Domuz gribi aşısı bugün başladı

selam arkadaşlar..
bende bu aşı konusunda kararsız olanlardanım..aslında olmayı düşünmüyorum desem daha doğru ama zaman ne gösterir bilmiyorum(

evde oturuyorum zaten..neredeyse kapı dışarı çıkmıyoorum..onun için risk biraz daha düşüyor sanırım çalışan yada dışarıda olan hamilelere oranla..aşıyı olursam çocuğum dünyaya sağlıklı bir şekilde gelse bile ben herzaman onun sağlığından şüphe duyucam acaba o aşı bir gün çocuğuma birşey yapacakmı diye((ama olmazsam ve gribe yakalanırsam ozamanda kullanılan ilaç birşey yapacakmı diye düşünücem..ama bu ilacı kullanmak zorunda kalmayadabilirim(umarım)..

tabiki çalışan dışarı çıkıp kalabalığa karışan biri olsaydım aşı konusunda çok farklı düşünüp belkide yaptırırdım..

sanki bu kafa karışıklığı yetmiyormuş gibi dünde hamilelere yapılan aşıların etkisiz olduğu haberleri çıktı ortaya((hernekadar bizdeki aşılar bunlardan değil densede????????????????

ben 22 haftalık hamileyim özellikle en tehlikeli dönem benimde hamileliğimin en tehlikeli dönemine denk geliyor((Rabbim hepimizi korun hepimizin bebebklerini bağışlasın...

zaman ne gösterecek bilemiyorum ama bu konuya okadar takmış durumdayımki grip olmazsam çocuğumun bedenen sağlıklı fakat evden kapı dışarı çıkmadığı ve neredeyse kimseyle görüşmediği için kafayı yemiş bir annesi olmasından korkuyorum:)))))

hepiniz sağlıkla kalın:))))

Herkese merhabaaaa!

Asi olan butun arkadaslara hayırlı olsun diyorum, olan-olmayan hepimiz saglikli bir sekilde bu donemi atlatırız insallah. Kafanizdaki soru isaretleri en azindan sizler icin bitti sanirim :)

esros, sen de bu kararsizlar kulubune hosgeldin :) Ve cok guldum dedigine...Gercekten de kafayı yemis, evden hic cikmayan anneler olarak tamamlayacaz biz bu sureyi sanırım. Bir de simdi evde surekli oturmayayım, hareket edeyim diye evin icinde yuruyus yapıyorum. O kadar komik oluyor ki dolap beygiri gibi donmekten basim donuyor evin icinde :))

Ben bu arada o yeni haberi duymadım etkisizmis haberini. Cok da inandirici gelmedi ya neden etkisiz olsun ki acaba? Bunun belki bir once getirilmesi planlanan Glaxonun adjuvansız asısı icin diyorlardır. Biz o zaman hıfzısıhha ile konusmustuk, Glaxonun asisi sadece 3.5 mikrogram olu virus icerecekti. Ama bu Pasteurun ki 15 mikrogram olu virus iceriyor. Tabi yine havadan konusmus olmayayım, vardır bir bildikleri.

Sevgili sunwater!! Sana dun 9. sayfanın sonunda kalmıs ama bir cevap atmıstım, herhalde gozunden kactı :) Bu arada esas haber maskeler geldi dun aksam. Bu T-3000 denen maske hakkaten acayip birsey. ıCinde iyot falan gibi ozel maddaler var solunumu kolaylastırıp filtrelemeyi maksimuma getirmek icin. Cok guzel ama tek kullanımlık. Biraz da pahalı. O yuzden sadece 1 tane alldık biz denemek icin. Bu virusun solunum yoluyla girmesini hakkaten de yuzde 99 engelliyor. Oldukca kalın bir maske. Biraz virusu, oksijeni bile engeller valla :)) Ben simdilik onu tutuyorum yedekte. Bir de onun yanısıra 3M markasının N95 maskeleri geldi. Onlar da baya kalın. Digeri kadar olmasa da yuzde 95 koruyor. Onlerinde o dugme gibi ventil denen eklentileri de var. Yani neticede, iki tur de cerrahi maskelerden daha korunaklı kesinlikle.

