Düğün olayları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En güzelini yapmışsınız sizi tebrik ederim. Geçen bir konu da vardı yok tek bir takı alacak da en pahalı olan hangisi diye sormuştu biri. Ben ona da inanamamıştım. İnsan sevdiği adamı ve ömrü boyunca yüzüne bakacağı aileyi zor duruma sokmak ister mi?
En doğrusu da bu bence, zaten evlilik, ev kurmak masraflı. Onlar da anne babalar. Bizim anneler nasıl zorlanıyorsa onlar da zorlanıyor. Elinden geleni yapıyor. Sırf evleniyoruz diye de karşı tarafı da dibine kadar zorlamak ayıp.
Bilmiyorum ben böyle yetiştirildim.
Anneme kaç bilezik dendi ben bilmem dedi geçti.
Onlar ne kadar istiyorsa taktı.
Ben de sarı altın takamadığımdan set almadım takabileceğim takının da en uygununu seçtim.
Ben de enayi olmadım kayınvalidem de oh demedi yani.
Ne oldu iki taraf da mutlu oldu.
Şimdi kinimiz yok en azından.
Anlayışlı davranmak en güzeli.

zaten bu mehir ile ailelerin takısı karıştırılıyor.
mehir kadının hakkıdır ve anlaşmayı eşiyle yapar, mehiri de hazır etmek adamın görevidir ama tam bir zaman belirlenmemiştir. boşanma olması durumunda hemen verilmelidir sadece.
onun dışında ailelerin bir zorunluluğu yok ki.

ama öbür yandan, erkek ailesi de istemez mi, kendi oğullarının düğünü neticede, ister ki en iyisini yapsın, gelin için değil belki ama oğlu için ister, kendi için ister. istemiyorsa da zorla olmaz ki bu işler.

Akrabalar dıldurdu dum oraya gıdın omagazaya komsular falan gelın alısverısı lcden yapılmaz luks yerden yapılır dedı doldurusa geldım dıyelımm sorcaklardı merden aldınız dıye alınnanlara bakmaya geldıler öbur yerden ucuzdan alsak su aclara bak derlerdı mılıetın agzına prım vermek ıstemedım sandıkta 200lira vermıslerdı yengem ne kadar aclar 500verseler mıs demıstı zoruma gıttı kendısı bola döke harcayn bırı cunku degerrımı onlara sormak lazım normal dıyelımm
bak elalem ne der diye diye, kendi düğününü zora sokmuşsun

Akrabalar dıldurdu dum oraya gıdın omagazaya komsular falan gelın alısverısı lcden yapılmaz luks yerden yapılır dedı doldurusa geldım dıyelımm sorcaklardı merden aldınız dıye alınnanlara bakmaya geldıler öbur yerden ucuzdan alsak su aclara bak derlerdı mılıetın agzına prım vermek ıstemedım sandıkta 200lira vermıslerdı yengem ne kadar aclar 500verseler mıs demıstı zoruma gıttı kendısı bola döke harcayn bırı cunku degerrımı onlara sormak lazım normal dıyelımm

ah ben anladım seni ya, o yüzden haksız bile olsan çok üzerine gidemiyorum.
ama işte yine de haksızsın, bak başkaları için kendi eşini kendini üzmüşsün. bak belki eşinin ailesi ile de iyi bir ilişkin olabilirmiş, küçük şeyler büyümüş dağ olmuş. ne gereği var. ne demişler, "azıcık aşım kaygısız başım".

S

soygun ne alaka ben bişi altın esya ıstemedım kı esya hıc almadılar sade altın aldılar magazadakı olayda fıyatı kasada ögrendık almıs bulunduk gerı koyulmazdu ya

sen bişey alırken fiytına bakmıyo musun? kına kıyafetinin 500 tl olduğunu görmedin mi ne kadar zenginmişsiniz maşallah ücrete bakmadan doldurup sonra 2000 oldugunu öğrenmişsiniz. neden geri konulmazmış ben kaç defa pahalı bulup geri koydum prenses gibisin hiç kendine toz kondurmuyosun .
Gelinlik neyse de kına gcesinde giyeceğin 1 gecelik şeye 500 lira verilir mi? bazı insanlara akıl sır erdiremiyorum. Onu kayınbaban bile ödese hiç mi için sızlamadı ya ben kayınvalidemden bir şey istemeye utandım bohça alışverişine kendi götürdü ne aldıysa sen bilirsin dedim az ve öz ama kaliteli aldı, ama hiçbirşey almasa bile bişey demezdim çünkü mecbur değil. kendi donumu kendim alırım allah’a şükür.. kına kıyafetlerini çok pahalı buldugum için hiç almayacaktım kayınvalidem beni ucuza kiralayan bir ytere götürdü 70 tl ye kiraladık ve çok beğenerek giydim ertesi gün geri verdik. bu işler böyle çözülür herşeye surt asmakla ve eşinin ailesini eşine kötülemekle değil. sen ara bozucu değil ara yapıcı olmalısın ki değerli ol.

