Domuz gribi aşısı bugün başladı

Evde olsam ve normalde de gribe çabuk yakalanan biri olmasam aşı olmazdım. Ama hep dışardayım, çok çabuk grip olurum ve bağışıklık sistemime güvenmediğim için aşımı oldum. Şimdi içim daha rahat. Allahım korur inşallah. Kaderde varsa da olan olur Allah korusun.

gokceber, ben de seninle aynı şekilde düşünüyorum. Ben de düne kadar olucam derken FDA 'nın sayfasındaki bilgileri okuyunca kafam fena karıştı. Benim doktorum bana bıraktı kesin birşey söylemedi. Ama tek dediği aşının içindeki civanın bebeği etkilemeyceği.

Ben de 30. haftadayım ama hala çalışıyorum. Çalıştığım yerde 4 kişiyiz. Patronumuz da sürekli yurt dışına gidip geliyor. Hatta yarın ingiltereden geliyor. Ben de onun yurt dışından gelmesinden 1 hafta geçene kadar maskeyle oturuyorum iş yerinde:) Çok kalabalık bir ortamda değilim ve toplu taşıma kullanmıyorum ve de iş dışında evden dışarı çıkmıyorum diye ben de yaptırmaktan vazgeçmiş durumdayım şu anda. Eşim benden daha çok insanlarla haşır neşir ama o da mümkün olduğu kadar dikkat etmeye çalışıyor, toplu taşıma kullanmıyor vs. 2 hafta sonra da izne çıkıcam inş.

Etrafımdaki bütün doktorlar ol derken benim kendi kafama göre yaptırmamam ne kadar doğru bilmiyorum. Ama şunu da anlayamıyorum; bütün bu doktorlar nasıl bu kadar kesin bir şekilde bişey olmaz diyebiliyorlar, yeterli deney yokken...

Bu arada eşimin burnu akıyo iki gündür biraz da tıkalı acaba bu eşkilde de geçirilebiliyor mu bu hastalık, gidip test yaptırmak gerekir mi ne dersiniz?

Sevgili chitlenbiq, ben de sanirim cok kalabalik ve insanlarla icice oldugum bir ortamda olsam yaptirmaktan yana kullanirdim secimimi. O yuzden haklisin, yaptiran da cok insan var. Kesinlikle yaptiranlarin da kafasini karistirmak icin yazmadim, bunlar ben evde oldugum icin daha rahat yazabildigim seyler. Hos hicbirseyin de yuzde yuz garantisi olamaz benim icin de :KK43:

Sevgili sunwater, dusuncelerimiz cok paralel. Biz de oturup yarar-zarar dengesini dusunduk. Ben de 1 ay oncesine kadar cok kalabalk bir ofisteydim (30 kisi falan calisan, hem de cogu yabanci). Insanlar ne derse desn surekli maskeli dolasiyordum. Ama baktim olacak gibi degil, kafayi yiyecem, en iyisi izine erken ayrilayim, durumu anlatip ucretsiz izin alayim dedim. Cok sukur, kabul ettiler bu talebi.

2 hafta daha maksimum korumada isi goturebilirsin bence. Bir de surekli eve gelince tuzlu gargara, el yuz yikama, sicak biseyler icme gibi seyler uygulamistim ben. Evde olunca tabi risklerin biraz daha azaliyor. Ama bu sefer de disari gidenler acaba eve tasir mi gibi bir korku sariyor. Bu yuzden benim esim asi oldu bayramdan once. Annem babam da doktor, onlar da asiyi oldular. Ama iste benim olmam konusunda herkes cok kararsiz, kendi doktorum haricinde :) Bu kadar gonul rahatligi ile nasil ol diyor hic anlayamiyorum. Yani cok cok az bir risk olsa da, bunu nasil alabilirim bebek icin??? Simdilik biraz beklemedeyiz yani anlayacagin ama bu ay sonunda doktora gittigimde bakalim ne diyecek?

Domuz giribini de herkes farkli siddetlerde geciriyor diyolar. Kimisi nezle gibi, kimisi daha agir. Bence siz yine de tedbir diye bir sure yataklari ayirin en azindan. Bizde de benzer bir durum oldu da, ayri odalarda yattik, uzak durduk vs. Belki de hicbirsey degil, basit bir sguk alginligidir, cok endiselenme ama tedbirini al.

