Sunwater merhaba!
Valla konusamadik bir turlu. Doktor neler dedi merak ettim, buyumus mu oglusun?
Ben de Cuma gunu gidicem bakalim. Evet, gribin dususe gectigini ben de okudum. E zaten normali de bu degil mi? Amerikada fln tepe noktasini coktan yapti, oradaki panik havasi gecti buyuk olcude diyorlardi. Artik daha doguya kayiyor diyorlar. Ama burada hava cok soguk, orasi da karli galiba. Millet domuz giribi olmasa, normal grip olur yani! Nasil bir ayaz var anlatamam. O yuzden kendimizi korumaya devam :)
Zaman azaldikca, biraz heyecan-merak-garip duygular icine girdim ben de...Bi de bu aralar kasik agrilarim oluyor ya. Onu da anlayamadim. Oyle bir ittirip kaktiriyor ki bazen korkuyorum :) Neyse sorucam bakalim.
Cok opuyorum canim seni! Cevabini bekliyorum...
selam herkese
nasılsınız diye sormuyorum gayet iyi durumdasınız maşallah çok sevindim kaydirigubbakcemile5
sunwater doğuma az kalmıs inşallah hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle bebeğine kavusursun :Saruboceq:
ben de doktoruma sordum özel hastanede çalışıyor ve hasta sayısı oldukca fazla. sımdıye kadar hiçbir hastası d.gribine yakalanmamıs.bu biraz rahatlattı beni
bir de bugün vatan gazetesinde ''Harvard domuz gribini sildi'' başlıklı bir haber vardı.isteyen internetten de okuyabilir.''Bilim adamları paniğin abartıldığını ortaya çıkardı'' diye devam ediyor haber
kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi opuyorumnanaktan
Ayy canim benim yerim ben onun kucuk minnos elini :) Biz 25 aralikta gitmistik en son, bizimki de agzini acip kapatiyodu. Hic bu kadar etkilenmemistim!! Bizim doktorun 3 ya da 4 boyutlu ultrasonu yok, ben de olan birine gitmedim. Aslinda ben de merak ediyorum ama normal ultrasonda bile artik yuzleri baya seciliyor. 25inde gittigimizde, su anda ben 33+6 oldum, o zaman kafasi asagidaydi. Ama bilmiyorum, sanki bana yer degistiriyor gibi geliyor...Zaten daha dogum kanalina girmesi icin de erken galiba, bilmiyorum ama...Bu arada kilo durumun da super! Ben toplamda 18 kilo aldim ve nasi vericem bunlari diye dusunuyorum. Tabi oncelikle saglikli olsun da...Bu gidisile 22yi fln gorcem herhalde! Bogazima hakim olamiyorum cok kotu!! Neyse ki yaza yaklasmis olacaz, guzel meyve-sebze bol olur, bir de spor...
Oh guzel haberler bunlar griple ilgili. Gecenlerde bi haber vardi hurriyette. 38 haftalik asi oldu, 3 gun sonra oldu fln diye. Simdi burda haberi yazmiycam ama Sivasta olmus olay. Asiyla ilgisi var midir yok mudur bilmem ama cok moral bozucuydu. Istersen arastir. Ben de maske takmaya devam :)
Boya bittiyse gerisi kolay canim ya. Kiyafetlerini de yikar, yerlestirirsin artik.Komik oluyo o is de, minik minik bi suru kiyafet utuluyosun fln...hehe...Ya sen doktorunu dinle, hic strese girme. Hem 40 haftanin bitimine 7 gun kalmis olsa ne olur ki? Cok buyuk sans bak doktorun oyle demesi. Icini ferah tut. Eger 18 olsun daha rahat ederim diyosan da 18ini sec. Benim de dogum tarihi surekli degisiyor, anlamadim. Ben de gec yumurtlamistim o yuzden son adet tarihi de hesaplamada kesin bisey vermiyor. Varsayimsal olarak 12 mayis diyecegiz dedi, ona gore 16 subat oluyor dogum. Ama bence o biraz daha sonra olur gibi geliyor bana. Erken olmasin da!
