- 26 Nisan 2017
- 1.315
- 6.017
-
- Konu Sahibi Browni_intense
Valla o günü sorunsuz atlatmak istiyorum herkesi memnun etmem imkansız gibi birşey ama yinede bir şekilde halletmem lazım askerdeyken bu konuları konuşup tartışmak pek istemesemde bunu çözmem lazımBu kadar diretmesi çok saçma. Siz bi kararli olun. Anneniz babanız sizin dugununuzde eğlenmek isteyebilir. Bu çok doğal. Saçma ve abartılı davranan nisanliniz bence. Düğünü sevmiyorum demişsiniz ama sonuç olarak o gunu herkesin sikintidan patladigi bi gün olarak hatirlanmasini istemezsiniz heralde. Ben olsam geri adım atmazdim.
Aslında çalgılı düğünü o sevmiyor ama bende düğünü komple sevmiyorum şu yaşıma kadar annem gider ben gitmedim çok yakınım olmadıktan sonra o yüzden bana çokta farketmiyor ama ailemin de gönlü olsun istiyorum bunun için ne yapabilirim diye düşünüyorumDüğün çalgılı çengili olmadıktan sonra düğün olmazki. Bazı arkadaşlarımın düğün salonunda yemekli , dualı düğünleri oldu. Ama hepsi inançları doğrultusundaydı. Madem çok istiyor eş adayı. Önce kapalı mekanda dualı ,yemekli bir tören yapılır. Sonrada düğün.Başka bir alternatif de resmi nikah düğünden önce kıyılır. Aynı gün mevlut eşliğinde imam nikahı (eğer inanıyorsanız) kıyılır.1 hafta yada yakın zamanda düğün yapılır. Neresinden tutarsan tut hep masraf . Bizim köyde gelinler başka bir ile evlenip gidecekse eğer gelinin ailesinin katılacağı damadın bir kaç yakınıda dahil yemekli düğün gibi yapılır. Ama dedim ya herşey maddiyat .Hayırlı olsun
Aslında çalgılı düğünü o sevmiyor ama bende düğünü komple sevmiyorum şu yaşıma kadar annem gider ben gitmedim çok yakınım olmadıktan sonra o yüzden bana çokta farketmiyor ama ailemin de gönlü olsun istiyorum bunun için ne yapabilirim diye düşünüyorum
benim içimden geçen güzel bir kına gecesi sonra nikah düğün olmasa da olur :) sonra da sizin dediğiniz gibi bir balayı zaten duvak Mevlüt'ü olacak annem şimdiden yazmaları hazırlıyorO zaman kimsenin gönlünü yapmayın. Kıyın nikahınızı atlayın gidin o paralarla güzel bir balayı yapın. Gelincede evinizde bir mevlüt okutun oldu bitti :) En kısa en güzeli bu. Çünkü ailende olsa mutlu edemezsin. Düğünde konuşulan dedikoduları saymıyorum bile.
nişanda yaşadım zaten o anı o kabarık kıyafetin tarlatanım düşüyordu nerdeyse millet basa basa yüz ifadem video da hep stresli çıkmış zaten bir gün sonra hiçbir şey hatırlamıyorsun yorgunluk cabasıNikah yapin sonra gencler toplanin yemege gidin evlendikten bir sure sonra evimizde gelin mevludu okuturuz diyin nisanliniza onunda gonlu olsun. Dugun nedir zaten bir otelde yemekli dugun ardindan parti degilse ne caldigi belirsiz mahalle dugun salonlarinda zaten eziyet oluyor
benim içimden geçen güzel bir kına gecesi sonra nikah düğün olmasa da olur :) sonra da sizin dediğiniz gibi bir balayı zaten duvak Mevlüt'ü olacak annem şimdiden yazmaları hazırlıyor
hep eziyet ya hele de benim gibi oynamayı bilmeyen birisi içinEn güzeli dediğiniz gibi. Benim düğünüm oldu ama keske olmasaymış Olmasını eşimin ailesi istedi. Diğerlerine yapıldı buna yapmazsak olmaz kafası. ayrımcılık olmasın diye. Keske düğün parasıyla balayına gitseydik başbaşa hep uktedir içimde. O yüzden oğlumada çocuğum kıy nikanı baş git eşinle bir yere diyorum .Çok isterseniz arkadaşlarınla nikah akşamı eğlenceli bir şeyler yaparsınız. Hayırlısı düğün bana hep angarya gelmiştir .
