Düğün Fotoğrafçıları..

bende leila fotografla görüşmeyi düşünüyordum .yanlış anlamazsanız niçin ayarlayamadınız.özel değilse sebebi söyler misiniz?fotograflar albmler..vs mi hoşunuza gitmedi diye merak ettim .

Nişanlım askerde onun gelmesini beklicem. Tek başıma düğün hazırlığı çok bunaltıyo artık beni. şimdilik beklemedeyim :)

Nişanlım askerde onun gelmesini beklicem. Tek başıma düğün hazırlığı çok bunaltıyo artık beni. şimdilik beklemedeyim :)

Merhabalar..Benim nişanlımda askerde sizi çok iyi anlıyorum:) Ya aklıma takılan bi soru var nişanlım haziranda gelecek inş düğünümüz 6 eylül... Haziranda ayarlasak nişanlımla çok mu geç kalırım bilemedim istedğimiz yerin düğün günümüzde dolu olmasından korkuyorum:14: Siz ne yapcaksınz acaba?:)

Merhabalar..Benim nişanlımda askerde sizi çok iyi anlıyorum:) Ya aklıma takılan bi soru var nişanlım haziranda gelecek inş düğünümüz 6 eylül... Haziranda ayarlasak nişanlımla çok mu geç kalırım bilemedim istedğimiz yerin düğün günümüzde dolu olmasından korkuyorum:14: Siz ne yapcaksınz acaba?:)

geç olabilir arkadaşım. ben nikah sarayına gittim yer ayırttım evraklarımızı askerim gelince teslim etcez. inşallah bi skntı olmaz. sende ayırtmaya falan çalış bence,bazı yerlerde böyle bi durum olmayabilir ama bizim burda ilçemizde oluyomuş. Sonradan sıkıntı çıkarmazlar inşallah.

geç olabilir arkadaşım. ben nikah sarayına gittim yer ayırttım evraklarımızı askerim gelince teslim etcez. inşallah bi skntı olmaz. sende ayırtmaya falan çalış bence,bazı yerlerde böyle bi durum olmayabilir ama bizim burda ilçemizde oluyomuş. Sonradan sıkıntı çıkarmazlar inşallah.

Yanlış anladınız sanrm:) Bizde nikah içn gün ayırttık evrakları askerdn gelince vericez bizde.. ben fotoğrafçı ayarlamak için sormuştum:)

Yanlış anladınız sanrm:) Bizde nikah içn gün ayırttık evrakları askerdn gelince vericez bizde.. ben fotoğrafçı ayarlamak için sormuştum:)

:))))))) çok güldüm kendime yaaa bugün yanlış anlama günüm galiba :52::37::37::37: az önce arkadaşımın mesajınıda yanlış anlamışıtmda(malum haftanın son günü) :37::37::37: anlayamadığım sorunun cevabı ise bilmiyorum arakadaşım umarım geç kalmayız herşeyden o kadar vazgeçtimki sadece nişanlımın gelmesini bekliyorum... çok özlüyorum :14:

:))))))) çok güldüm kendime yaaa bugün yanlış anlama günüm galiba :52::37::37::37: az önce arkadaşımın mesajınıda yanlış anlamışıtmda(malum haftanın son günü) :37::37::37: anlayamadığım sorunun cevabı ise bilmiyorum arakadaşım umarım geç kalmayız herşeyden o kadar vazgeçtimki sadece nişanlımın gelmesini bekliyorum... çok özlüyorum :14:
Hahah normaldir olabilir:) aynen öyle bir an önce gelsinde sağsalim çok özlüyorum bende:(((

Benim nişan çekimlerimi Batınberk Cengiz yaptı kızlar, tavsiye ettiklerinde baktım tereddüt ettim ancak buluştuk konuştuk bizim için 2 şehir gezdi; Çekim için 400 TL alıyor büyük albüm aile albümü cep albümü 300 TL ye yaptı hediye olarakta süpriz yaptı ve çok orjinal 2 hediye verdi her gören istiyor :) İsteyen olursa özelden telefon numarasını verebilirim. İnanılmaz derecede profesyonel olduğunu çekim yaparken ve çekim sonrasında anladım; düğün çekiminide ona yaptırmak istiyorum ancak bizim günümüzde rezervasyon almış çok üzgünüm. Tüm şehirlere gidiyor :)

merhaba ,batınberk cengizi ben de araştırıyorum da kayseri'deymiş sanırım.nette pek bilgi bulamadım .benim buldugum çok genç biri, kayseri de ikamet ediyor.doğru kişi mi??emin olamadım ondan soruyorum .:))

Arkadaşlar,düşünüyorum da sizce ne kadar mantıklı

düğün fotoğrafçısı ile çalışmak..

