Domuz gribi aşısı bugün başladı

mynetten alıntıdır kızlar hamıleler cok fazla etkılenıyor sanırım ıns herkes kendı ıcın en ıyısıne karar verır
az once okudum bunları cok etkılendım

Bebeğini bile göremeden gripten öldü
Sezaryenle doğum yaptıktan 8 gün sonra domuz gribinden hayatını kaybetti.
Güncelleme:18 Aralık 2009 09:52

8 aylık hamileyken ateşi yükselip hastaneye yatırılan kadın sezaryenle doğum yaptıktan 8 gün sonra domuz gribinden hayatını kaybetti. Eşi hastaneyi ilgisizlikle suçladı.

Adana’da ilk çocuğuna 8 aylık hamile olan 37 yaşındaki Merin Berkem, yüksek ateş şikayeti ile götürüldüğü hastanede 8 gün yattıktan sonra, götürüldüğü ikinci hastanede bebeğini sezaryenle doğurduktan kısa süre sonra domuz gribinden yaşamını yitirdi. Berkem’in yakınları, ilk gittikleri özel hastanede doktorun hızlı davranıp tedaviye başlamaması nedeniyle kadının yaşamını yitirdiğini öne sürerek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Eşi Tanju Berkem’e, iddiaya göre hastane yetkilileri, kadının ve bebeğin durumunun iyiye gittiğini söyledi. Buna karşılık Tanju Berkem, her geçen gün kötüleştiğini fark ettiği eşini 16 Kasım’da Başkent Üniversitesi Seyhan Başkent Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde domuz gribi olduğu ortaya çıkan kadın hemen ameliyata alınıp, sezaryenle doğum yaptırıldı. Ancak, Ali Berk adı verilen bebeğini kucağına bile alamadan durumu ağırlaşıp, yoğun bakıma kaldırıldı. 28 Kasım günü de yaşamını yitirdi. Eşinin ilk gittikleri hastanenin ilgisizliği, dikkatsizliği yüzünden öldüğünü öne süren Tanju Berkem, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yetkililerinin eşi hakkında sürekli olumlu konuştuğunu anlatan Berkem şunları söyledi: “Yeni götürdüğümüz hastanede hemen sezaryenle doğum yaptırdılar. Oğlumuzu kucağına dahi alamadı. Sadece cep telefonu ile çektiğim fotoğraftan gördü.” Suçlanan özel hastanenin yetkilileri ise, hastaya gerekli müdahaleleri yaptıklarını savundu.

Bir hamile daha domuz gribinden öldü

Antalya’da domuz gribi teşhisiyle hastanede tedavi gören 8.5 aylık hamile 25 yaşındaki Kezban Sonkaya yaşamını yitirdi. Sonkaya’nın eşinin de aynı hastanede domuz gribi tedavisi gördüğü belirtildi. ınşaat işçisi 28 yaşındaki Fırat Sonkaya, 5 Aralık günü rahatsızlanınca Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Fırat Sonkaya’nın tedavisi sürerken, erkek bebek bekleyen 8.5 aylık hamile eşi Kezban Sonkaya da rahatsızlanarak aynı hastaneye geldi. Tahlillerin ardından domuz gribi teşhisi konuldu ve hemen yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Ancak Kezban Sonkaya, dün öğleden sonra tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

her türlü risk var aşı olunsada olunmasada .ama kimse miniğine gelebilecek zararı göze almaz.hamilelikte vurulduğumuz iki doz tetanoz aşısının içeriğinde de ve tüm aşılarda civa var.çünkü civa denilen madde aşıların koruyuculuğunu artırıyormuş.bizim olduğumuz adjuvansız aşı %60-70 koruma sağlarken normal aşı içeriğindeki civa sebebiyle % 99 koruma sağlıyor.umarız en kısa sürede doğru yönlendirme yapılır da bu kararsızlıktan ortadan kalkar.sonuçta aşı olmayıp hasta olunduğunda domuz gribi ilacı olmamakla beraber tek işe yarayan ilaç tamuflu ki o da hamileler için c kategorisi.v epiyasada bulmak çok zor bu dönemde.yok satılıyormuş.adam gibi bir hastaneye giderseniz şanslısınız ama bu hastalığı pek tanımadıklarından mı neden ağır alıyorlar pek güvenilmiyor.zaten bu ülkede herkes kişinin kendisinde bitiyor,ne eğitim ne güvenlik ne sağlık hepsiş kişinin tekelinde.sağolsun devlet insanlarımıza hiçbir kolaylık sağlamıyor.öyle insanlar -var ki meyve ilaç almaktan aciz onlar ölsün mü.mesela grip salgını var okulların erken kapanma muhabbetini yapıyorlar ama eczanelerle sgk sözleşmelerini feshedebiliyor peki bu salgında insanlar nasıl alacak ilaçşlarını.o kimsenin umrunda değil.bende çok düşündüm ki inşallah ilerleyen zamanlarda abuk bir haberle şok olmayız.ben ve eşim aşıyı olduk Allahtan hayırlısını istiyorum.kimse bebeğine kıyamaz.aşıyı olmuyorsanız tamuflu denen ilacı hasta olmadan alıp evinize koyun bulamam ihtimaline karşı.başka birşey işe yaramıyor çünkü.Allah hepimizi korusun.hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim hepimize.:teselli:

