- Konu Sahibi purplerain8
-
Çok teşekkür ederim içten düşünceleriniz için. Tek bir oneriniz dahi benim için büyük bir şey, hiç boyle yaşamamanizi dilerim hiç cikmazda hissetmemenizi.Hiçbir şey sizin canınızdan önemli değil. Kız kardeşim olsaydınız çık gel derdim inanın ki. Hiç tanımama rağmen endişelendim şu anda sizin adınıza.
Lütfen dikkat edin kendinize.
Boşanma konusundaki fikri ne peki, konuşuldu mu hiç?
Evet haklısınız...Zamanım bu şekilde aktı gitti, huzurlu zamanlarimiz da oluyordu sırf onlara tutunuyordum ilerde tedavi olursa güzel sonuçlar belki alırız diye. Ben de artık tamamen geri çekildim , elimden gelenin en fazlasını yaptım onun için...Tamam seviyorsunuzdur ama size de yazık.
İnsan başka birini severken kendine zulmediyor, kendine haksızlık ediyorsa bu daha da kötü.
Birini seviyoruz diye dünyaya tekrar tekrar gelecekmişiz gibi ömrümüzü heba etmek neden ?
Elinden geleni yaparsın, gerisi o kişiye kalmış.
Tedavi ol - yok
Uzmana git- yok
Ailenle paylaş-yok
E siz daha ne yapabilirsiniz ?
Annesi var ama annesinin de dediklerini bir dinliyor bir dinlemiyor. Arkadaşlari var ama mesafeli çok bu durumu hakkinda bilgileri yok.Arkadaşı, dostu falan var mı ? Lafını sözünü önemsediği bi büyüğü falan yok mu ?
O zaman siz de kararlıysanız bence daha fazla uzatmayın derim.Çok teşekkür ederim içten düşünceleriniz için. Tek bir oneriniz dahi benim için büyük bir şey, hiç boyle yaşamamanizi dilerim hiç cikmazda hissetmemenizi.
Şuanda ailemin yanindayim bazen babamda bazen halamda kalıyorum. Eşimin sürekli ağzında boşanmak,' kurtulmak istiyorum senden nefret ediyorum' diye defalarca dava açtı ve kabul ettim sonra davayı geri alıp tekrar barışmak için çabaladı. Böyle ayrıl barış yaşadık. Ben de artık boşanalim diye sürekli söyledim ama bosanamadik.
Bunu düşünmüyor değilim ama bu büyük bir vicdansızlik. Ama o geçirdiği panik ataklar, koyulan teşhis numara ile olabilir mi. Benim bir yakınım daha bipolardi. Çok kötü dusmanca davranıyordu ama tedavi oldu , ilaçlarını aldığı sürece hiç sorun olmuyordu. Hangisi gerçek bilmiyorum ama sevmediğini de düşünüyorum. Ama en azindan hasta değilse vicdanım rahat bir şekilde hayatımdan çıkartırım üzülmem. Benim üzüldüğüm istemsiz mı yapiyor diye vicdanimin rahatsiz oluşu...Eşin seni sevmiyor. Senden başka kimse onu çekmez bunu çok iyi biliyor. Seni ilişkide tutmak için numara yapıyor. Hasta vs değil. Gayet aklı başında ve kötü biri.
Büyük ihtimal bipolar. Maalesef böyle biriyle evli kalınması mümkün değil.Profesyonel bir hastaneye hiç gitmedim ama askerlik öncesi muayene için gittiği yer nevrotik tanısı koymuslar
Çocuğumuz yok evet. Bu şekilde bir ortama asla çocuk getirmek istemem, o çocuğun da travmalar ile büyümesine üzülmesine katlanamam. Geleceğimiz maalesef yok ben de kararımin arkasinda durup uzaklaşmaya çalışıyorum...O zaman siz de kararlıysanız bence daha fazla uzatmayın derim.
