazla isterler

Paranın bir kısmını kullan ama tamamını değil
Karşı tarafta elini taşın altına koysun
Emek verilmeyen şeyin değeri olmuyor çünkü

yaa varyaaa yaşadıkalrımı sende okudum ve bütün yaşananlar gözümün önümden geçti
nasıl anlatsam nerden başlasam bilmioyrum tek bildiğim paranı kimseye söyleme verme ,

herşeyi sen yaptıktan sonra pardon ama o kocaya niye varıyorsun , işi gücü yoksa hele hiç yanşma bile

İlk okurken heralde erkek üye diye düşündüm. Sen niye bu kadar yükün altına giriyorsun anlamadım. Yanlış anlama inşallah her şey yolunda gider ama bu işin yazı varsa kışı da düşünmelisin. Bırak biraz da karşı taraf elini taşın altına koysun.

sen üstünden başından gezmenden yemenden fedakarlık edip birikim yapmışsın, üstelik hatırı sayılır bir para,sonra bütün parayı - üstelik de bir kısmını damadın yapması gereken- masrafları bir anda düğüne mi haracayacaksın? asla tavsiye etmiyorum. karşı taraf çalışmıyor mu? armut mu toplamış onca zaman? arkadaşım biraz akıllı ol. sen sana düşen tarafını yaparsın, kalaı kendi adına bankada tutarsın. karşı taraf da kendi düşeni yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…