Domuz gribi aşısı bugün başladı

cnm mesajını üzülerek okudum gerçekten. Talihsizlik yaşamışsınız ama inşallah bu sefer sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın bebeğini. Hepimiz alırız inşallah. Seni çok iyi anlıyorum böyle bir tecrübe yaşadıktan sonra insan herşeye karşı şüpheyle bakar. Ben de biraz senin gibiyim biraz değil hatta epey. Yaşanmışlıklar diyosun ya çok doğru. Ben de babamı çok erken yaşında (37) hepatit b den kaybettim. O zamandan sonra hastalıklar konusunda çok hassas oldum. Benim de hamileliğimin başlangıcında sinir bozucu bir olay yaşadım. Çok sinir değil aslında ama tedirgin edici diyelim. 21 Mart son regl tarihim, 19 martta kan tahlili yaptırdım sonuç negatif. Ben de tetanos aşılarıma başlamıştım. Sonuç negatif olunca gittim oldum aşıyı. 2. aşımdı. 5 gün sonra bir daha test baktıkki pozitif. Normalde biliyosun 20. haftadan sonra yapıyolar bu aşıyı ve bu aşının içinde de civa var. Delirdim tabi. Meğerse 1 hafta geç yumurtlama olmuş. Doktor dediki sen aşıyı yaptırdığında daha organları oluşmaya başlamadı 2 haftalık, hatta döllenme yeni tamalanmış, birşey olmaz zaten bier problem olursa düşük yaparsın. Tetkiklerde de çıkar, dedi. Başka doktorlarla görüştük ettik neyse problem yok dediler. Şimdiye kadar tetkiklerde herşey normal gidiyor inşallah da sağlıklı bir şekilde alırım kucağıma. Organ oluşumundan önce olduğu için yine biraz daha az kafaya taktım. Bi de cansız virüs dediler vs. Böyle işte.

Doğum konusunda allah gönlüne göre versin. Nasıl içinden geliyosa öyle olur inş. Aras zamanında gelir inş.

Makaleleri okıcam birazdan...

gokceber, makaleleri okudum. Düşüklerle ilgili olan sinir bozucu gerçekten. Ama dikkat ettiysen 3.trimester'de olan yok gördüğüm kadarıyla. Demekki 20. haftadan sonra yapılması da bu düşük riskinden kaynaklanıyor. Trajikomik olan olay ise doktorların aşının düşükle ilgisinin olmadığını kesin olarak söylemeleri. Bunu işte anlayamıyorum. Naapsınlar başka ne diyebilirler ki. Demekki tetanos aşısını da 20. haftadan sonra yapmalarının sebebi bu düşük hikayesi. Ben de kanama geçirdim 3. ayımda ama aşıdan yaklaşık 3 ay sonra oldu benimki.

Diğer makaleyi de okudum. ve son cümle olayı bitiriyo zaten

"This mass vaccination program for H1N1 variant virus will be the largest experiment on pregnant women in history and could end as a monumental disaster."

slm arkadaşlar biz bugün ayrıntılı ultrasona girdik drum başka doktora yönlendirdi gittiğim dr doçentti aşıyı onada sorayım dedim kesinlikle öneriyorum dedi bendeyaptırıcam haftaya geçen hafta tetanoz aşısı oldum10 gün geçmeliymiş

sunwater, oncelikle senin de basindan cok ama cok sıkıntılı zamanlar gecmis, seni cok iyi anliyorum. Babacigin icin cok uzuldum, allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Benim de annem 2004 senesinde kansere yakalandi. Cidden cok zor ve uzucu bir donemden gectik. Simdi cok sukur iyi ama bu tip olaylar insanda hep bir iz birakiyor. En azindan bende oyle. Simdi sanki sevdiklerime birsey olacakmis korkusu, bir hastalik paranoyasi icindeyim. Halbuki hayatta hicbirseyi kontrol etmek mumkun degil. ınsallah bundan sonra cok guzel olur hersey hepimiz icin.

Bebeginle ilgili anlattigina gelince. Zaten doktorlar, hamile oldugunu bilmeden yaptirdiklarini saymiyoruz gibisinden birseyler derler hep. Yani ilac da almis olsan, senin gibi asi da yaptirmis olsan bunun onemi yok. Cunku zaten dedikleri gibi organ gelisimi baslamamis oluyormus. Ama haklisin, sen de tedirgin olmussundur haliyle. Ama cok sukur bak ne guzel testlerinin hepsi normal :) Ah o ikili uclu testlerde de insan baya panik oluyor birsey cikmasin diye. Neyse ki gectik o donemleri. Simdi aslinda sukredecek ne cok seyimiz var, bu haftalara kadar gelebildik...

