Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailem asla böyle bisey yapmıyor annem ve ben biz tek başımıza herseyimi yaptım iğneden ipliğine kadar ben hicbirsey alirken aman bu olmasada olur demedim benim ailem de takacak bilezik o eşimle benim he damada niye takmiyolar kabul ederse ona taksınlar yani bunun bile dalgasini gecennolmus o bizim ikimizin olacak bisey sonucta. ben ailemin evinde beş parasiz birisi degilim ben takı takmayı seven biriside degilim gunluk hayatimda bile küpe kolye takmam. babam sadece eski kafalı hata yapiyor bakin yine savunmuyorum babami ben ama havadan konuşmak kolay ben babama 3 tamam dedim git de gör noluyo o zaman ezicekler seni her dediklerini yaptiracaklar sana muhabbetine giriyor ya sadace babam bakin annem benimle ayni kafada ama babama anlatamiyorum ya babamı silicem atıcam rest çekicem ki çoğu kisinin bu iğrenç yorumları böyle bi duruma düşseler bunu yolu seçecekmiş gibi duruyor. İnsallah o kötü kötü torumlar yapan herkese kendine olmazsa çocuklarında karşısına çıkarır da Allah o zaman anlarsınız beni 🙏
Allah da bu bedduanızı ileride olacak evlatlarınızdan çıkarsın o zaman :sinirli:

sen kimsin ki benim evladıma beddua edebiliyorsun saygısız hadsiz, dediklerinin bin katını, çocuğun değil de masum günahsız onun günahı ne, senden çıkarsın inşallaaahhhh

Isine gelmiyor yorumlar. Babasi 3 bilezige tamam desen ezerler diyor, ama asil onun ailesi ve kizi icin nasil bir imaj cizdiginden haberi yok.
Heh işte babamin bundan haberi yok ben buraya babami buna nasıl ikna ederim diye yazdim burdan alfigim cevaplara bak gelmez tabi işime

Allah da bu bedduanızı ileride olacak evlatlarınızdan çıkarsın o zaman :sinirli:

sen kimsin ki benim evladıma beddua edebiliyorsun saygısız hadsiz, dediklerinin bin katını, çocuğun değil de masum günahsız onun günahı ne, senden çıkarsın inşallaaahhhh
Benim halimden anlamayip bide üzerine boyle konusanlardan bahsediyorum yaşamadan anlamazsiniz anlayin diyorum sadece yada susun konusmak icin konuşan çok var bu sitede belliki yapin prinlerinizi siz devam böyle

Heh işte babamin bundan haberi yok ben buraya babami buna nasıl ikna ederim diye yazdim burdan alfigim cevaplara bak gelmez tabi işime

Babanizi ikna etmek yerine yapacaginiz evliligin arkasinda durmayi ögrenmeniz gerekir. Bir kere konuslur, ikinci kere konuslur ondan sonra ilna etmeyi de cabalamam. Ayni zaman bilezigi alip sanki onlar almis gibi göstermem. Babanizi nasil ezmiyorsaniz esinizi de ezilmis gibi göstermeyin. Söz konusu bir bilezik. Olsa onlar da yapar. Yoksa onlari borclandirarak bir yere varamazsiniz. Bence bundan sonra sorun bilezik degil, aile arasina giren sogukluk problem olacak.

Ailem asla böyle bisey yapmıyor annem ve ben biz tek başımıza herseyimi yaptım iğneden ipliğine kadar ben hicbirsey alirken aman bu olmasada olur demedim benim ailem de takacak bilezik o eşimle benim he damada niye takmiyolar kabul ederse ona taksınlar yani bunun bile dalgasini gecennolmus o bizim ikimizin olacak bisey sonucta. ben ailemin evinde beş parasiz birisi degilim ben takı takmayı seven biriside degilim gunluk hayatimda bile küpe kolye takmam. babam sadece eski kafalı hata yapiyor bakin yine savunmuyorum babami ben ama havadan konuşmak kolay ben babama 3 tamam dedim git de gör noluyo o zaman ezicekler seni her dediklerini yaptiracaklar sana muhabbetine giriyor ya sadace babam bakin annem benimle ayni kafada ama babama anlatamiyorum ya babamı silicem atıcam rest çekicem ki çoğu kisinin bu iğrenç yorumları böyle bi duruma düşseler bunu yolu seçecekmiş gibi duruyor. İnsallah o kötü kötü torumlar yapan herkese kendine olmazsa çocuklarında karşısına çıkarır da Allah o zaman anlarsınız beni 🙏

Çözüm çok basit. Şimdiye kadar aldıklarınız kaç paraysa , karşı tarafta o kadarlık bir parayı bütçe olarak ortaya koysun. İhtiyaçlarınızı bütçenize göre alın.

