• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Donuk eş

Eşimin öyle mantıksız bi kıskançlığı yoktur. Yani laf atıyolar falan desem inanmaz çünkü koştuğum yerde kimsenin laf atmayacağını bilir. Bakalım zamanla umarım o da fedakarlık yapar

O zaman pazarlık yapın, onunda sizden talepleri oluyorsa onlar karşılığında bende bunları istiyorum ikimizde birbirimiz için fedakarlık yapalım uyum sağlayalım gibi gerekçeler öne sürülebilir.

Dışarı çıkamasanız da evde bir şeyler yapmayıdneneseniz. Mesela gün içinde güzel bir film araştırın. Akşama bugün beraber bir film izleyelim deyin. Gerekirse emrivaki yapın. İzlerken de yanına sokulun ,sarılın öpün. Siz ona gösterin ilginizi. Hoşuna gidecek karşılık verecektir bence.
Satranç,tavla,mangala (zeka,strateji oyunları da olabilir) gibi karşılıklı oynayabileceğiniz oyunlar edinin. Hatta oyun üzerine iddiaya girin. Erkekler yarışmayı ve düşünmeye sevk edilmeyi sever.
Hiç beklemediği anlarda güzel bir aofra kurun,güzel bir müzik açın.O romantik ortamı siz oluşturun.
Hep ben mi yapacağım diyebilirsiniz ama eşiniz şu halden memnunsa iş size düşüyor. Çünkü memnun olmayan sizsiniz. Sizin eşinizi biraz dürtmeniz gerekiyor. Olumsuz düşünüp kendinizi üzmeyin. Eşinizin karakterindeki güzellikşçleri görmeye gayret edin. Evet belki ilgisiz belki donuk ama dürüst bir adamdır ya da çok merhametlidir,sorumluluk sahibidir gibi.. Bir insanı olduğu gibi kabul etmek zaman alır. Zamanla birbirinize alışacaksınız. Onun sevgisini ifade ediş biçimine odaklanın,onu farkmettikçe daha mutlu olursunuz. Sevgiler..:KK54:
Çok çok teşekkür ederim bu güzel tavsiyeleriniz için, hepsini kullanıcam☺️ Aynen dediğimiz gibi eşim dürüst, evine bağlı, sorumluluk sahibi ama işte yapılarımız çok farklı. Ben de zamanla alışacağımı umuyorum.

Dünyaya bir kere geliyoruz ve siz gezip eğlenmeyi sevmeyen bir adamla evlenmiş bulunduğunuz için bekar gibi tek geziyorsunuz. Çok yazık gerçekten. Şimdi bekara koca boşamak kolay gibi olacak ama ben olsam çekmezdim sanırım.
Demeyin öyle. Eşimin bir sürü harika özelliği var. Bazen çok bunalınca diyorum ben de naptım ben diye ama sonra yanımda dağ gibi duran birinin huzuru geliyor. Böyle git geller işte..

Maç izlerken yap bir mısır al meşrubatını sende katıl ona. Bak zamanla o da seninle senin istediğin aktivetiyi yapacak. Bir zaman sonra sende okadar aktif olmayacaksın emin ol. Bir de bebeğiniz olduğunda bence biraz daha farklı olacak gibi. Çünkü başka sorun yok eşinde sadece huyu bu. Size kan lazım taze kan. Sabret az . Sende beklentiye girmemeye alış.
Evet, futbol izlemeye alışmam şart:) umarım en yakın zamanda bebek gelir de, ben de eşime sarmam:)

Flört döneminde erkekler tavlamak için bunu yapıyor maalesef.Eşim de ben rock seviyorum diye rock türünü sevdiğini söylerdi hep biz flört ederken.Hatta rock türü müzik yapan sanatçıların konserlerine bilet alırdı beraber gidelim diye.Arabada giderken rock tarzı açınca başka bişey dinlesek olur mu , sevmiyorum dedi bi' gün.E hani sen seviyordun dedim , sevmiyorum yahu seni tavlamak için öyle davranıyordum dedi aynen sizin eşiniz gibi böyle şaka yapar gibi. :olamaz::olamaz:

Böyle kabul edin eşinizi bence.Biraz zaman geçtikçe siz ona o size göre esnetirsiniz kendinizi.
Aynen benim eşim :)) hep flört döneminde böyle değildim dediğimde, o zamanlar öyle olur, usuldendir diyor. Sinir oluyorum ama ben. Bu doğru değil. Acaba ben ona aynısı yapsaydım ne olacaktı