Aman arkadaslar ben buraya yazarken ne aşı olmus veya olmaya karar vermiş insanları etkilemek ne de olmayanları "oh iyi ki olmadık" falan gibi bir psikolojiye sokmak için yazmıyorum. Kimse adına konuşmak istemem ama benimle aynı çelişkili düşünceler içinde olanlar da sanırım o niyetle yazmıyordur.

Ancak şu da bir gerçek ki kafa karıştırıcı bilgiler çok. Bu bilgi kirliliğinden kimisi az etkilenir gider aşısınıolur, kimi de kılı kırk yarabilir, bu herkesin kendi tercihi ve hur iradesi. Zaten her mesajımızda da "olanlara hayırlı olsun, olan olmayan herkesi de Allah korusun" diyoruz. Sevgili chitlenbiq, eger ozel mesaj atabilme gibi bir şansımız olsaydı yani site buna izin verseydi tabi ki bunu da yapardık.

Zaten aşının etkisiz oldugu da gercek degil. "KEsinlikle aşı etkisizmiş" gibi bir sansasyon da yaratmadık. Eger okursanız sadece bir bilgi paylaşamıdır onların hepsi. Zaten benim yazmama da fırsat kalmadan, aşının aynı aşı olmadığı ve şu anda yapılanın da gayet etkili olduğu yazılmış.

Kimsenin kafasını bulandırmak gibi bir niyet yok kısacası. Ayrıca ben kendim bile "kesin olmam!!!" demiyorum, kararsızım ve beklemedeyim çünkü sürekli yeni bir laf çıkıyor diyorum. Bizim burda yazdıklarımız bu kadar kafa karıştırıcı ve üzücü ise kusura bakmayın. Ama sağlık bakanı " hamile olup aşı olmayan ve virüs kapacak olan herkes ölecektir!!" gibi açıklamalarının özürünü kim verecek onu da bilmiyorum. Herhalde hamilelik psikoljisinde olup, bir aspirin dahi almamiş ve aşının güveniliriliği konusunda bunca çelişki yaşayan ben dahil bir sürü hamile arkadaş için pek de sevimli bir beyanat değildir bu.

toramini, kesinlikle dediklerine de katılıyorum. Tamiflu da bu güvensiz ortamın bir başka parçası. Soylenene gore tamiflunun su anda Turkiye'de raf omru dolmasına ragmen gerektiginde sadece suresi dolmus olanları kullanabildiğini soyluyorlar. Ki bu da sadece bakanlık onayıyla olabilir. Yani, neye ne kadar guvenecegin de supheli.

Bu hayatını kaybeden hamile haberlerini ben de okudum dun. Ne kadar sinir bozucu soylemeye gerek bile yok. ılk defa haber çıktı bu kadar detaylı. Bekledikçe de anlarız zaten.

arkadaşlar ben domuz gribi aşısı oldum
biraz rahatsız olmuştum ama ...şimdi içim o kadar rahatki ..iyiki olmuşum
diyorum ..dr ların çoğu aşıyı olun diyorlar hele birde hamilelere özel gelen aşılarda bebeğe ve anneye zarar verecek fazla yan etki yokmuş..birde ocak şubat aylarında çok fazla öüm olacakmış...

chitlenbiq, ben gokceber gibi detaylı cvp verme gereğini bile duymuyorum. Cunku kimsenin buraya kotu niyetle birsey yazması mumkun degil. Herkez goruslerini paylaşıyor hangisenden etkilenmek istersen ondan etkilenirsin. Biz olum haberlerini yazanlara nıye yazdın diyor muyuz.
Tedirginlikler korkular paylaşiliyor burda, bunları olgun lukla karşılayabilmek önemli olan. Sana sevgiler, umarım hersey gonlunce olsun hayırlısıyla aşıyı olan da olmayan kucagına alsın bebegini. Hamilelikte herkesin psikolojisi bozuluyor ve herkes hassas bir doneminde bunu da ayrıca hatırlatmak isterim.

selam cnm, bugün işe gitmedim evdeydim o yuzden ancak girebildim nete. Sabahtan beri ev işi yapıyorum, temizlik falan. şimdi de belim ağrıdı oturuyorum.
Afiyet olsun cnm, benim için de ye benim yerime. Aldığın kiloları da takma sakın kafana nasıl olsa verirsin ben son ayda 5 kilo almışım. Ama biliyosun seker sebebiyle rejime başladım.