Simdilik haberler, gelismeler boyle. Bu arada alakasız olcak ama...Arada siz de hic boyle bebekten gelen ritmik hareketler hissediyor musunuz? Acayip duzenli ve ritmli hareket ediyor, hıckırık olabilir mi acaba?? Beni baya sasirtiyor da...Bir de arada titrer gibi ya da ziplar gibi sanki urkmus de titremis gibi hareket hissediyorum. Simdi yeni takıntım da bu :)))

canım bende aynen senin gibiyim.dışarı pek çıkmıyorum kalabalığa girmiyorum ama dr um yürü diyor.onu bile yapmaktan korkuyorum haftada 2 veya 3 defa anca yürüyorum....bende salı gününe kadar olucam diyordum aşıyı....çünkü evime gelip giden ve deyim yerindeyse ben çok dikkat ederken beni bu konuda takmaya insanlar çok var.düşünün işten gelipte elini bile yıkamayan var.ne kadar tedirgin olduğumu anlatamam.dr um yaptır deseydi hiç düşünmez yaptırırdım ama benim dr um hamilelikte hiçbir aşıyı tetanozu bile önermiyor....birde şundan korkuyorum vurulurum bebekte ileride bişey çıkar anne senin yüzünden oldu derse ne yaparımmmmmmmm......kayınvalidemler küçükken eşimi iyi bi dr a götürmedikleri için tüp bebekle çocuk sahibi olduk.şimdi aynı nşey benimde başıma gelirse diye de korkuyorum.çünkü tüp bebek yaptıracağımız zaman bu türlü bir sorundan tüp bebek yaptırdığımızı bilmek beni çok sinirlendiirmişti....

Evet gözümden kaçmış bu mesaj, Ben saat 6'da işten çıkıyorum bir daha da evde internete girmiyorum o yüzden bi daha sabah bakabiliyorum. Kendimi sana o kadar benzetiyorum ki anlatamam. Benim doktora da fenalık gelmek üzere. Son zamanlarda o kadar değil ama ilk aylarda kadını nerdeyse hergün arıyodum.

Evet cnm annemi göndericem o daha dikkatli eşimden:) Bu arada dün test yaptırdım eşime negatif çıktı çok şükür ben de rahat gittim sarıldım ama hala nezle. İnşallah geçmez bana ama ayrı yatıyoruz.

Sezeryan olayına gelince evet doğru ben istedim, sebep de şu: öyle sancı geldi mi suyum geldi mi gelicek mi pazar gününe mi denk gelicek nöbetçi doktor mu olucak stresler bana göre olmadığından direk sezeryan dedim doktora. Hatta doktorumu seçip ilk görüşmeye gittiğim gin kadına dedim ki "bakın siz öyle normal doğuma ısrar eden tiplerdenseniz şimdiden söyleyin başkasını bulıyım kendime" kadın da olur mu öyle şey sen nasıl istiyosan öyle olur dedi:) bazı arkadaşlarım sezeryan olan sonrasında çok rahat geçirdiler doğru yani 2. gününden sonra. Tabi normal doğum gibi olamaz. Ama benim belimde skolyoz olduğu için zaten normali de tavsiye etmiyo ortopedistler. Canım içinden ne geliyosa öyle yap. Tabi ilk ağlamasını duymak falan insanı ayrıca mest eden bişey olsa gerek. Ama bana göre olmadığı için sezeryan tercih ediyorum. Ben memorial hastanesinde yapıcam doğumumu. Sonrasını göze almış durumdayım.

Odasında mutlu sağlıklı günler geçirsin inşallah aras bebek!!!,

Sen çok komiksin ya aynen ben de öyleyim. Mesela eczaneden gelen bütün ilaç kutularını jellerle siliyorum, kapıaya gelenlere 1 metreden fazla yaklaşmıyorum. Bazen marketten gelenleri bile dezenfekte ediyorum çok komik ya.. Hele iş yerinde beni görsen kargocularla falan ben muhattap olmuyorum asla... Ben her gün taksiyle gidip geliyorum işe, eşim arabayla gidiyo. Çünkü biliyorum o taksiyle gitse takmaz maske falan. Ben takside de takıyorum maskeyi zavallı şoförler korkuyolar ben hastayım diy. Hepsi öğrenmek için geçmiş olsun diyolar ben de açıklama yapıyorum. Valla abla bi sensin başkasını görmedik diyolar hihihihi::)

Selam arkadaşlar,

aşı olanlara hayırlı olsun. Kafaları rahatladı en azından. Herşey yolunda gitsin umarım olanlar için de olmayan için de.