Benim gonderdigim makaleler tamamen asi karsiti tabi. Ben de baktigimda dedigin gibi butun o dusukler, olu dogumlar falan 3 aydan onceki doneme ait. Yani 38. haftada birsey oldu diyen yok. Zaten bunlari asi ile de bagdastırmak mumkun degil. Boyle dusundugumde gercekten diyorum sonlara dogru olsam mı acaba. Onu da dememim tek sebebi dogum ve hastanede kalıs suresi icin.

Ama dedigin gibi en can alici cumle o son cumle. Cok da iddiali bir cumle!! Dogu olup olmadıgını zaman gosterecek galiba...Zaten sıkıntı cıvadan degil, vucudumuza alacagımız - olu dahi olsa - virusun yan etkisini bilememek. Offfff....

Eeee senin de az kaldi iznine demek ki! Artik evde oturursun rahatca. Hazırlıklar yapıldı mı? :)

selam arkadaşlar; bende 29. haftamdayım.. doktorum en başından beri aşıya çok karşı asla olmıycaksın dedi.. öfff insanın siniri bozuluyor..nasıl oluyor bu kimi doktorlarda kesin ol diyorlar.. domuz giribi stresinden bebeklerimiz huysuz olucak vallaha.. sırf bu yüzden 32. haftamda çıkıcam izne..

merhaba ducks,

evet bu ikilem hepimizi paranoyak edicek. Dedigin gibi ben de bebegi etklinmesin istiyorum ( Ben sırf bu korkudan baya bi erken ayrildim izine...Belki evde olmak biraz olsun riski azaltir dıye.

Güzel olucak inş.

Doğru söylüyosun, şükredicek gerçekten birçok şey var. Ben de 2 li test döneminde ne stres oldum anlatamam. Ama ben ne testi yaptırırsam yaptırıyım hamilelikten önce de hep sonucunu beklerken bi stres yaşamışımdır. Tabi bi de şimdi bebiş söz konusu olunca işler daha ciddi oluyo. Benim doktorum 3 lü test yaptırtmadı.

Geçen gün tam kan sayımı yapıldı orda bi değer düşük çıkmış. Bizim aile doktorunun başının etini yedim nedir diye adam en sonunda azarladı beni bişey değil diye hihihihi:)))

Gerçekten bunlarla uğraşmak yerine oturup şükretmek lazım.

Ya bence biz doğurana kadar hastanede çalışanlar geçirecekse bu illeti geçirirler o zamana kadar gibi geliyo bana. Anneme dedim ki, hastaneye ziyarete gelenler için odanın kapısında durup insanlara jel dağıtıcaksın odaya girmeden ve hastalık kontrolü yapıcaksın:)) Kadın da kafayı yicek benim sayemde.

Esas neyi düşünüyorum biliyo musun; özel hastanede doğum yapıcam ve ssk ile anlaşması yok. Benim doğum kağıdımı birinin alıp SSKya götürüp onaylatması gerekiyo ki bu da okmeydanı ssk yani en mikrop yuvası hastane. Oraya gidicek kişi ordan mikrop kapar diye başladım şimdi düşünmeye. Ama daha erken dimi 1 ay sonra falan buna takıyım kafayı:)))

Hazırlıkların büyükbaşları bitti gibi. Birtek bazı kıyafetleri ve işte saç fırçası, banyosu vs. gibi ufak tefek şeyler kaldı. Hee bi de bebek şekerleri ile hastane odası süsleri. Alışveriş merkezine gitmek istemediğim için kıyafetler hariç diğerlerini kirazbaby.com dan alıcam bazılarını da bebek markek le bebeshop'tan. E-bebek en pahalıları. Şekerler için eminönü. Kıyafetler iç,in de 1 kereliğine mecbur mağaza. Bunları artık izne çıktıktan sonra yapmayı planlıyorum. ışte böyle cnm. Aman 7. ayın dolduğunda herşeyin hazır olasun aman ha diyip durdular bana ama ben biraz ağırdan aldım yine de. Sen ne alemdesin?

Ben de sırf bu grip nedeniyle ayrılıcam 32. haftada izne. Yoksa masa başında işim. gelirdim ne güzel 37 ye kadar.

