Ah bu kayınalideler ah,neden böyleler sanki
Kendi kızları aynı durumda olsa,kayınvalideleri aynı şeyleri yapsa ne hissederlerdi acaba
inş. ikimizinde olur ya.. komşum aynı senin aşamalardan geçti tüp, varikosel oldu eşi, sperm zayıflığı varmış, aşılama yaptırdı kaç kez.. 12.yılında kendi kendine hamile kaldı :) oğlu 9 yaşında şu an . umudunu hiç kaybetme
insallahhhh sağlıkla gelsinler de kostursunlar böle raziyim
günaydın çidom,sen antalyadasın di mi bizde 6 yıl oturduk antalya da hatta dedem,teyzemler,dayım orda ..genelde konyaltı ve migros civarında evleri ben de cok sık gelirim gelirsem arıcam seni
günaydın canım evet herkes tatilde bizde yeni kalktık öğretmenler yarı yılda geri kalnlarda transfer izninde herkes yeni yeni dökülüyor :)))
cnm benm kanama durdu sukur birdaha hıç olmadı ama kabamda yer kalmadı iğneden inşallh bir daha da hiç olmaz kanama ama halen hematom alanı var dedi dr um 4 hafta kadar daha yatmaya devam edicem aslında iyiy oldu yatmam eşim tarafındn yatılı gelicekler var ve kimse demiyorki biz gelip bakalım ayaklanmamı bekliyorlarmış ben hizmet edicem yaa sınırım bozuldu bu sabh eşim dn duyunca gelmktn vazgeçmiş kayınvalidem elime vericek yemek yapıcak bana hizmet edicek yaa gelmketen vazgeçmiş kanama olmadn önce haftaya geliyorum size diyordu kanam olunca korktu ben bekliyordum bu cevabıda eşim de olsun o bakamaz sana diyor aman hiç sinirimi bozmucam işte ben de durum böylecnmm zaten yatmktan cok gerildim ben
Canım benim ya hiç bozma moralini...
Gerçekten anlamak zor.
"Zor günümde yanımda yoksan,iyi günümde ne lüzmun var!"
Allah sana ve bebişine sağlık ve iyilik versin,
Onlarada akıl,fikir,vicdan versin inşallah.
ne hissedicekler ki o zaman kıyamet kopardı kesin ben alttan aldıkça oğlunu hatırına kadıncağız herşeyi hak gördü kendinde bana yapmak için burası benım evim burası benim evim diye dolanıyor ortalıkta ve benı gıcık ediyor ciddi benim dili çok zehirli bir kayınvalidm var bunada şükür aslında bizdn 3 saat uzakta kışları 2 ay gelip kalıyor bir daha 10 ay bayram dışında yuzuunu görmuyorum walla benım annem de kayınvalide ama gelinin ayağına çorabını giydiriyor gelin annesini değil annemi istedi doğumun da yanın da rabbım insanların içine vicdan ,merhamet versin inşllhh ay bu konuda en çok ben dertlimişim
Amin canım inşallah, allah isteyen herkese versin... çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. allah büyük umut hiç kesilmemeli.
Hamişimiz nasıl bakalım bugün :) ben antalyada yaşıyorum ama ankaralıyım - hatta daha çok izmirliyim diyebiliriz. aşağı yukarı bir yıldır antalyadayız, lara da oturuyoruz. gelirsen mutlaka ama mutlaka haberim olsun
Uyuda büyü uykucu anne :) günaydııınnnn
Karasu yaa kıyamam ben sana, boşver sen herkesleri, her işte bi hayır vardır, yatman iyi olmuş bence de yoksa hizmet edicektin bi sürü! insanlar ne anlayışsız yaa... ama hepimizin çevresindekiler öyle inan tek değilsin. napıcaz! hiiiiiç morelimizi bozmıycez, sadece bebeğimizi ve kendimizi düşünücezbu dönemleri üzülerek değil sevinç ve umutla geçiricez walla başka türlüsü olmaz olamaz düşün bak şimdi : bir kaç ay sonrasını dülşün, bööle karnın şişlmeye başlamış, yaz gelmiş, hamile kıyafetleri, bebek patikleri bakıyosun vitrinlerden, hani hep imrendiğin şeyler artık senin için oradalar. arkadaşlarına eşe dosta haber veriyorsun hamileliğini, onların sevinçleri karışıyor senin sevincine, içinde bir can büyütüyorsun, artık yalnız değilsin, sana muhtaç minnak bir kalp çarpıyor içinde eşin baba olucam diye ayrı bi havalarda hep güzel şeyler düşün emi
Canım benim anlat,rahatla,içinde tutma...