Ben de bugün N95 aradım durdum her yerde. Hi,çbir medikalde yok . En sonunda bi yerde buldum. Onumuzdeki hafta gondericekler.

Dedigin gibi etkisiz aşılar bizimkiler değilmiş. Güyya sağlık bakanı da öyle dememiş. Bence dememiştir de zaten. Ama zaten hayati risk oranının daha yüksek olduğunu biliyoruz. Allah herkesi korusun, hamişleri de bebişleri de.

Ama şunu söylemeden de geçemicem, yahu herkes elini vicdanına koysun. Bugüne kadar bu kadar detaylı ölüm haberleri çıkmazken 7 Aralıktan beri bir hamile haberleridir gidiyor. Bi de merak ediyorum, Almanya, İngiltere, ABD her yerde inişe geçmişken neden bizde ocak ve şubatta pik yapıcak onu anlayamadım ben cahilliğime verin ama bir bilen varsa söylerse memnun olurum.

cnm ben de oh iyi dinlenmissin diyecektim ki yomussun kendini :) olsun simdi rahat rahat uzan bari...
aman kilo fln takacak halim yok zaten baska takintilar yetiyor :)
saglik bakani dedi mi demedi mi bilemiyorum, yalanlamislar haberi dedigin gibi. Ama boyle seyler duysam da sasirmayacagim artik. Haberler konusunda aynı seyi ben dusundum. Bu olumler kac hafta oncesinin haberi, neden simdi bombardiman gibi vermeye basladilar??? Biraz kasıt da var gibi...
Neyse, onemli bir haber vereyim. Bu da beklemenin dogru oldugunu gosteriyor yine bence. Gittikce olgunlasiyor fikirlerim benim acikcasi. Fransizlara ait .afssaps.fr/ diye bir site var ama fransizca. Bu sitede bize yapilacak olan asi ile ilgili bir bulten cikmis. Fransicam yok ama google translatore cevirtince soyle birsey cikiyor. Hem rahatlatici biraz olsun. Ana sayfasinda 7. bulten, 17 Aralikta cikmis. Onu okumani siddetle tavsiye ederim cunku asiyi 3. trimesterde olmus sadece 1 kadinda rahim ici olum gerceklesmis. Onun disinda da ciddi bir yan etki gorulmuyor. Detayı ile okursun arzu edersen.

Benim bugun icin kafamda olusan dusunce, eger cok degismez ise, soyle 37 veya 38. haftaya kadar beklemek ve ondan sonra da olmak belki. Hala da cok emin olmamakla birlikte tabi...

selam hanımlar

lütfen arkadasın yaptığı hiddetli çıkışı mazur görün, sitede bu durumda olan çok kişi gördüm inanın.bunun tek sebebi vakit ayırıp bizlerle öğrendiklerini paylaşan sizler değil, bizi yönetenlerdir.yetkili mercilerden birisi derse ki aşı olun olmazsanız öleceksiniz,aynı anda da diğeri ben olmam yan etkilerini halka anlatmalısınız ,bu durumda tabiki psikolojiler allak bullak olur.

ben buradan verilen bilgileri takip etmeye devam ediyorum.bilgilerini paylaşan herkesin eline sağlık

her zaman dua ediyorum,inşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucağımıza alırız :Saruboceq:

Arkadaşlar benim amacım da sizi suçlamak ya da polemik yaratmak değildi kesinlikle. Sadece yazdıklarınız içinden bir kaç cümleye üzüldüm. Bu durumda aşıyı vurulmamakla doğru hareket etmişiz gibilerinden şeylere. Her neyse sizi kırdıysam ya da yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, ama inanın bu konuda herkes sizin kadar hassas. Doğru olan ve olmayan tüm hbrleri paylaşıyoruz burada ama vurulanlar vurulmayanları, vurulmayanlar da vurulanları düşünmeli bence.

merhaba canım..aynen senin gibi evin içinde dönüp duruyorum dışarıda pek yürüyemediğim için..hatta bazen eşimide alıyorum beraber dolaşıyoruz:))))))havalarda kötü bu aralar maalesef maskeylede olsa dışarı çıkamıyorum o yüzden((aşının etkisizliği konusuna gelince ben yazdığımda daha 1-2 saatlik bir haberdi sonra amerikadakiler etkisiz biz fransadan alıyoruz falan dediler ama?????????????????