araba dan kapıyı açarken para istemişsiniz diye surat asmışlar bilmemne bu adetler çok basit şeyler. eğlenmek için yapmıyosanız hiç yapmayın kardeşim.
Ne kadar görgüsüzce olaylar yaşanmış. Kayınpederini mağazaya götürüp saten gecelik aldırmak sana normal geliyor da adamın tek seferde 2000 tl ödemeye söylenmesi anormal geliyor çok ilginç. madem kaliteli ürün seviyosun git kendin al niye millete minnet ediyosun. eskiden gelinler aynı eve çıkarmış köyde de gidip bikaç parça giysi almak adetmiş çünkü zaten ya bayramlarda ya düğünlerde donanırlarmış. Şimdi bi çanta aldıracam diye kendini düşürdüğün duruma bak. Ben aile olsam böyle çingenelik yapan gelin istemem derdim.
Yüzük tepsisini taşıma olayı da çok komik. Görümce orda hinlik etmiş olabilir boşver gitsin ben tepsimi kimin taşıdığını hatırlamıyorum bile. Sevdiğim adamla nişanlanmaktan başka kimse de umrumda değildi. Düğünde de hiçbirşey takılmadı, kendi içimden bozuldum ama boşver dedim o onun şanı kendine bunu yakıştırmış. Niye kocamı ailesini doldurayım, bilesin yaptıkların çok çirkin hareketler.

ben böyle olunsun demedim sen yanlış anladın.sadece kaynananı takdir ettiğimi belirtmek için yazdım.zira altının kıymetini zarraf anlar
kayınvalidem genel olarak çok tatlış bir kadın değildir, ama benim ona nasıl saygılı ve düşünceli davrandığımı göre göre düzeldi. başka gelinlerle kıyasladı, şükretti. allah başımızdan eksik etmesin, uzun ömür versin ne diyeyim, eşimin annesi sonuçta kötü davranmak döner dolaşır beni zora sokar.

kayınvalidem genel olarak çok tatlış bir kadın değildir, ama benim ona nasıl saygılı ve düşünceli davrandığımı göre göre düzeldi. başka gelinlerle kıyasladı, şükretti. allah başımızdan eksik etmesin, uzun ömür versin ne diyeyim, eşimin annesi sonuçta kötü davranmak döner dolaşır beni zora sokar.
yok tatlım içinde iyilik varmış anlamış anlamayan anlamaz.sen de şükret bence

Konunun yarısı nişan tepsisi mevzusu, tepsiyi kızın kardeşi tutacakken görümcenin kızı tutmuş, 3 sene boyunca içine atmış bunu. Evet 3 sene içine atmış. Ben nişanda tepsimi kim tuttu hatırlamıyorum bile..

Diğer mevzu alışverişe çıkmışlar kına elbisesi gömlek falan 2 bin tl tutmuş KP kızmış. Bir de pahalı ve indirim yapmayan yermiş , bile bile götürmüş KPyi. 2 bin neki 3 sene önce dimi yaa? Ben 5 sene önce 2 bine gelinlik, kınalık, makyaj, herşeyimi yaptım. Bence KP o parayı ödediyse 3 sene dert etmesi gereken adamcağız yani.

Gerisi de ufak tefek şeyler.

3 sene bunları takıp şiştin demek.

Ne diyim, Allah başka dert vermediyse takman normal... :KK14:

seni bu kör eden yazıyı okuduğun için tebrik ediyor, özetin için ayrıca teşekkür ediyorum..

konu bu ise konu sahibi arkadaşın eşinin ailesi ile geçinmeye niyeti yok bahane arıyormuş gibi geldi bana..

zaten bu mehir ile ailelerin takısı karıştırılıyor.
mehir kadının hakkıdır ve anlaşmayı eşiyle yapar, mehiri de hazır etmek adamın görevidir ama tam bir zaman belirlenmemiştir. boşanma olması durumunda hemen verilmelidir sadece.
onun dışında ailelerin bir zorunluluğu yok ki.

ama öbür yandan, erkek ailesi de istemez mi, kendi oğullarının düğünü neticede, ister ki en iyisini yapsın, gelin için değil belki ama oğlu için ister, kendi için ister. istemiyorsa da zorla olmaz ki bu işler.