Kesinlikle haklısın...
Onları o şekilde kabul etmekten başka alternatifimiz yok ne yazık ki.
Kabul edince insanı şaşırtmıyor yaptıkları ya da davranış ve tutumlara dair beklentiye girmiyorsun."Sonuçta kayınvalidemin vicdanı,niyeti,karakteri böyle,olması gerekeni idrak edemiyor,dolayısıyla böyle davranıyor" noktasına geliyorsun bir müddet sonra.
Allah hepimize sağlık,güç,sabır versin,yuvamıza huzur versin gerisi boş.
seni çok iyi anlıyorm canım bende de bir kaynana var allah düşmanına vermesin yani. ben ayaktayken sürekli gelir yatınca gelmez zaten yanımda annem var. gelse de 15 dk oturup gider görümceme :))) dördüncüyü deneyeecez 10 gün sonra transfer var ne bir bardak suyu nasip oldu nede bir tabak yemeği gelmesin de zaten ya boş ver ben her zaman diyorum kaynanam gelceğine hiç gelmesin. o gelse bide ona hizmet etmeli gelmese sokarım kafamı yatağa ekmek arası yer doyarım dışardan solerim bişiler ama onlar olunca ytamıom kalkamıom bide onlara hizmet ediyorum :)) eşimde der zaten her tedavide ben annen gelsin diyorum denemeye sen zaten annemi sevmezsin kendi annen gelsin sinirlerini bozma diyor :)))
boş ver canım oturacak yerin kalmasın ama bebeğin sneinle olsun yeter ki bütün dualarımız seninle canım inşallah sağlıkla kucağına alırıs canım :))
Canım benim ya hiç bozma moralini...
Gerçekten anlamak zor.
"Zor günümde yanımda yoksan,iyi günümde ne lüzmun var!"
Allah sana ve bebişine sağlık ve iyilik versin,
Onlarada akıl,fikir,vicdan versin inşallah.
ay çido cum saol mutlu oldum yazını okuyunca ahh ahh malesefki insanlar anlayışsız yapıcak birşey yok kabullenmekten başka aslında inşllh bu yıl o kadr çok kalmaz çünki ben gelip gidişinden sonra hastalanıyorum arkasın dn içime atmaktan ama bebeğim artık bana güç veriyor umrum da değil aslın da darısı size inşllh rabbım sana da nasip etsin inşşllh
Eki Görüntüle 336889 Eki Görüntüle 336890 Eki Görüntüle 336891 Eki Görüntüle 336892 Eki Görüntüle 336893 Eki Görüntüle 336894 Eki Görüntüle 336895 Eki Görüntüle 336896 Eki Görüntüle 336897 Eki Görüntüle 336898 Eki Görüntüle 336899 Eki Görüntüle 336900 Eki Görüntüle 336901 Eki Görüntüle 336902 Eki Görüntüle 336903 Eki Görüntüle 336904 Eki Görüntüle 336905
Wallaha ne güzel söylemişsin camenta :13: ayynen öyle, ben artık anlamaya çalışmıyorum. ne yapsam yaranamıyorum çünki. bu devirde bizim gibi evine ailesine bağlı, oturmasını kalkmasını bilen, evine eşine temizliğine önem veren, yemek yapan bütün bunların yanın da bi de çalışıp para kazanan, saygılı gelinleri bulmuşlarda bunamasınlar beni yanlarına getirtmesinler wallaaama ağzımla kuş tursam anladımki ben onlar için daima el kızı olucam. oysa beni sevip takdir etmelerini ne kadar çok isterdim. ama eleştiri oklarıyla geziniyorlar ortalıkta, en ufak bi hatamı gözlüyorlar! yoruldum artık mükemmel gelini oynamaktan banene yaa kim ne düşünürse düşünüsün, gelmişim 35 yaşıma 10 sene yalnız yüklemişim hayatı, onlar mı vardı sanki daha önce, bu saatten sonra çok da tınn yani! artık takmıcam arkadaşşşş
Kı ben de avatar arıyodum süfer oldu bunnar, savolasın du seçeyim bi tane heman :44:
Canım benim ya,süreç zaten yeterince hassas,birde böyle şeylerle uğraşmak durumunda kalmak insanı yoruyor ama ne gelir elden,onlar değişmeyeceğine göre,biz onlara yüklediğimiz anlamı değiştireceğiz başka çıkar yolu yok.Saygı çerçevesinde,asgari müştereklerde buluşarak sürdüreceğiz ilişkimizi.Eğer bize dair zihniyetlerindeki tanımlama "el kızıysa" ne kadar yakın olmaya çalışsak nafile,o nedenle özellikle bu süreçte fazlasını vermeye hiç gerek yok.Manevi anlamda tek taraflı vermek,sadece veren tarafı eksiltir.Vermeyi bilmeyen bencil ALANıda sadece kibirlendirir.