Esros, aramıza hoşgeldin... Artık kafamda yavaş yavaş bu konuyu kapatmaya çalışıyorum çünkğ dediğin gibi hamilelik sürecinin sonunda obsesyon hastası olup çıkıcaz gerçekten.

gokceber, gercekten televizyonda atıp tutan yetkililerden daha bilgili olduğuna kesin kanaat getirmiş durumdayım:) 3M maskeleri biliyorum. Kullandım ben de onlardan ama şimdi yenisi almak için gittiğimde eczanede kalmamıştı. Bekliyorum bakalım ne zaman gelicek.

Ritmik hareketler bende de oluyo, hıçkırıyo miniş. Doktora sormuştum bu aralar başlar demişti. O titremeler bende de oluyo çok komik onu da sormuştum doktora normal demişti. Endişelenme. Bu arada çok hareketli olan bebişim bugün fazla oynamıyo sabahtan beri şimdi ben de onu düşünüyorum ya ne den acaba? Sinir oldum şimdi yemek yicem bakalım ondan sonra napıcak

cnm, aman ya ben oyle cok bilgiliyim diye gecinmek istemem,sadece bildiklerimi yazıyorum :) Onları da bizimkiler sayesinde biliyorum. Biraz da meraklı olunca...Ama esim kızıyo bana bu kendi capında doktorluk nereye kadar diye :)

dedigin gibi ben de bu ası konusunu artık rafa kaldırıyorum. Yeni bir gelisme oluncaya kadar simdilik boyle gitsin bakalım.

esinin negatif cıkmasına cok sevindim!!! iciniz rahatlamıstır...yine de dedigin gibi bir sure tedbirli olmak lazım. Bu olay da resmen mesafe koydu kocalarla araya ya! :)

sezeryan konusunda dediklerin cok dogru aslında. Peki sen genel anestezi alarak mı olmayı dusunuyosun? Yani epidural anestezi ile de yapıyolar sanırım, onda da goruyorsun ilk dogum anini fln. Gerci o bana biraz daha urkutucu geliyor, herseyi biliyorsun kesildigini, bicildigini. Ben herhalde zaten bayılırım onlar oyle birsey yaparken. Ama dedigim gibi gidisat neyi getirir bilinmez. Zart diye hadi sezeryana da diyebilirler. Hayırlısı olsun...

cnm yaaa, bazen ben seni tanıyor muyum acaba fln gibi gelmeye basladı bana??? Liseyi, universiteyi falan hep istanbul'da mı okudun yoksa ankara'dan yolun gecti mi? Burda olsaydın ben tannısmak isterdim valla senle :)))

ıcim rahatladi su bebek hareketleri ile igili...Sen de uzulme hareket eder. Bazen uyuyolar galiba derin uykularda :) Bazen de gerilerde falan duruyolar insan hissetmiyo. Hele bir de yemek yersen simdi hareketlenir ufaklık. :) afiyet olsun!!!!

kızlar ben asımı oldum yarım saat önce.Önce asla olmam diyordum.Ama kış kapıda havalar dahada soğuyunca salgın tamamen artacak ve yayılacak.Her hapşırmada acaba mı diye düşünmektense yaptırdım.Üstelik antikorlar sayesinde bebeğimde doğduktan sonra korunacak.
Aşı yan etki yapmadı sanırım.sadece kolum sızladı,aşıdan sonra olur ama zaten bana hep.Tetanoz asısında 1 hafta kolumu kullanamamıştım mesela.
Yaptıranlarada yaptırmayanlarada saygı duyuyorum.Herkesin kendi tercihi.Ama artık domuz gribi konusunda kafam rahat en azından...

cnm, hayırlısı olsun senin icin, bizim icin de tabi :) ben de hic yaptırmam diyemiyorum ama sadece bu arada biraz beklemedeyim. KAc haftaliksin sen bu arada?