budebecim çok haklısın canım ama allahtan ben evlenip buraya yerleştim...maalesef burada tanıdığım çok kişide yok((gerçi ilk evlendiğim zamnalarda buna çok üzülürken şimdi sevinmeye başladım desem yeri:)))çünkü bu aralar nekadar az insanı görürsem o kadar iyi:)))dediğin gibi herkeze anlatamıyorsun çünkü ne kadar çok korunman gerektiğini((

merhaba canım..bende dediğin gibi artık bu konuyu kafamda bitiriyorum...şu an için olmayı düşünmüyorum ve kendimi bu şekilde maximum nasıl koruyabilirim onun yollarını arıyorum...ama zaman ne gösterir bilinmez..eğer beni ikna edebilecek bişeyler olursa onu ozaman düşünürüm...

aşıyı olan arkadaşlar sizide bizide rabbim korusun inşallah...sonuçta hepimiz burda bebeklerimiz için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz:)))a.s.a.s.a.s.

canım inan seni de anlıyorum
aşıyı olalım yada olmayalım hepimiz aynı endişeleri paylaşıyoruz.
her çıkan habere yüzde yüz inanmayalım ama güncel gelişmelere de kendimizi kapatmıyalım olur mu?
hepimizin tek ortak derdi var o da sağlıkla sıhhatle bebeklerimize kavuşabilmek
Allahın izniyle o da olacak inşallah :Saruboceq:

Anlayışın için çok teşekkür ederim canım. Allahım hepimizi bebişlerimizle birlikte korusun inşallah. Benim için aşıyı vurulmak zor bir karar oldu. Aslında daha fazla yazılan ve söylenenleri okumak da istemiyorum moralim bozulmasın diye. Ama takip etmeden de olmuyor tabi ki dediğin gibi.

evet arkadaslar, birbirimizi de yanlış anlamayalım. kimsenin kötü bir niyeti olamaz tabi ki. Hepimiz hassasiz ve hepimiz kararlarımız konusunda çelişkiler icinde olabiliriz ki respinin dediği gibi bunun suçlusu da biz değiliz.
Neyse, neticede inşallah hepimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde şu kalan zamanı güzelce atlatır ve hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz! Herkese sevgilerimle...

arkadaşlar;
hepsi olamsada birçok yazıyı okudum ve hepimizin ortak kaygıları var en önemliside bebeklerimize bir zarar gelmemesi.

bu zamana kadar bende ve eşimde kesinlikle olmayız ve 3 yaşındaki oğlumuzada yaptırmayız düşüncesindeydik.

ama son çıkan haberlerden etkilenmediğimizi söyleyemem.
kendi doktorum daha önce yaptırmanı önermem demişti ama şimdi bu adjuvnsız aşıyı yaptırabilirsin dedi ayrıca sağlıkocağınada kontrele gidiyorum oradaki hemşireye danıştım oda eşinin doktor olduğunu ve çocuklarıyla birlikte aşı olduklarını bizimde yaptımamızı önerdiğini söyledi.

birde sadece bu değil normal mevsimsel grip korkusundanda kapı dışarı çıkamıyorum iki insan içine girmeye çekiniyorum. hasta olmıcak bile olsam bunun düşüncesi ve korkusuyla psikolojim bozuldu nerdeyse.

neticede bugün sağlık ocağını aradım ve hamileler için olan aşının geldiğini öğrendim, hafta içi gidip aşı olacağız bir mani olmazsa eğer.

bence bu konuda kimse kimseye tavsiye vermesin kimse bu sorumluluğun yükünü almasın.

hepinizin sağlıkla sihatle bebişlerinizi kucağınıza almanızı dilerim.

bende uzunca bir sürenin ardından dün karar verdim ve aşımı oldum arkadaşlar çok şükür şimdilik bir sıkıntım yok
ama hepimiz rabbime emanetiz sonuçta

Hamile kadın domuz gribinden öldü
Karabük'te H1N1 virüsü olarak bilinen domuz gribinden ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Güncelleme:19 Aralık 2009 17:53
Yorum Yaz Yazdır Eksenim'e Ekle Arkadaşına gönder RSS SMS Servisi KARABÜK (İHA) - Edinilen bilgilere göre, 7,5 aylık hamile olan S.K. (35) isimli bir kadın, tedavi gördüğü Karabük Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım bölümünde hayatını kaybetti.

Yüksek ateşten dolayı Bartın Devlet Hastanesi'ne başvuran ve H1N1 virüsü teşhisi konulan 7,5 aylık hamile S.K.'nın yoğun bakım ünitesi olmadığı için sevk edildiği Karabük Devlet Hastanesi'nde dün gece tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, genç kadının karnındaki 7,5 aylık çocuğunun da öldüğü kaydedildi.

Domuz gribinden dolayı hayatını kaybeden S.K.'nın (35) cenazesi Bartın'da bugün toprağa verildi. Öte yandan geçen ay da yine Bartın'dan Karabük'e sevk edilen C.A. isimli bir kadın da çocuğunu doğurduktan 4 gün sonra H1N1 virüsünden hayatını kaybetmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…