Düğün Fotoğrafçıları..

Benmde düğünüm hemen hemen kışa olcak ama anlamadığım bi yer var canım ben sırf resim için gelinliği giyip kuaföre gidip saç makyaj mı yaptırcam yani düğün günü taze taze olsa daha güzel değil mi.bir de eğer düğün günü tercihimse hava da kötüyse ne gibi alternatif sunuyo merak ettm şimdi.senin adına da sevindm en azından içine sineni buldun darısı basımıza :31:

evet canım iki kere hazırlanacağım ama ilki yani albüm çekiminde çok doğal olacağım. saçıma dalgalı bi fön çektiriceğim. makyajımı da kendim yapabilirim. çiçekli taç yaptıracağım. elbisemi aldım hatta. twist den beyaz uzun güzel bir elbise. hatta fotoğrafımı koyayım.

$fotoðraf 2.JPG

$fotoðraf 1.JPG

ikinci çekimde yani düğünümün olduğu gün sabahtan akşama kadar belgesel çekeceğiz. akşama otele biraz erken geçip orada da kısa bi çekim yapacağız. otelde olacak yani çekim. otelin hem içi hem de dışı çok güzel. hava güzel olursa dışarıda da çekeceğiz.

*** elbisemle ilgilide yorumlarınızı bekliyorum. ben çok severek aldım ama o anki heyecana kapılmış da olabilirim. :12:

Son düzenleme:
evet canım iki kere hazırlanacağım ama ilki yani albüm çekiminde çok doğal olacağım. saçıma dalgalı bi fön çektiriceğim. makyajımı da kendim yapabilirim. çiçekli taç yaptıracağım. elbisemi aldım hatta. twist den beyaz uzun güzel bir elbise. hatta fotoğrafımı koyayım.

Eki Görüntüle 1144245

Eki Görüntüle 1144244

ikinci çekimde yani düğünümün olduğu gün sabahtan akşama kadar belgesel çekeceğiz. akşama otele biraz erken geçip orada da kısa bi çekim yapacağız. otelde olacak yani çekim. otelin hem içi hem de dışı çok güzel. hava güzel olursa dışarıda da çekeceğiz.

*** elbisemle ilgilide yorumlarınızı bekliyorum. ben çok severek aldım ama o anki heyecana kapılmış da olabilirim. :12:

elbise çok güzel spor gelinlik sanki tam o güne göre bence çok iyi seçim yapmışsın canım.:34: ozaman senin hem bu elbiseyle hemde gelinlike resimlerin olcak yanlış anlamadıysam

bence ünlü biri yerine referanslarını beğendiğiniz bir fotoğrafçıya çekim yaptırmak çok daha mantıklı.

Son düzenleme:
düğün taarhini net alsakta bende konuşsam ya sorcak şimdi nezaman diye bilmiyorum mu dicem :31:

vall Canım sadece fikir almak için bile konuşula bilir. çünkü yüzlerce gelin görmüş. bu konuda saçtan makyajdan, iyi makyözden fln anlıyor. benim düğünümün yapılacağı mekanı çok iyi biliyor daha önce bi kaçtane çekim yapmış orada ve beni uyardığı ufak noktalar oldu. neyse efendim herşey gönlünüzce olsun inş :)

Eki Görüntüle 1144245

Eki Görüntüle 1144244

cok tatli bi cekim olacagi kesinn, pek guzelmis elbisede fikirlerde :)

Benmde düğünüm hemen hemen kışa olcak ama anlamadığım bi yer var canım ben sırf resim için gelinliği giyip kuaföre gidip saç makyaj mı yaptırcam yani düğün günü taze taze olsa daha güzel değil mi.bir de eğer düğün günü tercihimse hava da kötüyse ne gibi alternatif sunuyo merak ettm şimdi.senin adına da sevindm en azından içine sineni buldun darısı basımıza :31:

