Düğün Meselesi

Önce bir nisanlina sor, mevlütlü dügün niye onun hayali oluyormus? Masraftan kisabildiginden dolayi mi? Senin gibi düsünüp, dans etmek istememesinden dolayi mi?

Mesela sorun dügün ise, bence çok güzel bir sekilde nikah kiydirip, bir kaç tanidik ile (yani 20-30 kisilik bir grup) ile bir restoranda yemek yiyebiliriz. Hatta müzikli bir yer olabilir, birazda eglence olur size. Ve bu sekilde sikici geçmemis olur.

Evet anne baba çok önemlidir fakat sonuçta yine sene evleniyorsun. Senin adina açikçasi tek korkum, nisanlin ile fazla zit olmaniz. Bazeleri flört zamaninda fazla göstermiyorlar fakat evlendikten sonra çok arabesk bir sekilde "sen artik evli karimsin" misali baski ve kisitlamalar geliyor. Bu benim dedigim tip maço, öküz tiplerdir. Aslinda kendilerini daha önceden belli ediyorlar fakat birçok genç kizimiz fark etmek istemiyor. Umarim nisanlin öyle birisi degilidir.

Ona sorduğumda hem dini yönden hemde oynamayı bilmeyip oda benim gibi bu tür organizasyonlara girmek istememesi. Mesela balayı olsun fotograf çekimi olsun eşyalar falan herşeyi bana bırakıyor bir tek düğün konusu böyle. Bir de kınayı sana bırakıyorum nasıl istersen öyle yap dedi ama düğün böyle olsun istiyor.

Madem dini yönden o zaman niye kinayi sana birakiyor? O zaman tüm çalgili çengili seyler "kötü" degil mi? Bence en güzeli benim dedigim gibi, nikah ve müzikli bir restoran. En uygun orta yolu bu. Yoksa anladigim kadari ile ailen asla kabul etmez.

Ki ayrica mevlütlü dügün sikici geçer. O kadar dini hasasiyeti var ise, evlendikten sonra bir gün evde küçük bir mevlüt töreni organize edilir, olur biter.

Ama su çok önemli, sen kendin cidden ne istiyorsun? Yani sirf nisanlin içinmi dügünden vazgeçiyorsu, yada istemiyormusun gibi gösteriyorsun? Kendi iç sesini dinlemekte önemli.

Bende mesela fazla dügün sevmem. Yani öyle dügün gezen bir tip degilim. Evlenenleri iyi tanimam lazim gitmem için. Ama iste tanidiklarin dügünlerinde egleniyorum ve kendi dügünümdede çok eglenmistim. Bende oynamayi beceremiyen bir insanim fakat dügün küçük çapliydi. Sadece tanidiklarim vardi ve ne yalan söyleyim çok eglenmistim. Sen bu olayi iyicine düsün canim.

Bu fikirde iyi aslında bunu da bir düşüneyim. Ama ben gerçek anlamda düğünden hoşlanmıyorum kendi nişanımda bitsede kurtulsam artık dedim bir hafta vucut ağrısı çektim. Zaten bizde düğünden sonra duvak mevlüdü olur onu yapacağız.

Hanımlar lütfen dini boyuta girmeyelim, bir de durumu açıklar nitelikte yorum yaparken bilmeden kırıcı yorum yapanlarınız var, normal statü vb gibi.

Şanslısın ki düğününün nasıl olacağını nerde olacağını biliyorsun ben bir okulun yemekhanesinde buldum kendimi fotoğraf çekimi kuaförü geçtim kamera bile yoktu oldu bitti herşey gitti.

Düğün sevmem nikah + eğlence şeklinde oldu benim ki ama mevlüt nedir ya.. daha yeni işyerinde konusu geçti. Işte kart dagiltildi ,düğüne gidicek mısın dediler karta bi baktim E bu mevlut dugün yok ki dedim. O mevlute düğün olarak gitmeyi düşünmem bile. Bana mevlüt le evlenelim diyen adamla da görüşmem . Herkesin düşüncesi kendine. Bu benim için kafa yapısı yaşam tarzidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…