• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Fotoğrafçıları..

ben 12 yıldır fotoğrafçıyım doğumlara özel günlere özellikle düğün fotoğraflarına katılıyorum.yıllarcada istanbulda iyi bilinen fotoğraf stüdyolarına tasarımlar yaptım.hepsinin ortalama nasıl çalıştıklarını biliyorum.bütün yorumları okudum.ve yanıtlama ihtiyacı duydum.katıldığım ve katılmadığım bi çok şey var aslında
ne var cnm bi fotoğraf denildiğinde biraz garipsiyorum çünki yıllara hazırlandığınız beklediğiniz ve işte en mutlu günüm dediğiniz günden yıllar sonra sadece fotoğraflarınız kalıyor.bu güne özel kareleride en güzel şekilde almalısınız
evet ben de stüdyo işletiyorum şimdiki inandırıcılığını kaybeden stüdyo fotoğraflarından bizde hoşnut değiliz.çiftleri ne kadar uyarsamda çeşitli nedenler den stüdyo ortamını tercih ediyor
(vakit ve parasal nedenler-dışarda rahat hareket edemiceklerini düşünmeleri-özellikle damatların gereksiz görmeleri)stüdyo ortamında yapılacak şeyler sınırlı bu sınırları aşmak adına ben aksesuarlar kullanıyorum ama .......eminim tüm fotoğrafçılar katılıcaktırki stüdyo da yaptırılan bazı pozlardan bahsedilmiş.bazen iç dekorlarla bazen de bilgisayarda fonlıyacağımız görüntüler için çiftleri biraz zorluyoruz.aslında yapmak istediğimiz kalıp şeyler çıksın diye diil mesela birbirinize sarılmışken anı yaşıyıp biraz devamını getirmeniz ama çoğu zaman bu istenildiği gibi olmuyo spontone fotoğraflar yerine basma kalıp fotoğraflar ortaya çıkıyo.
dış çekim işte tamda burda devreye giriyor basma kalıp fotoğraflardansa anı yaşıyan o günü tüm büyüsüyle anlatan fotoğraflar bu hikaye albümüde olabilir ortalama 2 saat süren dış çekimde olabilir
hikaye albümü sizinle tüm gün boyunca hem o günün hemde tüm aşkınız hikayesini çıkaran fotoğraf kareleri elde etmenizi sağlıcaktır ve bu işi çok güzel itinalı yapan meslektaşlarım var.ama dikkat edilmesi gereken bi kaç akraba deneyimi olan 1 - 2 hafta kurstan sonra gayrı resmi olarak bu işi icra edenler.
bir de dış çekimler var fotoğrafçınızın ve sizin ortak belirlediğiniz bi mekanda bu fotoğrafçının daha öne kullandığı bi mekanda olabilir sizin için hatırası özelliği olan özel bi mekan da olabilir(ilk tanıştığınız mekan veya en özel anlarınızı yaşadığınız veya gitmekten hoşlandığınız bi mekan olabilir)bu çekim sizin ve fotoğrafçınızın ortalama 2 saatini alan hemde parasal açıdan hikayeden birazdaha az maliyetli ama doğal ve güzel kareler elde edebilirsiniz ayrıca evet hikaye albümleri oratalama olarak 1000 $ ile 3000 $ arasında değişirken dış çekimler çok daha cüzzi fiyatlara (600 tl ile 1000 tl arası) ben nacizane hissettiklerimi ve bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.tüm evlenicek çiftlere mutluluklar dilerim...

