saras canım hg bu topiğe ben seni dier topikten takip ediyorum ve çok üzüldüm ama Allahtan hep hayırlısını istemiyormuyuz demekki hayırlısı böyleymiş benim 1 tane dondurulmuşum var ve çok ümitsizdim canım ama buradaki dondurulmuş hamilelikleri gördükçe çok umutluyum vede şöyle bir durum var kaçıncı gün embriyosu olursa olsun donmaya dayanıyor vede çözülmeye dayanıyor demekki güçünü bir kat daha arttırmış bebeklerimiz bize tutunacak inşallah genetik testlerin yoksa onları yaptır folik asitini sakın bırakma kürtaj sonrası rahim temizlendiği için belkide normal yolla hamile kalırsın ümidini kaybetme
canım çok geçmiş olsun benim doktorum ilk adetinde başlayalım dedi,ben 5 gün sonra adet oldum fakat ağrılı bir adet oldu.eşimle konuştuk bu adet geçsin öyle başlayalım diye.doktorumuzu aradım beklemene gerek yoktu ama sen bilirsin dedi.benim doğal yolla hamile kalma şansım yok bence o yüzden dr.korunun dememiş olabilir, şimdi de adet olmadımbekliyorum ya gelmiyor
geçmiş olsun canım ALLAH C.C sabır versin bende dondurulmuşlar için bekliyorum bana göre bu embriyolar ile hamile kalırsam gebelik devam eder diye düşünüyorum diğer tedavide zaten ilaçların yarısı beta-hcg hormonu üretiyor vücut ne yapacağını bilemiyor ben çok umutluyum adet olsam hemen başlayacağım küretaj olduğun için bence doktorunu dinle rahim dinlenip toparlansın öyle başla sabrın sonu selamet inşaALLAH
canım gözün aydın umudumuz oluyorsunuz inşaALLAH sağlıkla hayırlı bir şekilde kucağına alırsın ALLAH C.C analı babalı büyütsün
çok geçmiş olsun benimde ikiz gebeliğimde biri dış gebelik olmuştu kendi başına düştü ALLAH 'A şükür küretaj olmadan ALLAH sana da yardım etsin canım
canım benimde tedavimin birinde 35 çıkmıştı doktorum çok düşük bakalım 2 gün sonra yükselecekmi dedi 119 a çıkmıştı sonra katlanarak devam etti...üzülme belki sonradan tutnmuştur inşaALLAH değerin yükselir kucağına alırsın bebeğini
benimde ocakda inşallah olumlu olur bu kezz inşşş
i
bende senin gibi çok endişeleniyorummm acaba şansımız nasıll olacakçözülürken bozulacak mıı nebilim bir dünya soru işareti birde bu ay histeroskobi stresiii alahımm yardım etsin bize inşşş
hayırlıı haberlerini bekliyoruz cnmm inşallahh artarr degerin
çok üzüldüm gecmiş olsunn canını sıkma desemde nafile...kaçıncı haftadaydın sen cnm
Arkadaşım çok sağol gerçektn umut oldun bana, Rabbim inşallah bizimde bi dahakine yüzümüze güler, doktor benden bişey istemedi acaba kendim yaptırsam mı genetik testleri, testlerin isimlerini biliyo musun bide nekadar tutuyo.
canım doktorunla görüş o sana söyleyecektir hangi şehirdesin bazı dewlet hastahanelerinde sigortalıysan yaptırabiliyorsun paralı biraz pahalıya geliyor
peliferik kanda karyotip tayini
faktör v leiden gen mutasyonu
protrombin20210a gen mutasyonu
mthfr 677c gen mutasyonu
mthfr 1298a gen mutasyonu
birde eşinden peliferik kanda karyotip tayini
benden bunlar istenmişti kanımda pıhtılaşma ile ilgili sorun çıktı başka sorun çıkmadı ama bir tanesinin çıkması 1buçuk ay falan sürüyor yaptırmak için çok beklememen gerekiyor histeroskopiye gelince bana yapıldı ama faydasını göremedim malesef
12 gun sonra guzel haberler verirsin insALLAH canim
dikkat et kendine ve bebislerine
teşekkürler canım benim inşallahhh....
gec olsun guc olmasin insALLAH canim
sabretmek bazen zor ama sonu guzel olsun mutlu haberler alin
gözün aydın canım inşaALLAHsımsıkı tutunsunlar annelerine 12 gün sonra ve 9 ay sonra güzel haberlerini alalım
kullandığım ilaçlar, estrofem, cleaxane,coraspirin,progestan ve folik asit... cleaxane kullanılıyomu herkes sizede verdimi doktor... donmuş embriyo transferinde verilmez sanıyodumm:44::44::44::44::44::44:
Havva progestanın da iğne mi ben yazdaki normal tedavimde proxane diye iğne kullandım transferden sonra bir de o kalçadandı yani hem proxane hem clexane kullandım ama önceden yumurta geliştirici iğnelerde kullandığım için celaxe de kullanınca göbeğim delik deşik olmuştu çok sertleşmişti zayıfım zaten bir de hemşireler koldan bacaktan da vuruyorz demişti ama dr göbekten dediği için öyle devam etmiştim eğer tutsaydı daha devam edeceğim için dr sorup kola bacağa geçecektim tutmayınca gerek kalmadı. Sen öyle yaptın mı hiç onu geçen sefer kol, bacak vurdurdun mu. Benimde az kaldı 7-8 aralık gibi regl olurum başlarız dondurulmuşlara. Düzenleyici hapım bugünle birlikte 2 tanecik kaldı
Canım ben normal tedavide kullandım celaxane büyük ihtimal dondurulmuş transerinde de verir çünkü donmuş taze farketmez kanu sulandırmak için kullanılıyor o pıhtılaşma yoksa bile dr veriyor önlem olarak bebeğin daha rahat tutunmasını kan akışını sağlıyor sanırım o yüzden yeni, donmuş farketmez transfer yapıldığı anda ilk tedaviden bir farkı kalmıyor.
sağol canımmmmmm.... progestan vajinal tablet kullanıyorum... yok ben hiç kol bacaktan iğne yapmadım kalçadanda yapmadım.... bu üçüncü denemem benim diğer ikisindede sadece göbekten iğneler kullandım...ama bu donmuşla yapıldığı için iğne olarak sadece cleaxane var...inşallah sende hayırlısıyla tedaviye başlar ve hamile kalırsın canımmm...
