• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Donuk eş

Eşinin mesleği zor, yıllık izinlerde napiyosunuz? Bizde şöyle birşey var ben evdeysem sende evdesin. Yerinde olsaydım tek takılmaktan keyiif alirdim galiba.

Normalde olduğu gibi kanullenmemek yıkıcı bir davranıştır eee ben böyleydim zaten evelenmeseydin derler ama sizin ki farklı biraz kandırılmış oluyorsunuz sanırım. Ee bu durumda da olduğu gibi kabullenmemek hakkınız

Mutluluğunuz çoğalarak devam etsin. Biz hızlı evlendik, sanırım alışma süreci yaşıyorum. Siz en doğrusunu yapmışsınız
Cnm benim evliligindeki problem problem değil inan ki...
Sende arkadaşlarınla gidersin, arada eşinle gidersin.
Ben ne problemlere şahit oldum. Erkeğin cinsellikteki sapkın istekleri, kadını başkasının yanında yerin dibine sokup çıkarma inan ki kadının, dövse canım bu kadar yanmaz dediğine şahidim ne aşşalamak, evlenip anında değişip ailesine eşini ezdiren, kadının maaş kartını alıp kadına beş kuruş para vermeyen.
Yıkanmayan adam mı istersin. Adam banyo yapmıyor.
Ya bı cerrah eşinin maaş kartını almış asla kadına beş kuruş vermiyor. Birikimlerini kendi parasıyla, harcamaları kadının parasıyla yapıyor.
Kadın maaş kartını istediginde, kolunun dirsekle omuz arasındaki eti kesip sonra dikin mi istersin. O kısım kesilince dikiş iyileşene kadar kol kullanilamazmis.
Senin sadece sosyallik olsun problemin.
Hiç dert etme. Benim eşimde çok yorgun geliyor işten konumu olan işinde belirli bir yere sahip erkekler ha dediğinde gelemiyor ya da yorgunluktan adam eve gelip dinlenmek istiyor.
Eşinle güzel bı plan yap. Ayda belirli günler iki gün felan onun ayak uydurabilecegi senin mutlu olacagin programlar yap.

Merhaba arkadaşlar,

Ne zaman bir çıkış yolu bulamazsam hep burayı okudum ve ne kadar güzel yönlendirmelerde bulunduğunuzu gördüm. Benim de bir derdim var ve fikirlerinize ihtiyacım var. Sekiz aylık evliyim ve eşimin de benim de ikinci evliliğimiz. İkimiz de ilk evliliklerimizi 20 li yaşlarımızda yaptık. Ben 34, eşim 37 yaşında şu an. Tanıştıktan beş ay sonra evlendik. İkimizin de çocuğu yok. Çok hızlı bi karar olduğunun farkındayım ve açıkcası bu kadar hızlı evlendiğimiz için pişmanım. Bir yandan eşimin ısrarı, bir yandan yaş geçiyor, çocuk sahibi olmalıyım telaşı..herneyse fazla uzatmadan konuya gireyim. Eşim çok donuk ve ilgisiz bir insan. İlk flört döneminde aktiviteler yapan biz, şimdi kös kös evde oturuyoruz. Niye böyle diyince de flört döneminde etkilemek için öyle şeyler normal diye dalga geçiyor resmen. Eşim uzman doktor, çok yoğun çalışıyor, ben de çalışıyorum ama o sürekli yorgun. Her gece elinde kumanda tv karşısında. Hak veriyorum, tüm gün çok yoğun ama inanın kendimi çok yalnız hissediyorum. Gün içerisinde de haberleşmiyoruz pek. Hep ameliyatta.Ben hareketli, sosyal hayatı olan bir kadınım ama her yere yalnız gitmekten sıkıldım. Ben neye evlendim diye soruyorum kendime:KK43:( Eşimle bunları konuşunca, ben böyleyim, ben sen gibi değilim, olamam da, beni böyle kabul et diyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum, kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum:KK43: Ben sevgili gibi böyle işveleşmek, cilveleşmek istiyorum:)) Karşımda odun:KK43: Biliyorum beni seviyor ama ben bunalıyorum, resmen sıkılıyorum. Tek isteği akşamları koltukta uzanıp spor programları izlemek. Ben ise akşamları benimle koşsun, filmler izleyelim, konserlere gidelim istiyorum. Ama ben hep yanlızım. Konuştuğumuzda benimle çok mutlu olduğunu ama benim onu olduğu gibi kabul etmememden rahatsız olduğunu söylüyor. Ona hak veriyorum, eleştirilmek iyi bir şey değil ama eşim beni eleştirse herhangi bi konuda ben değişmeye, kendimi törpüleme çalışırım ama o ben buyum diyor. Eşimin ailesini çok seviyorum, hepsi harika insanlar, onlara bu sıkıntımı anlatınca kızım idare etcen, onun huyu budur. O sen gibi değil, bize bile çok mesafeli diyorlar. Eşim çok negatif, ve donuk bir insanmış meğer. Evlenmeden önce nasıl fark etmedin demeyin lütfen çünkü o zamanlar ne kadar yorgun olsa da vakit ayırırdı bana.
Sizce ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin
Adamı kaçırmıyolar ya. Kusura bakma beş ayda evlenirsen böyle olur. Şimdi ah vah etme. Ya boşanacaksın ya çekeceksin. Adam tv izlerken yanına otur okşa sarıl öp hareketlenir belki