Anne olarak onların da hoşuna gidiyor. Ben düğünde bizimkilerin taktığı bilezik de babasının sırf senin dediği bilezikleri de kayınvalideme emanet bıraktım. Babası onlar senin kendi annende dursun dediğinde, bizim altınlarımız ileride ev falan alırsak peşinat yapacağız dedim ikisinin de gözünün içi güldü.
E onlar da güvenebilecekleri, ileride gözlerinin arkada kalmayacağı bir gelin görmek istiyorlar. Kim oğlunu emanet ettiği kadını sevmek istemez ki..
Azıcık empati yapsak yetecek ama yok. Onu da isterim bunu da isterim demek kolay..
Ben üç sene önce kıyafete verdiği para kadar harcadım işte şimdi taktığım o takıya.
Başka da ne bir elbise ne iç çamaşırı istedim. Saçma geldi giyecek giysim varken insanları zaten amsraflı bir dönemde bir daha masrafa sokmak.
Kendim de ileride gelinden bu tip arsızlar yaşamak istemem.
Konu sahibi düşünse aslında pişman olurdu. Benim gelinim fiyat sormadan alışveriş yapsa milyarder gibi ben kasada mahcup olsam o gelini sever miydim diye

All
Allah allah burada mı söylenmiş o hayret kaçırmışım,
Değer nezamandır para ile ölçülüyor anlamadım,
O zaman biz kendi başına eşleri ile yapan hatunlar DEĞERSİZ !
Bu Arada ;
Sizde kk üyeleri nasılsa böyle birşey dedi gidim de en pahalı mağazadan aldırim diye mi atağa geçtiniz kv tarafına ,
allah askına zaten esım tek yaptu bide babam esyaları onlar esya almadılar zatenn burda okudum dınce herkesın mi yazması gerekıyo kacan bi gelının konusu vardı yorumlar o yöndeydı yanii o baslıkta okadar

Bende pek parlak olaylar yaşamadım düğün esnasında. Bin taneye yakın konu'da açtım burda.. Ama noldu? Unutmadım ama sineye çektim. Boşver. 3 senelik evlisin ve hala 3 sene önce yaşanmış olaylara takılı kalmışsın. İnan beni geç kv kp bir sene sonra düğün olayları yüzünden bir kaç ay önce yine oğullarını doldurdular.. 1 sene geçmesine rağmen! Artık gidişatına bıraktım hayatı. Eşime de söyledim.. Ya git boşa beni yada kal mutlu et. Ama beni geçmişteki saçma sapan olaylar yüzünden ailene yaranacaksın diye harcama dedim. İnan boşver.. Olan olmuş biten bitmiştir, geleceğine bak sen.. Hayallerinle hobilerinle uğraş...

Bakın başkasına özeniip orada iki bin ödetmeniz onlara da size de huzur getirmemiş
Benim kuzenim başından beri eşimi hep küçük gördü, köylü bir aile babası işçi diye.
E ne oldu yani. Hiç ama hiç takmadım.
Herkesin lafına taksak ve yaptıklarına özensek asla mutlu olamayız.
Benim en iyi iki arkadaşından biri kariyer yaptı ve kariyerli de bir eşi oldu koca oteli kapattı düğün yaptı.
Diğer bir arkadaşımın eşi çok zengindi boğazda yalıda sınırsız içecekli falan çok güzel bir düğün yaptı. Çok şükür üçümüzde yerimizde yurdumuzda mutluyuz mutlu olmaya da çalışıyoruz
Ben Ankara'da gayet ufak bir yerde ufak bir düğün yaptım. Tek isteğim açık havada olmasıydı bir tek o tuttu. Çakma kır düğünü diyorum ben ona.. Kendim dalga geçiyorum. Çünkü ben düğün dahi istemiyordum mecbur yaptım.
Ama kendimi de yemedim ay onlara rezil oldum demedim.
Demem kendi mutluluğum ve yuvamın mutluluğu için.
Hırslanıp kinlenmek sana zarar yuvana zarar.
Ki çoğunda da sen haksızsın artık olan oldu demen lazım.

Valla ben altından bahsetmedım esyada akmadılar yazdım kac kere ortada sankı kandırma varda dolandırıcılık ne alaka ya yorum yaparken dıkkatlı yaxın lutfen magazayı da anlattım fıyatı kasada duydum dada bırakamazdık aldıklarımz ı azdı ama pahalıymıs 500 kına kıyafetydı zaten defalarca yazdım
Anlatmakta zorlandiginiz gibi anlamakta da zorlaniyorsunuz belli ki. Sizden bahsetmedim genel olarak adetlerin evliliğevverdiği zarardan bahsettim. Altını bohçası da ona ornekti. He illa sizden de bahsedeyim istiyorsanız evet sizin yaptığınız da dolandırıcılık. Normal bi insan alışveriş yaparken bütçesine gore bi mağazaya gider, aldığı ürünlerin etiketine bakar, başka yerlerle fiyat karşılaştırması yapar öyle alır. Sırf kayınvalideniz ödeyecek diye alıp alıp kasada AA oylemiymis fiyatı ayağına yatmaniz iki yuzlulugun, dolandırıcılığın alasidir. Sordunuz mu kadına bu iş için ne kadar butceniz var diye

nasıl bir gelin olduğumu üstte bir başka arkadaşımızla konuşurken söyledim
ama onları okumak işine gelmemiş tabi bu cümleyi cımbızlamışsın içinden
çok şükür senden kat be kat iyi bir gelinim... bu yüzden de kayınvalidem beni el üstünde tutar, ben de onu...

