- 6 Mart 2025
- 17
- 5
- 1
- 27
- Konu Sahibi purplerain8
-
Profesyonel bir hastaneye hiç gitmedim ama askerlik öncesi muayene için gittiği yer nevrotik tanısı koymuslarBipolar mı? Hastalığı neydi?
Suanda iş ariyorum henüz ekonomik bagimsizligim yok maalesef ama ailemin yanında idare edeceğim. Yıllardır ağlıyorum çünkü yıllardır ayrılıyoruz sonra barışiyoruz, tamam diyorum bir şeyleri yerine belki koyacağız sonra ayrılıyoruz ve benim düzenim yine alt üst oluyor haklısınız...Kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsanız hemen ayrılın. Sorununu çözmeye niyyeti yok, sizi de kendiyle dibe çekiyor. Boşuna zaman ve efor sarf ediyorsunuz,kendinizi tüketiyorsunuz. Sizden ayrılmıyor çünki işine gelmiyor, kim Çeker onu. O değil siz psikologa görünün ve bu zararlı evlilikten kurtarın kendinizi. Onun problemleri artarak devam edecek, size fiziken zarar vermeyeceği de belli değil. Kaçın kurtulun, bir süre ağlar, sonra unutursunuz.
Ben de daha ciddi bir konu olduğunu düşünüyorum ama kendisi basit bir anksiyete basit bir panik atak diyerek hep erteledi. Son gittiği doktora da sadece yüzeysel anlattı 20 mglik bir ilac yazdı sadece ama hiç işe yaramadıYani yazdıklarınız pek panik atak ile ilgili değil gibi. Bence eşinizin durumu biraz farklı.
Merhabalar hanımlar. Senelerdir bir döngünün içinde yaşıyorum. Eşim geceleri uyumuyor, panik ataklar geçirdi ama yine de düzgün bir psikiyatriste gitmeyi kabul etmedi. Bir ay normal geçerken diğer ay dusman gibi bana en ufak bir konuda mesela evde bir seyin yeri değişmiş olsun sinirlenip büyük tepkiler veriyor , hakaret ediyor. Aylarca uzaklaşıyorum sonra özür diliyor söz veriyor doktora gitmek için, gitti de ama doktor biraz dinleyip ufak bir ilaç verip bırakmış devletteydi. Aylardır aynı ilacı içiyor stoklamis , kendi kafasına göre ilacın dozunu azaltıp arttırıyor. Ailesinden yardım istemeye çalışıyorum ailesi ile çok görüşmediği için kimse destek olmuyor uzaktalar.
Her ay şiddetli bir kavga ardından ayrılık ve ben kendime gelemiyorum, kendi benliğimi korumak için uzak duruyorum sonra rahatsız oluyorum o benim eşim , bilerek yapmıyor ikna etmeliyim doktor için, yalnız kalırsa kendine birşey yaparsa diye korkup özlüyorum seviyorum çünkü ama son tartışmamızda bana bağırıp evden gitmemi istedi. Hep pişman oluyorum diyor kendimde olmuyorum seni uzuyorum diyor, geceleri kalkıp beni sevdiğini söylüyor gözlerine baktığımda inanıyorum ama bana yaptığı şeyleri görünce inanamiyorum.
Bu tamamen hastalıktan mı yoksa beni kullanıyor mu, ben affettikce daha beter mı oluyor ben anlamıyorum. Kimse yardımcı olmuyor , tek başıma ikna edemiyorum ama biraktim artık çünkü o kadar yıprandım ki. bana kendine saygın yok mu, hoşuna mı gidiyor böyle yapmasi diyeceksiniz belki ama ben sadece ona bağımlı değil bağlı olduğum için kopamiyorum. Onu derinden sevmiştim ve benim de kimsem yok. Annem öldü, babamla yıllardır aram açık. Aile hissini eşimde yasadigim için evlenmiştim ama olmadi. Yuvama sarilmaya çalışıyorum, destek verip ben de ondan destek görmek istiyorum ama sonunda olan bana oluyor. üç aydir konuşmuyorum eşimle, tekrar aynı şeyleri yasamak istemiyorum...
Askerliğini yaptı ama çok zor yaptı destek olmak için yanına gittim başka şehirdeydi sorunlar yaşandı ama yeni hali uzerine daha da sinir eklenmis tahammulsuz biri olarak güncellendi. İlaç da hiçbir işe yaramıyor ama kullanmaya devam ediyorNevrotik yani bi cesit duygu durum bozuklugu var.
Askerligini yapabilmis mi?
