Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yaşadıklarınız hayatınız boyunca karşınıza çıkacak.Hiç hoş şeyler değil bunca yüz göz olduktan sonra kurulan yuvadan hayır gelmez.İki kişi arasında ki tartışma unutulur ama 3. Kişilerle çok zor

Saatin ne olduğu önemli. Benim oğluşum bir rolex eder mesela 😂

Damatlara saat takılması terörü son bulmalı bence. Adam yarın saati satmak istese zarar edecek. Ne eksiği var gelin hanımdan ; 20 gram 24 ayar bilezik damatların da hakkı.

Oğullarınızın hakkına sahip çıkın. 😉

Bakın arkadaşlar ben tüm yorumları okudum ben asla babamı haklı bulmuyorum diger tarafa da bu olsun olacak babam ne dediyse o demiyorum. Bu konular beni çok yıprattı bi insan ailesiyle sevdiği arasında kalması çok acı bi durum. Babam icin cahil paragöz denmiş hadi cahilliğine verelim kim ailesini silmek ister. Ben altın altın diye yırtınıp almiyosan bitsin demedim adet adet diyen bazı arkadaşlar olmuş bizede nişanda takılan kıza kalir ki nişan masraflarini karşılasın diye ben salonu fotoğrafçıyı vs kendim karşıladım o takilarida bizim için kenara ayirdim, çeyiz alınırken ev döşenirken bizim de adetlerimizde. Yatak odası mutfak kiza oturma odası erkeğe aitdir kizin nişan elbisesini erkek erkegin takımını kiz tarafi alir bunlarda tartisma çıkmadı ben herseyimi eksiksiz yaptım yaparim da mobilyaları anlatmamın sebebi de bu ben yük olmamak için birlikte yapalım dedim. Bilezik konusuna gelince ben o 3 bileziğe hayır diyip kenara çekilmedim. Hee çoğu kişi de aşagılayıp hakaret ederek yorum yapmış canınız sagolsun babası bunları yapmayıp çok güzel gecirenler de olmuş keşke böyle olsaydım bende ama benim babam da bu napıyım babamı mı sileyim alıp karşıma konuşmadım mı babamı konuştum ben sadece kafam çok dolu fikir alayım diye buraya paylaştım anlatacak kimsem yok diye. Ben bu konuyu da hallettim bu arada 3 tane aldilar tamam ben 4. Yü kendim alıcam onlar almış gibi gostericem yeterki bizim aramız bozulmasin nisanlimla benim aramda bunların konusu asla olmuyor zira annemle de öyle annemde bu konulara asla takılmaz ama babam işte 🤷‍♀️ ben konuyu kaba taslak anlattım sadece sizlere. Heee bu arada yine de sagolun bende kör cahil bi insan değilim okuduklarimdan ders çıkaran bi insanım babama herseyi danışıp bu konular da okadar da doğrucu olmamak lazımmış. Ben hic aileme yalan söylemedim alışık da degilim benim de cahilliğime gelmis olabilir ama dediğim gibi benim parayla işim yok. Lütfen yorum yaparken insaflı olun her kültürü dusunerek yazın

Ben çevremde neler neler gördüm nişanda ayri dugunde ayri takı isteyen nisan takilarini alip kendisine ayrica harcama yapan şimdi güzel herkes kendine göre yorum yapmış da ben de olani anlatıyorum ben köstek olmaya calismiyorum bu kadar seviyosan baban anlamiyosa kaç o zaman diyenlerde çıkar simdi amcamın kızı kaçtı 1 sene olmadan geri geldi ben arkamda annemi kardeşimi bırakıp biyere gidemem herkes baba konusunda sizin kadar sanslı olmayabiliyor ben bugüne kadar babamdan bisey görmedim beklemedim de ama annem ve kardesim benim herseyim

Azıcık takıyı niye kızıma taksinlar kim evladına dolu dolu takılsın istemez. Biz anneyiz herşeyi kızımızın olsun isteriz kızıma prenses gibi bakılsın diye evlenmesine izin veriyoruz.ben yavrumu sokaktami buldum.herseyi tabiki dört dörtlük olsun.
Erkek ailesi de sokakta bulmadı. Siz de dolu dolu bir rolex takarsınız artık.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum size.bir söz var .
Duvar uçtuğu gün tozur.
Ne olacaksa ilk başta alınır sonra kimse ne alır ne öder herşey olur biter.bende kızım var mesleğiyle gider ama bana kızıma yakisacakta altın takı isterim onların sani bana olacak bsiey yok evlatlarimiza ikiside
Yanlışlıkla beğen butonuna bastım öncelikle. Konu sahibi de beğen butonuna basmış ama onunki yanlışlık değil.

Kızınız kaç paralık ve siz kimsiniz ki size yakışan bir altın miktarı var? Yani parayı, altını bastırana kız mı satıyorsunuz? Dürüst saygılı kızınızı sevecek bir damat adayı yetmez mi size, kim daha çok öderse ona mı kalıyor evladınız? Yazıklar olsun sizin gibi kadınlara, bir de bana- kızıma yakışacak diyor. Sizin adetlerde kayınvaldeyide mi altın takıp alabiliyorlar?