Normal zamanda hic mi kuafore gitmyorsunuz, fon cektirmeye ne bileyim guzelce toplatmaya falan. Onun gibi bisey dusunun bence hazirlik asamasini dugun gunu harici olan cekimlerde cok keyifli geciyor :)

Normal zamanda hic mi kuafore gitmyorsunuz, fon cektirmeye ne bileyim guzelce toplatmaya falan. Onun gibi bisey dusunun bence hazirlik asamasini dugun gunu harici olan cekimlerde cok keyifli geciyor :)

O gün ki kadar güzel olabilceğimi sanmıyorum :26: ben böyle diyorum ama kesin bi kaç gün önceden yaparım:3:

arkadaşlar bi sürü yazı okudum, en son fiyat durumu nedir kimse maille ve ya telefonla fiyat vermiyor yani herkesin ayağına mı gidelim fiyat almak için, memnun kaldığınız fiyatı dudak uçuklatmayacak cinsten olan dış çekim fotoğrafçıları tavsiye edin.:32::32:

beğendiğim fotoğrafları sık kullanılanlarıma ekliyorum, düğün zamanı bir arkadaşımıza yaptıracağız çekimleri :1::1:

arkadaşlar bi sürü yazı okudum, en son fiyat durumu nedir kimse maille ve ya telefonla fiyat vermiyor yani herkesin ayağına mı gidelim fiyat almak için, memnun kaldığınız fiyatı dudak uçuklatmayacak cinsten olan dış çekim fotoğrafçıları tavsiye edin.:32::32:

haklısın valla. kimse fiyat vermiyor. herkeste bir havalar bir tafralar. halamın kızı nişanda dış çekim yaptırmıştı. güzel fotoğrafları vardı. ona sorayım kaça yaptırmış diye.

İleride Keşke çektirseydik dersen çektiremezsin, çok pişman olup çok üzülürsün, Herkesin dediği gibi bir kez oluyor, ömrünün en değerli anılarından biri, ileride keşke bir fotoğrafımız olsaydı dersen o zamanın geri dönüşü yok, biraz sıkışsanız da çektirin benim fikrime göre, düğünden sonra düğün paraları veya altınlarıyla da yaptırabilirsiniz ama mutlaka yaptırın emin olun pişman olmazsınız, ama dış çekim ( stüdyoda değil dışarıda bir yerlerde fotoğraf çektirelim olmuşken tam olsun) çektirecekseniz mahalle fotoğrafçısına gitmeyin, düğün zmanımdan dolayı fotoğrafçı araştırmamı oldukça iyi yaptım, eğer düşünürseniz size birkaç senecek söylerim siz değerlendirirsiniz :)

Uba Foto (Ümit Başar Alkaç) ile iletişime geçmeyin. Sizi üzer...
Benim arkadaşı nişan günü ağlattı. Bu bir karalama değildir . Gerçekleri paylaşalım ki başkaları mağdur olmasın dimi ama...

merhabalar, bi arkadasim gecen ay cekimlerini yaptirdigi tarik keskin diye bi fotografci vardi isteyenlere iletisim bilgilerini ögrene bilirim... memnun kalmislardi fiyatida uygundu..

çektiğim fotoğrafların albüm baskısına kadar tüm düzeltme ve tasarımları bana ait. çekim dahil bütün işi kendim yapıyorum. evet yüzlerce karenin düzeltilmesi gereken kısımları oluyor ve bu büyük sorumluluk ama bunda fiyatı artırmaya sebep olacak bir neden göremiyorum. çünkü her işin bir zahmeti vardır ve bu işe girerken bunları göz önünde bulundurmuş oluyorsunuz, maliyet değil ki bunlar. zaten işin gereği.