Ya sorma bana da internete girme yasağı koydu bizimki, saçma sapan şeylerle uğraşıp kafanı bulandırıyosun diyo. Ama burda iki satır birşeyler yazınca insan rahatlıyo gerçekten.

Mesafe koymaz olur mu hem de çok fena!!! Dün negatif çıktıktan sonra yazık geldi öptü de beni elimde pürel yanaklarıma sürdüm hemen nezlesi devam ediyo diye:) Allahın izniyle az kaldı 2-3 ay daha idare artık. Bu arada bi arkadaşımdan duydum, yeni doğum yapan bir arkadaşına doktor 40 gün boyunca ziyaretçi kabul etmiceksiniz demiş bakalım bizim doktorlar böyle bişey dicekler mi...

Dediğim gibi benim belimde skolyoz olduğu için epidural olmam söz konusu değil ama arkadaşım epidural sezeyan oldu ve çok memnundu. Bir daha doğursam yine aynısı yaparım diyor ama o çok soğukkanlı bir kızdır benim gibi değil yani. Valla hayırlısı olsun cnm senin için ama artık doktorlar hep normal doğumdan yana.

Bugün aynı odadaki çalışma arkadaşıma aynı şeyi söyledim biliyomusun... İstanbulda olsaydı kesin tanışmak isterdim diye:))) Hep istanbulda okudum evet. Belki bi gün tanışırız cnm:) Süper olurdu gerçekten...

Evet yemek yedikten sonra uzandım koltuğa biraz öksürdüm falan 7-8 kere hareket etti de içim rahatladı. Benimki normalde çok hareketli olduğu için endise etmiştim. Herhalde dediğin gibi uyuyodu miniş. Zaten 30 ve 31. haftadan sonra hareketlerde azalma oluyomuş. Bebiş büyüdüğü ve yeri de daraldığı için daha az hissediyomuş anneler.

Ben de internetten battaniye araştırması yapıyodum. 1 sene yorgan yasak ya hangi battaniye sıcak tutar diye bakıyodum. Annem pazen dikti sıcak tutar diye. Bi de içi ince elyaflı çift kat triko battaniye buldum ne dersin? Arkadaşım polar kullandı çok memnun kaldı ama bazıları da hava aldırmıyo diye poları evde kullanma diyolar.

:)))) ya ben de surekli opusme sonrası yuz sabunlama halindeyim :) valla benim esim yazık benim yuzumden gitti asiyi oldu 3 hafta once. Cok komik artık bebekten sonra bana bakarsın tekerlekli sandalyemde diyo, felc riski var ya! Allah korusun, sakasi bile kotu diyorum...Yine de gulmeden duramıyorum!

Yani bu ziyaretci isini nasıl yapacaz bakalım bilmiyorum. Ben gormeye gelene de soylerim. Hatta konustuk esimle, herkese maske veririz, ellerini yıkatırız, bozulan bozulsun artık diye...Napalım yani insanlar da anlayıslı olur herhalde...Zaten ilk 40 gun gelmez belki insanlar...

Bu skolyozu biliyorum ya, benim kuzende vardı. Ama bir ameliyat oldu sonra, civiler falan takıldı. Onun ileriydi ama, amliyattan sonra durusu duzeldi, boyu uzadı resmen! Yuzme, spor oneriyorlardı ona...Bilmem seninki ne derecede ama o da normal dogum yapmadı o yuzden, haklısın. Aslında en guzeli genel anesteziyi alıp, uyandıgında da bebisi gormek :) Ben de normal diyorum ama, biraz da bizimki iri gidiyor. Gerci sanırım erkek bebekler genelde daha iri gidiyor. Mustafa Doruk'un kilosu ne durumda? Doktorum 4u gorursunuz diyo, ben de 4.5 kg dogmusum mesela :)) O kadar iri bebek olursa, normal dogumun da zorlukları olur tabi, cok da zorlanmanın anlamı yok diyor. Dedigim gibi gorecez bakalım. O zamanlar bi hayırlısıyla gelse de...