Demek kasik agrilari normalmis, iyi sevindim. Cunku ben herhalde dogurcam fln diye panik oldum haftasonu. Cok ayakta durunca ya da bebek cok hareketlenince de agri oluyo. Bizimki de kafasina gore gece yarisi kipirdiyo. Aynen ben de uyaniyorum. Zaten benim uykular oyle boluk porcuk olmaya basladi ki anlatamam. Gece bir turlu dalamiyorum, sola yat diyolar, saga donuk buluyorum kendimi fln...Bi de nefes zor aliyorum bazen, azicik sirt ustu durunca. Sana da oluyo mu? Demek bizimkiler uykusuz chucky olacaklar!! :)))
Benden de haberler bole....
selam kızlar...
herkezin iyi olduğuna sevindim..bebişlerde iyiymiş maşallah:))))
bizimde dün kontrolümüz vardı 670 gr olmuş oğlum:))))tabi sizinkiler kocaman olmuş benimki minicik kalıyo yanlarında :))))
grip aşısını yaptırabilirsin dedi doktorum ama ben istemiyorum deyince sen bilirsin zaten düşüşe geçti dedi...abartıldığı kadarda korkutucu bişey değil dedi:)))aşının da hastalığında tehlikesini çok abarttılar dedi...
kuzenimde kanadada yaşıyor 15 gün önce doğum yaptı...9. ayımda geçirdim d. gribini ateşim bile çıkmadı dedi:))aşıyı istersen olabilirsin demişti doktorum ama olmadım dedi..Türkiye'de biraz abartıyorlar burda öyle bi panik havası yaşamıyorum ben dedi...
hepiniz sağlıkla mutlulukla kalın....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
Canım kiloyu sakın dert etme, valla bende şeker çıkmasaydı kesin ben de alırdım o kadar. Geçtiğimiz ayki performansımı biliyosun. 1 ayda 5 kilo:) Benimki mecburiyetten 1 kiloya düştü. Benim görümcem 35 kilo almış deli bişey ama gayet güzel bir şekilde de vermiş kilolarını. Şİmdi görsen incecik. Aman napalım belki de dönmez bizimki. Keyfi bilir sağlıklı çıksın da dışarı, zamanında tabiki inş.
Artık eskisi kadar güncelliği kalmadı bu grip olayının farkındaysan. Ocak ve Şubatta pik diyolarda ama düşüşe geçmiş. Respinin söylediği haberi de okudum daha bir içim rahatladı. Şu anda da işteyim. Raporumu aldım 32. hafta raporunu onu vermeye geldim. Beni görünce herkes sarıldı öptü valla. Herkes dedğim 3 kişi, zaten 4 kişiyiz. Artık eskisi kadar takmıyorum ama önlemlerim hala devam ediyor o ayrı, ama psikolojim daha iyi.
Ben de geç yumurtlamışım. Hatta bundan dolayı neler geldi başıma anlatmıştım ya sana kan tahlilinde çıkmadı ben de gittim tetanos aşısı oldum falan diye. Benimki de değişip duruyo. Hayırlısıyla zamanında gelsinler inşallah canım ya.
Sorma akşamları ben de aynen senin gibiyim işte. Şİmdiden alıştırıyorlar bizi uykusuzluğa ki doğumdan sonra zorlanmayalım diye. Ben kalça ağrısı çok çekiyorum geceleri o yüzden bacağımın arasında yastıkla uyuyorum. 2 saatte bir falan uyanıyorum, zor uykuya dalıyorum. Ben de yan yatmaya çalışıyorum kendimi sırt üstü buluyorum çok komik bu sefer de nefesim tıkanıyor. Bu sağ sol meselesini ben doktoruma sormuştum. İnanamazsın en ufak bişeyi soruyorum kadın bana artık iyce deli damgasını vurdu yani. Neyse istediğin tarafa yat, bugüne kadar sağ tarafına yattı diye bebeğine birşey olan olmadı dedi bana. Sadece sırt üstü yatmamaya çalış fenalaşbilirsin nefes probleminden dolayı demişti. Ben zaten 5 yastıkla yatıyorum, şöyle ki 1 tane bacağımın arasında, 1 tane göbeğimin altında, 1 tane sırtıma destek, 2 tane de başımın altında:)
Geçen gece ben de suyum geldi diye bir panik oldum. Meğerse akıntıymış, olurmuş öyle sabah 8 d aradım doktoru. Kadın da melek valla sabırla benle uğraşıyo. Herşey bitti erken doğum paniği başladı dimi sende dedi, merak etme şimdiye kadarki tespitlerimizde öyle bir riskin yok dedi.
