- 30 Temmuz 2013
- 99
- 17
- 48
- Konu Sahibi Yaxgxmurseli
merhaba arkadaşlar başlığı görünce dayanamadım :) bol kuzenli ailenin müzmin bakar kızı olarak aynı zamanda bütün arkadaşlarımı da evlendirmiş bulunuyorum. düğün fotoğrafçısı maceramdan kısaca bahsetmek istiyorum. ilk kural programı kalabalık olan sözüm ona meşhur fotoğrafçılardan uzak durun. bir güne 5 çekim alıyor sana 2 diyebilir ama inanma bi de üstüne piyasada ki en kazık fiyatı çekiyor. çekim esnasında iki ayak bir pabuçta olması yetmiyormuş gibi bir de aylarca albüm bekliyorsunuz çünkü hatun çok yoğun! bu sorunu kuzenim ismi lazım olmayan ama çok meşhur bir fotoğrafçı kızımızda yaşadı 2 yıl evvel. daha sonra bir arkadaşıma düğününde nedimelik yaptım öztürkcesi sağdıçlık diyeyim getir götür, etiğimi tut çişim geldi klozete oturta kadar elimden gelen bütün destek... şimdi bahsedeceğim fotoğrafçı arkadaşla bu düğünde tanıştım.adı leila. leyla değil leila :) arkadaşımın düğün fotoğrafçısıydı güzel sanatlar fotoğraf mezunu bir hanım kız, normalde reklam ve moda fotoğrafçılığı alanında çalışıyor ... her şeyden önce gözü tok. parayla pulla işi yok. çok az iş alıyor neredeyse araya tanıdık fln sokmak gerekiyor bazen. ama bu sizi yanıltmasın fahiş fiyatlara çalışmıyor. neyse efendim kimse çekim sırasında ne çıkacağını bilemiyor çekimler güzel hakiri kikiri ama sonuç genelde bir muamma oluyor. arkadaşımın albümünü elime aldığımda ise ağzım açık kaldı. bu kadar "naif" fotoğraflar daha önce görmemiştim. sonradan arkadaşım anlatınca kafamda oturdu her şey. ben sadece çekim esnasında görmüştüm kızı. birlikte çalışmaya karar verdikten sonra çiftle en az iki kere toplantı yapıyormuş. toplantı çok resmi oldu çay içiyor diyelim :) çiftin hayallerinde ki düğün fotoğraflarını mekanı anlamaya çalışıyor. demin bahsettiğim arkadaşımın fotoğraf konseptinin kelimesi "naif" miş mesela. bunun duyduğum anda şaşkınlığım ikiye katlandı çünkü o fotoğraflara bakınca aklınıza gelen ilk kelime ne kadar naif, ne kadar da duru oluyor... vel hasıl kerim bırakmadık kızın peşini 2 kuzenimi ve 3 arkadaşımın daha fotoğraflarını çekti. mesela kuzenimin birinin tema kelimesi "enerji" ydi.gerçekten fotoğraflara bakınca bunu görebiliyorsunuz.
bişeyi de anlatmadan geçemeyeceğim kuzenimin düğününde kuaförde çalışan kızlardan biri fiyat sordu bize verdiği fitatın yarısını söyledi kıza üstelik bizim yanımızda hiç çekinmeden yani :) sonra kız keşke o kadar param olsa dedi kıza düğün tarihini sordu ve tamam senin çekiminden para almayacağım felekten bir gün geçirelim seninle dedi. karnı gözü tok derken bunu demek istiyordum. umarım okumaz bu yazdıklarımı.
kısacası en mutlu gününüz geriye dönüp baktığınızda fotoğraflardan başka hiçbir şey kalmayacak.
bişeyi de anlatmadan geçemeyeceğim kuzenimin düğününde kuaförde çalışan kızlardan biri fiyat sordu bize verdiği fitatın yarısını söyledi kıza üstelik bizim yanımızda hiç çekinmeden yani :) sonra kız keşke o kadar param olsa dedi kıza düğün tarihini sordu ve tamam senin çekiminden para almayacağım felekten bir gün geçirelim seninle dedi. karnı gözü tok derken bunu demek istiyordum. umarım okumaz bu yazdıklarımı.
kısacası en mutlu gününüz geriye dönüp baktığınızda fotoğraflardan başka hiçbir şey kalmayacak.