kızlar merhaba.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.allah hepinizden razı olsun.nete girmemeye çalışıyorum zararı olabilir diye ama dayanamadım sizi bilgilendirmek istedim:) 21 eylül transferim gerçekleşti 5.gün dondurmulmuş 1 embriyo transfer edildi hersey sorunsuz ve güzel ilerledi allaha şükür.yalnız transferimin gecesinde babam rahatsızlandı ambulansla hastaneye kalktı öldüm öldüm dirildim gece 3,e kadar hastanedeydik.oraya buraya koşturup durdum çok babama bişey oldu diye çok yıprattım kendim.ertesi günde uzak mesafedeki bi dr,ye götürdük babamı 3 saatlik bi yolculuk yapmış oldum bide yani ama allahıma şükür babamın durumu iyi şuan.hersey nasip kısmet canlarım bu sefer ki transferimde hep yatıcam hiç kalkmıcam dedim ama ilk günden böle oldu.allahım beterinden korusun.şimdi acaba tutunamazmı diye içim içimi yiyor ama yapacakda bişey yok.çok uzun yazdım işte böle arkadaşlar ben bi kaç gün daha nette olmıcam dualarınızı eksik etmeyin.herkese kolaylıklar allah yardımcımız olsun.
canımm çok teşekkürler yanıtın için ..demişsinki birkaç denemden sonra araştırma yapıyorlar eşim polis memuru tek maaşla düğün ev eşyası ev geçimi ve az bi birikim vardı oda tedavide bitti yani demek istediğim şu ki tüm lükslerimden vazgeçtim sıkabildiğim kadar sıktım kendimi bu defada olmazsa 3.deneme şansım oldukça zor maddi açıdan çünkü biz yapayalnız mücadele ediyoruz herşeyle ailelerimiz oldukça varlıklı ama kimsedne kimseye ne yazıkki fayda yok bu kadar panik olup kurcalanmamın sebebide bu zaten olmazsa bu defa ne yaparım düşüncesi inanın bitiriyor benicanım merhaba
öncelikle bu kadar panik olma lütfen ben erkek infertilitesi hakkında bir bilgiye sahip değilim ama kendimle ilgili konuşacak olursam,doktor bir kaç deneme yaptıktan sonra araştırmaya gidiyor sanırım çünkü bazen hiç sorun olmasada embriyolar tutunamayabiliyormuş.buradakilerde bende herkes bir kaç deneme yapmıştır üst üste.öncelikle sakin ol ve doktoruna güven ha illaki güvenemiyorum dersen internetten sürekli kendi durumunu araştır doktorlara sor cevap al ama sakın o dediğin şeyleri yapma lütfen.benimde embriyolarım birinci kalite hatta doktorum banada seninkisi gibi söyledi o kadar kaliteliki ikiz bebek bile olabilir:))dedi ama olmadı.3.denememi yaptırıcam dondurulmuşlarımla oda olmazsa 2.tüp bebek tedavim için sıkı bir araştırmaya giricem.
bu arada sen ne gibi testlerden geçtin?onuda yaz istersen de buradaki arkadaşlarda yorum apacaktır sana mutlaka,doktorun muayne sırasında olumsuz bir şey görse söylerdi sanırım diye düşünüyorum.
benim düşüncem böyle koca karı ilaçları ile sakın uğraşma.rahimin ve oraya giden yolların kadınlar için önemi fazlasıyla büyük canım.doktorlardan başka kimseye güvenme.doktoruna güvenmiyorsan başka bir doktora git onada güvenmediysen başka başka vb... ama sakın o yollara başvurma derim ben.
:çok üzgünüm::çok üzgünümbu migren tüm kadınların baş belası galiba:) işin kötüsü hamile kaldığımda da bu ataklar gelecek ve ben ne yapacağım diye düşünüyorum.Allah benim gibi olanlara yardım etsin çok zor çok!haftada iki defa yada 10 günde bir gelen ataklar beni çok zorluyor ateş mide bulantısı ve bunlarla dahada artan ağrılar canımdan bezdiriyor beni.
canım çok teşekkürler aydınlatıcı bilgilerin için..dr güveniyorum içimde rahat doğru yerdeyim diyorum ama bana araştırma konusunda bişey sölemedikleri için kafam karıştı yani şuan bi probem yok bi araştıraşlım dah asonra transfer demediler kesinlikle takdiri iahi ama insan oğluyuz işte elli türlü tilgi dolanıyo kafamızdacanım öncelikle hoşgeldin aramıza
şimdi normalde tüp bebek tedavisine başlarken rahim filmi isterler ve rahim filminde de bir çok şey görülür rahimin ters olması kayık olması kist tüplerde sıvı birikmesi vs ama bu filmi bile her doktor istemeyebiliyor.
