drsheldoncooper'ın tus günlüküsü

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.537
selam mezun oldum hiç çalışmadım, ailemle yaşıyorum 2 sene nerdeyse hiç çalışmadan gezdim 4-5 aydır düzenli çalışıyordum ki ailem tekrar yanıma taşınınca dağıldım.

tekrar düzene geçmem lazım. burada hem kendimi motive etmek için varım, hem çalışan arkadaşlar varsa birbirimizi gaza getirelim.

bi kronometreli saatim var orada ne kadar çalıştığımı tutuyorum her gün yazacağım 2 aydır kötü çalışıyorum günde 1-2 saat. öncesinde 8-10 saatleri buluyordum. daha ilk tekrarımı bitirmedim kliniklere geçtim dahiliyedeyim. her gün yazıcam artık.

eet 5 mart skorum 1.30 saat kötü çok kötü

13 saatleri gördüğüm günlerin umuduyla kimbilir belki yarın?

off kahvaltıdan 13 gibi geldim eve. kahve dur biraz net bikaç arkadaşla konuşma derken bu saati buldum.

çok iradesizim. kendimi hemen oturtamıyorum illa bi psikolojik hazırlamam gerekiyor, bu sefer canım sıkılıyor o arada. bunu bırakmam lazım. direkt oturmam lazım.

bazı konular çok değişmiş bilmediğim şeyler öğrenmek çok moralimi bozuyor

olucak dimi ya, çalışırsam eninde sonunda neden olmasın. allah belanı versin tus

6 mart skorum 2.30

hala çok kötü. erken de kalktım üstelik bana göre saat 10da uyandım ama işte kahvaltı akşam üzeri biraz dolandım, sonra bi duş derken oyalandım, gündüz de öyle.

yarın haftaiçi olduğundan aşkı memnuya takılıyorum istemsiz. aslında eskiden hiç sevmezdim ne alaka bilmiyorum.

arabaya sandalye koydum, yarın bi ara koruluğa gidip yürüyüş yapacağım biraz oturacağım, yanıma kitap alıp okurum da belki temiz havada. evde tıkılınca daha kötü oluyor onu fark ettim. sporu ders için bırakmıştım hataymış enerjim düştü sporu bırakınca.

bundan sonra hedef koyucam. yarınki plan en geç 10da derse oturmak ve en az 10 saat.

hodri meydan. bu demektir ki gastro biticek hematonun yarısını gelicem.

ayrıca 1 saat de spor yapıcam boşa vakit geçirmicem hadi bakalım.

bi yarım saat dizi vs izleyip sızıcam. 2de yatsam 9da kalkarım sanırım. iyi geceler kulüp dua edin benim için tembelliğim geçsin

hala oturamadım

neden böyleyim ki ben. takıldığım bi sitede olaylar oluyor, onları kontrol edip takip etmekten nette takılıyorum çok.

zaten bu sınavın zorluğu disiplin ve psikolojik dirayet zorluğunda çalışmak değil zor olan.

kendimde değiştirebildiklerim;
-görece daha normal saatte yatabilip sabah 10 gibi kalkabiliyorum bikaç gün önceye kadar sabah yatıp öğlen 2de kalkıyordum.
-derse oturunca kafamda düşünceler geçiyordu artık geçmiyor, üzerimde bir boşvermişlik var.

düzeltmem gerekenler:
-evde tüm gün olunca sıkıldıkça nete sarıyorum, halbuki bi yarım saat dışarı çıkıp spor yapsam bana daha iyi gelecek.
-bir şey alışkanlık edince bırakamıyorum; mesela bi siteye alıştıysam onu sürekli kontrol ediyorum, aşkı memnuyu hiç sevmezdim şimdi illa izliyorum,
-konsantrasyon sürem çok düşük. arttırmayı başarmıştım ama özel hayatımda değişiklikler olunca sıfırlandım gene. 20 dk sonra sıkılıp dağılıyorum.
-demir ilacı kullanmayı bırakmıştım yetmiştir diye ama sanırım 1 ay daha devam edeceğim. tam fullensin. midemi elime alacağım ama napalım.
-günde yarım saat aktif spor yapacağım yürüyüş vs olsun. sağlığım gidecek hareketsizlikten
-tek başıma araba kullanmaya cesaret edemiyorum pek, yakın mesafelere gitmeye çalışacağım hem kendime güven sağlıyor.
-özgüvenim mahvoldu, evde ablamla kavgalarımız sırasında beni çok küçümsüyor, öyle olmadığını bildiğim halde insan duydukça bazı şeyleri içselleştiriyor. çok kötü kalpli bi insan. saç telimden ayak tırnağıma, sevgilimden mesleğime, arkadaşlarıma kadar kötü sözler sarf ediyor, bi de bu insan öğretmen olacak peh. artık muhattap olmuyorum, kendisini ablalıktan çıkardım, şimdi kafam rahat. iç huzurumu buldum. hiç muhabbet etmiyorum görüşmüyorum, olmaz olsun böyle abla.
-kazanacağıma inanmıyorum, bunu kırmam lazım en büyük mesele bu sanki. bunu kırmak için de iyi çalışmam lazım. öyle olunca inancım geliyor.
-çok duygusalım allah belasını versin bu kadınlık hormonlarının, duygusal bakmak istemiyorum her şeye. sadece mantığımla yaşamaya çalışacağım bir süre. hiçbir şeyi umursamayacağım.