Offf geldi bizim hamileligi buldu bu illet de yaaa! kafamçokkarıştı

bence de test yaptırsın da rahat edelim, ben zaten 3 gündür annemde kalıyorum. Bana diyo ki, sen izne çıktıktan sonra 1,5 ayın kalıyo kafan rahat etsin annende kal bari ara sıra görüşürüz diyo yazık ona... (Annemle çok yakın oturuyoruz ve tek başına yaşıyo diye) Şimdi enfeksiyon doktoruyla konuştum o da dedi her şekilde geçirilebilir, test yaptırmıcaksanız 7 gün ayrı kalın dedi sen de aşı ol dedi bana?????

Ya iste insan cildiracak gibi oluyor boyle celiskili seyleri duyunca. Ben de olu dogum, rahim ici olum falan gibi seyleri duyunca fittiracak gibi oluyorum. Bunlarin asiyla ilgili oldugunu da bilmek mumkun degil. Ne yapsak bilmiyorum ki.
Yazik kocacigin da elinden geleni yapiyor belli ki. Zaten asi olunca da ilk 15 gun korumuyor bu arada. Benim de esas derdim, hadi simdi korunabildik diyelim. Ya doguma giderken, ya da kontroller haftada 1e indiginde falan hastaneye giderken nasil korunacagiz???

ya sorma gerçekten işin içinden çıkmak zor. Şu aşıyı olup da doğuran yokki daha görelim. ışte ben de hep bunları düşünüyorum, hastane kontrollerini, hastanede yatıcaz doğumda insanlar ziyarete gelicek. Ben her hastaneye gidişimde maske takıyorum 2 aydır. Bi tek takan da benim insanlar öyle garip garip bakıyolar bana. Kadın doğum katında 15 hamile varsa hiçbirinde maske yok. Bi de kontrollerimi sabah ilk saate alıyorum fazla kalabalıklaşmadan. Ama nereye kadar. Kadın doğum katındaki iki hemşire geçirmiş bu hastalığı benim gittiğim hastanede hem de bi hamile hastadan kapmışlar. Kadıncağız da okula giden çocuğundan kapmış ama atlatmış. Benim doktora sordum olanlar var mı diye hastalarından. Var dedi, ateşi çıkmadan geçirenler de olmuş bazılarına da tamiflu vermek zorunda kalmışlar ama atlatmışlar.
Bi de şimdi bende şeker çıktı geçen hafta diyetisyene gittim, yarın yine kontrol. Yani son 10 günde 4 kere gitmek zorunda kalıyorum, kontrol, 2. şeker yüklemesi diyetisyen derken.
Valla elimizden geleni yapıcaz inşallah kafayı yemeyiz. Paranoyak oldum gerçekten. Maskeyle bir bütün halinde yaşar oldum ne zamandır. Anneme de taktırıyorum her dışarıya çıkışında:)
Ama bütün bunlara rağmen aşı yaptırmayı halen düşünmüyorum. ılla ki hamileliğinde ve lohusalığında bu mikrobu kapmayan hamileler olacak onlar neden biz olmayalım. Olumlu düşünelim olumlu olsun napalım.

:)) Yaw ben de bir takintili benim herhalde diye dusunuyordum :) Aynnen, her hastaneye gidisimde maske takiyorum, bunaltiyor da zaten, sicak falan basiyor ama maske takmadan icim hic rahat etmiyor. Simdi n95 diye bir maske turu varmis, daha iyi korudugu soylenen. Normal cerrahi maskelere gore 17 kat daha fazla koroyormus. Ondan bulmaya calisiyorum.(bu da bonus bilgi olsun :)) Ben gittigimde de hamileler hic takmiyor, anlamadim. Ya cok rahatlar, ya da asililar. Aslinda bircok insan da bizim kadar takilmiyor bu meseleye sanirim.
Benim de doktora sordugumda aldigim cevap hastalarindan asi olanlarin da, hasta olanlarin da oldugunu soylemek oldu. Hasta olanlari her ihimale karsi hastaneye yatirmis, tamiflularini almislar ve simdi iyilermis. 3 kisiden bashetti bu sekilde.
Seker konusuda, gecmis olsun ama kadar cok insanda duyuyorum ki. O yuzden yediklerine dikkat etmen gerekiyor sanirim degil mi? Tekrar gecmis olsun, cok buyuk bir dert degil, cozumu var cok sukur.
Dedigin gibi en azindan biraz su bilgi kirliligi gidene kadar ve biraz daha onumuzu gorene kadar ben de yaptirmayi dusunmuyorum. Ya da biraz hamilelik ilerleyince, soyle 36. 37. haftada falan belki olabilir.