ekipmanların yıpranma payı elbette var fakat her sene masraf çıkmıyor. örneğin her çekimde yeni makine almıyoruz değil mi? zaten var olan ve hatta ödemesi bitmiş makinenin masrafını müşteriden çıkarmak ne kadar doğru? objektif de her çekimde eskiyip yenilenmesi gereken bir şey değil. tripod 1 kere alınıyor ve sürekli bakım yapılmasını gerektirecek bir ekipman değil. anlatmak istediğim bu işe girdiyseniz bu masrafları göze almanız gerekiyor. ekipman sermaye gibidir, 1 kez alınır, ara sıra yenilenmesi gerekebilir fakat bu fiyatları yüksek tutmak için bir bahane değil. bakın daha önce ne yazmışım; ''zaten makine ve ekipmanı elinde bulunuyorsa, fotoğraf baskısını da anlaşmalı olduğu yere yaptırıyorsa 'kurtarır' dediğimiz rakam en fazla 900 TL'yi bulur. '' bu cümlemin arkasındayım. masrafınızı zaten bir kaç çekimde kurtarırsınız ama 1.500 liranın kurtaracak rakam olduğunu kabul etmiyorum. siz o fiyatta çalışıyor olabilirsiniz, saygım vardır. farkındaysanız arkadaşlara bu fiyatı kabul etmeyin de yazmamışım. fakat bu rakamlara çıkılmasını doğru bulmamak da benim fikrim. sizden de buna saygı bekliyorum. yüksek ücret alınarak iyi fotoğrafçı olunmuyor. ayrıca 300 liraya çekim yapmak kişinin kendi tercihidir, ki bu konuda size katılıyorum bu ücrete çalışmak kaliteli iş yapan bir fotoğrafçı için zarardır, fakat herkesin kendi tercihi. 300 liralık çekim yaptı diye bu insanlara kalitesiz fotoğrafçı demek bana düşmez.

ülkemizde örf adetler gereği zaten çiftlerin yeteri kadar masrafı varken, anılarını ölümsüzleştirmek için 1.500 tl ücret vermek ancak üst tabaka için geçerlidir. kabul edin ki zengin bir ülke değiliz ve orta gelirli insanların da bu tarz fotoğraflar çekilme hakkı var. kimseyi ücreti pahalı buldu diye yargılayamayız. önce yaşadığımız ülkenin durumuna bir bakmamız gerekiyor. sanırım siz sosyetik ortamlarda yaşıyorsunuz ama gerçek türkiye bu değil. kimin neye ne kadar para verdiğini eleştirmek bir fotoğraf sanatçısına yakışmıyor. davulcu da ekmeğinin peşinde, telefoncu da, fotoğrafçı da. herkes hak ettiğini alır.

Bir gelin & damat fotoğrafçısı olarak, onların beklentilerini anlamak için forumda dolanırken, iki meslektaşımın tartışmasına denk geldim, üzüldüm ve ben de bir şey eklemek istedim. Bence biz fotoğrafçılar çiftleri en çok bahsedeceğim konuda uyarmalıyız;

Bu Yazdıklarım Tüm Gelin Adayları İçin de Çok Önemli Bir Uyarıdır Aslında, Mutlaka Okumalısınız

Yüksek fiyatlı bir fotoğrafçı ile çalışmak bir noktada çiftin bütçesi ile de ilgili bir şey, buna yorum yapmak bana düşmez ama bence asıl düşük fiyatlı çekim yapan (düşük dediğim yukarıda bahsedildiği gibi 300'lü rakamlar) fotoğrafçılara dikkat edilmesi gerektiği... Şu an, sosyal plastformlarda kendilerini, isimlerinin arkasına "photography" ekleyerek fotoğrafçı ilan eden, hatta insanlardan kapora alarak ortadan kaybolan fotoğrafçılar var. Bu yıl maliye fotoğrafçılarla ilgili çok sıkı bir çalışma başlattı ve dış mekan çekimi yapılan parklarda sürekli maliye tarafından denetlemeler yapılıyor, vergi kaydı olmayan fotoğrafçılara ceza kesiliyor ve çekim de sonlandırılabiliyor. Bu tip problemler yaşamayacağınızdan emin olabilmek için, mutlaka devlette kaydı olan, vergisini veren bir fotoğrafçı ile çalışmalısınız.