Cnm benim evliligindeki problem problem değil inan ki...
Sende arkadaşlarınla gidersin, arada eşinle gidersin.
Ben ne problemlere şahit oldum. Erkeğin cinsellikteki sapkın istekleri, kadını başkasının yanında yerin dibine sokup çıkarma inan ki kadının, dövse canım bu kadar yanmaz dediğine şahidim ne aşşalamak, evlenip anında değişip ailesine eşini ezdiren, kadının maaş kartını alıp kadına beş kuruş para vermeyen.
Yıkanmayan adam mı istersin. Adam banyo yapmıyor.
Ya bı cerrah eşinin maaş kartını almış asla kadına beş kuruş vermiyor. Birikimlerini kendi parasıyla, harcamaları kadının parasıyla yapıyor.
Kadın maaş kartını istediginde, kolunun dirsekle omuz arasındaki eti kesip sonra dikin mi istersin. O kısım kesilince dikiş iyileşene kadar kol kullanilamazmis.
Senin sadece sosyallik olsun problemin.
Hiç dert etme. Benim eşimde çok yorgun geliyor işten konumu olan işinde belirli bir yere sahip erkekler ha dediğinde gelemiyor ya da yorgunluktan adam eve gelip dinlenmek istiyor.
Eşinle güzel bı plan yap. Ayda belirli günler iki gün felan onun ayak uydurabilecegi senin mutlu olacagin programlar yap.
Aynen, etrafımda neler neler duyuyorum. Allah’a şükür tek problemimiz sosyallik. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

Adamı kaçırmıyolar ya. Kusura bakma beş ayda evlenirsen böyle olur. Şimdi ah vah etme. Ya boşanacaksın ya çekeceksin. Adam tv izlerken yanına otur okşa sarıl öp hareketlenir belki
Beş ayda evlenmenin çok doğru bir şey olduğunu savunmuyorum ama 10 yıl beraber olup da aynı eve girip şok olanlar var. Adamı kaçırmıyorlar , şimdi ah vah etme de çirkin bir uslup. Neticede burada dertleşmek için varız ama burada böyle siz gibi uslubuna dikkat etmeyenler de var ne yazik ki.

Normalde olduğu gibi kanullenmemek yıkıcı bir davranıştır eee ben böyleydim zaten evelenmeseydin derler ama sizin ki farklı biraz kandırılmış oluyorsunuz sanırım. Ee bu durumda da olduğu gibi kabullenmemek hakkınız
Zaten kabullenemiyorum, bana sunulan ve gerçekte olanın farklılığı beni üzen.
Bence evliliğiniz oturduktan sonra çok iyi anlaşacaksınız . Ne demişler zıt kutuplar birbirini çekermiş, sizin enerjinizin sadece yönlendirmeye ihtiyacı var. Haftasonları için minik organizasyonlar yapın. Onu çok yormayacak onunda keyif alacağı. Mesela kahvaltıya güzel bir yere rezervasyon yaptırmak gibi. Seneye tatilde de acısını çıkarırsınız.hiç bir evlilik dört dörtlük değil zaten olamazda. Eğer eşinizin tek olumsuz özelliği buysa kesinlikle tölere edilebilir. Hemen umutsuzluğa düşüp moralinizi şakın bozmayın. Ben kocamı çok severim ve dünya tatlısı bir adamdır İnan evlendik ilk 5-6 ay deli gibi kavga ediyorduk. Sonra birden kavgalar bitti. Bir anda birbirimize alıştık ve evliliğimiz oturdu bu yıl 5. Yılımızı kutladık . Herşey yoluna girecek İnan
inşallah yıllar sonra ben de güler geçerim bu ilk zamanlarımıza, inanıyorum ben uyum sağlayacağız birbirimize. Teşekkürler tekrar