şu an gribim normal grip mi domuz gribimi oldum bilmiyorum. 1 ay içinde buraya mesaj yazamazsam ölmüşüm demektir... şaka şaka

cnm sana ozel mesaj gondermeye calisiyorum ama site izin vermiyo, en az 50 msg olmasi gerekiyomus alla allaaa :) Buraya gelenlerin kafasi sismesin diye demistim ama neyse yaaaa...

bizim doktor da beni azarlıyo bazen. Tek hamile sen degilsin, amma takıntılısın diye. Hatta hamileligimin basında "allaskına stresli olma beni de strese sokma" dedii kadıncagızın ustune kabus gibi coktum :)

saka bir yana onun da bana hep dedigi biraz daha sakin ol, haline sukret oluyor. Zaten halime sukrediyorum ama soyle gamsız insanlara da cok ozeniyorum. Mesela su asıyı keske gidip cok dusunmeden yaptırabilenlerden olsaydım, kafam da rahat olurdu herhalde.Ne biliiim...

Aslında dedigin dogru bizim doguma kadar hastalık tepe noktasını gecmis olur herhalde. Ziyarete de gelenleri kontrolden gecirmek iyi fikir hehe :))

Sakın kafana simdiden takma sen o SSK olayını. Biri maskesini takar, gider yaptırır senin yerine. ıstanbul'da nerde yapacaksın dogumu? Ben burda Baskent hastanesinden yapacagim, vakıf hastanesi. SSK olabiliyor ama bakalım belki de ozel sigortayı kullanırız. Bu arada sen sezeryanı kendin istedin herhalde di mi? Bazen ben de dusunmuyor degilim de sonrası zor olmaz mı acaba?

Biz de hazırlıkları buyuk olcude bitirdik. Bi lamba, perde falan kaldı. Kucuk bir oda oldu zaten, girip bakıyorum arada ama cok da hayal kurmaktan korkuyorum :) Ufak tefek eksikleri ben de netten halledecegim. Kucuk bir odası oldu, kendi halinde :)

Benim de esim bugun seyahate gitti. Annemlerdeyim 2 aksam. Simdi yanımda kedi yatıyo (resimdeki sahıs) birlikte yazıyoruz. Oglen bi yemek ısmarlayayım dedim. Kapı caldı, yemegi getiren adam iki kere oksurdu falan. Ben de bekledim biraz, kapıyı maskeyle actım adama. Adam da dumur oldu tabi vebalı gibi karsısına cıkınca. Paketi verdi ama burnunu cekiyodu. Bi dezenfekte etmedigim kaldı paketi...Hey allaaam :)

sağolun arkadşalr inşallah normal griptir :)))

selam canım yazdıklarınızı az önce okudum bilgilerinizi bizlerle de paylaştığınız için tsk ederim a.s.

ben de kararsızlardanım, bir gun acaba diğer gün asla diyenlerdenim :uhm: ama bu pazardan domates almaya benzemiyorki kendimizi geçtim bebeğimiz adına da verilecek bir karar.o yuzden ben de beklemede kalmayı seçtim

arkadaşlar bende bugün..domuz gribi aşısı oldum
aşı olan arkadaşlarımızın msajlarını okudum valla çok teselli oldum
dr da çok önermişti zaten

selam gokceber,sizi okurken kendimi gördüm cidden a.s
takıntıysa eger tek takıntılı sizler değilsiniz inan.hani vardı ya bizim bazı türk erkekleri derdi ''bana bişey olmaz'', ben diyemiyorum.annemle her hastane kontrolumde maskelerimizi takıp gidiyoruz. dediğiniz gibi ben de hastanede şimdiye kadar maske takan hamile görmedim.eve döndüğümde de tuzlu suyla gargara yapıyorum ve burnuma tuzlu sudan cekiyorum.

geçtiğimiz aylarda cok yakın bir arkadasımın hamileliğini öğrendiği haftalarda yuksek ateşle grip geçirmesi ve ardından doktorların kesın sakat doğar demeleriyle kürtaj olması sanırım benim de bu konudaki hassasiyetimi artırdı :çok üzgünüm:

bir avantajım sanırım çalışmıyor olmam.gerekmedikçe evden cıkmıyorum.dediğim gibi aşıyla ilgili beklemedeyim

offffff delireceğim ben de 30 haftalık hamileyim ve anasınıfı öğretmeniyim 22 ocak tan sonra izne ayrılacağım ne yapsam bilemedim az kaldı doğuma allah korur diyorum ama sınıfta bütün çocuklar hasta bir de kontolsuz öksürük hapşırıyorlar

Arkadaşlar ben bugün aşıyı oldum.Doktorum da öneriyordu,bana da mantıklı geliyordu da riskini göze alamıyordumBugün cesaretimi topladım,eşim de sürekli hastanelerde çalışıyor o da olmamızın mantıklı olacağını söyledi.Ortak karar aldık Allaha sığındık ve olduk işte..Allah korusun inşallah kötü bir şey olmaz.Olan olmayan herkesi Allahım korusun.Amin:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…