günün geri kalanında hedefim güzel bir çalışma saati ve biraz spor. bakalım ne kadar olacak. ne olursa olsun kendime olan umudumu kaybetmeyeceğim. umarım sonunda başarırım ve bu başlığa o güzel sonucu da yazar birilerine örnek olabilirim.

şimdi hiçbir şey düşünmeden oturacağım. düşünme sadece çalış! yeni mottom.

"you are going to want to give up. don't."

kankacığım bir kere milletin eleştirilerini salla.
sen zaten dış görünüş olarak çok güzel birisin.
defalarca gördüm yani :)
kalbin de çok güzel, tüm samimiyetimle söylüyorum.

şu anda üstünde bir huzursuzluk var.
uzun zamandır evde olduğun için kazanmak zorunda hissediyorsun kendini.
kazanman lazım ama bu senin için gerekli.
hem ev ortamından kurtulman, hem sosyalleşmen için.

kimsenin dediğini kafana takma, kulaklarını tıka ve dersin başına otur.

spor yapmak istiyorum diyorsun, kesinlikle iyi gelir.
yürürken ses kaydı filan dinleyebilirsin mesela, bir taşla iki kuş olur.

vitamin al, daha zinde hissedersin kendini.
ben de supradyn içmeye çalışıyorum, bir de folik asit (tabi o çocuk istediğim için ). düzenli kullanamıyorum ama olsun.

kendine inanmalısın. kimler kimle kazanıyor, sen mi yapamayasın?
biraz ara verdiğin için soğumuşsun ama sonuçta koca fakülteyi bitirdin, biraz çalışsan tus da gayet rahatlıkla olur, emin ol.

sağol kankam yaa.. senin kalbinin güzelliği bunlar hep. keşke etrafımda hep sen gibi güzel kalpli insanlar olsa:)) ahh ahh neyse.

evet, artık herkesi boşverdim, sevgilimin zorunlu hizmeti, ailem falan hiçbirini takmıyorum, sadece kendim için kazanmam lazım. gerçekten çok aşırı sosyal iken birden asosyal oldum herkes işinde gücünde koptuk doğal olarak, bi yere de uzun süreli çıkamıyorum, ders mers diye, işte ondan.

yürüyüşte ses kaydı mantıklı, ileriki dönemde yapabilirim, şimdi o kadar yoğun çalışamıyorum,

evet ben de supradyne ve balık yağı koenzim q10 içiyorum. biraz enerji veriyor ve koyu kahve. bunlar olmasa hepten yataktan çıkamayacağım.

kendime inanmayı zorluyorum daha önce hiç zorlanmamıştım bu konuda. sanırım evde durdukça ablamın falan tavrını gereksiz önemser oldum normalde hiç sallamazdım. o da fırsat bulunca üstüme geldi hepten yerlebir oldu. ama işte kazanıp ağzını kapattırmak istiyorum.

şu hayatta gereksiz insanları takmamak lazım, bunu öğrendim.
onlar karşılarındaki insanın mutsuzluğundan besleniyor çünkü.

ya sevgilin zorunluya gider, o arada sen kazanırsan nikah yaparsınız eş durumundan gelir.
en kötü bitirir atama ister.
zor olur biraz sizin için, özlersiniz birbirinizi ama özlemek de güzeldir, kıymetinizi anlarsınız :)

inan ben de anneme gitmek dışında nerdeyse hiç çıkmıyorum, herkes kendi işinde gücünde, ben de artık beni aramayanı aramıyorum, eve oturma modu o yüzden :) biraz da fırsata çevirebilsem bunu ders çalışıp, güzel olacak ama:)

kendi odana girince zaten soyutlarsın kendini ablandan filan, bu zor günlerinde sana destek yerine köstek oluyorsa salla gitsin yani.
kendi hayatına odaklan, dediğim gibi kimler kazanıyor bu tusu, sen mi yapamayacaksın Allah aşkına?