Ya dedigin gibi, birgun insallah tanısırız! Su ozel mesaj acilsin da e-mailleri falan da alırız :) msn vs. de olur.

Bak ne guzel hareketlenmis iste annesi!! Uyandırdın cocugu :)))

Valla bu nevresim isini falan ben mothercare'den hallettim. Bir tarafı polar bir tarafı kumas battaniyeler vardı. Aslında bir tane cok ufak yorgan da aldım. Bu ingilizler dogduklarında da kullandırıyorsa herhalde bir sorun olmaz dedim ama hemen de onu ortmem tabi. Bende dedigin triko battaniye cok iyi fikir. Annen de diktiyse nefis iste! Bizim ev cok sıcak oluyor biz bile fenalasıyoruz. Ben de cok emin olamıyorum polar konusunda. Biraz deneye yanıla gorcez herhalde. Bir de su yan yatma yastıklarından al dediler, ondan aldım. Sen baktın mı onlara? Bu arada sen ne kadar izinli olacaksın, hangi aya kadar?

ah seni o kadar iyi anlıyorum ki canım

benim şu anda ikinci evliliğim.ilk evliliğimde cocuk düşünmemiştim.sonra ayrıldık ve iş hayatı kariyer derken aradan 8 sene geçti.geldim 34 yasına.ee dedim bu böyle nereye kadar, evlenmelisin.

su anda 35 yasındayım, bende sorun olmadığı halde eşimdeki sperm morfolojisindeki bozukluk ve hareketsizlik yüzünden tüp bebek yoluyla hamile kalabildim.eşimin de bahsettiğin gibi çocuklugundan gelen bi problem olmus ateşli hastalık geçirmiş.emin deilim kımsenin gunahını almıyım ama kayınvalidemler karakter olarak çok geniş insanlar o dönemde ne kadar ilgilendiler bilemem.

her neyse sonrasında nadir rastlanan ve tedavinin yan etkisi olan yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromu yasadım ve 3 ay yataktan kalkamadım.sımdı de salgın korkusuna evden cıkmıyorum.yani kızlar benim evhapsim sizinkinden de uzun olmuş oldu.artık seneye grip paranoyası yasamıs anneler baslıgında toplanırız hepimiz kaydirigubbakcemile3

şimdi ben bu durumda milyonda bir bile olsa bebeği nasıl riske atarım.off işte böyle akıl karısıklıgına bende de devam
Allahım özellikle biz anne adaylarını hastalıklardan korusun ,hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimizi kucagımıza alalım inşallah :Saruboceq:

ben de çok kararsızdım ama artık aşı olmaya karar verdim. çünkü sürekli öğrencilerle yanyanayız ve okul ortamı çok pis. yarın gidip yaptıracağım...

Zavallaı adamlar. Benimki senin yüzünden çıldırmak üzereyim aptal ettin sen beni napıcağımı şaşırdım diyo cnm ya. Doruk için katlanıyorum diyip duruyo:)

Bu arada oda arkadaşım karşımda hapşırıp duruyo 3 keredir Sorma kız her gün toplu taşıma kullanıyo, metrobüs ve minibüs. Benim için maskeyle gidip geliyo saolsun.

Benim skolyozum çok ileri safhada değil, öyle duruş bozukluğu falan yok Allaha şükür ameliyatlık aşama değil yani.

İri bebek olursa doktorlar yapmıyo zaten normal doğum. Benimki iri mi değilmi bilmiyorum doktor hep normal sınırlarda diyo çünkü. Ama hamilelik şekeri olanların bebekleri biraz büyük oluyomuş onu biliyorum. 27+3 de gittiğimde 1.250 di kilosu. Normal dedi benim doktor başka da bişey demedi.

Şu chicco ve mothercare işlerini benim de artık halletmem gerekiyo. Alışverriş merkezlerine pek gitmek istemiyorum ama yapıcak bişey yok maalesef. Ben de pazar sabahı saat 10'da gidicem akmerkeze. Zaten pazar sabahı o saatte benden başka kimse gelmez herhalde, osaatte açılıyo zaten akmerkez ben de karşısında oturuyorum zaten.