Ben bu işin olurunu göremedim açıkçası. Evlilik aile kurmak istikrar işidir, denge gerektirir. Çoluk çocuk isteyeceksiniz belki, çocuktan bahsetmediğiniz için yok sanıyorum, çocuk olursa mesela bu ortamda büyütülmez. Kısacası ileriye dair plan yapılabilecek bir durum yok.
Tamamını okumadım lakin sizi çok güzel manipüle eden bir hasta adam görüyorum. Size yaptıklarına RAGMEN sizde yanında kalıyorsunuz niye? Aşk tamam sevgi tamam ama bir yere kadar kimse istemediği sürece onu tedavi edemezsiniz. Hasta biri yani bir psikolojik rahatsızlık. İlişki biçimi çok kötü kabul etmeyin sırf gidecek bir yerim yok bir dal olsun bana bir kanat olsun olarak bakmayın lütfen . Bu hayata 1 kez geliyorsunuz onu da heba etmeyin. Sizi mutlu olmayan bir ilişkide olmayın. İkna olmuyorsa da seçimine saygı duymadığınızı boşanmak istediğinizi söyleyin.Merhabalar hanımlar. Senelerdir bir döngünün içinde yaşıyorum. Eşim geceleri uyumuyor, panik ataklar geçirdi ama yine de düzgün bir psikiyatriste gitmeyi kabul etmedi. Bir ay normal geçerken diğer ay dusman gibi bana en ufak bir konuda mesela evde bir seyin yeri değişmiş olsun sinirlenip büyük tepkiler veriyor , hakaret ediyor. Aylarca uzaklaşıyorum sonra özür diliyor söz veriyor doktora gitmek için, gitti de ama doktor biraz dinleyip ufak bir ilaç verip bırakmış devletteydi. Aylardır aynı ilacı içiyor stoklamis , kendi kafasına göre ilacın dozunu azaltıp arttırıyor. Ailesinden yardım istemeye çalışıyorum ailesi ile çok görüşmediği için kimse destek olmuyor uzaktalar.
Her ay şiddetli bir kavga ardından ayrılık ve ben kendime gelemiyorum, kendi benliğimi korumak için uzak duruyorum sonra rahatsız oluyorum o benim eşim , bilerek yapmıyor ikna etmeliyim doktor için, yalnız kalırsa kendine birşey yaparsa diye korkup özlüyorum seviyorum çünkü ama son tartışmamızda bana bağırıp evden gitmemi istedi. Hep pişman oluyorum diyor kendimde olmuyorum seni uzuyorum diyor, geceleri kalkıp beni sevdiğini söylüyor gözlerine baktığımda inanıyorum ama bana yaptığı şeyleri görünce inanamiyorum.
Bu tamamen hastalıktan mı yoksa beni kullanıyor mu, ben affettikce daha beter mı oluyor ben anlamıyorum. Kimse yardımcı olmuyor , tek başıma ikna edemiyorum ama biraktim artık çünkü o kadar yıprandım ki. bana kendine saygın yok mu, hoşuna mı gidiyor böyle yapmasi diyeceksiniz belki ama ben sadece ona bağımlı değil bağlı olduğum için kopamiyorum. Onu derinden sevmiştim ve benim de kimsem yok. Annem öldü, babamla yıllardır aram açık. Aile hissini eşimde yasadigim için evlenmiştim ama olmadi. Yuvama sarilmaya çalışıyorum, destek verip ben de ondan destek görmek istiyorum ama sonunda olan bana oluyor. üç aydir konuşmuyorum eşimle, tekrar aynı şeyleri yasamak istemiyorum...
Eşinizi siz daha iyi tanıyorsunuzdur, bir olay olmadan sıyrılmak istiyorsunuzdur belki de. Şak diye kestirip atarsam bir şey yapar diye mi korkuyorsunuz?Çocuğumuz yok evet. Bu şekilde bir ortama asla çocuk getirmek istemem, o çocuğun da travmalar ile büyümesine üzülmesine katlanamam. Geleceğimiz maalesef yok ben de kararımin arkasinda durup uzaklaşmaya çalışıyorum...