Sadece doktora gitmeye ikna ettim ama profesyonel bir yere gitmeye ikna edemedim. Tedavisi için kendi hayatımdan vazgeçtim çünkü her ay başka sehirdeyim birbirimize zarar vermeyelim diye evden gidiyordum ama geri dönüyordum. Üç ay onu düşünmediğim tek gün olmadı ama konuşsak kesin kavga edeceğiz çünkü iletişim kuramiyorum sinirleniyor ya da yanlış anlıyor. Konuşmak yerine uzaktan story falan atıyor bir gün sinirli şeyler paylaşıp suçluyor sonraki gün de ozledigine dair birşeyler koyuyor ve yok sayıyorum dengem bozuldu...Eşiniz bence ağır bipolar ve bunun ilerisi şizofreni bile olabiliyor, hafife alınacak bir şey değil yani. Seviyorsanız tedavisiyle uğraşın ama artık dayanamıyorum derseniz ayrılmaktan başka çare yok. Siz 3 aydır eşinizle nasıl konuşmadan duruyorsunuz. Bence bir şeyler çoktan bitmiş sizde
Ben de anlayamıyorum uykusuz bir şekilde gidiyor ise. Zorla uyutuyorum bazen saçını falan severek. Ben de artık yoruldum annesine söylüyorum lütfen biraz gelin ilgilenin, belki de size ihtiyacı var ilginize, belki dinler diyorum ama annesi beni dinlemez diyor gelmiyor. Sevdiğim için elimden geldiğince anlayış gösterdim ama çok direniyor maalesef benimle işbirliği yapmıyor...Geceleri uyumuyorsa işe falan nasıl gidiyor?
Bu arada ben olsam çekmezdim, boşanırdım. Tedaviyi kabul etmeyen, çözüm aramayan biriyle uğraşamam. Çünkü ben annesi değilim, biriyle koşulsuz ilgilenen tek kişi annedir çünkü.
O sebeple benim de bir tane hayatım var, boşa harcamak istemem.
Ailesi de usanmış ki ya?Ben de anlayamıyorum uykusuz bir şekilde gidiyor ise. Zorla uyutuyorum bazen saçını falan severek. Ben de artık yoruldum annesine söylüyorum lütfen biraz gelin ilgilenin, belki de size ihtiyacı var ilginize, belki dinler diyorum ama annesi beni dinlemez diyor gelmiyor. Sevdiğim için elimden geldiğince anlayış gösterdim ama çok direniyor maalesef benimle işbirliği yapmıyor...
Ailesi ile hiç görüşmüyor diyebilirim. Ailesinin de çok sıkıntıları var kendi maddi sorunları ailevi konulari olduğu icin eşime de pek zaman ayirmiyorlar açıkçası. Annesi de pek dinlemez beni diyerek uğraşmıyor. Ben de artık korkuyorum açıkçası tek başıma bana bir şey yapar diye korkuyorum bazenAilesi de usanmış ki ya?
Valla ben biraz da ürktüm ne yalan söyleyeyim anlattıklarınızdan.
Hiçbir şey sizin canınızdan önemli değil. Kız kardeşim olsaydınız çık gel derdim inanın ki. Hiç tanımama rağmen endişelendim şu anda sizin adınıza.Ailesi ile hiç görüşmüyor diyebilirim. Ailesinin de çok sıkıntıları var kendi maddi sorunları ailevi konulari olduğu icin eşime de pek zaman ayirmiyorlar açıkçası. Annesi de pek dinlemez beni diyerek uğraşmıyor. Ben de artık korkuyorum açıkçası tek başıma bana bir şey yapar diye korkuyorum bazen
İyileşmek için küçücük bir çabası olsa inanın severek yanında olacağım ama hiç yok. Öyle bir direniyor ki sadece uzaklastigimda görebiliyor ne kadar kötü şeyler yaptığını. Artık o direndiği için ben de cabalamayi bıraktım haklısınız ömrüm gitti zaten keşke degseydi ama yok...Canınıza yazık, ömrünüze yazık. Lütfen kendinize bunu yapmayın. İyileşmek için azıcık bile çaba gösterse bunu söylemem. Yarın bir gün işler daha ciddileşirse ana babanıza da yazık.
Daha genceciksiniz ömrünüzün daha güzel günleri olacaktır. Aynı yarayı kanatıp durmasına izin vermeyip iyileşip yeniden bir evlilik yapabilirsiniz. Belki de bu karar onun tedavi olmasını sağlar.İyileşmek için küçücük bir çabası olsa inanın severek yanında olacağım ama hiç yok. Öyle bir direniyor ki sadece uzaklastigimda görebiliyor ne kadar kötü şeyler yaptığını. Artık o direndiği için ben de cabalamayi bıraktım haklısınız ömrüm gitti zaten keşke degseydi ama yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?