Öle ne ya? Öylemi demek istediniz?
Daha kac kere buna benzer seyler okudm.
Cumleyj bastan basliyim anlmadim dedim ama yok anacim. Cumlenin basini bulabilene ask olsun. Nokta yok virgul yok. Okuyum dedim sonlara dgru vazgectim. "Geldi gitti, uctu kacti" kafami iyce karstirdin.

Anladgim kadariyla yorum yapiyim. Ohaa 2000 lira diysun ne diyosun sen ya? Kaliteli bi magaza demissinde, 3 5 parcaya 2000 lira odemek kaliteli degil kaziklama olur. Cok pahali bi gelinsin. Diger konularda hersey birbirini tetiklemis. Neyse olan olmus. Sen kv sunu dedi kp sunu dedi gorumce bunu dedi diye dertlenme. Sen esine, yuvana bak.

İşte görücü usulü olsa tüm bu saçma sapan adetler için iki tarafın birbirinden nefret etmesini anlarım. Sevgi yok aşk yok adetler de adetler diyorlar derim de. Siz bi de severek evlendik diyorsunuz.
Kusura bakmayın suçun çoğu sizde
Bende bu yaz evlendim.
Kayınvalidem de ahanda aynı siz gelenek görenek dedi durdu.
Ben bu olayların olcağını bildiğim için alışverşi sürü sepet insanla yapmam biz nişanlımla hallederiz dedim. Bir kere donumu çantamı niye onlara aldırayım. İç çamaşırımı da tek başıma aldım, zaten evlenmedn önce de çantasız ayakkabısız değildim yeni bir şey aldırmadım. Hala severek bekarlık giysilerimi giyiyorum. Hem de huzurum var çünkü kayınvalideyi kayınpederi işime sokmadım bana karışamıyorlar oh kafam rahat.
Kına dediler zırt dediler ben gelenek istemiyorum dedim ne kına gecesi oldu ne büyük nişan oldu. Sadece düğün ısrarlarıyla düğün yapıldı geçildi. Bu kadar da evlenmeyi iki tarafa yük yapmayı anlamıyorum.
Erkek tarafı onu alır kız tarafı bunu alır diye iki tarafa da bir sürü masraf kilitleyip ondan sonra başlamadan maddi konularda yüz göz olunuyor.
Ne bohça, ne alışveriş yaptırdım. Evimin mobilyalarını da ikimiz aldık kendimiz taşıdık. Sadece ikimiz hallettiğimiz için kimsenin de tek kelime etmeye hakkı da yüzü de yok. O mesafeyi de korudum haliyle.
Baştan böyle üç bilezik dedim vermedi, aman kına tepsim, iki bine çok dedi mevzusu yaptırmayacaksınuz.

Bana çok saçma geliyor. Eskiden köylük yerde muhtemelen bir saten çamaşır almak pahalı bir gelinlik giyince alınıyordu. Anneannemin zamanında köyden şehire de gitmek masraflı tabii ömürlerinde bir tek çan ta çorap öamaşır alınıyordu kaliteli ve pahalı. o zamanla bu zaman bir mi?
Ha tabi bir de bu kadar gelenekle başlamak demek gelin aldık demek de. Siz masraf ya yapsınlar diye gelenek adı altında kayınvalide söğüşlerseniz onlar da biz gelin aldık artık derler.
Ama artık her yer mağaza. Neden onlar ödesin yahu sizin fantezi giysinizi. Hoş mu kayınpederle kayınvalideyle böyle konularda yüzgöz olmak?
Artık bitsin bu eskinin adetleri ya. Bohçaymış bilmem ne... Hayır sürü sepet yaşlı insanlarla alışverişe çıkmanın nesi zevkli anlamak mümkün değil ya.
Bencede cnm bende annem ve kayinvalidemle ciktim hic karismadilar ikiside ben ve esim sectik bazi seyleri oda onlarda da adettir diye yaptik ama gerisini ben hallettim bencede bohca kalkmali bu ne boyle ya bohça icin kavgami edilir benim kayinvalidem ikinci gun ortaligi karistirdi pislik bu bohca yuzunden neler oluyor valla kalksin ya cok kicik bi sey....

sabredip okuyayım dedim gözlerim ağrıdı kapı kapatmadan sonra okumadım ay o onu almış bu bunu almamış beynim eror veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X