il negatiften sonra hemen hummalı bir araştırmaya girmiyorlar çünki rahimin kona embiriyoyu yabancı bir cisim olarak algılayıp ilk anda atma durumu sözkonusu her nekadar senin yumurtanda olsa kaç gün bekledikten sonra ( hatta ay) embiriyo leklinde rahime konuyor konar konmaz rahim atabiliyormuş kabul etmiyor yani ve bu herkezde olabilecekbişey seninde yazdığın gibi bana da doktor sizden çok umutluyum dedi hiçbir sorun görünmüyo yumurta sayısı iyi sperm sayısı iyi yumurta kalitesi iyi ve blast aşamasında kondu embiriyolarım ve tutmadı 2. side balst kondu oda tutmadı histeroskopi çektiler video görüntülerini bende izledim tertemiz rahmin içi pırıl pırıl hiçbir çöküklük kayıklık hiçbir durum yok ama tutmuyo bişekilde bunun tek bir açıklaması var takdiri ilahi zamanı değilmiş daha sınavımın vakti varmış başka bir açıkması yok,kafanı çok fazla kurcalama dokturuna güven onlar yüzlerce hastayla muhattap oluyorlar onlar daha iyi bilir.
kızlar merhaba.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.allah hepinizden razı olsun.nete girmemeye çalışıyorum zararı olabilir diye ama dayanamadım sizi bilgilendirmek istedim:) 21 eylül transferim gerçekleşti 5.gün dondurmulmuş 1 embriyo transfer edildi hersey sorunsuz ve güzel ilerledi allaha şükür.yalnız transferimin gecesinde babam rahatsızlandı ambulansla hastaneye kalktı öldüm öldüm dirildim gece 3,e kadar hastanedeydik.oraya buraya koşturup durdum çok babama bişey oldu diye çok yıprattım kendim.ertesi günde uzak mesafedeki bi dr,ye götürdük babamı 3 saatlik bi yolculuk yapmış oldum bide yani ama allahıma şükür babamın durumu iyi şuan.hersey nasip kısmet canlarım bu sefer ki transferimde hep yatıcam hiç kalkmıcam dedim ama ilk günden böle oldu.allahım beterinden korusun.şimdi acaba tutunamazmı diye içim içimi yiyor ama yapacakda bişey yok.çok uzun yazdım işte böle arkadaşlar ben bi kaç gün daha nette olmıcam dualarınızı eksik etmeyin.herkese kolaylıklar allah yardımcımız olsun.
canımm çok teşekkürler yanıtın için ..demişsinki birkaç denemden sonra araştırma yapıyorlar eşim polis memuru tek maaşla düğün ev eşyası ev geçimi ve az bi birikim vardı oda tedavide bitti yani demek istediğim şu ki tüm lükslerimden vazgeçtim sıkabildiğim kadar sıktım kendimi bu defada olmazsa 3.deneme şansım oldukça zor maddi açıdan çünkü biz yapayalnız mücadele ediyoruz herşeyle ailelerimiz oldukça varlıklı ama kimsedne kimseye ne yazıkki fayda yok bu kadar panik olup kurcalanmamın sebebide bu zaten olmazsa bu defa ne yaparım düşüncesi inanın bitiriyor beni
bende pek sıcak bakmazdım koca karı işlerine ama dedimya kim ne dese şifa diye derman diye koşacak psikolojideyim şuan
geçtiğim aşamalar rahim filmi prolaktin hormon tahlilleri düzenli rahim ve yumoş takibi ilaçlı takip aşılama tüp bebek yani bana bir çok çeşit test tahlil tetkik yapıldı
ve hepside çok güzel sonuçların hamile kalmaya herzaman müsaitsin dediler kusura bakma uzun yazdım gözünü yordum :kedi:
:çok üzgünüm::çok üzgünümeki denedinmi hiç o ataklar neyin takipçisi ne gibi durumlarda geliyo?eğer tetikleyen bişey varsa dikkat etmen açısından sordum. allah acil şifanı versin gerçekten zor bi durum insanın aldığı nefes bile fazla geliyo o durumlarda :çok üzgünüm:
canım çok teşekkürler aydınlatıcı bilgilerin için..dr güveniyorum içimde rahat doğru yerdeyim diyorum ama bana araştırma konusunda bişey sölemedikleri için kafam karıştı yani şuan bi probem yok bi araştıraşlım dah asonra transfer demediler kesinlikle takdiri iahi ama insan oğluyuz işte elli türlü tilgi dolanıyo kafamızda
sanırım yarın burda bi dr gitcem içim rahat etmicek belliki umarım kötü bi sürprizle karşılaşmam
merhaba canım baban için büyük geçmiş olsun allah acil şifasını versin
senin transferde hayırlı olsun inşallah bizlere müjdeli haberler veririsin.aslında rabbim nasip ettikten sonra hiçbirşey engel değil ben tüp bebek yaptırdığım zaman bi arkadaş vardı aynı yerdeydik onunki dondurulmuştu ikiz bebeleri vardı 3.yaptırmaya gelmişti transfer oldu bebeleri kucakladı valizler taşıdı gelen gidene hizmet yani hiç dinlenmedi ve hiç bişey olmamış gibi ağır kaldırdı koştu vs.kızıyodum dikkat et diye demiştiki ben sizler gibi iğne ilaç yapılmadığımdan unutuyorum hep veeee sonuç pozitif:lepilacak olduktan sonra herşey boş yani ama tabi yinede kesinlikle dikkat etmek lazım sonra kafamızda soru işareti kalmaması için
allah hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah beben sımsıkı tutunmuştur annesiii:Saruboceq:
:1rolleyes: ı ıı gitmiceem koca hanımaacanım öncelikle cevabım için teşekkür etmene gerek yokki bak herks burada birbirine destek oluyor.bizi bizden başka kimseler anlayamaz canım.