Kendiniz ödemeye kalkınca 5000 tllık nişan elbisesi almıyorsanız ; o iğneden ipliğe çeyiz de 50 bin tl tutmamıştır.

İstediğiniz altınlarda sevgilinizin geride kalan 2 erkek kardeşinin ve annesinin de hakkı var.

Tüm istediklerinizi alsalar dahi , sıra bekar kayınlarınızın evliliğine gelince elinizi cebinize atacak mısınız ?

Bugün 2 yetişkin insan eş miktarda para koyarak ( örnek siz 20 bin , karşı taraf 20 bin vs ) bütçenizi oluşturabilir ve ailelerinizden beklenti içinde olmak yerine evinizi kendiniz kurabilirsiniz.

Benim halimden anlamayip bide üzerine boyle konusanlardan bahsediyorum yaşamadan anlamazsiniz anlayin diyorum sadece yada susun konusmak icin konuşan çok var bu sitede belliki yapin prinlerinizi siz devam böyle
pardon da kime ne diye prim yapalım ayrıca bu kadar insanın olduğu yerde konu açıyorsanız birbirinden farklı görüşlere de açık olmalısınız, sizin kimseye sus demeye hakkınız yok yani.

neyse size uymayacağım ben

Allah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın başka diyecek birşeyim yok

Kesinlikle katılıyorum size.bir söz var .
Duvar uçtuğu gün tozur.
Ne olacaksa ilk başta alınır sonra kimse ne alır ne öder herşey olur biter.bende kızım var mesleğiyle gider ama bana kızıma yakisacakta altın takı isterim onların sani bana olacak bsiey yok evlatlarimiza ikiside
Aynen öyle sonuçta ben o altınları alıp kendi başıma yemeyecektim yine eşimle bi yatırım yapacaktım bi de herkes demiş işte almak zorunda mı eşyayı bilezikleri evet zorunda bakamayacakları çocukları neden doğuruyolar ?

"bizim ve babamın kafasındaki 4 bilezik 1 takı setiydi ama ben sırf gösteriş için takı setine okadar para verdirmek istemedim onun yerine 5 bilezik yeterli dedim netleşemedik"
"sinirli inatçı aksi biraz ama o da şunu düşünüyor ben elimden gelen herseyde makul davranıp kimseyi yormadim buna da çabalıyorum ve o da bunu gordugü için bu bari olsun yani diyo." Bunlar sizin ilk mesajınız dan, babanıza çok hak vermiyo gibi değilsiniz bence siz. Evet babanız istiyo olabilir ben olsam gerekirse babamı karşıma alırım yani, yapılacak bir şey yok..

Aynen öyle sonuçta ben o altınları alıp kendi başıma yemeyecektim yine eşimle bi yatırım yapacaktım bi de herkes demiş işte almak zorunda mı eşyayı bilezikleri evet zorunda bakamayacakları çocukları neden doğuruyolar ?
sizin ebeveynlikten anladığınız sadece evlenirken altın yapmaları mı
9 ay karnında taşıması yemesi içirmesi ilgilenmesi giydirmesi okutması bunlar bakmaktan sayılmıyor o zaman