İnşallah canım cümlemiz isteyen herkese nasip etsin Rabbim.. En azından transfer öncesi o kadar iğne kullanmıcam bu bile daha avantajlı ve daha az yorucu. Peki transferden önce ne ilaçlar kullandınız rahimin hazırlanma aşamasında.
canım embriyoların kalitesiyle çözülür inşaALLAH,merak etme herşey iyi olacak.histeroskopiden korkma canım ben oldum uyutuyorlar
uyandığında fazla acı olmuyor. benim müdehale yapılmıştı opu kadar sancım oldu bir kaç güne kadar geçti.herşey gönlüne göre olsun
canım birde histeroskobiden sonra korunma veriyor muu
Sizlere cevap yazamiyorum. Yazdıklarınızın tamamını okuyamiyorum. Ama bulabtilarim geçer geçmez biradan herkese yardımcı olmaya çalışacağım. Donmuslardan korkmayın. Bence cidden cok güçlü ve dirayetliler. Ne yollardan geçip hayatta kalıyorlar. Tutunmak onlara cocuk oyuncağı. Umut olayım size hep yazayım istiyorum ama inanın midem feci. Her dakika her saniye bulantım var. Yazamiyorum okuyamiyorum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun. Hamileler kucağa saglikla alsın. Hepsini tebrik ediyorum. Transfer sonrası beklemede olanlara zaman cabuk geçsin hayırlı sonuclar alsınlar. Ve allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın. Ve olanların yavrularımızı bagislasin. Bu arada Havva sende ikiz annesi olacaksın sanki. İnsallah yanılmam birden icime oyle doğdu. Hadi bakalım. Umuttan ve umutlanmaktan pozitif dusunmekten korkmayın. Hep oyle söylüyorum. Ve hep oyle yaptim.Her iki durumdada hayal kırıklığının dozajı aynı oluyor. Siz umutlanmasiniz ve itiraf edemesenizde iciniz umutlaniyor nasılsa. Evrende sizin umutlandiginizi bilsin. Ve cok cok dua edin.opuyorum hepinizi.
Aynı sorunu bende yaşamıştım cnm ilk tüp bebeğe başlarken tedavi olurken polip görüldü adet olmayı bekledim sonra doktorum aldı acısız ve kısa sürüyor hiç birşey anlamıyorsun snra doktorum 3 ay deneyin olmazsa tekrar gelirsiniz dedi tabi biz denedik olmadı ...
Doktora gittik artık başlaya biliriz tüp bebeğe dedi yine kontrol sırasında polip görüldü :))) doktorum yumurta toplama işlemini gerçekleştirip donduralım dedi ...çok şükür tedaviye başladım cuma günü allahın izniyle transfer olacak ...
İnşallah cnm sende polipten sonra bi sorun çıkmazda tedavine başlarsın seni çok iyi anlıyorum benim de pisikolojim çok iyi değil ikikere polip görüldüsabretmekten başka caremiz yok inşallah sonu güzel olur
Sizlere cevap yazamiyorum. Yazdıklarınızın tamamını okuyamiyorum. Ama bulabtilarim geçer geçmez biradan herkese yardımcı olmaya çalışacağım. Donmuslardan korkmayın. Bence cidden cok güçlü ve dirayetliler. Ne yollardan geçip hayatta kalıyorlar. Tutunmak onlara cocuk oyuncağı. Umut olayım size hep yazayım istiyorum ama inanın midem feci. Her dakika her saniye bulantım var. Yazamiyorum okuyamiyorum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun. Hamileler kucağa saglikla alsın. Hepsini tebrik ediyorum. Transfer sonrası beklemede olanlara zaman cabuk geçsin hayırlı sonuclar alsınlar. Ve allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın. Ve olanların yavrularımızı bagislasin. Bu arada Havva sende ikiz annesi olacaksın sanki. İnsallah yanılmam birden icime oyle doğdu. Hadi bakalım. Umuttan ve umutlanmaktan pozitif dusunmekten korkmayın. Hep oyle söylüyorum. Ve hep oyle yaptim.Her iki durumdada hayal kırıklığının dozajı aynı oluyor. Siz umutlanmasiniz ve itiraf edemesenizde iciniz umutlaniyor nasılsa. Evrende sizin umutlandiginizi bilsin. Ve cok cok dua edin.opuyorum hepinizi.
cnm acısız oluyor ama benimki historoskopi yöntmeiyle alınıcak bi gece önceden yatış işlemleri falan tefaratlı anlıcağın anestazi alıcam yine ofis historoskopi olmıcam...daha öncede 2 kere ameliyat olmuş biri olarak bıkdım bu tarz sorunlardan... sen ikinci polipinide aldırıpta mı devam ettin hayırlısı olsun inş.. polipin kaç mm yada cm di merak ettim benim 6.7 den 9.7 ye çıktı iğne ilaç kullandıkca büyüme yapıyor... aldırıcam