Domuz gribi aşısı bugün başladı

Arkadaşlar bende 23 haftalık hamileyim özel şirkette muhasebeciyim. Şirketimiz güney koreli dolayısıyla genel müdürümüzde güney koreli. Sürekli yurt dışına çıkıyor değişik değişik ülkelere iş gereği hatta önümüzdeki hafta da gidip gelecek çok korkuyorum olsam mı olmasam mı diye kafam o kadar karışık ki. Eşimde olmadı eşimde polis olduğu için sürekli vatandaşla iç içeler çok korkuyorum lütfen yardım edin bana ayrıntılı bir şekilde anlatırlarsa olan aşı olan arkadaşlar çok sevinirim. Allah'ım hepimizin yar ve yardımısı olsun inşallah.

Bende değerlendirdim okudum sordum ettim,her türlü risk var.Yani insan olsada olmasa da risk alıyor.Birde ben düşünüyorum ya doğduktan sonra bebişim 6 ay korunmasız olacak en azından ben olursam anne sütüyle korunacak.Çünkü çevremdekilere temizlik anlayışını öğretecek değilim.Zaten kimseye birşey söylenmiyor bebeğe illaki dokunacaklar.Yani doktorum öneriyor,dinlediğim pek çok program ve okuduğum yazıda da çocuklar hamileler ve kronik hastalığı olanların ciddi risk altında olduğu ve aşıyı olmaları gerektiği söyleniyor.Dün gece siyaset meydanında proflar tartışıyordu,oradaki bayan doktor hamilelerin ve bebeklerin üzerinde olumsuz bir etki yapmadığını,bugüne kadar ölü doğum erken doğum gibi bir durumla karşılaşılmadığını,hamilelerin olması gerektiğini söyledi.Ama öte yandan hastalığa eyakalanan hamilelerde ya anne ve bebek yada biri altında oluyor ve yaşananlarda görüldüğü üzere kaybedilebiliyor.Şunu da söyllüyorlar neticede vücuda ölü mikrop veriliyor.Bu kadar sansasyon yapılıyor ama en küçük ağrı kesicinin dahi hamilelerdeki etkileri zaten bilinmiyorlmuş.Hayvanlar baz alınarak ilaçlar değerlendiriliyormuş.Yoksa hiç bir ilaç doğal olarak bir hamile üzerinde denenmiyormuş.O yüzden olun diyorlar.Uzun vadede ne olur onunla ilgili kimse birşey demiyor tabii.Sonuçta çok güvenli bilinen bir çok ilaç da yıllar sonra yapılan araştırmalar sonrası piyasadan toplatılabilir.Yani kısacası normal grip gibi düşünüp olun zaten seneye normal grip aşısıyla birleşerek üretilecekmiş aşı.Allah yardım etsin hepimize ben sanırım olucam.vereliniortak

tam bir bilgim yok eşim böyle haberler alma piskolojin bozuluyor diye yasakladı ama arkadaşlar geçen hafta grip oldum göztepe ssk ya gittim ve kan testi yaptılar kan değerlerim yüksek olduğu için ve şu anda grip olan herkese domuz gribi dedikleri için domuz gribisin dedi artık kandan çok ağır olmayanlar dışında hiç kimseye domuz gribi testi yapmıyorlar

Merhaba arkadaşlar :)

Ben de geçtiğimiz Cuma günü Domuz Gribi Aşısı oldum.
Doktorum çalışığı hastaneye hergün 3-4 hamilenin bu grip nedeni ile yatırıldığını söyledi. Ayrıca bazı hamilelerde çok ağır geçtiğini de ekledi.
Bir doktor tanıdığım da kendi çevresinde hamile olan doktor ve hemşirelerin yaptırdığını söyleyince gittim aşımı oldum.
Bende de ateş ya da kolumda ağrı falan yapmadı.
Aşıyı olan olmayan tüm hamileleri de bebeklerini de allahım korusun inşallah.

Merhaba dinamiss;
Kaç haftalık hamilesin, aşıyı nerde yaptırdın, hangi hastanede dr.gidiyorsun.
ben 17 haftalık hamileyim doktorum ol dede fakat bugün ana sağlık ocağına telefonala sorduğumda 20 haftalıktan önce izinle vuruyoruz dedi tedirgin oldum.canım cevap yazarsan sevinirim.bebişinle birlikte bol sağlıklı günler.

