Domuz gribi aşısı bugün başladı

greathopes arkadasım bu konu aşıyla ilgili gelişmelerin yazıldıgı yer
az önceki yazdıgın gazeteden kopyalayıp yapıstırdıgın ölüm haberleri buradaki arkadaslara ne gibi fayda sağlar sence? zaten insanlar diken üstünde,onları daha da üzmeye gerek var mı?
ha eger senin mantalitene göre çok yararlıysa kalsın
ha yok değilse sil lütfen

benim çevremde olmaya başladı bir çok insan bu aşıyı.ben olmadım oğlumada yaptırmadım ama aşılananların sayısı artıyor.

arkadaşım yazdığım bir mesajı silip silmeyeceğim konusunda sen karar veremezsin.bu aşı konusu tüm hamile arkadaşlarımı ilgilendiriyor ve bende kaygılandığım noktada bu haberi de duyurmak istedim.ayrıca dünyadaki gelişmelere bu kadar kapalı olmayın başbakan gibi olmayacam da olmayacam diye dikbaşlılığın kimseye faydası yok.üstelik gebelikle ilgili siteleri dolaşırsanız çoğu konuya yer vermiş ve yapılmasını da tavsiye ediyorlar.

ayrıca ben yapmadığım bişeyi de kimseye tavsiye etmem bu vebali de almam.geçen hafta doktoruma da danıştım ve doğumdan sonra bebeğimin hala risk altında olacağını da düşünerek şimdiden bağışıklık kazanması adına aşımı oldum.hiçbir yan etkisi de olmadı.ben kimseye olun diyemem ama benim de daha önce yaşadığım kararsızlık döneminde çevremde aşı olan örnekler aradım.benim gibi olan varsa yardımcı olmak tüm niyetim

Arkadaşlar herkese selam,

Stres yapıp birbirimizin moralini bozmaya gerçekten gerek yok. Zaten hem medya hem de hamilelik yeteri kadar psikolojimizi etkiliyor. Respicim sen de Benim de hamile olan ve bu hastalığı atlatan birçok bildiğim insan var hem de ateşleri bile çıkmadan. Bu ölüm haberleri çıkıyor ama her zaman dediğim gibi detaylar önemli. İnsanlar yaşadıkları ortamlar, beslenme alışkanlıkları, bağışıklıkları, erken tedaviye başlanıp başlanmaması vb. Ayrıca hamile ve lohusa ölümleri eskiden beri vardı ve normal grip de bunda etkiliydi. İngiltere özellikle bu konuyla senelerdir mücade halindeymiş orda yaşayan bir arkadaşımdan biliyorum.

Aşı olanı da olmayanı da Allahım korusun inş ve bebeklerimiz tabiki. Bu konularda biraz da kaderci olmak lazım galiba. Tabi gereken önlemleri aldıktan sonra.

Greathopes, tabiki kimse olun veya olmayın diyerek sorumluluk almak istemez. Benim doktorum bile bana kesin ol veya olma diyemedi. Herkesin kendi tercihi. İnşallah hiçkimse kararlarından dolayı üzülmesin.

Bizler medyadan hep olumsuz şeyler duyduğumuz için kafayı yemek üzereyiz. Ama yaşananların hepsi olumsuz değil. Mesela burda bir arkadaş 32. haftada bu hastalığa yakalandığını ve atlattığını yazmış. Bi de onun yazdıklarını okuyun. Domuz gribi geçirdim di galiba başlığı.

Sevgiyle kalın.

sunwater arkadaşım bu olumlu tutumundan dolayı çok teşekür ederim.ben o yazıyı eklerken asla kimseyi panikletmeyi düşünmedim bunu yapamam hepimiz hamileyiz.sadece bir haberdi ve paylaşmak istedim.art niyetli birşey değildi.sadece olumlu ve olumsuz haberleri okuyup herşeye iki tarafından bakmak lazım ve sonrasında kara almalıyız.

kendi adıma rahatsızlık duymuyorum ki arkadasım, ben zaten bu durumu arastıran kişilerin arasındayım.

şayet geçmişi okursan bu tür haberlerden cidden çok rahatsız olan psikolojisi bozulan arkadaslarımız var, onları ölüm haberleriyle üzmeyelim .
en azından ben bu şekilde kimsenin üzüntüsüne sebep olmak istemem
gelişmelere kapalı olmamamızın gerekliliğini zaten daha önceki mesajımda da belirtmiştim.

il il ölüm haberleri vermek yerine aşıyla ilgili gelişmeleri yazsan daha iyi olurdu bence
bak mesela ne güzel yazmıssın aşı oldum,yan etkisi olmadı,doktorum şunu dedi böyle düşünüyo falan
bunlar bizler için yararlı paylaşımlar

bütün bunları düşünüp fikrimi söyledim,neyse silmezsen de canın saolsun
o zaman; ben kimsenin üzüntüsünün sorumlulugunu almam, buradan tekrar ediyim de neme lazım

Son düzenleme:

hayatım beni yanlıs anlamıssınız.
benim tepkim topiğin içeriğiyle,gidişatıyla alakalıydı.
bak ne güzel sizler yurtdısı gelişmelerini üretici firmaların yayınlarını v.b veriyorsunuz.
bunlar yararlı bilgiler ,paylaşırken de hassas davranıyorsunuz.kimseyi korkutmadan yapıyorsunuz bunu.
o zaman ben de WHO Situation updates listesinden haftalık ölüm oranlarını her hafta düzenli olarak alıntı yapıp buraya kopyalıyım,bu mudur istenilen içerik? eger buysa ben yanılmısım kusura bakmayın o zaman

Cnm, ben kimse üzülmesin diye öyle bi msj attım. Biraz ortalık yumuşasın diye. Sakın öyle bişey yapma:) Moraller daha çok bozulmasın.