tüp bebek çok masraflı bir iş hepimiz inan aynı durumdayız.İlçalar,denemeler,tahliller vb.. çooookkkk masraflı,seni çok iyi anlıyorum korkularını hüzünlerini ya da bu çaresiz sandığımız durumları...ama inan bana bu yola çıktıysak Allah bir şekilde bizlere yardım edecek.ediyorda.sen gönlünü ferah tut çünkü herşeyden önce sen değerlisin sen olmazsan ya da kendine iyi bakmazsan bebeğin sana nasıl kavuşacak?sakın umudunu yitirme biz burada hepimiz umutluyuz ve umudumuz ne olursa olsun devam etmeli.Allah bizlere yardım edecek.dualarınla bebeğin sana kavuşacak.sakın kendini stres yapma demekten başka çare de yok söylenecek bir şeyde yok canım.Hepimiz dualarla kavuşacağız bebeklerimize.ve son olarak yineliyorum ama böyle şeylere çok karşıyım diye sen sen ol sakın sakın kocakarı yollarına,ilaçlarına yaklaşma lütfen bu benim kişisel düşüncem takdir senin yada herkesindir.
Rabbim sen duaları kabul etmeyi çok seversin bizim de dualarımızı kabul et. bize de sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar ver. tedavilerimiz hayırlısıyla olumlu, hayırlı olsun. inşallah bizde hamile kalıp sağlıkla dünyaya getirelim yavrularımızı. kapına geldik bizi geri çevirme rabbim. sen herşeyin hayırlısını bilirsin. biz yalnızca sana geldik, sana sığındık, ancak ve ancak senden istiyoruz rabbim. biliyoruz ki sen istemezsen sen dilemezsen yaprak dahi kıpırdamaz. dularımızı kabul buyur allah ım. günahlarımızı bağışla. sana layık kul olma şerefine erdir bizi allahım.
:1rolleyes: ı ıı gitmiceem koca hanımaalmaz:yarın dr gidicem bakalım bi kontrol etsin araştırmaya gerek varmı yokmu bişeyler duyayımda madem içim rahatlasınboshayallersmilerabbim hepimize yardım etsin inan öyle çok istiyorumki şu sayfalarda kocaman hamileyim yazısını yazmayı,görmeyi... nasip olcak inşallah h epimize ..dediğin gibi gerçekten allah sabrını veriyo,yardım ediyo çok şükür:Saruboceq:
slm fatmanur beni dikkate aldığın için.ilk mikroenjeksiyon denemem dış gebelikle sonuçlandı laparoskopi ile sol tüpüm alındı.moral olarak epey kötü bi sene geçirdim (2009 ağustos ayında)aradan 1 sene geçti şimdi tekrar başlıyorum donmuşlarla ama çok korkularım var.adetin 1.günü estrofem coraspirin ve tebokan verdi dr. fakat folbiol vermedi.şimdi sorularım:neden folik asit vermemiş olabilir? 3.ve5.gün embriyosu ne anlama geliyor?acaba yine aynı sorunları yaşarmıyım?bu donmuşlar ne kadar sağlıklıdır neyse ilk seferde bu kadar sıkmam istemem şimdiden teşekkürler fatmanur
nnur merhabaslm fatmanur beni dikkate aldığın için.ilk mikroenjeksiyon denemem dış gebelikle sonuçlandı laparoskopi ile sol tüpüm alındı.moral olarak epey kötü bi sene geçirdim (2009 ağustos ayında)aradan 1 sene geçti şimdi tekrar başlıyorum donmuşlarla ama çok korkularım var.adetin 1.günü estrofem coraspirin ve tebokan verdi dr. fakat folbiol vermedi.şimdi sorularım:neden folik asit vermemiş olabilir? 3.ve5.gün embriyosu ne anlama geliyor?acaba yine aynı sorunları yaşarmıyım?bu donmuşlar ne kadar sağlıklıdır neyse ilk seferde bu kadar sıkmam istemem şimdiden teşekkürler fatmanur
selamkızlar beni listeden çıkarın tedaviyi iptal ettik.