Son düzenleme:
burada kendini sorgulaman lazım herşeyden önce. gerçekten seviyor muyum? benim de ilişkimde karşımdaki sakin,olgun. ben biraz daha :KK49: .... ama onun öyle olmasını seviyorum. belki de sadece sevdiğim için.
yani şöyle diyim, birisi vardır. sevmiyorsunuzdur. yağmur yağar -öööf bu ne biçim hava- dersiniz.
ama sevdiğiniz adamda iş değişir,yağmur yağar ve uysal kedi moduna girersiniz. kişilerin değişmesinden ziyade, önemli nokta aslında kişilerin farklılıklarını sevme durumu:KK11:
Tarkan - Beni anlama parçası benden size gelsin

Aynen benim eşim :)) hep flört döneminde böyle değildim dediğimde, o zamanlar öyle olur, usuldendir diyor. Sinir oluyorum ama ben. Bu doğru değil. Acaba ben ona aynısı yapsaydım ne olacaktı
Valla taktik gibi bişey bu da heralde.Ben de ilişkilerde neysem oyumdur.Ama işte erkeklerin bazıları tavlamak için yapıyor.Ben şikayetçi değilim ufak tefek konular olduğu için.Ama sizinki daha büyük yaşam tarzını farklı göstermiş eşiniz.Bence yavaş yavaş alıştırabilirsiniz eşinizi.Bu karakter değil çünkü yaşam tarzı değişikliği karakter değiştirmek kadar zor değil.Ki gezmelerden zevk alırsa o da ister diye düşünüyorum.

Hiç tanımadan evlenmişsin üstelik ikinci evlilik. Ama genelde etrafımda ikinci evliliklerini yapanlar daha aceleci oluyorlar çocuk ve evlilik konusunda. Bu bir tercih zaman geçiyor dediğin gibi..ya bu şekil devam edeceksin ama adam değişmez aynı kalır. Ya düzeltmeye uğraşacaksın ki bu ciddi süre ve emek ister..düzelebilir zamanla insnalar değişir, ya da başka memnun olmadığın şeyler de varsa ayrılık yolunu tercih edebilirsin

Hiç tanımadan evlenmişsin üstelik ikinci evlilik. Ama genelde etrafımda ikinci evliliklerini yapanlar daha aceleci oluyorlar çocuk ve evlilik konusunda. Bu bir tercih zaman geçiyor dediğin gibi..ya bu şekil devam edeceksin ama adam değişmez aynı kalır. Ya düzeltmeye uğraşacaksın ki bu ciddi süre ve emek ister..düzelebilir zamanla insnalar değişir, ya da başka memnun olmadığın şeyler de varsa ayrılık yolunu tercih edebilirsin
Peki çok uzun süre beraber olup, aynı eve girince bambaşka yüzünü gördüm diyenlere ne diyeceksiniz? Ben bu işlerin tamamiyle şans olduğunu düşünüyorum. Hızlı evlenmek doğru değil ama yıllar geçsede aynı eve girince her şey gün yüzüne çıkıyor

burada kendini sorgulaman lazım herşeyden önce. gerçekten seviyor muyum? benim de ilişkimde karşımdaki sakin,olgun. ben biraz daha :KK49: .... ama onun öyle olmasını seviyorum. belki de sadece sevdiğim için.
yani şöyle diyim, birisi vardır. sevmiyorsunuzdur. yağmur yağar -öööf bu ne biçim hava- dersiniz.
ama sevdiğiniz adamda iş değişir,yağmur yağar ve uysal kedi moduna girersiniz. kişilerin değişmesinden ziyade, önemli nokta aslında kişilerin farklılıklarını sevme durumu:KK11:
Tarkan - Beni anlama parçası benden size gelsin
Şarkı için teşekkürler evet seviyorum ama bir yandan da akıp giden bir hayat var. O kadar çok şey yapmak istiyorum ama evde sadece dinlenmek isteyen bir adam. Onu seviyorum ama hayatı dolu dolu yaşamayı da seviyorum. İşte bu çelişkiler burda yazmama sebep olan

