cnm, bi yarım saatligine hava alıyım diye disari cikmistim annemle yeni gordum yazdıklarını...seni cıkmadan yakalayabildiysem okursun :) cıktıysan da günü bitirdin ne mutlu sana :)
yeni maskemle cıktım (3M) valla seni andım, aynı kopek maskesi gibiMillet oyle bir bakıyor ki anlatamam :) Aman banane yaaa....
Simdi haberi okudum, hakkaten cok enteresan...Eger boyle birsey varsa cok dogru hareket ettik demek olur. Hep konustugumuz sey, bir gunde bile cok sey degisebiliyor cunku aşı cok yeniydi. Dur bakalım bişeyler öğreniriz elbet...
İstanbul'u da sen böyle anlatınca çok özledim birden :) Çok güzel bir sehirde yasıyorsunuz valla...Hem de Akmerkezin tam karşısı, olabilecek en guzel yerler...Ben de Ankaradaki butun arkadaslarımı İstanbul'a kaptırmış durumdayım, inan ki butun sevdigim arkadaşlarım artık oralı oldu((
Ben de 32. haftadan başlatıcam. Mecburen bu salgın yuzunden. Boyle olmasa ben de 37ye kadar gidecektim, aynen masabaşındaydım ben de. Napalım her işte bir hayır vardır diye düşünüyorum artık.
Çıkmışke bi de cok lazımmış gibi pasta aldım ve bir guzel yedim!! Aldığım kilo 16 oldu maşallah...Bu gidişle 20 kusurleri gorucem herhalde :))))
Herkese merhabaaaa!
Asi olan butun arkadaslara hayırlı olsun diyorum, olan-olmayan hepimiz saglikli bir sekilde bu donemi atlatırız insallah. Kafanizdaki soru isaretleri en azindan sizler icin bitti sanirim :)
esros, sen de bu kararsizlar kulubune hosgeldin :) Ve cok guldum dedigine...Gercekten de kafayı yemis, evden hic cikmayan anneler olarak tamamlayacaz biz bu sureyi sanırım. Bir de simdi evde surekli oturmayayım, hareket edeyim diye evin icinde yuruyus yapıyorum. O kadar komik oluyor ki dolap beygiri gibi donmekten basim donuyor evin icinde :))
Ben bu arada o yeni haberi duymadım etkisizmis haberini. Cok da inandirici gelmedi ya neden etkisiz olsun ki acaba? Bunun belki bir once getirilmesi planlanan Glaxonun adjuvansız asısı icin diyorlardır. Biz o zaman hıfzısıhha ile konusmustuk, Glaxonun asisi sadece 3.5 mikrogram olu virus icerecekti. Ama bu Pasteurun ki 15 mikrogram olu virus iceriyor. Tabi yine havadan konusmus olmayayım, vardır bir bildikleri.
Sevgili sunwater!! Sana dun 9. sayfanın sonunda kalmıs ama bir cevap atmıstım, herhalde gozunden kactı :) Bu arada esas haber maskeler geldi dun aksam. Bu T-3000 denen maske hakkaten acayip birsey. İCinde iyot falan gibi ozel maddaler var solunumu kolaylastırıp filtrelemeyi maksimuma getirmek icin. Cok guzel ama tek kullanımlık. Biraz da pahalı. O yuzden sadece 1 tane alldık biz denemek icin. Bu virusun solunum yoluyla girmesini hakkaten de yuzde 99 engelliyor. Oldukca kalın bir maske. Biraz virusu, oksijeni bile engeller valla :)) Ben simdilik onu tutuyorum yedekte. Bir de onun yanısıra 3M markasının N95 maskeleri geldi. Onlar da baya kalın. Digeri kadar olmasa da yuzde 95 koruyor. Onlerinde o dugme gibi ventil denen eklentileri de var. Yani neticede, iki tur de cerrahi maskelerden daha korunaklı kesinlikle.