Kime sorsam 1200-2000 arası fiyat veriyorlar..

Bir yanım çok güzel her şeye değer diyor..

Diğer yanım da az bir para değil boşver diyor

Offf hislerim karmakarışık mafoldumbenmafoldumben

Portfolio oluşturmak amacı ile Fotoğraflarınızı ücretsiz çekebiliriz teşekkürler.

yazdıklarımın kimse tarafından umursanmadığının farkındayım ama yine de önerimi yazayım belki bir okuyan olur :) fotoğrafçınızı en geç 1 ay önceden ayarlamanızda fayda var gelin hanımlar. tüm ayrıntıları planlayıp zamanında kesinleştirirseniz daha güzel bir sonuç alabilirsiniz.

Canım hazıranda da ayarlayabılırsın boşu olan bırını bulursun buyuk ıhtımal ama fiyatlar değişir diye bılıorum cunku düğün sezonunda herşeyde kampanyalar sona erıor :31:

Canım hazıranda da ayarlayabılırsın boşu olan bırını bulursun buyuk ıhtımal ama fiyatlar değişir diye bılıorum cunku düğün sezonunda herşeyde kampanyalar sona erıor :31:

ağustos'tan önce kesinleştirilen çekimler daha avantajlı oluyor evet. 1 ay öncesinden ayarlamakta fayda var. ağustos sonundan itibaret sonbahar sezonu fiyatı alıyor bazı fotoğrafçılar

Özelden yazamıyorum ama facebook sayfalarına bakabilirsiniz kurumsal bir firma çektirenler memnun bende bir kaç kişiye tavsiye ettim memnun kaldılar. Ben 10. yılımda tekrar çektireceğim :) Mutlukuklar canım

Teşekkür ederim canımm ben de mayıs sonu ayarlamayı düşünüyorum:)

merhaba arkadaslar , uygun fiyata profesyonel ekipmanlar ile cekim yapiyorum.profesyonel sertifikalarim ve kartlarim var.
cekim icin gorusup isteklerinizi paylasabilirsiniz.cekim mekanina uygun hikaye fotograflari yapabiliriz..300 liradan baslayan fiyatlar ile gunesi en guzel oldugu saatlerde cekim yapiyorum.aklinizda olayim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimde düğünümüz 21 haziranda hala karar veremedik fotoğrafçımıza 3 kişi arasında kaldık fikrinizi söylermisiniz atilla oral , serhan budak , manolya karayel fiyAT olarak en uygun serhan bey fikirleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

tartışmalar dönmüş ben de bir freelance düğün fotoğrafçısı olarak fikrimi belirtmek istiyorum arkadaşlar. bir çok çift fiyatlardan şikayet ediyorlar, ki haklılar da. daha önce de forumda yazmıştım fotoğraf öncelikli olarak bi sanat işidir, sanattan para kazanmaya çalışıp bu kadar uçuk fiyatlar verilmesi fotoğrafçılığa saygısızlık oluyor gibi geliyor bana. bir freelance fotoğrafçının 1.500-2.000 civarında fiyat vermesi insanları kandırmaktan başka şey değildir ve fotoğrafçının çekim masrafı, bulunduğu şehirde yapacağı çekimde en fazla 100 TL'dir. zaten makine ve ekipmanı elinde bulunuyorsa, fotoğraf baskısını da anlaşmalı olduğu yere yaptırıyorsa 'kurtarır' dediğimiz rakam en fazla 900 TL'yi bulur. düğün günü 2 saat süren çekim için 1500 TL alan fotoğrafçıları gördükçe ülkemizdeki gelin damatlara acıyorum. düğün masraflarının üzerine, bir de anılarını uçuk fiyatlarla satın almak zorunda kalıyorlar.

madem siz de fotoğrafçısınız birşey sormak istiyorum, acaba siz çektiğiniz fotoğrafları direkt dvd'ye atıp hemen teslim mi ediyorsunuz?

fotoğraf çekimi buz dağının sadece görünen kısmı, yüzlerce kare fotoğrafı bilgisayara atıp tek tek düzenlemek, gerekirse kesip biçmek gerekiyor.. albüme girecek olan fotoğrafların baskıya hazırlanması ise daha çok zaman alıyor, bu fotoğrafların özel olarak düzenlenmesi, albüm tasarımı, taslak sayfalarının hazırlanması, gelin damattan onay aldıktan sonra baskı sürecinin başlaması vs bunlar da buz dağının görünmeyen kısımları..

