Düğün Meselesi

Mevlütlere ben de anlam veremiyorum. Dini bir gereklilik değil tamamen gelenek. İlahiler okunuyor, sonunda dua ediliyor falan.

Regl olan veya lohusa kadın gidebiliyor çünkü oturup ilahi dinliyorsun.

Bir yakınımın kınasında gündüz yemekli Mevlüt yapılmıştı. İnsanlar hapır hupur yemek yiyordu, kimsenin okunan ilahiyle, duayla vs işi yoktu. Yemeğini yiyen büyük bir kısım kalkıp gitmişti, az bir kısmı ise sonuna kadar beklemişti.

Iste bana bu tuhaf geldiginden hic katilmadim, biri orda tek kelimesini anlamadigim dualar okuyacak ben de karsisinda tavuk pilav kasiklayacagim.
O dinin inanclarina saygisizlik gibi geliyor bu, hoş bana dini kitap vs seklinde pastalar yapip kakara kikiri kesip yemek, cuma okumalarindan cikip dedikodunun dibine vurmak vs vs de cok ters geliyor. Inanclar eglencelere alet edilmemeli.

Herkes yazmış gereksiz olacak yorumum ama ben de istemezdim öyle mevlütlü düğün.Düğün değil o.Nikah işini düşünün siz.Sonrasında duvak mevlütü yapacakmışsınız zaten.

Iste bana bu tuhaf geldiginden hic katilmadim, biri orda tek kelimesini anlamadigim dualar okuyacak ben de karsisinda tavuk pilav kasiklayacagim.
O dinin inanclarina saygisizlik gibi geliyor bu, hoş bana dini kitap vs seklinde pastalar yapip kakara kikiri kesip yemek, cuma okumalarindan cikip dedikodunun dibine vurmak vs vs de cok ters geliyor. Inanclar eglencelere alet edilmemeli.
Kesinlikle öyle... Maalesef artık inançlar herşeye alet ediliyor sadece eğlenceyle kalsa keşke... Neyse dini ve siyasi içerik yasak değil mi? Ben kendimi tutayım en iyisi...

Sadece nikah yapın o zaman mevlüdü de evinize geçince okutursunuz.

Ben giyinip süslenip gidilen mevlütlü düğüne anlam veremiyorum. Düğünse düğündür mevlütse adabına göre olmalıdır. Benim görüşüm bu.

Benim arkadaşında olay tam tersiydi kızın ailesi kuran li istedi damatta horon tepmeden evlenmem dedi. Önce juran okuttular akabinde düğüne döndüler

Ya apayri yetisme tarzi olan insanlarla neden evleniyorsunuz ki? Hic bu konulara gelene kadar nasil bir tutumu oldugunu anlamadinuz mi? Bunlar cok onemli detaylar hayat boyu mucadele etmek zorundasin kolay gelsin.

Bnm düğünmde mevlütlü oldu herkes çok beğendi akrabalar şimdiye kadar gttiğim en güzel düğündü dediler . Organizasyon iyi olursa içine siner.
Kınayı müzikli salonda yaptık düğün havasında oldu doya doya oynandı.
Eşin olcak kişiyle sen belirle konuş aileleri katmayın. Ortak kararınız ne olursa “ biz ikizmzde öyle istiyoruz” deyin yorum dahi yapamasınlar aileler.

O değil de zıt iki karakter nasıl anlaşacak evlilik boyunca onu düşündüm ben.
Mevlütlü düğüne pek düğün denmez akrabalara verilen lüks yemek gibi oluyor. Pahalı da oluyor. Ama gerçekten sorun bu değil, ilerisini düşün. Senden tamamen zıt bir insan var karşında.

iki tarafın da gönlü olsun. yalnız şunu diyeyim mevlütlü düğünlerde kimse kuran okunurken düşüp dinlemiyor. herkes kurana fon müziği muamelesi yapıyor. aşırı gıcık oluyorum. normal yemekli yapsalar ya şunu. güya Allah'ı katacaklar ama bence günaha giriyorlar. iki yüzlülük bence

Biz abime gündüz mevlüt yaptık kapımızın önünde akşam salonda düğün yaptık belki bu fikre sıcak bakar