Canım merhaba :)
Ben 30 haftalık hamileyim, doktorumun dışarıda çalıştığı kliniğe gidiyorum ama kendisi Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışıyor.
Benim gittiğim sağlık ocağı da bu hani sıhhıye pazarının orada çok katlı otopark var ya, tam onun karşısındaki sağlık ocağı.
Belki de ben 30 haftalık olduğum için direk vurdular aşıyı bilemiyorum.
Kimden izin istiyorlarmış canım aşı vurmak için?
Eğer senin izninse onu herkesten alıyorlar, sağlık ocağına gittiğimde ben de aşı olacağım diye imza attım, eğer olmayacağım deseydim de olmuyorum yazıp imzalayacaktım zaten.
Bence sen kendi doktorunun tavsiyesini dinle.
İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız meleklerimizi.

Tekrar merhaba dinamiss;
Cevapların için çok teşekkürler. haftaiçi üçlü taramanın sonucu için dr.gideceğim tekrar bu konuyu soracam kendisine. cidden hamileliğin hormonlarımıza verdiği etkiyle çok telaşlı, endişeli, duygusal oldum.
ınşallah hepberaber sağlıklı bir şekilde sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz.

ben de bir kaç saat önce aşı oldum. hayırlısı olsun. hasta olmaktan ya da olacak mıyım diye şüphe yaşamaktan daha iyidir çünkü bebeğimde doğduğunda korunmuş olcak 38. haftayı doldurdum bugün. ve doktorumda olmamı önermişti hem benim hem bebeğim için

doktorum aşıyı öneriyor ama ben kararsızım ve olmayacağım sanırım.aşının yan etkileri de domuz gribi kadar tehlikeli.bebeğimin doğumu da yaza geliyo umarım hastalanmadan geçiririz bu dönemi hepimiz

ben 22 haftalık hamileyim.12 aralıkta A gribi aşısı oldum.eşimde oldu.ikimiz de öğretmeniz.binlerce çocuğun içindeyiz.doktorum mutlaka ol demişti.çok düşündüm olup olmama konusunda.çok araştırdım.en mantıklsı olmak geldi.Allah yaptıranları da yaptırmayanları de korusun.

domuz gribi aşısnı olan arkadaşlar...size aşı yapan hemşire bu aşının yan etkileri veya bebek üzerindeki etkisinden bahsetti mi*ben en çok bunu merak ediyorum ve bu konuda hiç bişey bilmiyorum...bilgisi olanlar yazarsa sevinirim .yarın bende aşı olacağım....

arkadaşlar uzun süre düşündükten sonra ben de aşıyı olmaya karar vermiş gibiydim taki düne kadar. Bütün tanıdığım bütün doktorlar olmam konusunda tavsiyede bulunmuşlardı. Buradaki arkadaşların yazdıklarını da okudum ve ben de artık olmalıyım diyodum. ama Amerikanın examiner diye bir sitesi var. Orada sanofi pateur'un aşısının içerik bilgilerini ve üretici firmanın yayınladığı prospektüsü buldum. Hamileler için gelen adjuvansız aşının içeriği ve bütün olası yan etkileri orda yazıyor. Size de linkini göndermek isterdim ama galiba buradan veremiyorum. Ama aşının prospektüsünde hamilelikle ilgili özel bölüm var ve hamilelik kategorisi C diyo. Ancak Zorunluluk halinde hamilelere uygulanmalı diyo. Bu aşının hamile bir bayana uygulandığında fetus üzerindeki zararı ve üreme kapasistesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir çünkü hayvanlşarda denememiş diyor. Eğer ingilizceniz varsa mutlaka girin okuyun derim. Yoksa da birine mutlaka tercüme ettirin arkadaşlar. Benim kafam karışmış durumda gerçekten.

Lİnkini göndermeye çalıştım ama kabul etmiyo.

selam canım
az önce okudum yazdıklarını,verecegın linki merak ettim

mesaj sayın 100 olmayınca link veremıyorsun ama şöyle yapabilirsin
adresin başındaki http olan kısmı yazmadan denermısın bir daha

Ama bu aşı mı gelmiş hamileler için? Bu belki de diğerleri için olandır nerden biliyorsunuz.

http://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm182404.pdf

1. Pregnancy
Pregnancy Category C: Animal reproduction studies have not been conducted with Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine or Fluzone vaccine. It is also not known whether these vaccines can cause fetal harm when administered to a pregnant woman or can affect reproduction capacity. Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine should be given to a pregnant woman only if clearly needed.

onu da şurdan anladım, aşının içeriğini yazdığı bölüme bakarsan adjuvansız ve civasız yani amerikada kullanılan sanofi pasteur'un aşısı. amerikadakılar tek dozluk olduğu için civasız. Buraya gelen toplu aşı olduğundan civalı. zaten amerikadakilerden tek farkı bu civa meselesi. Yoksa ikisinde de adjuvan yok.
Zaten 2 çeşit üretmiş bu firma, ikisi de adjuvansız biri civalı biri civasız. Bunu da üretici firmanın sitesinden öğrenmiştim.