İnşallah çok mutlu olursunuz. Ben boşanıyorum. 14 senelik evliyim. 2çocuğum var. Eşim uzman doktor. Ama ne yazık ki kötü huyları, şişik egosu, hiç kimse bana karışamaz mantığında bir adam.sizinkinin karakteri düzgünse sıkıntı yapmayın. Bu arada bende sizin gibi dışa dönük gezmeyi seven bir insanımdır. Çoğu zaman çocuklarımla gezip tozmalarımıza eşlik etmezdi. Yorgununmuş, evi seviyormuş. Pazar çalışmıyorsa o güne plan yapın. Kahvaltı, sinema,tiyatro.Akşam birkaç tur gezelim vb. Yavaş yavaş gezmeye alıştırın. İnşallah en kısa sürede bebişinizi kucağınıza alırsınız.

Eşinin işi çok ama çok kutsal. İnsan hayatı kurtarıyor adam. Ve cidden çok yorucu , fedakarlık isteyen bir meslek doktorluk. Bence sadece bu sebebten bile biraz rahat bırakılmayı hak ediyor. Size tavsiyem tek sorununuz buysa , tatillerinizi siz organize edin. Mesela yıllık izinlerinizi A dan z ye siz yapın, hem siz meşkul olmuş olursunuz hemde tatillerde istediğiniz herşeyi beraber yapıp tüm yalnız kaldığınız günlerin acısını çıkarırsınız. Babaannem in taktiği . Dedem çok yoğun bir adamdı. Babaannem tüm tatilleri organize ederdi. Böyle böyle tüm dünyayı gezdiler . Tavsiye ederim
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Eşim yıllık iznini balayımızda kullandığı için bu sene izin yok bize:( sanırım o yüzden de bunaldım. Bundan sonraki yıllarda organize ederim.

İnşallah çok mutlu olursunuz. Ben boşanıyorum. 14 senelik evliyim. 2çocuğum var. Eşim uzman doktor. Ama ne yazık ki kötü huyları, şişik egosu, hiç kimse bana karışamaz mantığında bir adam.sizinkinin karakteri düzgünse sıkıntı yapmayın. Bu arada bende sizin gibi dışa dönük gezmeyi seven bir insanımdır. Çoğu zaman çocuklarımla gezip tozmalarımıza eşlik etmezdi. Yorgununmuş, evi seviyormuş. Pazar çalışmıyorsa o güne plan yapın. Kahvaltı, sinema,tiyatro.Akşam birkaç tur gezelim vb. Yavaş yavaş gezmeye alıştırın. İnşallah en kısa sürede bebişinizi kucağınıza alırsınız.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Umarım sizin için en hayırlısı olur. Eşim kalbi güzel bir adam ama benim yaşam enerjimi düşürüyor:( sanırım tüm gün hastanede yaşadıklarından sonra ailelerine enerjileri kalmıyor hiç.

İlk evliliğimi 20 yaşların başında 5 ayda yapmıştım. 2 ay zor dayandım boşandım.
İkinci evliliğimi hem çok severek hemde çok iyi tanıyarak yaptım. Asla kısa sürede yapmadım.
Her huyunu kabul ederek, ileri de değişse bile yapabilirmiyim die düşünerek yaptım.
Eşimi o kadar seviyor ve iyi tanıyorum ki, bana evde oturalim canım gitmek istemiyorum dediğinde hiç koymuyor.
Yüzüne bakarken her zerresine kadar bakarım, içim erir.
Birbirimizi tölera ederiz.
Bı yere gitmek istediğimde,
Dediğim gün gitmeyiz de başka zaman gideriz. Ya da gidemesekde başka şekilde telafi ederiz.
Eğer eşinizle evliliğiniz iyiyse olduğu gibi kabul edin.
Mutluluğunuz çoğalarak devam etsin. Biz hızlı evlendik, sanırım alışma süreci yaşıyorum. Siz en doğrusunu yapmışsınız

Çok haklısın, eşin de çok haklı. Bence Siz iyi bir çift olmuşsunuz bile. Çrvremdeki iyi evliliklre baktığımda, ikisinin farklı mizaçlarda olduğunu görüyorum. Maşallah. İnşallah bebek gelir kısa zamanda
Teşekkür ederim:) birbirimize uyum sağlayacağız umarım. İnşallah en yakın zamanda bebek olur da ben de enerjimi atarım:)

Demeyin öyle. Eşimin bir sürü harika özelliği var. Bazen çok bunalınca diyorum ben de naptım ben diye ama sonra yanımda dağ gibi duran birinin huzuru geliyor. Böyle git geller işte..