Benim kayınpederim nişandan sonra bana banka kartı verdi, kızım alınacakları buradan al dedi. Durumları çok iyiydi ve babamın işleri bozulmuştu ve adam az çok anlıyordu durumu. İki çocuğumun üstüne yemin ederim ki ben bunu kaldıramadım bir kaç gün sonra geri verdim kartı. Eksikler olsun yavaş yavaş taksitle alırım sağolun ama bunu kullanamam dedim. Adamcağız gitti en kaliteli ev eşyalarını seçti, mobilyadan beyaz eşyaya. Ayrı ayrı olmasın diye bana düşen eşyaları bile tek yerden sipariş verdi. Kimseye söyleyemediğin sıkıştığın bir durumda bana gel çözeriz sen de benim kızımsın dedi.
Ne altın lafı oldu ne para. Benim annem kendine yediremez, kızımın ederi şu kadar altın diye.

Parayı veren düdüğü çalarmış. İki kızım var kimseyi kınama diyorum kendime ama böyle bir muhabbet düşünemiyorum bile. Çocuğuma maddi değer biçip, elin adamlarına "kim en çok altın takarsa o alır kızımı" diyeceğim öyle mi?

Ben çevremde neler neler gördüm nişanda ayri dugunde ayri takı isteyen nisan takilarini alip kendisine ayrica harcama yapan şimdi güzel herkes kendine göre yorum yapmış da ben de olani anlatıyorum ben köstek olmaya calismiyorum bu kadar seviyosan baban anlamiyosa kaç o zaman diyenlerde çıkar simdi amcamın kızı kaçtı 1 sene olmadan geri geldi ben arkamda annemi kardeşimi bırakıp biyere gidemem herkes baba konusunda sizin kadar sanslı olmayabiliyor ben bugüne kadar babamdan bisey görmedim beklemedim de ama annem ve kardesim benim herseyim
Nişanda ayrı düğünde ayrı takı isteyen varsa parazit gibi kimsenin sırtına binmeden kendi emeğiyle yuva kuran da tonla kadın var.
Yahu ben düğününü kendisi yapmış bir kadınım zamanında. Sizleri görünce aklım gidiyor yeminle. Nasıl hiç utanıp sıkılmadan bilezik diye tutturabiliyorsunuz. Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu.

Azıcık takıyı niye kızıma taksinlar kim evladına dolu dolu takılsın istemez. Biz anneyiz herşeyi kızımızın olsun isteriz kızıma prenses gibi bakılsın diye evlenmesine izin veriyoruz.ben yavrumu sokaktami buldum.herseyi tabiki dört dörtlük olsun.
Ben size hak verdim.
Ben de evladıma dolu dolu altın takılsın isterim.
Ama benimki oğlan. Ne olacak şimdi?

Benim kızıma da yapamadı karşı taraf sadece tek bilezik ve incecik bir set taktılar…tabi düğün öncesi anladım takamayacaklarını…asla yüzgöz olmadan kendimiz düğünde 4 tane taktık kızımıza…sadece üzülmesin içinde ukde kalmasın diye…

Ulan ben de nişanlıyım ya. Biz mi normaliz siz mi anlamadım gitti. Bizde altının muhabbeti yapılmadı, kayınvalidem nişanda set taktı onu da düğünde takıcam yine. Bu. İstenmedi bu set. Kendisi hediye etti. Bütün eşyaları biz alıyoruz nişanlımla. Nişan elbisemi Kızılay’da 300 TL ye aldım. Nişanı toplam 700 liraya hallettim. Evde geldik oturduk çekirdek aile yemek yedik söz kestik. Düğün yapmicam, 1+1 de oturcam.

Kriz var kriz hamfendi. İnsanlardan altın isterken aileniz utanmıyor mu, sizin karşılığınızda altın isteniyor. Bu normal mi?
ben de 10 sene önce evlendim, erkek tarafı kendisi sordu annemlere ne istersiniz diye annemler biz birşey istemeyiz dediler
hatırlamıyorum ama ben tek taş istemişim eşimden ama gereçkten hatırlamıyorum abileri de demiş ki kız bi tane birşey istiyor alalım tabii ki demişler, bu konunun geçme sebebi de eşimin o dönem durumu hiç iyi değildi abilerine sormak durumunda kalmıştı alıp alamayacağını
şimdi eşimle konusu geçince nasıl utanıyorum anlatamam ben nasıl istedim diye
yanlışı biz mi yapıyoruz böyle birşey istemeyerek bilmiyorum ki