Size görüştüğüm fotoğrafçıların maillerini yazdım fiyatlarını aşağı yukarı görin diye efesphotography kopyalayamadım esra pozanda benim tarihlerimde dolu olduğu için net fiyat vermedi

Birde bunun dışında zümrüt var dış çekime 1000 tl demişlerdi hikaye çekim için yüz yüze görüşmek gerekiyo.Bu fiyatları ben ocak ayında aldım ve 23 temmuz için tabi fiyatlar değişmiş olabilir sadece aşağı yukarı fiyatları görin diye ekledim

Birde bunun dışında zümrüt var dış çekime 1000 tl demişlerdi hikaye çekim için yüz yüze görüşmek gerekiyo.Bu fiyatları ben ocak ayında aldım ve 23 temmuz için tabi fiyatlar değişmiş olabilir sadece aşağı yukarı fiyatları görin diye ekledim

zumrut gecen sene bana 1000 euro demisti
ve dijitalleri kucultumus boyutta veririz demislerdi direk o an zaten kafamdan sildim kendilerini
bora ucakla calistim
acayip guzel oldu gercekten
dugun dernek ev kurma surecinde para harcadigim iki seye son kurusuna kadar helal olsun diyorum
biri bora ucakin cektigi fotograflar
iki gelinligim o kadar

kızlar bende duygu şahinle anlaştım facebooktan aratırsanız görürsünüz ya da sitesine de girebilirsiiz.kendisi istanbulda biz ise izmirdeyiz oyuzden bize ekstradan yol masrafı cıktı fakat cogu kişi gibi yol ücreti talep etmiyor onun yerine uçak biletini biz ayarlıyoruz,gidiş dönüş 100 olur:)
biz sadece ortam çekimi yaptırıcaz kendisi panaromik albüm, 2 adet cep albümü ,poster ve dvd seklinde sunuyor paketi biz bunlar için 900 tl ödüyoruz.
fakat su nikah hazırlıkları içerisinde kararsız kalmadığım tek olay duygu hanımı secmemdi.kendisi inanılmaz tatlı ve içten bir bayan sanki yıllardır tanısıyormussunuz gibi bir havası var:)
tavsiye ediyorum kendisini, umarım hepimizin gönlüne göre olur her şey...

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Burada yazılan düşünceleri, yorumları, yaşanan kararsızlıkları, içinde bulunulan benzer durumları ve sıkıntıları çok iyi anlıyorum.Uzun yıllardır düğün fotoğrafları çekiyorum ve inanın herkesin başına aynı süreçler geliyor.Bu durumları yaşayan herkes ise sanki sadece kendi hayatında bu gibi şeyler yaşandığını düşünüyor.Yapılan onca hazırlıklar, bin bir farklı yerden araştırılarak karar verilen ince ayrıntılar, farklı olabilmesi için harcanan çabalar var.Bu enerjiyi ortaya çıkaran ise iki kişinin birbirine karşı duyduğu hisler.Yani tüm bu enerjiyi ortaya çıkaran sizler arasındaki sevgi.İnanın evlendikten 3-4 yıl sonra düğün sürecinindeki hazırlıkları aynı sürede ve aynı şekilde tekrar oluşturun dense bir daha aynı hız ve istekle hazırlayamazsınız.Tekrarı biraz da bu nedenle olamayan bir gün.Yaşadığımız her gün bizi biraz daha değiştiriyor ve şekillendiriyor.Yıllarca aynı kişi olacağımızı sanıyoruz ama öyle olmuyor.