evet bana koyan da o kanka. okurken hiçbir halt bilmeyen tipler çalıştı derece yaptılar şimdi nerdeyse uzman olacaklar.

ama artık milletin ne düşündüğünü umursamayı bıraktım. eskiden takardım, ay kazanamadım dillerine düştüm diye çok dedikoducular çünkü. şimdi ee düştülerse düştüler ne var diyorum.

benim eski yakın arkadaşlarım bişeyler yapıyorlar ama onlara uyum sağlayamam şimdi cosplay falan hazırlayıp takılıyorlar ben nası uğraşayım onlarla.

evet bende de vakit geçiyor psikolojisi vardı. ama şimdi düşünüyorum naparsan yap vakit geçiyor bari faydalı geçsin.

bi de ders çalışmayınca psikolojim çok bozuluyor, geceleri uyuyamıyorum falan. bu nisanda olmasa bile eylüle 65+ bi puan istiyorum bakalım inş

ya ben de işte ders çalışamayınca bi vicdan azabı hissediyorum.
o yüzden naparsam yapayım tam mutlu değilim.
benim arkadaşlardan uzman olanlar var :)
en sevmediğim tipler bile kazandı :)
ama dersleri iyi olup pratisyen kalanlar da var hala.
herkes kendisine baksın :)
o yüzden biz kendi çalışmamıza bakalım.
eylüle daha çok var, bence 65 yaparsın :)
ben de 65 yapsam da psikiyatri yazsam ne güzel olur :)

benim en yakın arkadaşım da 2 saat uzaklıkta geçen nisanda kazandı.
çok yoğun çalışıyor, ben de nöbetler filan derken yoğunum.
onla bile görüşemiyoruz doğru düzgün.
burda da kimse yok.

o yüzden böyle şeyleri değerlendirip biz de kazanalım artık :)

evet canım. ben görüşememeyi çok takmıyorum o yüzden. çalışıyor olsam bu sefer yoğunluktan görüşemeyecektim diye düşünüyorum asistanlık yoğun.

valla benim eskiden çok yakın olduğum bikaç arkadaşım radyo falan kazandılar ama son senelere doğru gıcıklıklarını gördüğüm için uzaklaştım mesela onların dedikodumu yaptığını biliyorum hep ortak arkadaşlar aracılığıyla bi de böyle onlar radyoya gidip ben böyle evde kalınca hükmen mağlup gibi hissediyorum kendimi gıcık tipler de olunca böyle arkamdan ben kazanamadıkça mutlu oluyorlar biliyorum mesajlaşmalarında bile gördüm insana koyuyor ben böyle tipleri mutlu etcek insan değildim diye.

insanlar kötü ya. onu anladım. ben fazla safmışım. bencillik yapmamışım. bencil olan tipler şu an çok mutlu hayatta görüyorum. tus bile bencillik istiyor, hep güçlü olup millete hayır diyip kendini sadece tusa odaklayacaksın ben onu bi türlü yapamadım işte.

ama artık yapmaya çalışıyorum hissizleştim.

amaan radyo, derma kazansalar nolcak, insan olsunlar.
anca gün teyzeleri modunda milletin yüzüne gülüp arkalarından konuşmayı bilir bu tipler zaten.

dediğin gibi asistan olsan bu sefer yoğun olunca görüşemeyeceksin, uzman olunca da öyle, evlilik çoluk çocuk diye gider bu.
eski lise-üniversite günleri gibi olmuyor zaten.

gerçekten insanlar kötü, bencil.
hep kendi istedikleri olsun isteyip karşılarındakini düşünmüyorlar.

boşver sen hiç kimseyi, hiçbir şeyi takma kafaya.
tusa odaklan ve kazan :)

aynen canım. bu sefer kafamda büyütmüyorum 2 ay önceki 8-10 saat çalıştığım performansları yakalasam kafi.

kliniklere geçince daha iyi olur sandım ama işte dahiliyedeyim daha yeni başladım kliniklere nisana kadar bir kez okuyup bir kez hızlı tekrar edebilsem süper olur ama bakalım.

öyle ya takmıyorum çok. insan boş vakit buldu mu görüşecek çok insan buluyor, o sıkıntı değil, çok takmıyorum arkadaşlarım bana alınır mı falan diye. mesela yazın bi yakın arkadaşımın düğünü vardı gitmedim, ders mers diye bi de ne zamandır konuşmuyoduk. o sıralar depresiftim gidesim gelmedi. en en yakın arkadaşı da gitmemiş mesela tatile gitmiş onun yerine o da radyoda mesela. ahah. dedim yani eee? benim bahanem daha iyi tatile gitmekten.

beni bilen biliyor kalbimi, yakın arkadaşlarım anlayacaktır diye tahmin ediyorum, anlamazlarsa da napayım yeterince sevmiyormuş beni der geçerim. artık insanların peşinde koşmuyorum.