aaa transfermi var hadi hayırlı olsun inşallah diliyorum 12 gün sonra kutlama yaparız inşallah yüce rabbim kimsenin emeği zay olmasın kucağı boş kalmasınbukim canım merahaba nasılsın
yarın transferin var heyecan varmı arkadaşım.
yarın zamazsam diye yazayım dedim şimdiden hayırlı olsun bebeğin sana sıkı sıkı tutunsun seni çok sevsin hiç bırakmasın canım Allahım yardımcın olsun.
kızlar beni listeden çıkarın tedaviyi iptal ettik.
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisŞenizcanım aşkolsun sıkmak nedemek bu topikler neden ver herkez birbiriyle birşeyler paylaşsın diye.
özncelikle zor dönemler geçirmişsin ama inan tek değilsin malesef dış gebelik ve kimyasal gebelikler olabiliyor ama bu yeniden olacak diye kesinlikle bişey yok benim bir akrabam aynı şeyleri yaşadı ve bir yıl ara vermeleri istendi önce kimyasal sonra dış gebelik yaşadı ama şimdi uraz adında çok tatlı bir bebeği var 6 aylık olmuştur Allah bağışasın sen sakın kötü şeyler düşünme bol bol dua et Allahın izniyle bu defa sağlıklı bir hamilelik geçireceksin embiriyolarına (bebişlerine) güven lütfen.
folik asit konusuna gelinde doktorun unutmuş olabileciğini düşündüm açıkçası sen özellikle sordun mu canım folik kullanmayacakmıyım diye atlamış olma ihtimallini düşündüm açıkçası ve sormadıysanda mutlaka ya doktoruna yada hemşirene sormalısın canım.
genelde dondurulmuş tedavisinde 5. gün transfer ediliyor benim embiriyolarım 3. gün donduruldu ve çözdürüldükten sonra 2 gün takipleri yapıldı blast aşamasına geldiler yani 5. embiriyosu bunun nedeni embiriyo daha labratuar ortamındayken durumunu gözlemlemek gidişatına bakmak eğer gerekli açılmayı göstermiyorsa transfer etmeyebiliyorlar burdaki mantık 5. güne gidemesse 3. gün koysalarda içerde ölme ihtimalinin olması hasta açısından daha iyi ama bazende eğer embiriyo sayısı azsa riske girmemek adına belki doğal ortamında daha iyi gelişir diye 3. gün transfer ediyorlar
benim iki transferimde 5. gün kondu ve tutmadı şuan 3 tane embiriyom var dokturuma bu sefer 3. istediğimi zaten elimizde 3 tane yumurta kaldığını ve bunun ikisinin transfer olacağını yani içinden hangisi iyiyse onu koyalım diyecek kadar embiriyo yok elimizde beklemeye gerek yok dedim başta kabul etmedi sonra bana hak verdi Allah izin verirse regli olunca bende başlıyacam tedaviye ekimin ortalarına doğru transferim olur muhtemelen 3. gün embiriyosu konacak.
bende biraz fazla uzattım ama umarım açıklayıcı olmuştur sana tavsiyem korkularını bi kenera bırak ben inanıyorum ki aynı şeyleri birdaha yaşamayacaksın tedavin hayırlı olsun canım irtibatı koparmayalım.
canım seni çok iyi anlıyorum avarecanın dediği gibi inan genellikle çoğumuz aynı durumdayız biz karıkoca çalışmamıza rağmen 2 yıldır kendim için alışveriş yapmadım hergün işe gelirken ne giysem diye kara kara düşünüyorum hayat devam ediyo herşey lazım benimde 3. tedavi bunla beraber 9 milyarı buldu az paramı bu devirde olacağıda malum bu son dondurulmuşum buda olmazsa 6-7 ay sonra krediyle mırediyle tekrar deniycem herşeyi düşünmek zorundayım ozaman çıkacak maliyet 15 milyara napalım Allah sağlık versin Allah bişekilde yardım eder maddiyatı hiç düşünmüyorum verdiğim parayada acımıyorum hoş acısam nolacak mecburum herşey biz insanlar için ama korkuların seni bunalıma sürükler biz sadece yaşanması gerekeni yaşıyoruz maneviyatımız güçlü olmak zorunda nolur üzme kendini buda bizim kaderimiz başımla beraber.