Bütün yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz ikimiz de gürültüyü oynamayı sevmiyoruz. ama kendi ailemi de kırmadan nasıl halledebilirim onu düşünüyorum. Nişan mevlütlü olacaktı konuşup anlaştı her iki ailede. Ama karşı taraf biraz çekinik davrandı ortanca kaynımın kız isteme işi çıktı biraz da problemli bir meseleydi. Annem de biz ilk defa bu şekil yapacağız bir şey demiyorlar diye benden habersiz mahallede ki salonu tutmuştu. Bu sefer de nişanlım bu duruma tavır almıştı. O da işinden dolayı ilgilenememişti. Biraz problem yaşadık ama çözmüştük. Annem yine o zaman çok gergin ve sinirli oluyor haliyle yine aynı olayların tekrarlanmaması için önlem almam gerek diye düşündüm.

Arkadaşlar kısmetse 2018 yazına düğünüm olacak.Şuan nişanlım askerde ama onla bir konuda anlaşamıyoruz. Ben ve ailem normal çalgılı bir düğün istiyoruz. Nişanlım ise mevlütlü olsun istiyor. Hani kapalı biri de değilim ama onun hayali hep öyle bir düğünmüş. Bana diyor ki nişanda sizin istediğiniz oldu düğün benim istediğim gibi olacak ve biliyorum ki ailem de bu işin içine girip tatsızlık çıkacak. Ben bu sorunu tatsılık çıkmadan nasıl halledebilirim acaba ?

Kına gecesini eğlenceli yapın, düğünü mevlütlü yapın. Artık kınada da gelinlik giyiliyor, erkekler de geliyor, takı takılıyor, sonra erkekler çıkıyor, bindallılar, kına yakmalar kadınlar devam ediyor.

Kına gecesini eğlenceli yapın, düğünü mevlütlü yapın. Artık kınada da gelinlik giyiliyor, erkekler de geliyor, takı takılıyor, sonra erkekler çıkıyor, bindallılar, kına yakmalar kadınlar devam ediyor.
olmadı öyle olur yine düğünde gelinliğimi giyerim zaten takı olayıda düğünde olur yine maksat iki tarafından gerginlik çıkartmaması özellikle annemin.

hani öyle kısıtlama yapan biri değildir genel olarak kafa yapımız uyuşur. Yani burdan pek gözükmüyor ama 7 senede tanıdığım kadarıyla anlaşamadığımz bir konu çıkmadı bu güne kadar bunda da ikimizde ses şamata pek sevmiyoruz o yüzden de böyle bir şey istiyor hemen 2 saatte olsun bitsin istiyor

Nasil kisitlamiyor? Mevlüt demek istedigin gelinligi giyememek demek. Acikken, kapanmak demek. Bunlar senin icin dogal seyler degil ki. Rahat bile olamazsin. Ona ragmen halen mevlüt diye tutturuyor, senin rahat olmayacagini bile bile.

Ve ayrica dügün sart degil tabiki fakat evlenmek bir dönüm noktasidir. 2 saatte olup bitsin istemek pek normal degil.

Ve sen hep bahane ve kilif ariyorsun onun icin. Evlilik hayatinizin baslangicinda bile anlasamiyorsaniz, tüm evlilik hayatinizda nasil anlascaksiniz?

Nasil kisitlamiyor? Mevlüt demek istedigin gelinligi giyememek demek. Acikken, kapanmak demek. Bunlar senin icin dogal seyler degil ki. Rahat bile olamazsin. Ona ragmen halen mevlüt diye tutturuyor, senin rahat olmayacagini bile bile.

Ve ayrica dügün sart degil tabiki fakat evlenmek bir dönüm noktasidir. 2 saatte olup bitsin istemek pek normal degil.

Ve sen hep bahane ve kilif ariyorsun onun icin. Evlilik hayatinizin baslangicinda bile anlasamiyorsaniz, tüm evlilik hayatinizda nasil anlascaksiniz?
Zaten bende oynamayı bile bilmeyen ve sevmeyen biriyim yani bu yüzden pek sıkıntı çıkartmam. Ama sıkıntı yaşayacağım kişi annem olacakları önceden kestirebiliyorum bunun önlenmesi için bir yol arıyorum aslında. Yoksa benim için öyle yada böyle hiç farkketmiyor. İkimiz içinde arkamıza dönüp baktığımızda kötü hatırlamak istemiyorum. Hem ben hem nişanlım hemde aileler mutlu olsun istiyorum ama sanırsam bu biraz utopik bir hayal gibi duruyor.

X