kızlar merhaba.bende nerdeyse 2 aydır ölümler başladıktan beri her hastaneye gidişimde takıyorum maskeyi.ama burada ne drlar ne hemşireler ne de hastalar,hmileler hiçbiri takmıyor.BEN OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM AŞI,aslında çok evden çıkmıyorum kalabalığa girmiyorum ama çevremde ne kadar insan varsa hepsi dikkatsiz.eşim aşıyı oldu.misafirliğe gelenler elini yıkamadıkları gibi ben kimseyi öpmeyincede bozuluyolar.gerçi bozulan bozulsun ne yapayım.benim son üç buçuk ayım kaldı.şundan korkuyorum son 3 aydaki ateş beeğede geçermiş....
bu arada ben çok dikkat ediyorum dedimya dr um bile benle dalga geçiyo.normalde her gittiğimde elini sıkardım şimdi sıkmıyorum....herkes benim çok dikkatli olduğumdan bahsediyor,buna rağmen geçen hafta faranjit oldum....

Bende kesin olmaya karar vermiştim ki yine cesaret edemedim.zaten karar verene karar doğum olacak.Allah hepimizi korusun:teselli:

arkadaşlar (sunwater ve gokceber) beni anlatıyosunuz sanki bende 31 haftalık hamileyim aynen sizin gibi düşün düşün kafayı yemek üzereyim evden mümkün olduğunca çıkmıyorum çalışmıyorumda bol bol c vitamini alıyorum ama yinede korkuyorum yarın için hastanede randevu almıştım korkumdan iptal ettirdim 1,5 ay oldu doktora gitmedim herangi bir şikayetim yok onun için gitmek için acele etmiyorum allah hepimizi korusun bebeklerimizi bize bizi sevdiklerimize bağışlasın....

arkadaşlar 39+1 haftalık hamileyim, düşün düşün sonunda ya nasip deyip bugün gittim aşımı oldum. çok şükür şimdilik bi sıkıntım yok.
dr uma sordum olmamı söyledi, ablamın eşi dr o da ol dedi. gazetede okumuştum yurtdışında 34 haftalık bebek ölmüş anne karnında, bunu sordum dr uma bana söylediği şuydu 34 haftalık bebeğin ölümünü sadece aşıya bağlayamazsın dedi, hatta ben sana kızamık aşısının yan etkilerini anlatsam bebeğine hayatta yaptırmazsın diye ekledi.
arkadaşlardan biri aşı olup doğuran olsa demişti ben heralde öyle olcam hayırlısı.:Saruboceq:
Allah hepimize ve bebeklerimize sağlık sıhhat nasip etsin inşaallah..

Günaydın herkese...

erdems, hayırlı olsun doğuma birşey kalmamış. Umarım herşey yolunda gider. ıyi etmişsin, bebişin de korunmuş olucak işte ne güzel.

Valla nedense her ölen domuz gribinden ölüyo (bi açıklasınlar bakalım normal gripten geçen senelerde ölenleri, neymiş kaydı tutulmuyormuş) ama aşı yaptırdıktan sonra ölenler veya yan etki geçirenler aşıdan değil. Bunu da ben anlayamadım. Bugüne kadar sağlık bakanlığının yaptığı açıklamalarda detay verilmezken hamileler için aşı geldikten sonra 1 haftadır habire ölen hamile sayısını açıklamaya başladılar. Bir söylesinler bakalım, nerelerde hangi şartlarda yaşayan nasıl beslenen hastalıkları olan insanlarmıymış neymiş?