9 mart skoru 2.45

allaaam neden böyle oluyo neden nedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen?? bütün gün bişi de yapmıyorum aslında ölü vaktim çok.

telde çok konuşuyorum, nete çok takılıyorum. sabah cart diye yataktan kalkamıyorum. çok vakit gidiyor, kahvaltı bilmem ne derken yok kahve öğleni buluyorum rahat.

sabah erken başlamayı deneyeceğim ama zorlanıyorum alışkanlık gitti bi kere ne de olsa.

ama bi kere yaptım bi daha yaparım neden olmasın.

yağmur yağıyor çok feci burda... bi bölüm dizi izleyip bişeyler atıştırıp yatayım. iyi geceler kulüp <3

günaydın kulüüüüp

ne güzel bir gün, güneşli, ılık, taptaze... elimde kahvem, son 5 dklık web dolaşmasından sonra bugünkü programıma başlıyorum. 60'ar dklık seanslar şeklinde çalışmaya zorlayacağım kendimi bu kez. 5 dk aralarda da web'e girmek yerine, ultra dağılmış odamı, hafif hafif toplayıp, bi hafif temizlik yapmayı, kurumuş çamaşırları katlayıp koymayı düşünüyorum. hareket biraz iyi geliyor insana, ortalık toparlanıp temizlendikçe de bir huzur geliyor onu seviyorum

kulübü de özlemişim en çok da şu smileyleri çok şirinler

akşama kadar şöyle bi 4 x 60 çalışıp, bi ödül olarak 1-2 saat dışarı çıkıp gelince de devam etmeye çalışacağım. bakalım nasıl olacak.

güüüün benim günüüüüüüüüüüm

şu üzerimdeki saçma sapan stresi yok edemediğim için bugünkü skor 1 saat.

1 saatcik. toplam 16 saat uyanıksam 1 saatcik çalışabilmişim. içler acısı.

şaka gibi.

bişeyler atıştırasım var ama demir de içsem fena olmayacak. uf bilemedim.

mutsuzum kulüp. her yeni güne umutla başlayıp tembellik yapıyorum ama umudumu kaybetmicem. bi kere bu takılmayı aştım yine neden olmasın?

şu andan itibaren düşünmeyi bırakıyorum. sıfır düşünme. bu gece erken yatacağım. sabah en geç 9da ayaktayım.

iyi geceler kulüüüüüp <3

11 mart skoru 5 saat

yep sonunda yaptım. döngüyü kırdım. aslında 1 saat daha çalışasım vardı ama uykum geldi çok aptala döndüm. bişeyler atıştırıp bişiler izleyip yatıcam sabah erken kalkarım hem.

bugün sevgilimin cesaretlendirmesiyle ilk defa topuklu ayakkabıyla araba sürdüm, wuuu üstelik daha rahat sürdüm sanki. kendime bi güvenim geldi. heyttt be dedim, bunu da yapıyosam her şeyi yaparım bence.

yarın 10 saat yapabilsem keşke. bakalım ümit kesilmez hemato-onkoyu bitirsem mesela yarın süpper olur kitabın daha dörtte birini bitirdim. ama günde 10 saat çalışabilsem 4 günde bitiririm harika olur

ailemle yaşamaktan da bu evden de nefret ediyorum, bi an önce kurtulmak istiyorum, kendi hayatımı kurmak istiyorum gün içinde artık hiç sallamaz oldum onları evde paso böyle dolanıyorum

yarın daha iyi bi skor olucak inanıyorum

hadi bakalım en az 7 saat olmak üzere yarınki hedefim 10 saat kulüp

12 mart skoru: 6x60

üstelik 2 saat dışarıda dolandım 1 saat duş falan vakit kaybetmeme rağmen.

sayfa bazında yavaşım ama o kadar süre çalışmanın karşılığı 30 sayfa çok az

bugün biraz daha erken yatıp yarın daha erken kalkıp daha erkenden çalışmaya çalışıcam

sabah çalışması bi başka oluyormuş şimdi fark ettim. şöööyle bi 8de kalksam başlasam öğlen 3-4'e kadar bu skoru yapsam, 1-2 saat dışarı çıksam, sonra akşam yatana kadar bi 5 saat daha patlatsam mis olur misss..

hadi bakalım yarınki skor hedefi 9 saat. hadi bakalım.

yatmadan limon sıkıp demir içiciim, demirciklerim yükselsin, bi de kahve bardağımı alayım sabaha hazır olsun. azıcık bi dizi izleme kafa dağıtma vakti e hak ettim

iyi geceler kulüüüüp <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…