Konu biraz farklı doğrultuda ilerledi.Aslında yazmaya başlarken ilk aklımdan geçen şunları söylemekti.Düğün fotoğrafçısı seçiminde yaşanan kararsızlıklar bir tesadüf değil.Kararsızlık yaşamanın önüne geçmek sizin elinizde.Bunun yolu ise fotoğrafçı seçimi yaparken 1-2 saatinizi ayırıp fotoğrafçılar ile yüz yüze görüşmek.Görüşmede çalışmalarını inceleyin.Sadece farklı çekimlerden en iyi fotoğraflarına bakmak yerine bir düğünü baştan sonuna kadar gösteren örnek fotoğraflar göstermesini rica edin.Fotoğraf kalitesi olarak yeterli olduğunu gördükten sonraki kriteriniz bence şu olmalı.Düğün gününüz gibi önemli bir günü birlikte geçirmekten keyif alacağınız bir kişi olup olmadığına bakın.Düğün fotoğrafçılığında iyi fotoğraf çekebilmek kadar iyi iletişim kurabilmek te çok önemlidir.Görüşme sırasındaki sohbet sizin bu konuda fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Daha önceki iletilerde farklı fotoğrafçılar, sundukları seçenekler ve fiyatları hakkında gönderiler var.Siz bu iletiler üzerinden bir karar verecek olsanız ne karar verirsiniz ? Sonuç haklı olarak kararsızlık.Tabi ki seçimde fotoğrafa ayırılabilen bütçe önemli bir kriter.Siz daha ekonomik olduğu için uygun fiyata tüm düğün gününü fotoğraflayan bir fotoğrafçı seçimi yapabilirsiniz ve belki de elinize orta kalitede fotoğraflar geçebilir.Oysa konusunda daha yetkin bir kişiye aynı bütçe ile sadece 1-2 saatlik bir dış mekan çekimi yaptırdığınızda elde edeceğiniz fotoğraflar sizi çok daha fazla mutlu edebilir.Bu örnekte olduğu gibi fotoğrafa ayıracağınız sabit bütçe ile daha mutlu edici sonuçlar elde etmek elinizde.Bunu ise yüz yüze yapacağınız görüşmeler sayesinde başarabilirsiniz.5-6 farklı fotoğrafçı ile yapacağınız görüşmeler sonrasında kararsızlığınız aniden yok olacak ve siz çalışmak isteyeceğiniz kişiye kolayca karar verebileceksiniz.

Seçiminizi yaparken bence aslolan fotoğraf kalitesi ve doğallığı olmalıdır.Yanında verilen baskı, poster veya slayt gösterisi gibi şeyler sonradan sizler tarafından da yaptırılabilir.Ama elde edilen fotoğraflar sizin gözlerinizde bir ışıltıya yol açmadıysa bir albüm yerine beş albüm de verilse çok bir önem taşımaz.

Bir fotoğrafçı gözüyle sizinle düşüncelerimi paylaşmak istedim.Umarım bir miktar da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Hoşçakalın ;)

valla benim esimde fotografci olmasina ragmen parasini verip bizde fotograflarimizi cektirdik , iyikide cektirmisiz, dugun nasil basladi nasil bitti hic anlamadik, geriye bi fotograflar, birde kayinbiraderin karanlik mi karanlik video cekimi kaldi

merhaba, temmuz ayında düğünüm var ama hala bir fotoğrafçı bulamadım. ben de düğün hikayesi denilen fotoğraflardan istiyorum. ama hangisine gideceğime karar veremedim. çok fotoğrafçı baktım. bana en güzel gelen -enmutlugünüm photography- ve -ayşe kaya- sizlerin önerileri var mı fiyatları çok fazla olmayan?

bence ankaralılar için düğün hikayemizi tek geçerim, bi arkadaşımın düğünü için anlaşmış, fiyatı biraz tuzlu, insanın eli titrer o parayı vermek için :44: ama ortaya çıkanı görünce rahat bi nefes alınabilir kanımca :21::21:

kızlar benim annem bu işi yapıyo.istanblda düğünler için foto video ve dış çekim. fazla bşy yazamıorm çnkü reklam oluomş uyarı gelio istersenz özelden msj atın.

ben de amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum..ve güzel kareler mekanlar yakaladığıma inanıyorum.bu kadar yüksek miktar ödemek istemeyenlerle görüşebilirim.

bence ankaralılar için düğün hikayemizi tek geçerim, bi arkadaşımın düğünü için anlaşmış, fiyatı biraz tuzlu, insanın eli titrer o parayı vermek için :44: ama ortaya çıkanı görünce rahat bi nefes alınabilir kanımca :21::21:

düğünhikayemiz ile kaç paraya anlaşmışlar canım kırkıncı mailimi attım hala fiyat söylemiyorlar..