Böyle işte cnm, seni çok öpüyorum. Kendine iyi bak..
sunwater merhaba bişey soracaktım canım bende 29+4 oldu bugün gebeliğimin 32 hafta raporuna nasıl ayrılınıyor 32. hata bitince mi yoksa 31. hafta sonunda mı bende ayrılmak istiyorum baya ağırlaştım zor oluyor soğukta. Allah'ım inş. hepimizin kucağına almayı nasip eder bebişlerimizi.
Herkese selam,
Uzun zamandır yazamadım. Bebek odasıyla, eşyalarla hazırlıklarla ilgilenmekten nete fırsat bulup da giremedim bugüne kadar. Umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır. Zaman nasıl geçiyor anlayamıyor insan. Ben 35. haftaya geldim sanki ilk öğrendiğim gün dün gibi. Bu grip olayı da hafifledi ben de hafifledim gerçekten. Gündemden düştü, gazetelerde bile haberi geçmiyor artık. İnsanlar yaaş yavaş rahat nefes almaya başladılar.
Gökçecim en son kontrolün nasıl geçti merak ediyorum. Ben de yarın gidicem kontrolüme. Benim fırsatım olmuyor hiç kitap falan okumaya ama birkeç seminere gitmiştim ben de. Ayrıca hastaneden çıkarken eğitim veriyolarmış. bu geçen gün saba tümerin programında ayşe öner vardı, bebek koçu. Belki biliyosunuzdur çok ünlü biri. Umarım seyretmişsinizdir gerçekten çok faydalı şeyler anlattı, eğitimine de katılmıştım ben. Ankarada da konferanslar vericekmiş haberiniz olsun.
Görümcem ne kadar zamanda verdi bilmiyorum ama sen sakın kafana takma, süt vermeye başladıktan sonra veriliyormuş dediğin gibi. Ben de öyle duydum. Grip meselesine ne diyosun arkadaşım bu konuda mütehassıs bir insan olarak????? Yorumlarını bekliyorum. Öpüyorum herkesi. Sevgiyle kalın...
canım kusura bakma bir türlü fırsat bulup sana cevap yazamadım. Merak ediyorum ne yaptın. Doğum oldu mu? Benim 22 Şubat sezeryan inşallah, tabi bizimki daha erken gelmeye kalkmazsa. Hazırlıklar bitti tabi artık ama ben hiç emzirme eğitimine gidemedim. Napıyım zaten hastenede doğumdan hemen sonra eğitim verip öyle gönderiyorlarmış.
Hayatım son haberleri duymuşsundur mutlaka domuz gribi hakkında. Dünya sağlık örgütünün yaptığı açıklamaları falan dinlemişsindir. Bizim bakanlık da domuz gribi sezonu kapattı falan diye duyuru yapmıştı geçenlerde. Canım ben de artık maskeyi falan attım, hastaneye de artık maskesiz gidiyorum alışveriş merkezlerine de. Ama asansörlerde falan yine de takıyorum. İşte böyle şekercim.
Normalde doğum izni boyunca şirketler maaş ödemiyor sen sonunda gidip sskdan topluca alıyorsun 4 aylık paranı. Ama bizim patron ödüyo sonra ben aldığımı ona vericem. Diğer arkadaş doğum yaptığında da aynı şekilde yapmıştı allah razı olsun.Ama ssk dan alınacak para nasıl hesaplanıyor bilmiyorum gerçekten.
Canım haber ver bana meraktayım ne alemdesin. Ben çok ağırlaştım artık, korkuyorum erken gelicek diye. Herkes için hayırlısı olsun inşallah. Sevgiler...
selam cnm...ay su ozel msj olamadigi icin hala bu topicten girip yaziyoruz, o yzuden de zor oluyo haberlesmemiz! demek 22si belli oldu tarihiniz! hadi hayirlisi olsun, saglikla kucagina al insallah, cok rahat ve kolay bir dogum olsun insallah...
ben de doktora gidiyorum 3 gunde 1....henuz kafasini asagi yerlestirmedi ama bu ay sonuna kadar bekleriz diyor doktor...gerci 4 kiloyu da gecmis, cok da irilesirse sezeryan isteyecek gibi geliyor bana...hos ben de 4.5 kilo dogmusum ama simdi doktorlar cok risk almak istemiyor iste...
domuz gribi konusunda ben de oldukca rahatim...dedigin gibi maske pek takmiyorum ben de....bariz hasta olan birini gorursem hemen cikiyo maskem tabi, bi de dedigin gibi kalabalik ortamlarda...yani bize bu stresi de yasattilar ya bu sene, helal olsun ne diyim!!!
iste boyle canim, bakarsin ayni gun dogururuz!! :)