Biz anneyiz herşeyi kızımızın olsun isteriz kızıma prenses gibi bakılsın . ben yavrumu sokaktami buldum.herseyi tabiki dört dörtlük olsun.
O kadar haklısınız ki, niye bu kadar tepki almışsınız hayret ettim.... Ben de kız annesiyim, övünmek gibi olmasın boyu posu zekası huyu da yaradılışdan güzel bir evladım var çok şükür....Sizin gibi ben de onun eniyilerine layık olduğunu düşündüğüm için kolejde okutuyorum, şimdiden 2 dil biliyor, sanatta bir dalda eğitim alıyor, sporda iki alanda lisansı var, dünyayı tanisin diye gücüm yettiğince yurtiçi yurtdışı gezdiriyorum, maddi olarak da elimizden geldiğince gelecek için birikimini yapıyoruz, şimdiden yurtdışında lisans eğitimi için yüklü bir döviz birikimi ve yatırımlık bir evi var. Ailede tek torun, dedesi epey varlıklı, o da ileride yüklü bir miras bırakacak zaten , yani dediğiniz gibi dört dörtlük değilse de eh işte olduğu kadar yaptık birşeyler....Peki siz neler yaptınız kendi prensesiniz için?

Evlenecek çağa kadar yetiştirmiş insanlar. Daha ne yapsınlar, canlarını mı versinler ?
Sizi bu zihniyette yetiştirerek , kendileri etmiş kendileri bulmuşlar.

Ha yok , aileniz böyle yetiştirmeyip , siz bireysel olarak böyle bir insan olduysanız; aileniz evlattır deyip sineye çekmeden, kendilerini siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlardan dilerim korurlar.

"bizim ve babamın kafasındaki 4 bilezik 1 takı setiydi ama ben sırf gösteriş için takı setine okadar para verdirmek istemedim onun yerine 5 bilezik yeterli dedim netleşemedik"
"sinirli inatçı aksi biraz ama o da şunu düşünüyor ben elimden gelen herseyde makul davranıp kimseyi yormadim buna da çabalıyorum ve o da bunu gordugü için bu bari olsun yani diyo." Bunlar sizin ilk mesajınız dan, babanıza çok hak vermiyo gibi değilsiniz bence siz. Evet babanız istiyo olabilir ben olsam gerekirse babamı karşıma alırım yani, yapılacak bir şey yok..
Yemim ederim ki babami karşıma aldım ben soyledikçe babam bastirdi bende sesimi yükselttim babana hak veriyormus gibi diyorsun mesela ben kime neye nasil davranacagimi sasirdim ben epilepsi hastasıyım inanin nobetlerimden yeni kurtuldum dosyam kapanmak üzere derken ben bu streslerden tekrar nöbet geçirdim ben arkama yaslanıp olanı biteni izlemiyorum

O kadar haklısınız ki, niye bu kadar tepki almışsınız hayret ettim.... Ben de kız annesiyim, övünmek gibi olmasın boyu posu zekası huyu da yaradilisdan güzel bir evladım var çok şükür....Sizin gibi ben de onun eniyilerine layık olduğunu düşündüğüm için kolejde okutuyorum, şimdiden 2 dil biliyor, sanatta bir dalda eğitim alıyor, sporda iki alanda lisansı var, dünyayı tanisin diye gücüm yettiğince yurtiçi yurtdışı gezdiriyorum, maddi olarak da elimizden geldiğince gelecek için birikimini yapıyoruz, şimdiden yüklü bir döviz birikimi ve yatırımlık bir evi var. Tek torun, dedesi de ileride yüklü bir miras bırakacak zaten , e olduğu kadar....Peki siz neler yaptınız kendi prensesiniz için?
Maşallah evladiniza Allah herkesin evladını anne babasına bağışlasın.bayagi emek vermişsiniz ne güzel kiznizda başarılı olmuş inaslah dengi birine insan evladı ahlaki huyu huşu güzel basarili iyi bir insanla eş olur.bizde elimizden geldiğince biseler yapıyoruz evladımız için.(hem eğitim hem yatırım amaçlı zaten bizim olan ev araba yalancı dünyadaki herşey onalrin)benimki sizinkinden küçük daha zamanı var Allah o günleri hayırlısı ve sagliklisiyla göstersin

Yemim ederim ki babami karşıma aldım ben soyledikçe babam bastirdi bende sesimi yükselttim babana hak veriyormus gibi diyorsun mesela ben kime neye nasil davranacagimi sasirdim ben epilepsi hastasıyım inanin nobetlerimden yeni kurtuldum dosyam kapanmak üzere derken ben bu streslerden tekrar nöbet geçirdim ben arkama yaslanıp olanı biteni izlemiyorum

Hastalığınızı belirterek bunun üzerinden pozitif ayrımcılık talep etmek , en başta bu ve benzeri hastalıkları nedeniyle yaşam kalitesi düşen insanlara saygısızlık.