Simdilik haberler, gelismeler boyle. Bu arada alakasız olcak ama...Arada siz de hic boyle bebekten gelen ritmik hareketler hissediyor musunuz? Acayip duzenli ve ritmli hareket ediyor, hıckırık olabilir mi acaba?? Beni baya sasirtiyor da...Bir de arada titrer gibi ya da ziplar gibi sanki urkmus de titremis gibi hareket hissediyorum. Simdi yeni takıntım da bu :)))
canım bende aynen senin gibiyim.dışarı pek çıkmıyorum kalabalığa girmiyorum ama dr um yürü diyor.onu bile yapmaktan korkuyorum haftada 2 veya 3 defa anca yürüyorum....bende salı gününe kadar olucam diyordum aşıyı....çünkü evime gelip giden ve deyim yerindeyse ben çok dikkat ederken beni bu konuda takmaya insanlar çok var.düşünün işten gelipte elini bile yıkamayan var.ne kadar tedirgin olduğumu anlatamam.dr um yaptır deseydi hiç düşünmez yaptırırdım ama benim dr um hamilelikte hiçbir aşıyı tetanozu bile önermiyor....birde şundan korkuyorum vurulurum bebekte ileride bişey çıkar anne senin yüzünden oldu derse ne yaparımmmmmmmm......kayınvalidemler küçükken eşimi iyi bi dr a götürmedikleri için tüp bebekle çocuk sahibi olduk.şimdi aynı nşey benimde başıma gelirse diye de korkuyorum.çünkü tüp bebek yaptıracağımız zaman bu türlü bir sorundan tüp bebek yaptırdığımızı bilmek beni çok sinirlendiirmişti....
Selam arkadaşlar,
aşı olanlara hayırlı olsun. Kafaları rahatladı en azından. Herşey yolunda gitsin umarım olanlar için de olmayan için de.
Esros, aramıza hoşgeldin... Artık kafamda yavaş yavaş bu konuyu kapatmaya çalışıyorum çünkğ dediğin gibi hamilelik sürecinin sonunda obsesyon hastası olup çıkıcaz gerçekten.
gokceber, gercekten televizyonda atıp tutan yetkililerden daha bilgili olduğuna kesin kanaat getirmiş durumdayım:) 3M maskeleri biliyorum. Kullandım ben de onlardan ama şimdi yenisi almak için gittiğimde eczanede kalmamıştı. Bekliyorum bakalım ne zaman gelicek.
Ritmik hareketler bende de oluyo, hıçkırıyo miniş. Doktora sormuştum bu aralar başlar demişti. O titremeler bende de oluyo çok komik onu da sormuştum doktora normal demişti. Endişelenme. Bu arada çok hareketli olan bebişim bugün fazla oynamıyo sabahtan beri şimdi ben de onu düşünüyorum ya ne den acaba? Sinir oldum şimdi yemek yicem bakalım ondan sonra napıcak
Arkadaşlar benim amacım da sizi suçlamak ya da polemik yaratmak değildi kesinlikle. Sadece yazdıklarınız içinden bir kaç cümleye üzüldüm. Bu durumda aşıyı vurulmamakla doğru hareket etmişiz gibilerinden şeylere. Her neyse sizi kırdıysam ya da yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, ama inanın bu konuda herkes sizin kadar hassas. Doğru olan ve olmayan tüm hbrleri paylaşıyoruz burada ama vurulanlar vurulmayanları, vurulmayanlar da vurulanları düşünmeli bence.
merhaba canım..aynen senin gibi evin içinde dönüp duruyorum dışarıda pek yürüyemediğim için..hatta bazen eşimide alıyorum beraber dolaşıyoruz:))))))havalarda kötü bu aralar maalesef maskeylede olsa dışarı çıkamıyorum o yüzden((aşının etkisizliği konusuna gelince ben yazdığımda daha 1-2 saatlik bir haberdi sonra amerikadakiler etkisiz biz fransadan alıyoruz falan dediler ama?????????????????
Esros merhaba!! :) o dedikleri dogruymus hakkaten, buraya gelen aşı ile amerikadaki farklı. Zaten amerikadaki 2 doz olarak vuruluyomus vs vs...Max. korunma ve bekleme benim de dusuncem. Ama aşı olanların da sayısı her geçen gün artıyor gibi...Sen kaçıncı haftandaydın bu arada?