Ne diyosunuz arkadaşalar, respi sen oldunmu aşı, olucakmısın???

Aşı olacaksak tabi ki bunları göz önünde bulundurmalıyız. Ama eger hastalığa yakalanırsak da kullanmak zorunda olduğumuz ilaçlar da daha kötü. Üstelik kendi hayatımızı da tehlikeye atmış oluyoruz.Bir de onca okduğum şeye göre bu aşı da normal grip aşıları gibi üretilmiş ve o aşıların da herhangi bir yan etkisi gözlemlenmemiş.Buna da güvenerek ben Allahıma sığındım ve tedbirimi aldım. Aşı oldum. Umarım bir sıkıntı yaşamayız hiç birimiz.

Arkadaslar merhaba,

Ben de bugune kadar asiyi mutlaka olmaliyiz diyen gruptaydim. Hatta asinin geldigi ertesi gun icin asiyi olmak uzere yapan kisiyle temasa bile gecmistik. Adjuvansiz asi geldiginden bu yana hemen atlamayalim, biraz daha arastiralim dedik. Inanin olabilecek tum bilimsel kaynaklari, Amerika’da ve Avrupa da bulunan ciddi kuruluslarin bultenlerini, istatistiklerini (FDA, CDC, ECDC) inceliyoruz, okuyoruz vs.

Bu kadar okuyunca oyle celiskili seyler cikiyor ki ortaya anlamak mumkun degil. Benim de doktorum mutlaka olmamdan yanaydi. Hatta dun gittigimde “bak elimizde asi var gel yapalim dedi”. Ben su anda 31 haftalik hamileyim. Bulabildigimiz belli basli celiskileri yazayim siz de fikrinizi soyleyin lutfen.

Birincisi herkesin de bildigi gibi, kesinlikle yeterince yapilmis arastirma yok hamileler uzerinde. Asi yapilan bazi hamilelerde olu dogum, erken dogum, dusuk, hareketleri yavaslamis bebek ve rahim ici olumler olmus. Tabi bu yapilan asi oranina gorde oldukca dusuk yuzdelerde ve bu olanlarin asi olmakla bir ilgisi var mi o da kanitlanamiyor. Belki zaten olacagi olan seyler psikolojik olarak asiya baglaniyor. Ama tabi yine sonuc, yeterince calisma yapilmamis olmasi. Bu ihtimal 1 milyonda bir bile olsan sahsen ben boyle bir riski goze alamiyorum.

Bu risk goze alinmazssa hastalik riskini mi goze alacagiz? Benim su anda yaptigim sadece evde oturmak. Eger kalabalik bir iste calisiyor veya toplu tasima kullaniyor olsaydim, mecburen insanlarla temas halinde olsaydim sanirim yaptirirdim. Ama isimden ucretsiz izin talep ettim. Yasal hakkimi da raporumu alir almaz baslatacagim. Bu sayede evde oturarak bir nebze de olsa riski azaltabilirim belki diye dusunuyorum. Peki esim veya yakinimdakiler tasiyici olamaz mi? Bu sorunun cevabi olarak da yakin cevremdeki herkes asilandi diyebilirim. Yani benimle ve bebekle yakin temasta olacak kisileri kastediyorum. Bilmiyorum bu yontem beni ne kadar korur, insan bir taraftan da cahilce birsey yapmis olmak istemiyor haliyle.

Ha butun bunlara ragmen hasta olabilir miyim? Olursam, Tamiflu almak sart olacak. Yani gebelik kategorisi C olan bir ilac. Ama isin ilginc tarafi, olmamiz istenen Pasteur’un Panenza asisi da C kategorisinde. Yani al birini vur otekine. Onda da “sadece grektiginde gebelere yapilmalidir” diyor. Peki bu “sadece grektiginde” kismini nasil yorumlamamiz gerekir acaba??? Ikisi de bir cesit kumar olmuyor mu?

Kisacasi, ben su anda beklemedeyim. Biraz bekleyip gormek istiyorum. Cunku 1 gun icinde bile yapilan calismlarla vey an etkilerle ilgili gelismeler cikabiliyor. Mesela Glaxo’nun asisi cok yapiliyordu 1 ay oncesine kadar. Bir anda millette alerjiler, yan etkiler cikinca Kanada basta olmak uzere bir cok ulke yapimini durdurdu. Ustelik henuz bu olacagimiz asi EMEA tarafindan Kabul gormus de degil cok yeni oldugu icin.

Kesinlikle kafa karistirmak gibi bir niyetim yok ama benim kafam son derece karismis durumda. Kesin olacagim deken, belki de biraz beklemek daha iyi diye dusunuyorum bilmiyorum siz ne dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…