Peki bu iki konuyu neden bir araya getiriyorum? Çünkü devlette ve fotoğrafçılar odasında kaydı olan bir kişinin yıllık olarak vermek zorunda olduğu SGK primi, yaptırmak zorunda olduğu bir web sitesi, muhasebeci masrafları, oda kaydı & vergi levhası,varsaofis/stüdyo kirası için yapılan masraflar vardır. Bunlar her yıl "para kazansa da kazanmasa da" ödemek zorunda olduğu rakamlardır. Bununla birlikte, bu kadar çok fotoğrafçı içerisinde bir de reklam vermek zorunda hissedeceğimizi var sayarsak ki şu an meşhur sosyal arkadaşlık sitesi fotoğrafçı reklamından geçilmiyor, bir yılda para kazanmasanız bile sabit bir masrafınız olacaktır. Bu rakam benim için, 9.000 TL (2014)
Yani; bu masrafı çıkartmak için 300 TL'den 30 adet çifti çekmem gerekiyor.Ve 30 adet çifti çektiğimde henüz sadece masraflarımı çıkartmış oluyorum. Bu çekimlere giderken ve öncesinde çiftlerimle buluşurken harcayacağım yol parası, yemek, baskı ücretleri, DVD gibi masrafları dahil etmiyorum.
Yani özetle "vergisini veren", geleceğini planlayarak reklam çalışmalarını yaptıran, daha iyi hizmet sunabilmek için en iyi ekipmanı kullanan bir fotoğrafçının 300 Liraya çekim yapması bence imkansız...
Bir tek objektifime 6.000 TL ödediğimi, her bir ekipmanın yedeğini bulundurduğumu göz önüne alınca, ekipmanlarımı da günlük olarak kiralasam zaten 300 TL kazanırım. :)
Ve bununla birlikte, tabii ki herkesin ulaşabileceği aralıkta tüm fiyatlarım. :)

Özetle; vergi kaydı olmayan bir fotoğrafçı ile çalışırsanız, alacağınız riskle daha büyük bedel ödeyebilir, dolandırılabilir ve ya çekiminizin sonlandırılması ile ortada kalabilirsiniz.

Meslektaşlarıma bol kazançlar ve bu kadar kaçak fotoğrafçı arasında her birimizin birbirimize destek olabilmesini diliyorum.
Gelin adaylarına ise musmutlu sorunsuz çekimler : )

ben de bi fotoğrafçının çekimlerini çok beğendim fiyatta aldım ama illa stüdyoya gidip bakmalı mıyım sizce direk anlaşmak mantıksız mı?

ben de bi fotoğrafçının çekimlerini çok beğendim fiyatta aldım ama illa stüdyoya gidip bakmalı mıyım sizce direk anlaşmak mantıksız mı?
canım ben
kesinlikle gidip görmelisin hatta fotoğrafını çek derim.Ben sözümde ünlü bi stüdyo ile anlaşmıştım albümleri göstermişti hatta istediğimiz albüm rengini seçtirmişti sonrasında farklı albüm görünce haklı olarak istemedim o albümler kötü artık onu yapmıyoruz diye kendilerini savundular :(( düğünümde Sibel Gürüney ile çalıştım albümün her aşamasını fotoğraflayıp yolladı sayfları bile çeşit çeşit tasarlamıştı ben kendim seçtim. Fotoğrafçısını seçmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim.

arkadaşlar eylülde düğünüm var izmir'de önerebileceğiniz bir fotoğrafçı var mı? Aynı zamanda düğün hikayesi de çekebilecek video olarak. Çok fazla seçenek var herkes en iyi fotoğraflarını gösteriyor sitelerinde yanılıp berbat etmek istemiyorum :(

Back