walla onlara hiç haber vermeden, gidip sessizce şu işi halledebilmeyi o kadar çok isterdimki. ama naamümkün
kaderde varsa süzülmek neye yarar üzülmek hesaabı, minimum iletişimle konuyu halletme çabası içerisindeyimsizce kaç gün kalyım izmirde? transferden bir gün ömce gidicez zaten! bi kaç gün kalalımmı hemen dönelimmi bilemedim. evde de bana bakacak kimse yok anneme söylemek istemiyorum zaten hasta, ev soğuk kalorifer yok üşür annem
cnm benim hiç canını sıkma herkeste aynı dert var inan bana sen bebişini düsün gerisini tınlamaay ne guzel yazmışsın cnm benım amin diyorum aminnnnnnnnnnnn
ben sessizce hallettim kayınvalidem cok konusuyo cok öğüt veriyo ama kendi çapında takmıyorum benwalla onlara hiç haber vermeden, gidip sessizce şu işi halledebilmeyi o kadar çok isterdimki. ama naamümkün
kaderde varsa süzülmek neye yarar üzülmek hesaabı, minimum iletişimle konuyu halletme çabası içerisindeyimsizce kaç gün kalyım izmirde? transferden bir gün ömce gidicez zaten! bi kaç gün kalalımmı hemen dönelimmi bilemedim. evde de bana bakacak kimse yok anneme söylemek istemiyorum zaten hasta, ev soğuk kalorifer yok üşür annem
Canım Allah yardım etsin inşallah.
Nereden ve ne kadar yol katederek İzmir'e gideceğini bilmiyorum ama genelde 3 gün sonra yolculuk öneriliyor.
1-2 saatlik kısa mesafelerde,hastanede 3-4 saat yatırıp,arabanın arka koltuğunda yatar halde yolculuğa müsade ediyorlar.
cnm benim hiç canını sıkma herkeste aynı dert var inan bana sen bebişini düsün gerisini tınlama
ben sessizce hallettim kayınvalidem cok konusuyo cok öğüt veriyo ama kendi çapında takmıyorum ben
bizimki pek sosyetiktir,çalısmıyor ama en güzel yerlere gider en güzel kıyafetleri giyer en güzel tatil yerlerine gider hobilerine zaman ayırır hatun türk sanat musikisi derneğinde (sarkıcıyani)
yemek yapmaz bizi pek çağırmaz ama ben hem calısırım hem kendilerine hürmet gösteririm,ama ne düsünüyosam cok ta kırmadan hemen söleyiveririm..onlarda alıstı bu duruma hiç de takmıyorumaman dedikoduyu bosverelim
camenta avatarlar cok güsel
kızlar bu arada bugün tekrar test yaptırdım 11.gün değerim 526 olmuscok sükür Rabbime hepinize ayrı ayrı dua ediyorum
kızlar bu arada bugün tekrar test yaptırdım 11.gün değerim 526 olmuscok sükür Rabbime hepinize ayrı ayrı dua ediyorum
canım izmir den antalyaya gelicez, ama uçakla. yine de ben riske atmayayım diyorum!