Ben bu grip dalgasına 32. hafta bitince çıkıyorum allahın izniyle. 31 Aralık. maalesef doğum sonrasına aktarımıcam 4 haftamı. doğumdan sonra da 8 hafta. Ama bi de tanıdık var 40 gün falan rapor almayı düşünüyorum ayrıca. Mayıs sonuna kadar herhalde izinli olucam gibi gözüküyo.

Yan yatma yastıklarından daha almadım cnm. Bütün bu ayrıntılara izne çıktıktan sonra giricem artık.

ben de çok kararsızdım ama artık aşı olmaya karar verdim. çünkü sürekli öğrencilerle yanyanayız ve okul ortamı çok pis. yarın gidip yaptıracağım...

Bence de senin durumunda ben de olsam yaptırırdım herhalde. bence de riskli durumdasın. Hayırlısı olsun...

gokceber, su habere bi baksana enteresan....

.ajans5.com/haber/20091216/Hamilelerin-domuz-gribi-asisi-etkisiz.php

gokceber, su habere bi baksana enteresan....

.ajans5.com/haber/20091216/Hamilelerin-domuz-gribi-asisi-etkisiz.php
cnm, bi yarım saatligine hava alıyım diye disari cikmistim annemle yeni gordum yazdıklarını...seni cıkmadan yakalayabildiysem okursun :) cıktıysan da günü bitirdin ne mutlu sana :)

yeni maskemle cıktım (3M) valla seni andım, aynı kopek maskesi gibi Millet oyle bir bakıyor ki anlatamam :) Aman banane yaaa....

Simdi haberi okudum, hakkaten cok enteresan...Eger boyle birsey varsa cok dogru hareket ettik demek olur. Hep konustugumuz sey, bir gunde bile cok sey degisebiliyor cunku aşı cok yeniydi. Dur bakalım bişeyler öğreniriz elbet...

ıstanbul'u da sen böyle anlatınca çok özledim birden :) Çok güzel bir sehirde yasıyorsunuz valla...Hem de Akmerkezin tam karşısı, olabilecek en guzel yerler...Ben de Ankaradaki butun arkadaslarımı ıstanbul'a kaptırmış durumdayım, inan ki butun sevdigim arkadaşlarım artık oralı oldu ((

Ben de 32. haftadan başlatıcam. Mecburen bu salgın yuzunden. Boyle olmasa ben de 37ye kadar gidecektim, aynen masabaşındaydım ben de. Napalım her işte bir hayır vardır diye düşünüyorum artık.

Çıkmışke bi de cok lazımmış gibi pasta aldım ve bir guzel yedim!! Aldığım kilo 16 oldu maşallah...Bu gidişle 20 kusurleri gorucem herhalde :))))

bu haberin bir benzeri de surda var, daha bugun çıkmış:
.infowars.com/sanofi-pasteur-removes-thimerosal-free-vaccine-from-market/

ama acaba Turkiyedeki ile aynı aşı mı?

Arkadaşlar çok iyi çok hoş kendi aranızda hem fikirsiniz ama değişik haberlerle aşı olanların da moralini bozup onları tedirgin etmeye pek hakkınız yok gibi. Açıkçası benim moralim bozuldu. Lütfen, ya başka bir başlık altında konuşun bunları, ya da özelden. Rica ediyorum.

Ayrıca hamilelere yapılan aşıların etkisiz olduğu haberine ilişkin sağlık bakanlığı açıklama da yaptı. O Amerikadaki aşılar için geçerli. Biz ise Avrupada üretilen aşılardan kullanıyoruz.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar benimde bugün doktor kontrolüm wardı 12 haftalık hamileyim doktorum öneriyo aşıyı ama ben napıcamı bilemiyorum çok kararsızım yaa.

merhaba arkadaşlar bende 24.haftadayım.eşiminde dr.olması sebebiyele birçok hekimle görüştüm ve dün tetanoz aşısı olurken domuz gribi aşısınıda oldum.24 saat oldu gayet iyiyim.zaten normal grip aşısı ve hatta hamilelikte yapılan tüm aşılar domuzgribi aşısından daha ağırmış.tabiki karar sizin ama ben ve eşim olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…