Fatmanur nerde yaptırıyorsun? Benim de 7 dondurulmuşum var. Ama ne zaman transfer yaptıracağım belli değil. Senin süreç çok kısa ve ilaçsız, çok hoşuma gitti.
arkadaşlar sabah kan vermeye gittim. zorlu bekleyiş başladı.12 gün bekledim ama bu 2 saat bana çok zor geliyor...dualarınızı esirgemeyin...
merhaba pera 80,
benim bildiğim ilk denemenden 1 ay sonra yani senin de doktorunun söylemiş olduğu üzere 2 kez adet gördükden sonra başlayabilirsin. ben nisan da normal prosedürle başladım fakat ne yazık ki olmadı. biras da dış gebelikden dolayı 2-3 hafta harcadım dolayısıyla kendi ruh sağlığım ve vucudumu dinlendirmek adına yaz tatilini geçirip dinlenmiş biimde bu ay tekrar denemeye karar verdim.
öncelikle adetimin 3. günü doktora gittim(2. gün de gidebilirsin benimki pazara gelmişti) o gün estrofem adlı ilaca günde 3 kez olmak üzere başladım. bunun yanı sıra zaten folik asit almaya 2 ay öncesinden başlamıştım.bu ilacı 8 gün kullandıkdan sonra doktorum rahim kalınlığımı ölçtü yeterli kalınlığa gelmişti.beni bundan sonra istanbuldaki merkeze yönlendirdi.Merkezdekiler estrofem e ek olarak coraspirine,rulid,prednol,crinon jel e başlamamı söylediler. rulid ve prednol u 4 gün kullandım 5. gün transferim gerçekleşti o gün bu iki ilacı bırakıyorsun. transferden sonra folik asit, coraspirin,estrofem ve crinon jel e devam ediyorsun.(bu arada bazılarına jel yerine iğne veriyorlar ama bence jel daha rahat ben ilkinde iğne olmuştum kalçamdan her gün git gel çok zor oluyo jeli kendin rahatça yapabiliyorsun)
şimdi bekleme aşamasındayım umarım sizlere güzel haberler vereblirim. Başka aklına takılan bir şey var mı?
merhaba pera 80,
benim bildiğim ilk denemenden 1 ay sonra yani senin de doktorunun söylemiş olduğu üzere 2 kez adet gördükden sonra başlayabilirsin. ben nisan da normal prosedürle başladım fakat ne yazık ki olmadı. biras da dış gebelikden dolayı 2-3 hafta harcadım dolayısıyla kendi ruh sağlığım ve vucudumu dinlendirmek adına yaz tatilini geçirip dinlenmiş biimde bu ay tekrar denemeye karar verdim.
öncelikle adetimin 3. günü doktora gittim(2. gün de gidebilirsin benimki pazara gelmişti) o gün estrofem adlı ilaca günde 3 kez olmak üzere başladım. bunun yanı sıra zaten folik asit almaya 2 ay öncesinden başlamıştım.bu ilacı 8 gün kullandıkdan sonra doktorum rahim kalınlığımı ölçtü yeterli kalınlığa gelmişti.beni bundan sonra istanbuldaki merkeze yönlendirdi.Merkezdekiler estrofem e ek olarak coraspirine,rulid,prednol,crinon jel e başlamamı söylediler. rulid ve prednol u 4 gün kullandım 5. gün transferim gerçekleşti o gün bu iki ilacı bırakıyorsun. transferden sonra folik asit, coraspirin,estrofem ve crinon jel e devam ediyorsun.(bu arada bazılarına jel yerine iğne veriyorlar ama bence jel daha rahat ben ilkinde iğne olmuştum kalçamdan her gün git gel çok zor oluyo jeli kendin rahatça yapabiliyorsun)
şimdi bekleme aşamasındayım umarım sizlere güzel haberler vereblirim. Başka aklına takılan bir şey var mı?
merhaba fatmanur,
bu sabah idrar testi yapmadım.kan sonucumu bekliyeceğim...jelin fiyatı 74 liraydı yanılmıyorsam fakat sosyal güvencen varsa daha az bi miktar ödüyorsun.Herkese göre değişir tabi ama bana jel kolay geldi açıkcası. bunun yanısıra ilk yaptığım gün biras stress oldum çünkü aparatın ucunu vajinana sokman gerekiyor ama daha sonra alıştım.
şimdi bekliyorum arkadaşım heyecanla, merakla.kalbim pat pat atıyor.içim olucak diyor ama bir önceki denememden ötürü korkuyorum. umarım Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz bize hayırlı kusursuz evlatlar verir...
canım ben umut tüp bebekteyim.
dondurulmuş tedavisi çok kolay hiçbir zahmeti yok diyebilirim.
dondurulmuşun çokmuş maaşallah benim 3 tane hayırlısı.
sen hangi merkezdesin canım transfer tarihin ay olarak bellimi?
Canım ben brüksel tüp bebek merkezinde tedavi oldum. İlk denememdi. Tuttu ama 8 haftalıkken kalbi durdu. Haziranda kürtaj oldum. Bekleme sürem bitti ama ben bir türlü kendimi hazır hissetmiyorum. Henüz karar vermedim ne zaman deneyeceğime. Hayırlısı diyorum. bilmiyorumkismile
bencede öyle bende başladım olursa faydası olacak olmazsa zararı olmaz zaten ccanım.canım çok teşekkür ederim inş..listemiz hayırlı uğurlu olsun.inşş listede yazılı olanlar tez zamanda yavrularına kavuşurlar..bende transferden bi gün önce ananas suyu içmeye başlamıştım..kendisini bulamadım..tranferden sonrda bi kaç gün devam ettim..hücrelerini yeniliyomuş biç çok daha faydası varmış denemekten bişey çıkmaz arkadaşlar..
arkadaşlar tahlil sonucum 549......bu bana çok yüksek geldi sizce....
doktorlarımdan biri 2 ye bölünmüş olabilir dede şaşkınım....çevrenizde bildiğiniz biri var mı benim gibi???
bencede öyle bende başladım olursa faydası olacak olmazsa zararı olmaz zaten ccanım.
arkadaşlar tahlil sonucum 549......bu bana çok yüksek geldi sizce....
doktorlarımdan biri 2 ye bölünmüş olabilir dede şaşkınım....çevrenizde bildiğiniz biri var mı benim gibi???
aaaa senin iletini görmemişim fatmanurum.valla benim regliler he düzensizdi ayın 20 21 gibi olması gerek ama bakalım olacakmı?sen nasılsın?sen ne zaman transferi düşünüyosun?canım merhaba nasılsın?
senin regli zamanın nezaman bu ay transferin olucakmı acaba yoksa ekim başı gibi mi olur?