Gokceber, geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim. bugün kontrolüm vardı şekerle ilgili herşy yolunda allaha şükür. Böyle diyetle idare edicem inşallah doğuma kadar. Yine tabi bi tek bendim maskeli:)))

Eftelya, ben de korkudan sokakta yürüyemez oldum gerçekten. Valla kim ne derse desin açık havada da takıyorum maskemi bana ne. Bugün işe gelirken adamın teki arkamdan bi hapşırdı, kalabalık kaldırım yanımdaki yanımdan geçerken öksürdü. Açık hava ama maskem olmasaydı kesin kafayı yemiştim 5 gün boyunca:KK43: Bence doktor kontrollerini ihmal etme arkadaşım. Tak maskeni, al yanına jelini git. Çok endişeleniyosan filtreli maskelerden al ben ondan kullanıyorum.

Bu arada maske detayı için saol gokceber, bakıcam ben de buralarda. Bana da eczane bunu al abla bu daha çok koruyo diye filtreli bi maske vermişti üstünde böyle numaralar rakamlar falan var. Ben de onu kullanıyorum ama o da hani böyle köpeklerin ağzına bişey takarlar ya ısırmasın diye hafif uzun aynen ona benziyo:))

Benden de herkese gunaydinn :)

Sabah yine kalkar kalkmaz aklima gelen dusuncelerle uyandim. Artik alistim bu duruma, surekli gidip gelmeler halindeyim. :KK43:

Budebe, cok gecmis olsun demek o kadar dikkat etmene ragmen yine de rahatsizlandin. Iste oldugundan 1000 kat daha fazla dikkat etmek gerekiyor sanirim. Cok gecmis olsun.

Toramini, dedigin gibi insan bir turlu karar veremiyor iste. Ben de gecen sabah kalktigimda biraz bogazim agrir gibi hissettim. Psikopat gibi hemen "ben kesin hasta oldum!!" gibi panik yapip "bugun kesin asi olacagim, bu stres cekilmez boyle" dedim ama sonra biseyler icince bunun sadece kuruluktan oldugunu anladim ve yine vazgectim. Yani sanirim insan psikolojisi icin bu belirsizlik ve ikilem hali olabilecek en kotu durum. Nasil cikacaz isin icinden bilemiyorum.

Eftelya, sen de bizdensin demek ki :) Neyse, ben en azindan sizler gibi insanlari duyunca yalniz olmadigimi anliyorum. Suraya girip iki satir birsey yazmak bile rahatliyor birazcik da olsa. Dedigin gibi hasta olsan da dert, asi olsan da....Iki sekilde de insan yalnis birsey yapmak istemiyor.

erdems, sana da hayırli olsun asin. Aslinda ben de eger bir noktada yaptiracaksam, sonlarina dogru yaptirayim bari diyorum. En azindan bebege etkisi minimum olur ve erken dogumu falan da tetikleyecekse (dedikleri -sozde- yan etkiler arasinda bu da var da) zamanlama olarak iyi olur diye dusundugumden.

sunwater :)) valla sabah sabah beni kopardin gulmekten. Kopekler ısırmasın diye takilir dedigin maskeleri anladim sanirim :) Simdi T serisi diye bir maske buldum. Zaten Ankara'da uretiliyormus. Bunlar biraz daha profosyonel, dedigin gibi filtreli ve direk bu virus isleriyle labaratuarlarda falan ugrasan insanlarin taktiklatindan. Yazilana gore yuzde 99 virusun girmesini onluyormus solunum yoluyla. Artik bunla mı uyurum naparım bilmiyorum ama memnun kalırsam aldıktan sonra haber veririm. Zaten internette de aradiginda gorebilirsin.

Dedigin gibi bu olen insanlar hakkında hicbir bilgi verilmiyor. Yasak da verilmesi galiba. Ama sadece "olduler" ve "asi yaptirin" direktifleri de biraz acayip geliyor insana. Gorucez bakalim. Su andaki asi 19 Kasimda cikti. Daha 1 ayi dolmadi bile. Hele biraz zaman gecsin, belki "yan etki yoktur" ya da su kadardır gibi bir sonuc cikar. O zaman biz de dusunuruz tabi.