Gülümsedim cevabınıza. Belli ki eşinizi çok seviyorsunuz. Umarım orta yolu bulursunuz, biraz evde biraz dışarıda. Bende hayatı ıskalama korkusu var, o yüzden çekmezdim dedim. Herkesin tarzı farklı tabii.

Gülümsedim cevabınıza. Belli ki eşinizi çok seviyorsunuz. Umarım orta yolu bulursunuz, biraz evde biraz dışarıda. Bende hayatı ıskalama korkusu var, o yüzden çekmezdim dedim. Herkesin tarzı farklı tabii.
Evlendiğimden beri ben de hayatı ıskaladığımın farkındayım. Eşimi sevsem de bu bişeyleri kaçırıyor hissini yaşıyorum çok. Bekarsanız mutlaka kendiniz gibi hayat dolu birini bulun derim. Hatta bundan emin olun:)

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Eşim yıllık iznini balayımızda kullandığı için bu sene izin yok bize:KK43: sanırım o yüzden de bunaldım. Bundan sonraki yıllarda organize ederim.
Bence evliliğiniz oturduktan sonra çok iyi anlaşacaksınız . Ne demişler zıt kutuplar birbirini çekermiş, sizin enerjinizin sadece yönlendirmeye ihtiyacı var. Haftasonları için minik organizasyonlar yapın. Onu çok yormayacak onunda keyif alacağı. Mesela kahvaltıya güzel bir yere rezervasyon yaptırmak gibi. Seneye tatilde de acısını çıkarırsınız.hiç bir evlilik dört dörtlük değil zaten olamazda. Eğer eşinizin tek olumsuz özelliği buysa kesinlikle tölere edilebilir. Hemen umutsuzluğa düşüp moralinizi şakın bozmayın. Ben kocamı çok severim ve dünya tatlısı bir adamdır İnan evlendik ilk 5-6 ay deli gibi kavga ediyorduk. Sonra birden kavgalar bitti. Bir anda birbirimize alıştık ve evliliğimiz oturdu bu yıl 5. Yılımızı kutladık . Herşey yoluna girecek İnan

Calistigim donem ben de o kadar yoruluyordum ki yemek bile yapmayip direk disardan soyleyip tv karsisinda yiyip tum aksami tv karsisinda gecirirdim, esiniz gercekten cok yoruluyordur, doktor olmak fixiki yorgunlugun yaninda zihin yorgunlugu da getiriyor ve insanin cani yerinden kalkmak bile istemiyor.
Esinizi oldugu gibi kabul edip hareketli aktivitelerinizi arkadaslarinizla yapabilirsiniz

AYda 2 gece etkinliği siz ayarlayın konser ya da neyse işte
Her gün kim tiyatroya vs gidiyor ki
Hepimiz evde oturuyoruz
Haftaiçleri yoğun ise haftasonları bi yarım günü yürüyüş piknik gibi şeylere ayırmasını rica edin

Canım öncelikle ikiniz için de hayırlı olsun. Sen bunları yazdığında benim aklıma direk depresyon geldi. Aslında mizacı böyle diye geçiştirdiğimiz şeyler bariz ağır depresyon belirtisi. Hiçbişey yapma isteği olmaması sadece eve kapanıp sosyal hayatı sıfır yaşamak tv den veya pc den başka bişey görmemek insnlarla sohbet etme isteğinin olmaması vs nereden biliyorsun dersen ablamlardan onların eşlerinden dönem dönem kendimden ve hem kuzenim hem çocukluk arkadaşım olan kişiden. Örnek vereyim kuzenim yıllarca tam da böyle yaşayan biriydi biz hep onu aman onun huyu öyle dedik kabul ettik. Sonra bir sebepten psikoloğa gitti ağır depresyon teşhisi kondu ilaç kullanmaya başladı aaaa bi baktık bizim kız bizleri arıyo soruyo gezilere gidiyo hani yapmazdın denilecek ne varsa yaptı. Bazen insanlar hayat enerjilerini kaybediyo farkında olmadan yaşadığımız çok küçük olaylar bile ağır izler bırakıyo. Ben ailesinin o öyle demesine katılmıyorum. Bence eşini ikna et bir psikoloğa gidin. Bizim eşimle herşeyimiz zıttı ki halen de öyledir. Öyle ağır kavgalar ve sıkıntılar geçirdik ki hiç anlatmayayım. En son ikimiz de tedavi gördük eşim takıntı tedavisi gördü bende anksiyete. 5 yıllık evliyiz halen zıtız ama ama sırayla birbirimizin sevdiği şeyleri yapıyoruz. Mesela ben yeşil alanı çok severim o benimle yeşil alanda gezer piknik yapar ben onunla siyaset programı izlerim. Ama bu dengeyi kendi kendimize sağlayamadık ikimizde destek aldık. İnşallah güzel günlere ulaşırsınız. Sevgiler..