Benim derdime bak sen, patron felaket hasta ve işe gelicekmiş ya ben napıyım. Rapor alıp evimde oturmayı düşünüyorum hafta sonuna kadar

ohh şükürler olsun beni anlayan birisi çıktı alkisalkisalkis
ay bazen kendime çok kızıyorum
özge diyorum; sana ne başkalarının üzülmesinden,niye milleti bu kadar düşünüyorsun,burada da sana mı kaldı topiği sahiplenmek!
aman beee boşver beee :1rolleyes:

imza: vatan kurtardığını sanan şaban kaydirigubbakcemile3

sen zaten biliyorsun ama hatırlatıyım yine de sabah akşam ılık tuzlu suyla agızdan gargara yapıp burnuna cekersen zaten buyuk oranda korunacaksın.
canım içini ferah tut ,bilinçli insanlarız, aşı olan olmayan hiçbirimize bişicikler olmıycak Allahın izniyle
opüyorum herkesi Allaha emanet olun opuyorumnanaktan

Arkadaslar merhabaaaa!

Bugun ancak gelebildim :) Amanin neler olmus burda...

Respi'cim, ya da ozge'cim, (ben de gokce bu arada) sen yanlis anlasilmiyorsun merak etme. Simdi sanirim asi olanlarda da baska bir psikoloji var. Bu tip olum haberleri de belki onlari dogru birsey yaptiklarina daha cok inandiriyor (yani sadece bir tahmnin). Yaptiranlar da aynen yaptirmayanlar gibi birbirlerini bulduklarinda icleri rahatliyor eminim. Neyse, neticede onemli olan buraya biraz olsun yazip rahatlamak (en azindan benim adima boyle) ve bir de dedigin gibi daha onemlisi guncel olan bilgiyi paylasmak. Sen topici sahiplenmeye devam et lutfen :)))

Sunwater'cim hay allah sen simdi iyice takmissindir kafana. Ama respinin verdigi tavsiye cok goru, bol bol gargara yap ve direk maskeyle dolas. Bundan 4 hafta once ben doktoruma gittigimde kendisi domuz gribiydi biliyor musun? Maske takıyordu, ben de takiyordum ama kucucuk bir odadaydik. Hicbirsey
olmadi cok sukur. Yani dikkat et birsey olmaz ama icin rahat edecekse de al raporunu git.

Hepimiz iyi olalim insallah!

Esros, evet ben 32deyim...Aynen bakalim birkac hafta daha bekleyelim diyorum...Hayırlısı olsun insallah...

merhaba gökçe nasılsın?(ismin konusunda yanılmıyorumdur umarım:)bende esra:)))

Gokcecim daha ofise gelmedi patron bugün, belki yarın da gelmicek ama çarşamba kesin burda. Odamın kapısını kapatıcam, yanına da gitmicem, bütün gün de maskemle oturucam. Belki de normal griptir belli değil. Ateşi falan yok sesi kısık bitek başka nesi var bilemiyorum. Karısı hastaydı geçen hafta ondan kaptı herhalde. Doktora da gitmiyo valla bilmiyorum. Allah korusun diyorum.

Beni de anlayan bir allahın kulu yok valla. Domuz giri değil normal grip diyolar. Nerden biliyolar kardeşim. Kim veriyo garantisini.

Neyse sizin de kafanızı şişirdim kızlar.

cnm iyi bak yokmus carsambaya kadar. O zamana kadar da haifiler belki zaten. Sen merak etme, ben calisirken de iki kisi cok agir hasta olmustu. Hatta bir tanesi amerikadan gelmisti ve atesler icindeydi ve ona ragmen geldi. Bi de yanima gelip konusmustu falan. Ben tabi o zaman bu kadar farkinda degildim durumun ama Allah korumus yani. Sen de takma kafana, millet anlamaz dedigin gibi bi de ustune ustluk "bu da amma takiyo" falan derler. Bana ofiste "sen korkma hamileler cabuk hasta olmaz" yok efendim "sakinan goze cop batar" falan diyen de cok olmustu da artik fesupanallah diyip geciyosun :)
Sen rahat ol, kafamiz da sismiyo ayrica :)

merhaba gökçe nasılsın?(ismin konusunda yanılmıyorumdur umarım:)bende esra:)))

Esra'cim evet ben gokce :) Cok memnun oldu. Iyiyim evde oturuyorum. Televizyonda da izdivac programi disinda birsey yok bu nasil is!! Kitap okumaya calisiyorum. Internet bir tarafta. Bir de yemek tabi :) Sen nasilsin?

merhaba kızlar bugün aşımı oldum.allah hepimizi korusun.ben öğretmen olduğum için vurdurmak zorunda hissettim kendimi.bugün 10 öğrencim gelmedi okula.ben de riske giremedim zaten doktorum da tavsiye ediyor.hayırlısı artık şu ana kadar bir yan etkisini görmedim çok şükür.

hayırlı olsun elifce, öğretmen olunca başka alternatifin yok haliyle...

gokce selam. esra sana da:)

gokce gitmedim ben bugün ise. rapor alıyorum ay sonuna kadar ay sonunda da iznim başlıyo zaten. ışin kötü tarafı raporu şişli etfalden alıcak annem gidip. Şişli etfal istanbulde domuz gribinde pilot hastane seçilmişti. gerçi N95 maskesini takıcak ama inşallh bişey olmaz tedirginim biraz. Gerçi sabah 7.30da git dedim daha tenha ollur diye. ışte böyle canımcım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…