Daisy merhaba :)
Konun özellikle ilgimi cekti bende henüz 2 ay önce baslamis ve hizla evlilige giden bir beraberlik icerisindeyim.
Ikinci evliligim olacak sayet sorunsuz ilerlerse.Kisa veya uzun sürsün insanlarin gercek yüzünü ayni evde yasayamadigin sürece ögrenemiyorsun gercekten de yoksa neden cok severek evlenen insanlar da bosansin ki?
Mesela eski esim de asiri gece hayatini,eglenmeyi,gezmeyi tozmayi seven bir insandi.Ben de ona uyum saglayamazdim,yorulurdum.Kendisi asiri rahat bir insan oldugundan hayata bir defa gelecegiz kafasindaydi.Zaten bir ortasi olmaz nedense.
Hayatimdaki insan ise aslinda eglenceli bir adam ama is hayati okadar yogun ve ailesi okadar kalabalik ki yapacak cok seyi oluyor zaten cogu zaman da görüsemiyoruz irtibata gecemiyoruz aramizda yol mesafesi var.Simdi dusunuyorum bu yogunluk dahilinde ilerde birbirimizle ne kadar eglenceli vakit gecirebiliriz.
Ya o da yorgunum bahanesiyle yan gelip yatarsa? Ben de sizin gibiyim gezmeyi hareketliligi seviyorum abartilmadigi surece..Ayni zamanda evcimen bir insanim da.Ama insan esiyle daha farkli beklentiler icerisine giriyor yoksa hayat sıkıcı zaten..
Benim icin olumlu tarafi neyse o yani yapamayacagi biseyi soylemez,vaat etmez.Yapacagim derse yapar olmaz derse olmaz.
Belli yaslarda insaniz.Tabiki bir agirlik olacak evlilikte.Ama aksam elinde kumanda sürekli yatan adam hangi kadin ister ki?
Hic pisman oldunuz mu evlendiginize? Konu acmissiniz fikir alabilmek icin ben de size soru soruyorum kusura bakmayin. :)
İs hayatinin yormadigi hic bir insan yoktur herhalde.Onu istediginiz seyler icin yonlendirmek ve heveslendirmek zor degil mi?

Valla taktik gibi bişey bu da heralde.Ben de ilişkilerde neysem oyumdur.Ama işte erkeklerin bazıları tavlamak için yapıyor.Ben şikayetçi değilim ufak tefek konular olduğu için.Ama sizinki daha büyük yaşam tarzını farklı göstermiş eşiniz.Bence yavaş yavaş alıştırabilirsiniz eşinizi.Bu karakter değil çünkü yaşam tarzı değişikliği karakter değiştirmek kadar zor değil.Ki gezmelerden zevk alırsa o da ister diye düşünüyorum.
Nöbetçi olmadığı haftasonları yapıyoruz bişeyler ama bana yetmiyor işte:( diğer zamanlar sürekli yorgun, bitkin evde. Ona kızıyorum, sonra da kendime kızıyorum ona kızdığım için, adam saatlerce ameliyattan ameliyata giriyor, ne bekliyorsun ki diyorum kendi kendime. Hep böyle iki arada bir derede.

Calistigim donem ben de o kadar yoruluyordum ki yemek bile yapmayip direk disardan soyleyip tv karsisinda yiyip tum aksami tv karsisinda gecirirdim, esiniz gercekten cok yoruluyordur, doktor olmak fixiki yorgunlugun yaninda zihin yorgunlugu da getiriyor ve insanin cani yerinden kalkmak bile istemiyor.
Esinizi oldugu gibi kabul edip hareketli aktivitelerinizi arkadaslarinizla yapabilirsiniz
Ben de çalışıyorum, akademisyenim. Bazen ben de çok yoğun günler geçiriyorum ama bizim eneji seviyelerimiz aynı değil. Bana diyorki senin hayat enerjin on üzerinden dokuz benimkisi iki. Ben en fazla 3-4 yapsam bile sana yetmez. O yüzden kocamla değil de arkadaşlarımla daha sık vakit geçirmek en doğrusu heralde:(

5 aya takılıp kalanlara, tanımadan evlenmişsin diyenlere, Yokuspokus Yokuspokus eşinle kaç yıl sevgiliydiniz? :) konuyu okuyunca seni hatırladım da...