Evet haklısınız.Hep geri döndüğüm için bundan güç alarak tedavi olmak istemiyor diye ben de tamamen yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. İyileşip çalışmak istiyorum ama hala seviyorum eşimi, bir başkası ile evlilik yapamayacakmisim gibi hissediyorum. Ona aidiyet hissetmiştim sağlıklı iyi zamanlarimizda ama ne olacak bilmiyorum zaman belki fikirlerimi değiştirir zamana bıraktım...Daha genceciksiniz ömrünüzün daha güzel günleri olacaktır. Aynı yarayı kanatıp durmasına izin vermeyip iyileşip yeniden bir evlilik yapabilirsiniz. Belki de bu karar onun tedavi olmasını sağlar.
Çok sağolun. Ayrılik, benim ani kestirip atmam ilişkimizde varoldu ama herhangi bir şekilde beni tehdit etmedi bu zamana kadar. Daha çok kendi içine kapanıyor. Açıkçası ailesi eşimi pek tanımıyor. Eşimi babaannesi büyütmüş. Evlilik konusu da hiç geçmemiş ailesiyle. Bizim evliligimiz de kendi aramızda aldığımız bir karardı ama bilemiyorum haberleri varsa da keşke erkenden destek olsalardı ama haberleri olmadığını düşünüyorumEşinizi siz daha iyi tanıyorsunuzdur, bir olay olmadan sıyrılmak istiyorsunuzdur belki de. Şak diye kestirip atarsam bir şey yapar diye mi korkuyorsunuz?
Umarım sıfır hasarla çıkarsınız bu işin içinden. Gerçekten hiçbir suçunuz, dahliniz bile olmayan bir durumla karşı karşıyasınız, Allah güç versin.
Bu arada belki de rahatsızlığını ailesi biliyordu en başından beri. Evlenirse düzelir demişlerdir ya da siz ilgilenirsiniz diye ummuşlardır.
Hep savaşmaya çalışıyorum kabullenmeyip duzelmesi için şart koşuyorum barışmak istediğinde ama maalesef sözlerini yerine getirmiyor. Fazla yumuşak davrandığım için bazen sert olmaya çalışıyorum ama o da kar etmiyor. Kendisi istemediği sürece maalesef artık benim de elimden gelmiyor bir şey. Boşanmaktan da korkmuyor hatta kendisi istedi çoğu zaman benden kurtulmayı istiyormuş sonra hep vazgecti bu sefer de ben boşanmak için uzaklaştım mahkemeye gittim. Ne yaptıysam olmuyor , taşındım ailemin yanina başka çarem kalmadı...Tamamını okumadım lakin sizi çok güzel manipüle eden bir hasta adam görüyorum. Size yaptıklarına RAGMEN sizde yanında kalıyorsunuz niye? Aşk tamam sevgi tamam ama bir yere kadar kimse istemediği sürece onu tedavi edemezsiniz. Hasta biri yani bir psikolojik rahatsızlık. İlişki biçimi çok kötü kabul etmeyin sırf gidecek bir yerim yok bir dal olsun bana bir kanat olsun olarak bakmayın lütfen . Bu hayata 1 kez geliyorsunuz onu da heba etmeyin. Sizi mutlu olmayan bir ilişkide olmayın. İkna olmuyorsa da seçimine saygı duymadığınızı boşanmak istediğinizi söyleyin.
Sizin bile terapi almanız lazım sağlıklı kararlar vermek kararının arkadasinda durmak gerekiyor kimse vazgeçilmez değil hele bana ruhuma psikolojime zarar veriyorsa hayatımı mahvediyorsa oturup da o kişi düzelsin diye uğraşmam. Lütfen ailenizin yaninda kalın tekrar şans vermeyin. Yola devamHep savaşmaya çalışıyorum kabullenmeyip duzelmesi için şart koşuyorum barışmak istediğinde ama maalesef sözlerini yerine getirmiyor. Fazla yumuşak davrandığım için bazen sert olmaya çalışıyorum ama o da kar etmiyor. Kendisi istemediği sürece maalesef artık benim de elimden gelmiyor bir şey. Boşanmaktan da korkmuyor hatta kendisi istedi çoğu zaman benden kurtulmayı istiyormuş sonra hep vazgecti bu sefer de ben boşanmak için uzaklaştım mahkemeye gittim. Ne yaptıysam olmuyor , taşındım ailemin yanina başka çarem kalmadı...