Arkadaşlar merhaba.

Konuya profesyonel olarak el atma gereği duydum. Bir televizyon kanalında hergün yayınlanan konsepti fotoğraf olan bir programın fotoğrafçısıyım. Aynı zamanda da düğün hikayesi - doğum - aile - çocuk - portre gibi alanlarda da fotoğraf çeken biri olarak söylemeliyim ki bu iş öyle eşe dosta fotoğraf makinesi verip "al kardeşim biizim fotoğraflarımızı güzelce çek" demeyle olmuyor. Profesyonel fotoğraf makinesi - objektif- asistan - paraflash gibi ekipmanlarla çekiyoruz fotoğrafları. Fazlasıyla emek sarfediyoruz. Verilen bu emeğin elbette bir karşılığı olmalı öyle değil mi? Evet tam düğün arefesinde zaten bir sürü şeye masraf yapılmışken bir de fotoğrafa istenilen meblalar fazla haklısınız, ama bir de işin fotoğrafçı tarafından bakıldığında albüm bastırma, çıktı alma, yol, konaklama gibi masrafları oluyor. Asistanı varsa asistana vereceği maaş da cabası. Ha ben bu kadar konuşuyorum düğünümde ne yaptım? 50 tane fotoğrafçı arkadaşım olduğu halde düğün hikayesini de çok istediğim halde zaman sıkıntısından maddi sıkıntıdan vs çektiremedim. İçimde kaldı mı kaldı... :5: Hala acaba gelinliğimi tekrar giysem de en azından dış çekim mi yaptırsam diye düşünmekteyim. Neyse çok uzatmayayım,

* Düğün fotoğraflarınızı sıradan istemiyorsanız, klasik ve yapmacık stüdyo fotoğraflarından sıkıldıysanız düğün hikayesi ya da en azından dış çekim olayına da biraz masraf yapmalısınız,
* Unutmayın ki fotoğraf eğitimi almış ve sürekli fotoğraf çeken bunu meslek olarak yapan kişiler ile eline fotoğraf makinesi sıkıştırıp al dostum bugün sen çek bizim fotoğraflarımızı dediğiniz kişi ile aynı etkiyi yakalayamazsınız
* Fotoğrafçı kadraj ayarlar, öncesinde düşünür, kafasında tasarlar, ışığa bakar, duruma bakar, en özel en etkili anı yakalamaya çalışır, eş dost ise rastgele çeker, ışığa dikkat etmez, fotoğraf makinesinin ayarlarıyla oynamaz, alır otomatiğe ne denk gelirse onu çeker
* Bir de her fotoğrafçı düğün hikayesini güzel çekecek diye bir kural yok, özellikle daha öncesinde stüdyo fotoğrafçılığı yapmış fotoğrafçılar o konstepten sıyrılamaz,
* Benim arkadaşım kuaför kısmımı çekmişti ama o portre fotoğrafçısıydı düğün fotoğrafçıları gibi özene bezene çekemedi, portrede çok iyi olan arkadaşım düğün fotoğrafları kısmında çuvalladı
* Düğün hikayesini sürekli çeken kişilerin konseptleri vardır, ekipmanları vardır, hiç yoktan elinize rengarenk balonlar tutuşturup çocuklar gibi çekerler sizi...
* İşin bir de photoshop boyutu var... Bir fotoğrafçının photoshop kullanışıyla fotoğrafla ilgilenmeyen bir kişinin kullanışı arasında değişiklik gösterir,

Uzun lafın kısası demem o ki güzel anı istiyorsanız iyi fotoğrafçıya emanet edin kendinizi... Maddi durumunuz el veriyorsa mutlaka ama mutlaka profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışın... Maddiyat el vermiyorsa benim de çok diyeceğim bir şey yok malesef.