Çocukluk arkadaşıyız.
Sevgililiğimiz 2 yıl sürmüştür hadi de, 25 yıllık tanışıklığımız vardı kendisiyle.
Ama evlendikten sonraki 5 yılda "O kadar da tanımıyormuşum bu adamı" dedim. :)))
Aptal biri de değilim, incelerim de, ilk sevgilim filan da değil, sevgili defterim kabarıktır, yani tecrübe de var süzecek-mukayese edecek-ne istediğimi bilecek.

İşin özü 5 ay, 5 sene, 15 sene belli olmuyor.
Eminsindir iphone kutusudur önünde duran ama içinden boh da çıkabilir. :KK70:

Daisy merhaba :)
Konun özellikle ilgimi cekti bende henüz 2 ay önce baslamis ve hizla evlilige giden bir beraberlik icerisindeyim.
Ikinci evliligim olacak sayet sorunsuz ilerlerse.Kisa veya uzun sürsün insanlarin gercek yüzünü ayni evde yasayamadigin sürece ögrenemiyorsun gercekten de yoksa neden cok severek evlenen insanlar da bosansin ki?
Mesela eski esim de asiri gece hayatini,eglenmeyi,gezmeyi tozmayi seven bir insandi.Ben de ona uyum saglayamazdim,yorulurdum.Kendisi asiri rahat bir insan oldugundan hayata bir defa gelecegiz kafasindaydi.Zaten bir ortasi olmaz nedense.
Hayatimdaki insan ise aslinda eglenceli bir adam ama is hayati okadar yogun ve ailesi okadar kalabalik ki yapacak cok seyi oluyor zaten cogu zaman da görüsemiyoruz irtibata gecemiyoruz aramizda yol mesafesi var.Simdi dusunuyorum bu yogunluk dahilinde ilerde birbirimizle ne kadar eglenceli vakit gecirebiliriz.
Ya o da yorgunum bahanesiyle yan gelip yatarsa? Ben de sizin gibiyim gezmeyi hareketliligi seviyorum abartilmadigi surece..Ayni zamanda evcimen bir insanim da.Ama insan esiyle daha farkli beklentiler icerisine giriyor yoksa hayat sıkıcı zaten..
Benim icin olumlu tarafi neyse o yani yapamayacagi biseyi soylemez,vaat etmez.Yapacagim derse yapar olmaz derse olmaz.
Belli yaslarda insaniz.Tabiki bir agirlik olacak evlilikte.Ama aksam elinde kumanda sürekli yatan adam hangi kadin ister ki?
Hic pisman oldunuz mu evlendiginize? Konu acmissiniz fikir alabilmek icin ben de size soru soruyorum kusura bakmayin. :)
İs hayatinin yormadigi hic bir insan yoktur herhalde.Onu istediginiz seyler icin yonlendirmek ve heveslendirmek zor degil mi?
Şöyle anlatıyım; evlilikte hayat gibi.. mesela bazen çok mutlu oluyorum, bazen aşırı öfkeleniyorum, bazen nötr oluyorum. Yani hayat gibi, dört mevsim gibi. Pişman olduğum çok zamanlar oldu ama ona aşkım diye sımsıkı sarılıp öpüp kokladığım zamanlar da oldu. Ben ne yaptım, hem de ikinci kez, diye çok ağladım ama sonra onun sevdiğim tarafları ağır bastı. Dediğim gibi evlilikte kış ta var, bahar da var. Size tavsiyem kalbinizin sesini dinleyin, yoksa tanımak falan fasa fiso, tanıdım diyorsun bambaşka bir şey ile karşılıyorsun. Ama aranızda özel bir bağ varsa, buna aşk deyin, sevgi deyin, adı herneyse bi şekilde yoluna giriyor. Yaşamadan hiçbir şey bilinmiyor ne yazik ki. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.

Back