Evet canım imkan varsa 4-5 gün kal,meleğin sana sımsıkı tutunsun inşallah,sonra uçarsınız birlikte.:124::124::124:
uçarızzzzz, birlikteeeedüşüncesi bile güsellll
Ah bu kayınalideler ah,neden böyleler sanki
Kendi kızları aynı durumda olsa,kayınvalideleri aynı şeyleri yapsa ne hissederlerdi acaba
Bazı durumlarda vücudumuz embriyoyu yabancı bir madde gibi algılayıp atıyormuş,bunu tespit etmek için cd56 diye bir test varmış,bigisi olan,yaptıran varmı kızlar?:26:
ay çok komık yaa bu kadar olur benım eşim sabh dedi zaten benm annem sana bakamazki annen burdayken gelsin olmazsa dedi yok yok cnm ben duşundum annen bana bakar biraz annemde evine geçer dinlenir hiç bişiy diyemedi çunkü benm kayınvalide karşıma geçip bana yaşlanınca bakmak zorundasın deyip duruyorda ben de hiç oralı olmuyorum gecen tlfn da lafı çatlattım dedim siz yaşlanınca bekliyorsunz bakın diye bende şimdi bekliyorum bakılayım diye allah razı olsun anamdan herşeyimi yapıyor ee kız annesi işte bakıck ne yapsın dedigelsin ama söylücem vakti bir bardak suyunz nasip olmadı bana ama bendn bekliyorsunuz bakılmayı gelin hasta olunca anası bakmak zorunda ama kayınvalide hasta olunca gelin bakmak zorunda kendi evlatları değil artık sınırımı bozdu benm çokk daha duna kadar heryerde bu kızı dr götürün bebeği olmuyor diyor du kulağıma geldi gerçi yuzumede söyledi demek sende de var büyük cadı benm söylüyorum eşime ay annene baban nasıl dayanmış diye oda guluyor eşimde farkında işte aman anne diyorum geçiyorum ama zaman zaman iğneleri dışarıda dolanınca kaynvalide sınırım bozuluyor benm de ayyy ne gunah dimi çok dedikodu yaptım olsun işte yine dicem kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalı
ne hissedicekler ki o zaman kıyamet kopardı kesin ben alttan aldıkça oğlunu hatırına kadıncağız herşeyi hak gördü kendinde bana yapmak için burası benım evim burası benim evim diye dolanıyor ortalıkta ve benı gıcık ediyor ciddi benim dili çok zehirli bir kayınvalidm var bunada şükür aslında bizdn 3 saat uzakta kışları 2 ay gelip kalıyor bir daha 10 ay bayram dışında yuzuunu görmuyorum walla benım annem de kayınvalide ama gelinin ayağına çorabını giydiriyor gelin annesini değil annemi istedi doğumun da yanın da rabbım insanların içine vicdan ,merhamet versin inşllhh ay bu konuda en çok ben dertlimişim
Amin canım inşallah, allah isteyen herkese versin... çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. allah büyük umut hiç kesilmemeli.
Hamişimiz nasıl bakalım bugün :) ben antalyada yaşıyorum ama ankaralıyım - hatta daha çok izmirliyim diyebiliriz. aşağı yukarı bir yıldır antalyadayız, lara da oturuyoruz. gelirsen mutlaka ama mutlaka haberim olsun
Uyuda büyü uykucu anne :) günaydııınnnn
Karasu yaa kıyamam ben sana, boşver sen herkesleri, her işte bi hayır vardır, yatman iyi olmuş bence de yoksa hizmet edicektin bi sürü! insanlar ne anlayışsız yaa... ama hepimizin çevresindekiler öyle inan tek değilsin. napıcaz! hiiiiiç morelimizi bozmıycez, sadece bebeğimizi ve kendimizi düşünücezbu dönemleri üzülerek değil sevinç ve umutla geçiricez walla başka türlüsü olmaz olamaz düşün bak şimdi : bir kaç ay sonrasını dülşün, bööle karnın şişlmeye başlamış, yaz gelmiş, hamile kıyafetleri, bebek patikleri bakıyosun vitrinlerden, hani hep imrendiğin şeyler artık senin için oradalar. arkadaşlarına eşe dosta haber veriyorsun hamileliğini, onların sevinçleri karışıyor senin sevincine, içinde bir can büyütüyorsun, artık yalnız değilsin, sana muhtaç minnak bir kalp çarpıyor içinde eşin baba olucam diye ayrı bi havalarda hep güzel şeyler düşün emi