Bipolar hastaları da birbirinin tıpatıp aynı değil. Bazısı tehlikelidir, başkasına zarar verme eğilimdedir. Bazısı zarar vermez ama hayatı etraflarındaki insanlar için çok güç bir hale getirirler.Bunu düşünmüyor değilim ama bu büyük bir vicdansızlik. Ama o geçirdiği panik ataklar, koyulan teşhis numara ile olabilir mi. Benim bir yakınım daha bipolardi. Çok kötü dusmanca davranıyordu ama tedavi oldu , ilaçlarını aldığı sürece hiç sorun olmuyordu. Hangisi gerçek bilmiyorum ama sevmediğini de düşünüyorum. Ama en azindan hasta değilse vicdanım rahat bir şekilde hayatımdan çıkartırım üzülmem. Benim üzüldüğüm istemsiz mı yapiyor diye vicdanimin rahatsiz oluşu...
Merhaba, çok üzüldüm bulunduğunuz durum için.. eski eşime de konulmuş olan öfke kontrol bozukluguna bağlı kişilik sorunu var ve onu da ailesi hiç ilgilenmedi.. bence uzaklaşmak en iyisi. Sizin canininzdan önemli değil. Hem sizde bırakırsanız bekli aile destek olmak zorunda kalır.Merhabalar hanımlar. Senelerdir bir döngünün içinde yaşıyorum. Eşim geceleri uyumuyor, panik ataklar geçirdi ama yine de düzgün bir psikiyatriste gitmeyi kabul etmedi. Bir ay normal geçerken diğer ay dusman gibi bana en ufak bir konuda mesela evde bir seyin yeri değişmiş olsun sinirlenip büyük tepkiler veriyor , hakaret ediyor. Aylarca uzaklaşıyorum sonra özür diliyor söz veriyor doktora gitmek için, gitti de ama doktor biraz dinleyip ufak bir ilaç verip bırakmış devletteydi. Aylardır aynı ilacı içiyor stoklamis , kendi kafasına göre ilacın dozunu azaltıp arttırıyor. Ailesinden yardım istemeye çalışıyorum ailesi ile çok görüşmediği için kimse destek olmuyor uzaktalar.
Her ay şiddetli bir kavga ardından ayrılık ve ben kendime gelemiyorum, kendi benliğimi korumak için uzak duruyorum sonra rahatsız oluyorum o benim eşim , bilerek yapmıyor ikna etmeliyim doktor için, yalnız kalırsa kendine birşey yaparsa diye korkup özlüyorum seviyorum çünkü ama son tartışmamızda bana bağırıp evden gitmemi istedi. Hep pişman oluyorum diyor kendimde olmuyorum seni uzuyorum diyor, geceleri kalkıp beni sevdiğini söylüyor gözlerine baktığımda inanıyorum ama bana yaptığı şeyleri görünce inanamiyorum.
Bu tamamen hastalıktan mı yoksa beni kullanıyor mu, ben affettikce daha beter mı oluyor ben anlamıyorum. Kimse yardımcı olmuyor , tek başıma ikna edemiyorum ama biraktim artık çünkü o kadar yıprandım ki. bana kendine saygın yok mu, hoşuna mı gidiyor böyle yapmasi diyeceksiniz belki ama ben sadece ona bağımlı değil bağlı olduğum için kopamiyorum. Onu derinden sevmiştim ve benim de kimsem yok. Annem öldü, babamla yıllardır aram açık. Aile hissini eşimde yasadigim için evlenmiştim ama olmadi. Yuvama sarilmaya çalışıyorum, destek verip ben de ondan destek görmek istiyorum ama sonunda olan bana oluyor. üç aydir konuşmuyorum eşimle, tekrar aynı şeyleri yasamak istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?