ekipmanların yıpranma payından hiç bahsetmiyorum, bugün üst düzey bir makina almak isterseniz sadece gövde 3-4 bin lira, objektif fiyatlarının da gövdeden aşağı kalır yanı yok, (bir adet objektife 3500lira ödediğimi ben biliyorum) ayrıca iyi bir harici flaş 1500lira, kaliteli bir tripod ekstra kafasıyla birlikte 1000lira.. yansıtıcı softbox ışık ayağı gibi fotoğrafa dair ekipmanların bile deli pahalı olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

akıllı telefonlara 2bin lira veren insanlar var, düğünde davulcuya para saydıran insanlar görüyorum davulcu yaa güm güm güm vuruyo adam fotoğrafçıdan daha çok kazanıyor.. insanların evlendikleri gün fotoğrafçı deyince üç kuruşun derdine düşmesi çok anlamsız geliyor bana.. tamam gidip hemen 2-3bin lira vermesinler ama tam gün çekim için 1500lira isteyen fotoğrafçılara da laf söylenmesin.. her eline makina alan fotoğrafçıyım diye geziyor, 300liraya çekerim diyen zaten işi bilse o paraya kıpırdamaz bile. birisiyle anlaşmadan önce yaptığı işlere bakılır, bu işlerden anlayıp anlamadığı sadece gelin damat çekimleriyle anlaşılmaz, başka neler çekmiş estetik yönü gelişmişmi ortadadır.

uzun lafın kısası en özel gününüzden geriye kalan tek şey bu fotoğraflardır, şikayet etmeyin.. biraz da işini iyi yapan insanları takdir edin!!!

Son düzenleme:
madem siz de fotoğrafçısınız birşey sormak istiyorum, acaba siz çektiğiniz fotoğrafları direkt dvd'ye atıp hemen teslim mi ediyorsunuz?

fotoğraf çekimi buz dağının sadece görünen kısmı, yüzlerce kare fotoğrafı bilgisayara atıp tek tek düzenlemek, gerekirse kesip biçmek gerekiyor.. albüme girecek olan fotoğrafların baskıya hazırlanması ise daha çok zaman alıyor, bu fotoğrafların özel olarak düzenlenmesi, albüm tasarımı, taslak sayfalarının hazırlanması, gelin damattan onay aldıktan sonra baskı sürecinin başlaması vs bunlar da buz dağının görünmeyen kısımları..

ekipmanların yıpranma payından hiç bahsetmiyorum, bugün üst düzey bir makina almak isterseniz sadece gövde 3-4 bin lira, objektif fiyatlarının da gövdeden aşağı kalır yanı yok, (bir adet objektife 3500lira ödediğimi ben biliyorum) ayrıca iyi bir harici flaş 1500lira, kaliteli bir tripod ekstra kafasıyla birlikte 1000lira.. yansıtıcı softbox ışık ayağı gibi fotoğrafa dair ekipmanların bile deli pahalı olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

akıllı telefonlara 2bin lira veren insanlar var, düğünde davulcuya para saydıran insanlar görüyorum davulcu yaa güm güm güm vuruyo adam fotoğrafçıdan daha çok kazanıyor.. insanların evlendikleri gün fotoğrafçı deyince üç kuruşun derdine düşmesi çok anlamsız geliyor bana.. tamam gidip hemen 2-3bin lira vermesinler ama tam gün çekim için 1500lira isteyen fotoğrafçılara da laf söylenmesin.. her eline makina alan fotoğrafçıyım diye geziyor, 300liraya çekerim diyen zaten işi bilse o paraya kıpırdamaz bile. birisiyle anlaşmadan önce yaptığı işlere bakılır, bu işlerden anlayıp anlamadığı sadece gelin damat çekimleriyle anlaşılmaz, başka neler çekmiş estetik yönü gelişmişmi ortadadır.

uzun lafın kısası en özel gününüzden geriye kalan tek şey bu fotoğraflardır, şikayet etmeyin.. biraz da işini iyi yapan insanları takdir edin!!!

Kusura bakmayın ama çok ayıp etmişsiniz. Fotoğraf icin verilecek olan 1500 liraya "üç kuruşun derdine düşmesinler" gibi laflar etmişsiniz. Malesef burası Türkiye ve en okumuşu doktorlar bile döner parası ile birlikte AYDA 3800-4000 para kazanıyorlar ayda 10 nöbet tutanları var. Bu ülkede bir çok insan asgari ücretin biraz üstünde maaşla çalışacak iş bulduğunda seviniyor. Sizin bir kaç saat içinde kazandığınız 1500 lira için "üç kuruşun derdine düşmüşler" tabiri kullanmanız yüksek ihtimalle gerçekten o paranın size "üç kuruş" olarak gelmesindendir. :20:

Son düzenleme:
Back