Merhaba arkadaşlar,

Ne zaman bir çıkış yolu bulamazsam hep burayı okudum ve ne kadar güzel yönlendirmelerde bulunduğunuzu gördüm. Benim de bir derdim var ve fikirlerinize ihtiyacım var. Sekiz aylık evliyim ve eşimin de benim de ikinci evliliğimiz. İkimiz de ilk evliliklerimizi 20 li yaşlarımızda yaptık. Ben 34, eşim 37 yaşında şu an. Tanıştıktan beş ay sonra evlendik. İkimizin de çocuğu yok. Çok hızlı bi karar olduğunun farkındayım ve açıkcası bu kadar hızlı evlendiğimiz için pişmanım. Bir yandan eşimin ısrarı, bir yandan yaş geçiyor, çocuk sahibi olmalıyım telaşı..herneyse fazla uzatmadan konuya gireyim. Eşim çok donuk ve ilgisiz bir insan. İlk flört döneminde aktiviteler yapan biz, şimdi kös kös evde oturuyoruz. Niye böyle diyince de flört döneminde etkilemek için öyle şeyler normal diye dalga geçiyor resmen. Eşim uzman doktor, çok yoğun çalışıyor, ben de çalışıyorum ama o sürekli yorgun. Her gece elinde kumanda tv karşısında. Hak veriyorum, tüm gün çok yoğun ama inanın kendimi çok yalnız hissediyorum. Gün içerisinde de haberleşmiyoruz pek. Hep ameliyatta.Ben hareketli, sosyal hayatı olan bir kadınım ama her yere yalnız gitmekten sıkıldım. Ben neye evlendim diye soruyorum kendime:KK43:( Eşimle bunları konuşunca, ben böyleyim, ben sen gibi değilim, olamam da, beni böyle kabul et diyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum, kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum:KK43: Ben sevgili gibi böyle işveleşmek, cilveleşmek istiyorum:)) Karşımda odun:KK43: Biliyorum beni seviyor ama ben bunalıyorum, resmen sıkılıyorum. Tek isteği akşamları koltukta uzanıp spor programları izlemek. Ben ise akşamları benimle koşsun, filmler izleyelim, konserlere gidelim istiyorum. Ama ben hep yanlızım. Konuştuğumuzda benimle çok mutlu olduğunu ama benim onu olduğu gibi kabul etmememden rahatsız olduğunu söylüyor. Ona hak veriyorum, eleştirilmek iyi bir şey değil ama eşim beni eleştirse herhangi bi konuda ben değişmeye, kendimi törpüleme çalışırım ama o ben buyum diyor. Eşimin ailesini çok seviyorum, hepsi harika insanlar, onlara bu sıkıntımı anlatınca kızım idare etcen, onun huyu budur. O sen gibi değil, bize bile çok mesafeli diyorlar. Eşim çok negatif, ve donuk bir insanmış meğer. Evlenmeden önce nasıl fark etmedin demeyin lütfen çünkü o zamanlar ne kadar yorgun olsa da vakit ayırırdı bana.
Sizce ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin
Insanların değişmesini beklemeyin. Zamanla insanoğlu torpuleniyoruz ama büyük değişim hicbirimizde olmuyor.. kabullenmek bazen zordur ama tek çıkış yoludur. Sizin; arkadaş çevrenizle,ailenizle istediğiniz aktivitelerden mahrum kalmadan kendinize odaklanmanızı tavsiye ederim.

Eşiniz çok fazla maç izliyorsa idaa falan oynamasın. Ayrılacağım eşim at yarışı hastası. Doktorların birkısmında içki, kumar vb. Huylar oluyor. Doktor eşi olmak gerçekten zor ama dediğim Gibi plan program yapıp gezmeye alıştırabilirsiz. Kötü huyu yoksa dert etmeyin. Siz çalışıyor musunuz?

Back