ben de 10 sene önce evlendim, erkek tarafı kendisi sordu annemlere ne istersiniz diye annemler biz birşey istemeyiz dediler
hatırlamıyorum ama ben tek taş istemişim eşimden ama gereçkten hatırlamıyorum abileri de demiş ki kız bi tane birşey istiyor alalım tabii ki demişler, bu konunun geçme sebebi de eşimin o dönem durumu hiç iyi değildi abilerine sormak durumunda kalmıştı alıp alamayacağını
şimdi eşimle konusu geçince nasıl utanıyorum anlatamam ben nasıl istedim diye
yanlışı biz mi yapıyoruz böyle birşey istemeyerek bilmiyorum ki
ya ben utanırım gerçekten. bedenimin kişiliğimin para karşılığı bir ederi mi var altın olarak. soru sahibinin ve akrabasının kafalarını anlamıyorum halen daha. bir de başkaları çok istedi biz az istedik muhabbetine çevirmiş. eşya paylaşımı yapmış. bedavaya gitmişiz biz. :)

sizin eşiniz de büyük ihtimalle tektaşın hani evlilik teklifi için vs ayrı bir anlamı da var ya ondan böyle bir durum olmuştur. dert etmeyin.

Konu bitmemiş halen:)) Bir de sokakta mı buldum kızımı tabiki dee takacaklar diyenler var. Ben şeyi merak ettim ya mesela konu sahibi de 5 bilezik istemiş ya, piyasayı nasıl belirliyorsunuz? Yakınlar da biri evlendiğin de şey mi diyorsunuz " hımmm bu kız 5 bilezik ettiyse bizim ki 7 eder" hayır nasipse kız evladı bekliyorum da, öğreneyim bunları önemli..

Konu bitmemiş halen:)) Bir de sokakta mı buldum kızımı tabiki dee takacaklar diyenler var. Ben şeyi merak ettim ya mesela konu sahibi de 5 bilezik istemiş ya, piyasayı nasıl belirliyorsunuz? Yakınlar da biri evlendiğin de şey mi diyorsunuz " hımmm bu kız 5 bilezik ettiyse bizim ki 7 eder" hayır nasipse kız evladı bekliyorum da, öğreneyim bunları önemli..
Tarifeyi açıklıyorum;

Güzel yüz: 2 bilezik
Uzun boy: 1 bilezik
İdeal kilo: 1 bilezik
Küçük el ayak: 1 bilezik
İnce bilekler : 1 bilezik
Dik meme, güzel popo: 1 bilezik
Güzel huylar: 2 bilezik
Diploma: 1 bilezik
Kızın geliri asgari ücret ise 1, asgari ücret üstüyse 2, asgari ücretin 2 katından fazlaysa 3 bilezik.

ya ben utanırım gerçekten. bedenimin kişiliğimin para karşılığı bir ederi mi var altın olarak. soru sahibinin ve akrabasının kafalarını anlamıyorum halen daha. bir de başkaları çok istedi biz az istedik muhabbetine çevirmiş. eşya paylaşımı yapmış. bedavaya gitmişiz biz. :)

sizin eşiniz de büyük ihtimalle tektaşın hani evlilik teklifi için vs ayrı bir anlamı da var ya ondan böyle bir durum olmuştur. dert etmeyin.
Tek taşa ve tam tur pırlantaya ayrı bir zaafım var kabul ediyorum :)
muhtemelen de illa al diye tutturmamışımdır sanmıyorum öyle biri olamadım hiç, sanırım sohbet sırasında teş taşım olsun isterim demişimdir en fazla

haaa şu da var ki, şu sıra tutturmuşluğum var elin rahatladığında hediye fazla düşünme bana bi tam tur al diyorum eşime, ama en nihayetinde birbirimize aldığımız her hediyeyi beraber ödüyoruz onun rahatlığıyla :KK70:

şaka bir yana konu sahibinin tavrını onu da geçtim babasının tavrını gerçekten hoş bulmadım
gelin olarak kendisi yapsa babanın uyarması gerekir ki kızım böyle şeyler dillendirilmez ayıptır diye ama yok baba daha fena

Erkek ailesi de sokakta bulmadı. Siz de dolu dolu bir rolex takarsınız artık.

Damatlara saat takılması terörüne son verilsin. Adam yarın saati satmak istese zarar edecek.

Ne eksiği var gelin hanımdan ; 20 gram 24 ayar bilezik damatların da hakkı.

Takıversinler damada da bir bilezik.

Tarifeyi açıklıyorum;

Güzel yüz: 2 bilezik
Uzun boy: 1 bilezik
İdeal kilo: 1 bilezik
Küçük el ayak: 1 bilezik
İnce bilekler : 1 bilezik
Dik meme, güzel popo: 1 bilezik
Güzel huylar: 2 bilezik
Diploma: 1 bilezik
Kızın geliri asgari ücret ise 1, asgari ücret üstüyse 2, asgari ücretin 2 katından fazlaysa 3 bilezik.

Aile çiftçilik yapıyor , kol gücüyle çalışıyorsa ince bilek ve küçük el ayak değil bilezik ,çeyrek altın etmeyebilir.

Ailelerin iş ve yaşam tarzlarına göre , tarifeyi güncelle istersen 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X