Wallaha ne güzel söylemişsin camenta :13: ayynen öyle, ben artık anlamaya çalışmıyorum. ne yapsam yaranamıyorum çünki. bu devirde bizim gibi evine ailesine bağlı, oturmasını kalkmasını bilen, evine eşine temizliğine önem veren, yemek yapan bütün bunların yanın da bi de çalışıp para kazanan, saygılı gelinleri bulmuşlarda bunamasınlar beni yanlarına getirtmesinler wallaaama ağzımla kuş tursam anladımki ben onlar için daima el kızı olucam. oysa beni sevip takdir etmelerini ne kadar çok isterdim. ama eleştiri oklarıyla geziniyorlar ortalıkta, en ufak bi hatamı gözlüyorlar! yoruldum artık mükemmel gelini oynamaktan banene yaa kim ne düşünürse düşünüsün, gelmişim 35 yaşıma 10 sene yalnız yüklemişim hayatı, onlar mı vardı sanki daha önce, bu saatten sonra çok da tınn yani! artık takmıcam arkadaşşşş
canım benim kaynana da öğretmek emeklisi, gözlük tepesinden bakan bi tip. herşeyi o bilir, en doğrusunu bilir geri kalan insanlar bişey bilmez fln. ayrıca dünyanın en değerli ve en saygın kişilikleri kendi sülalesidir, onun dışındakiler teferruattır, kendi sülalesinden birinin (kardeşleri annesi yeğenleri vs) ayağına kıymık batsa aranmalı sorulmalı ne lazımsa yapılmalıdır, senin ailenin evi yansa, baban kalp ameliyatı geçirse nezle olmuş geçer muamelesi yapar. oğlu aslında bi bankacı ya da öğretmenle evlenmelidir, hata yapmıştır, ben oğlunun iki katı kazanıyor olsamda bir önemi yoktur vs vs vs..... peki transferde nerdeyim? izmirde kaynanamın evinde!!
aaaamiiiiinnnn
walla işte yapacak bişiy yok, ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin, ama heryerde bu tip insanlarla karşılaşma olasılığımız olduğu için bu deve üzerinde yoğunlaşmak en iyisi kanımca, neticede bi emek verilmiş deveye :44:sonuçta amin, rabbim bana da nasip etsin evet
Canım benim ya,süreç zaten yeterince hassas,birde böyle şeylerle uğraşmak durumunda kalmak insanı yoruyor ama ne gelir elden,onlar değişmeyeceğine göre,biz onlara yüklediğimiz anlamı değiştireceğiz başka çıkar yolu yok.Saygı çerçevesinde,asgari müştereklerde buluşarak sürdüreceğiz ilişkimizi.Eğer bize dair zihniyetlerindeki tanımlama "el kızıysa" ne kadar yakın olmaya çalışsak nafile,o nedenle özellikle bu süreçte fazlasını vermeye hiç gerek yok.Manevi anlamda tek taraflı vermek,sadece veren tarafı eksiltir.Vermeyi bilmeyen bencil ALANıda sadece kibirlendirir.
walla onlara hiç haber vermeden, gidip sessizce şu işi halledebilmeyi o kadar çok isterdimki. ama naamümkün
cnm benim hiç canını sıkma herkeste aynı dert var inan bana sen bebişini düsün gerisini tınlama
ben sessizce hallettim kayınvalidem cok konusuyo cok öğüt veriyo ama kendi çapında takmıyorum ben
bizimki pek sosyetiktir,çalısmıyor ama en güzel yerlere gider en güzel kıyafetleri giyer en güzel tatil yerlerine gider hobilerine zaman ayırır hatun türk sanat musikisi derneğinde (sarkıcıyani)
yemek yapmaz bizi pek çağırmaz ama ben hem calısırım hem kendilerine hürmet gösteririm,ama ne düsünüyosam cok ta kırmadan hemen söleyiveririm..onlarda alıstı bu duruma hiç de takmıyorumaman dedikoduyu bosverelim
camenta avatarlar cok güsel
uçarızzzzz, birlikteeeedüşüncesi bile güsellll