Domuz gribi aşısı bugün başladı

Doktorum olmamı önerdi. Ama ben kesinlikle istemiyorum. Annem kalp hastası onun doktoru olma demiş. Bende olmayacağım demiş. kafamçokkarıştı
Sağlık sistemimize güvenim sıfır. Olmayacağım şimdilik kararım bu. Bebeklerimizi Rabbim korusun ins.

bende kararsız guruptanım yaptırsak bi türlü yaptırmasak bi türlü doktorlar bile kendi
aralarında çelişirken bizim nasıl kesin kararımız olsunki

arkadaşlar bende olmayı düşünmüyordum doktorumda kararsız kaldı ama kardeşimin bir arkadaşı domuz giribinden vefat edince olnaya karar verdim kız 8 aylık hamileydi acayip moralim bozuldu iyice paranoyak oldum şimdi 8 haftalık hamileyim 3 ayıma girince olucam

çok kötü bir haber gerçekten, kardeşinin arkadaşı hangi şehirdeymiş başka bir hastalığı var mıymış acaba, ikiz bebek falan bekliyor muymuş? Ben kendi doktorumla konuştuğumda kendi hamile hastalarından bu giribi geçirenler ve ateşi bile çok fazla yükselmeden atlatanlar olduğunu öğrendim. Biraz bünye meselesi galiba ama yine de çok ürkütücü...

Biz de öğretmeniz. Ben 33 haftalık hamileyim. Bugün aşı olduk eşim de ben de. Rabbimize sığındık nolcaksa olsun dedik. Hayırlı uğurlu olsun! Şimdi içim daha rahat!

Son düzenleme:
merhabalar, ben sitenize yeni üye oldum, bir süredir okuyucu olarak takip ediyorum sizleri. bu size ilk mesajım. ben de 25 haftalık hamileyim. domuz gribi aşısı ile ilgili çekincelerim vardı, ama doktorum olmamı tavsiye etti. ama aşıyı nerede ve nasıl olacağımı tam bilemiyorum. sağlık ocaklarında yokmuş sanırım, sadece ana çocuk sağlığı merkezlerinde var diye biliyorum. bahçeli çevresinde ana çocuk sağlğı merkezi var mı? ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan, aşı yaptıran arkadaşlar varsa, biraz bilgi verebilirler mi? aşı sonrası sıkıntı yaşayan oldu mu acaba?

valla ben 29 haftalık tüp bebekle hamişim vee ben dün aşılandım doktorum teksen bey mutlaka olmamız gerektıgını söyledi onlara guvenmemiz lazım gercekten cok salgın var ve bizim aileden çok domuz gribi olan oldu ve çok ağır atlattılar inanılmaz bir ates yapıyo arkadşlar

arkadasım hiçbir yan etkisi yok agrımagrı hiç bişey olmadı.sınırlı sayıda geldiği için heryerde olmuyo ben kadın dogum hast oldm

istanbulda sanırım sadece anadolu yakasında sadece kadıköy il sağlık müdürlüğünde yapıyorlarmış bana dr um aşıyı ısrarlu bir şekilde önerdi ona güvenim sonsuz iilk fırsatat yaptıracağım

arkadaşlar ben de 16 haftalık hamileyim.bugün gidip aşıyı oldum.
hayırlısı dedim,dua ettim ve oldum.
doktorlar da dahil olmak üzere herkes ikiye bölünmüş durumda.sanırım bu konuda herkesin kendisinin karar vermesi gerekecek.
benim doktorum prof. ve olmamı tavsiye etti.civasız aşılar gelince de gidip oldum.

merhaba aranıza bugün katıldım. bende 17 haftalık hamileyim. aşı olup olmama konusunda kendi çapımda biraz araştırma yaptım. adjuvansız aşıların hamileler için zararları olmadığı gibi bebek doğduktan sonra (6 aya kadar bağışıklık sistemleri gelişmediği için ) anneden geçen antikorlar sayesinde bebeğide gripten koruduğunu öğrendim. şu anda 2 yıldır gittiğim doktorum mutlaka olmamı öneriyor.zaten polikistik over hastasıydım tedaviyle hamile kalabildim şuanda 2.bebeğime hamileliğim.ilk bebeğime gittiğim doktor ise aşıyı önermiyor. kafam haliyle kariştı tabiki ama ya hasta olduğumuz zaman tedavide kullanacağımız ilaçların yan etkileri hamileler için C ve D kategorisinde o zaman aşı olmak daha mantıklı değilmi. başımıza gelecekler bazen ne yapsak kaçınılmaz o yüzden Allaha güvenip adjuvansız olan aşıdan yaptırmayı düşünüyorum. bebişlerinizle birlikte bol sağlıklı günler.

istanbulda yaptıran hamile arkadaşlar hamileler için olanını anadolu yakasında nerde yaptırdınız

ben kadıköy il sağlığa telefon açtım bilgi almak için ama malesef ulaşamadım

bende 25 haftalık hamileyim ve 2. sınıf öğretmeniyim ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Kafam çok karışık.Bence son haftalarda olanlar yaptırmamalı ama benim doğuma daha 3 ay var ve kritik aylar....

istanbulda yaptıran hamile arkadaşlar hamileler için olanını anadolu yakasında nerde yaptırdınız

ben kadıköy il sağlığa telefon açtım bilgi almak için ama malesef ulaşamadım

ben de günlerdir sağlık ocaklarını arıyordum ama gelmemişti adjuvansız aşılar. bugün öğrendim ana çocuk sağlığı merkezlerinde yaptırılabiliyormuş. üsküdar ve ümraniye ana çocuk sağlığı merkezleriyle görüştüm. ikisi de yapıyorlar. ben de bugün yaptırdım zaten...

Arkadaslar merhaba
Ben de 18 haftalık hamileyim bugun kontrolum vardı doktoruma sordum ası hakkındakı dusuncenız nedır dıye yaptırın dedı. Bende bugun bı anlık kararla yaptırdım valla.Ben çini öğretmenliği yapıyorum buyuksehır beledıyesının kursalrında.Isım geregı bı suru ınsanla ugrasıyorum ve o ınsanlar arasında grıbı gecırenler var belkıde habersız gelıyorlar kursa. o yuzden asıyı oldum Allahıma güvenerek Rabbim bizleri korusun Amin

7 aralıkta yani adjuvansız aşının ilk geldiğ gün aşımı oldum. çok şükür ne bi ağrı ne bi şişlik ne de ateş oldu.inşallah sonrasındadad başka bişey olmaz.ben olmamız gerektiğinden yanayım.doktorumda olmamı önerdi.bu hastalık hamilelerde çok ağır seyrediyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…