İstedikleriniz olmayınca hastalık kartını kullanacak bir insansanız , babanızın evinde prenses olarak yaşamaya devam edin.

EEE KIZ OLUNCA SOKAKTA MI BULDUM OLUYOR ONLAR OĞLUNU SOKAKTA MI BULDU BU KADAR YÜCELTMEYİN ALLAH AŞKINA YA SİZİNKİ EVLAT ONLARINKİ DEĞİL Mİ ? SENİN KIZIN YANINDA NE GÖTÜRECEK GİDERKEN DÖRT DÖRTLÜK SİZ KIZINIZA HER ŞEYİ YAPIN KARŞISIDA YAPAR EMİN OLUN ALLAH SİZİN GİBİLERDEN UZAK TUTSUN ERKEK ANNELERİNİ BU ARADA BENİMDE KIZIM OLACAK ÖNCE SEVGİ SAYGI . HEE SEN EV VERİRSİN KIZIN ÜSTÜNE ARABASI OLUR MESLEĞİ OLUR YAŞAM KALİTESİ DÜŞMESİN DERSİN AMENNA AMA TEK KIZI YOLLA ERKEK HER ŞEYİ YAPSIN YOK ÖYLE DÜNYA.
Tek kızı yolla olurmu herşeyimi zaten bende yaparım evladının ben onun eksiği olsun ister miyim.erkek ten bekleyen kim biz onlara mutmuyuz.erkek hepsini yapsın elimden ne geliyorsa en iyisini veririm yavruma biz maddiyati geçtik bu dünyada değecek adam bulmak mesele.kizimi mutlu etsin saydın sevsin el üstünde tutsun.biz ne gerekiyorsa yaparız zaten.onlarin olan şeylere ihtiyacımız yok.versin diye beklemiyoruz .ama takmak isterse almak isterse en iyisini yapsın tabiki bende öyle yapacağım zaten evaltlarima sonsuz sevgim var ne isterlerse yavrularım gönlünce olsun.insallah .herkesin evladının olsun.ben hiçbir çocuk mutsuz olsun istemem bu konuda çok hassasim.ben iyi bir çocukluk geçirmedim.yavrularimima elinden gelenin en iyisi her daim saglarim

Maşallah evladiniza Allah herkesin evladını anne babasına bağışlasın.bayagi emek vermişsiniz ne güzel kiznizda başarılı olmuş inaslah dengi birine insan evladı ahlaki huyu huşu güzel basarili iyi bir insanla eş olur.bizde elimizden geldiğince biseler yapıyoruz evladımız için.(hem eğitim hem yatırım amaçlı zaten bizim olan ev araba yalancı dünyadaki herşey onalrin)benimki sizinkinden küçük daha zamanı var Allah o günleri hayırlısı ve sagliklisiyla göstersin
Benim kız 12 sini yeni bitirdi , sizinki kaç yaşında? :-) eş temenniniz çok iyiniyetli biliyorum ama hem çok küçük hem de ben evlenmesini istemiyorum zaten. Kimle isterse onunla birlikte olabilir, isterse imza da atabilir ama gerek yok. Rahat etsin diye evlenmek zorunda değil zira. Asla da olmayacak.

Son düzenleme:
İzin veriyoruz derken ? Bir insan kendi kararlarını verebilecek yetkinlikte değilse , evlenebilecek yeterliliğe de sahip değildir maalesef.

Kız anneleri doğuruyor da erkek annelerinin çocuklarını leylekler mi getiriyor ? Kimse çocuğunu sokakta bulmuyor.

Ben size kızmıyorum aslında.Sizin zihniyetinizdeki insanlarla evlilik yoluna giren , sonra da "mutsuzum" vs diye dert yanan insanlara kızıyorum.
Onalr varya bizim gibi insana denk gelsin daha ne 🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X