Bir de, cok uzattım ama, simdi esimle konustum. Onun iki arkadasinin esi hamile. Doktorlari da kesinlikle uzak dursunlar demis birine, digerine de ustu kapali yaptirmayin demis. Buyrun burdan yakin yani....

arkadaşlar merhaba bende 32+5 günlük hamileyim ve bende aşıyı yaptırmayanlardanım,çok korkuyorum bişey olacak diye.ama siz hamile olup hastalanan ve iyleşenler var diyosunuz biz kapsak bile neden iyileşmeyelim peki....bağışıklık sistemini yüksek tuttuktan sonra ALLAH ın izniyle yakalansak bile atlatabiliriz değil mi?bende ocağın ilk hafatsı izne ayrılıcam inşallah kazasız belasız şu doğumları yaparız.benim doktorumda bana bıraktı ama kesin bişey söylemekten kaçınıyo.bu olayı çok dallandırıp budaklandırdılar,hayırlısı olsun.....

bu arada cok sevindim seker konusuna sunwater..sanirim sen de subatta bekliyorsun bebegini? kiz mi erkek mi?

beydam, inşallah hiç bize uğramaz, içimizi ferah tutalım olumlu düşünelim napalım artık yapacak bişey yok başka. Ben de aralık sonunda çıkıcam izne bekliyorum valla dört gözle.

gokeber, baktım senin maskeye hemen internetten. Çok profesyonel gözüküyo, internetten de alabiliyorum ama senin referansını bekliyorum. Şimdilik benim köpek maskesiyle devam:)

saol cnm, ben de rahatladım valla seker konusunda. Evet tatlşım ben şubatta bekliyorum. Aslında normal olursa martın ilk günü ama ben sezeryan istediğim için doktorum 15 şubattan sonra istediğin bir tarihi kararlaştırırız dedi. Mustafa Doruk gelicek inşallah... Sen?

beydam, evet benim doktorum 3 hamilesini ne olur noolmaz diye hastaneye yatırdıgını ve tamiflu da vererek atlattiklarini soyledi. 28inde yine gidicem raporu almaya, o zaman da soracagim. Tabii, bana muhtemelen kızacak neden asi olmadin diye. O gun ben muayenedeyken iceri hemsire girdi "hocam 10 kisilik asi geldi" diye doktorum da bana " e hadi gel yapıversinler" dedi...Ben de istemedim. Simdi boyleyapinca da sanki onun sozune guvenmiyormusum gibi oluyor. Ama ne yapayım, o da "neyse evdesin zaten" gibisinden birsey dedi. Tam da ne dedigini anlayamadım?!

sunwater'cım, maskeyle ilgili seni bilgilendiricem hic merak etme. Aksama gelicek sanirim. Artik beni disarda goren iyice manyak der herhalde.

Yaw aslina bakarsan, bilmiyorum sen de mi oylesin, ben biraz pimpirikli bir tipimdir konu saglik olunca. Bunda tabi yasanmisliklarin da etkisi cok. Ailede insanlarin basina gelen rahatsizliklar vs. Bir de ben ilk hamileligimi gecen eylulde yasadim. Daha sonra bebegimiz 2.5 aylikken ense kalinligi anormal degerlerde cikti, muhtemel bir sakatlik ve cok buyuk ihtimalle de dusuk olacaktı o yuzden kurtaj olmak zorunda kaldım. O olay bizi cok uzdu. Bu asi meselesinde de muhtemel bir sakatlik veya yan etki olasiligi o yuzden gozumu acayip korkutuyor. Basindan beri aspirin bile almamisken, kendi elimle yanlis birsey yaptirmak istemiyorum :KK43:(
Canım, demek ikimiz de insallah erkek annesi olacagiz ha? Bana da doktorumun dedigi subatin ilk haftasindan sonra bekleyebilirsin oldu. Ne zaman gelir bilmiyorum, ben biraz daha normal dogumdan yanayım ama tabi son anda ne olur bilemiyorum. Bizim de insallah ufak bir Aras'imiz olacak. Mustafa Doruk ne kadarf guzel bir isim!!! ınsallah saglikla aliriz kucagimiza...

su anda amerikada anti-asici bir siteyi inceliyorum. Natural news diye, ilginc seyler yazilmis...link veremiyorum sanirim ama "Vaccines and Pregnancy Do not mix" diye bir makale var mesela...

bir baska ilginc yazi da examiner.com'da. "Are pregnant women receiving vaccine endangering their baby?" diye...

X