:26:

Benim eşim televizyoncu, bir sürü fotoğrafçı arkadaşımız olmasına rağmen yine de başka biriyle çalışma kararı aldık, iyiki de öyle olmuş. Arkadaş ucuza çekiyor ya da bedava çekiyor diye çok da umursamayabiliyor. Önerim mutlaka işini bilen biriyle çalışmanız, deneyimli bir fotoğrafçı ile çalıştığınızda aklınızda rahat ediyor siz de. Verdiğiniz para bu rahatlığın yanında az bile diyebilirim. Düğün fotoğrafçım Yelda Çalımlı ydı. Bir gelin ne ister bu kız çok iyi biliyor. Çekimin başından sonuna kadar durmadan çalıştı, ara ara çektiği fotoğrafları gösteriyor, inanamadım gördüğümün ben olduğuna.
Enerjisi, pozitifliği ile sizi tüm gün mutlu ediyor bir de uzun yıllardır bu işi yaptığı için her aşamada danışmanlık yatı. Makyajdan saça kadar. Görüşme sırasında aklında bir sürü şey tasarlıyor bize bir düzine çekim yeri listesi, bir düzine kompozisyon oluşturdu anında. Herşeyi ona bıraktık, çok rahat ettim. Çekim yerine geldiğimizde bir sürü aksesuar hazırlamış bizim için. Hepsi de birbirinden güzel. Fotoğrafa dair hiç bir şey düşünmedim Yelda Çalımlı ile anlaştıktan sonra, tüm gün en yakın arkadaşım en iyi danışmanım oldu. Fotoğrafçınız mutlaka sinirlerine hakim biri olmalı, Yelda tam bir profesyonel, çok anlayışlı ve sakin. Kötü giden şeyleri bile bana çaktırmamışlar annemle bir olup, üzülmeyeyim diye.
Önce Efe's Photography, Efe Babacan ile anlaşacaktık, son anda çekime başkasını yolluyormuş, bir de sürekli aradı karar verdiniz mi diye. Yelda Çalımlı dahil pek çok fotoğrafçının fotoğraflarına baktık. Fotoğraflarını görünce çok ister diye iletişime geçmedim sonra dayanamadım bir sorayım dedim. Tüm gün albümlerle birlikte 1850 lira ödedik. İki kişi çalıştılar, çok kaliteli bir ekip. Tüm fotoğrafları da photoshop yaptı, hepsi birbirinden güzel ve en önemlisi 2500 lira isteyen kişilerle aynı malzemeleri kullanıyor ve onlardan çok daha kaliteli hizmet sunuyor. İsteyenler baksın***Çok güzel bir gün geçirdik. Kısacası eli makine tutan herkes fotoğrafçıyım diyor, deneyimli kişiler fazla para istiyor olabilirler ama düğün günü riske atılmaz. Ekim de evlendik, herşey unutuldu, sadece fotoğraflar kaldı elimizde, albümümüze herkes bayılıyor, göğsümü gere gere gösteriyorum fotoğraflarımı.

$eklle3.jpg$ekle2.jpg$ekle.jpg$NO3.jpg$no10.jpg$n011.jpg$n012.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara da bu işi yapmaya başladım.Fazla açıklama yazmayayım banlanırım yoksa :) Özelden yazarsanız eğitimlerimden bahseder örnek gönderirim :)

düğünhikayemiz ile kaç paraya anlaşmışlar canım kırkıncı mailimi attım hala fiyat söylemiyorlar..

düğünhikayemizle bugün görüştüm tamam güzel fotograflar ama cidden uçuk rakam ya, 5000 tl istediler işte içinde büyük panoromik albüm,2 cep albümü, aile albümü, 1 tane poster, tüm fotografların dvd si var...

yuuuhhh dedim içimden cidden hani panstudio bize 2000 tl demişti ona bile çok diyordum bunun fiyatını görünce yoook dedim :1:

Back