Arkadaşlar kısmetse 2018 yazına düğünüm olacak.Şuan nişanlım askerde ama onla bir konuda anlaşamıyoruz. Ben ve ailem normal çalgılı bir düğün istiyoruz. Nişanlım ise mevlütlü olsun istiyor. Hani kapalı biri de değilim ama onun hayali hep öyle bir düğünmüş. Bana diyor ki nişanda sizin istediğiniz oldu düğün benim istediğim gibi olacak ve biliyorum ki ailem de bu işin içine girip tatsızlık çıkacak. Ben bu sorunu tatsılık çıkmadan nasıl halledebilirim acaba ?
Tüm yorumları okumadım daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama sanki nişanlınız hayali olduğu için değilde daha az masraflı olur diye mi o şekilde istiyorArkadaşlar kısmetse 2018 yazına düğünüm olacak.Şuan nişanlım askerde ama onla bir konuda anlaşamıyoruz. Ben ve ailem normal çalgılı bir düğün istiyoruz. Nişanlım ise mevlütlü olsun istiyor. Hani kapalı biri de değilim ama onun hayali hep öyle bir düğünmüş. Bana diyor ki nişanda sizin istediğiniz oldu düğün benim istediğim gibi olacak ve biliyorum ki ailem de bu işin içine girip tatsızlık çıkacak. Ben bu sorunu tatsılık çıkmadan nasıl halledebilirim acaba ?
Cimri biri değildir hani istediğim şeyleri alır ama bir düğün konusunda böyleTüm yorumları okumadım daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama sanki nişanlınız hayali olduğu için değilde daha az masraflı olur diye mi o şekilde istiyor
yok benim katıldığım düğünde elbise giyen saçını yaptırıp gelmişlerdi herkes katılmıştı zaten ilahi okundu yine içecek çerez cips tarzı şeyler dağıtıldı semazen gösterisi yapıldı pasta kesilip takı merasimi oldu sonra dua edilip bitirildi naximun 3 saat sürüyor zaten ben de başı açık gömlek pantolon şeklinde katılmıştımbilmediğimden soruyorum (davet edildim ama hiç katılmadım) bu dualı düğünlere herkes kapalı mı katılıyor? mesela regli, lohusa vs kadın katılabiliyor mu?
dini bir gerekliliği ya da böyle bir adet, gelenek var mı?
son 10-15 yıldır duyuyorum ben bunları, öncsinde en muhafazakar ailelerde bile haremlik selamlık bir ufak eğlence olurdu, şimdi her şey mevlütlü olmaya başladı, bana tuhaf geliyor.
davetiyenin altına belirtmeleri gerekirdi biraz saçma olmuş yaniAy nolur kuranli dugun yapmayin.
Yani kuran yapin yemekli falan tabi ki bu beni asla alakadar etmez. Ama buna dugun demeyin. Dugun sart degil sonucta. Nikah ve kuran yapin dini yonunuz bunu gerektirirse.
Ama bir kere dugune cagrildik. Giyindik sac bas yaptirdik. Gittik. Kuranmis. Giremedik. Keske bize "kuranimiz var sizi de bekleriz" deselerdi. Ona gore giderdik. Neden insan kuran'a dugun deme ihtiyaci duyar ki?
Cimri biri değildir hani istediğim şeyleri alır ama bir düğün konusunda böyle
yok benim katıldığım düğünde elbise giyen saçını yaptırıp gelmişlerdi herkes katılmıştı zaten ilahi okundu yine içecek çerez cips tarzı şeyler dağıtıldı semazen gösterisi yapıldı pasta kesilip takı merasimi oldu sonra dua edilip bitirildi naximun 3 saat sürüyor zaten ben de başı açık gömlek pantolon şeklinde katılmıştım
davetiyenin altına belirtmeleri gerekirdi biraz saçma olmuş yani
Mevlütlere ben de anlam veremiyorum. Dini bir gereklilik değil tamamen gelenek. İlahiler okunuyor, sonunda dua ediliyor falan.bilmediğimden soruyorum (davet edildim ama hiç katılmadım) bu dualı düğünlere herkes kapalı mı katılıyor? mesela regli, lohusa vs kadın katılabiliyor mu?
dini bir gerekliliği ya da böyle bir adet, gelenek var mı?
son 10-15 yıldır duyuyorum ben bunları, öncsinde en muhafazakar ailelerde bile haremlik selamlık bir ufak eğlence olurdu, şimdi her şey mevlütlü olmaya başladı, bana tuhaf geliyor.