Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış kişiye yazdınız sanırım. Ben görüşmenizle alakalı bişe yazmadım :) üstteki yorumları da okumadan yazdım, konunuza bakarak. sadece babanızın başkasının malına karışamayacağını anlaması lazkm dedim dedim. Yada siz babanızın tasvip etmediği biriyle evlilik yapmayacaksınız. Babanız için mal mülk meselesi önemli demek ki. Bu konular baş ağrıtır evlilikte.

Şu dediğinizi erkek arkadaşınız annesi için dese kim bilir ne linç yerdiniz burda ayrılın diye. Karşı tarafın ailesi ile aranıza sınır koymak için yapmadığınız beyin fırtınası kalmamış ama sizin babanızla ilişkiniz daha beter. Her şeyinizde söz hakkı var.
Babanızın size obsesif olduğunu düşünen kişiler varmış kim bilir neye şahit oldular. Sizin de konuşmalarınızdan sağlıklı bir iletişiminiz olmadığı belli oluyor babanızla.
Düzgün koca o kadar kolay bulunan bir şey olsaydı, burda bir sürü insan neden yalnızım diye konu açmazdı. Ya da bir sürü aldatmalı, kaynanalı konu okumazdık.
Önceliklerinizi iyi değerlendirin derim ben gerçekten size değer veren düzgün bir insanı babanızın ilişkinizi sabote etme girişimlerine kurban mı edeceksiniz?
Çünkü babanızın yaptığı bu ilişkinizi sabote etmek, herkes malını mülkünü babanızın yönettiği gibi yönetmek zorunda değil.
Adam sizin üstünden bir sürü al sat yapıyor, kendi üstünde tutmuyor belli ki malları.
Ya karşınızdaki adamın ailesinin hiçbir malı mülkü olmasaydı? O zaman da ben kızımı kiraya vermem ev alsın diyecekti. Babanız sizin huzurunuza çomak sokuyor şu an bunun farkına varın. Babanız bu evliliği istemiyor ve kim olsa istemeyecek. Daha ortada hiçbir şey yok aileler bile görüşmemiş, şimdiden ortalığı karıştıracak restler ani hareketlerde bulunuyor. Bunun ilerisini düşünemiyorum. Acilen babanızla aranıza sınır çizmelisiniz bence, yoksa ilerde başınıza daha çok bela açıcak gibi.

Ben babamı görerek ve ona isyan ederek büyüdüğüm için asla aileden zengin biriyle evlenmem diye bir şartım vardı. Zengin koca arayan kızların ters fonksiyonu gibiyim. Kendi işi olan ailesi düzgün birini istedim hep. Daha zenginini istesem buluruma gerek yok zaten tüm müteahhit çocukları ve tipimden dolayı hocalarım bile peşimden koştular. Ama ben gerçekten aşık olmayı bekledim ve dediğim gibi daha öncesinde flörtüm bile olmadı

Gece o şok hissi ile fark edemedim ama sabah farkına vardım söylediklerinizin ve katılıyorum. Erkek arkadaşım ile çözdük. Babamla olan toksik ilişkime yapılan yorumlara hak veriyorum, farkındayım. Ama babamla farklı şehirlerde yaşayacağız eve gidip gelme durumu da olmaz. Yıllardır çocuğa çektirdiği için zaten araları limoni

Bence iki ailede çok baskın olmaya çalışıyor. İkisinin evinde de oturulmaz. Huzur isiyorsanız kirada oturun. Yoksa her iki tarafta herşeyinize karışacak çok belli. Baştan tavrınızı ortaya koymanız gerek.

Nasıl meslek belirtmemek bu nickiniz bile Dr.Aslı sütçüoğlu'yken? Daha konunun başından böyle bir çelişki yaratarak konuya duyulan güveni azaltıyorsunuz.
Günlük hayatta belirtmediğimi ama burada konu bununla ilgili olduğu için belirteceğimi yazmaya çalıştım ama anlaşılmamış

Kesinlikle katılıyorum kira en doğrusu gibi geliyor

Biz evlenirken söyle bir durum oldu; eşimin ailesi para koyalım sana ev alalım demişlerdi o dönem eşime (emekli ikramiyesi kalmıştı babasının) bende zaten evlilik teklifi aldığım için eşime beklemesini ve evlenince birlikte almamızı istediğimi söyledim , bunu ailesine söyledi mi bilmiyorum ben kendiminkilere yansıtmadım. bununda benim lafı seven kuzenlerim ve teyzelerimde konuşulacağını canımı sıkacağını biliyordum. Biz benim iş durumumdan dolayı erkek nikah yaptık ve sonra eşim inşaat bitmesine yakın güzel bir daire buldu. Düğünümüzden önce Ailesi ona destek oldu, o arabasını sattı ve ben para koydum derken annemde eşimin ailesi kadar destek çıktı birikimi varmış verdi bize daha az kredi çekelim diye. Biz o evi o şekilde aldık takıyla krediyi kapattık derken eşim 2 sene sonra ev değiştirmek istediğinde aileler siz önce borçlarınızı mı bitirseniz demişlerdi destek oldukları için gerçekten bu karara karışabildiklerini sanıyorlar maalesef. Bizim aramız iyi olduğu için kırılmadık kırmadık bütçemizi siz değil biz biliriz deyip o evi satıp daha iyi bir ev aldık. O süreçte onun da borcunu bitirdik ce sonra konu kendiliğinden kapandı. Çünkü borçlarımız gelir ve giderlerimiz ayrı ayrı bunu ev konusunda destek olurken bizim hesaplarımıza bir tık hakim oldular kredi ödememize vs.
AdChoices
ADVERTISING​

Şimdi eşinizin ailesinin verdiği evde onların istediği sürece yaşayacaksınız. Ev değiştirmek istediğinizde bölge değiştirmek istediğinizde bütün kararlarınıza maalesef karışacaklar. Genel anlamda yorum yapacaklar; evi biz verdik siz yatırım yapıyor musunuz diyecekler. İyi kazanınca bu oluyor çünkü biz gezerken birikim yapın birikim yapmıyor musunuz diye panik oluyorlardı gerçekten bunları kırmadan orta yollu şakayla karışamazsınızı diyebilmek sabır istiyor.

İki taraftan destek alarak ikiniz birlikte bir yatırım yapabilirsiniz, kiraya gider harcamak istemiyorsanız veya ortak başka bir yol bulabilirsiniz. Bu iki tarafı da susturup uzaklaştırmanın en iyi yollarından biri maalesef. Evlilik sözleşmesi içinde bizim ailede de yüklü bir miras durumu var; babasından anneme kaldı ve ben tek çocuğum. Annem eşimle bana isterseniz üstüne yapabilirim kalanları vs demişti dağılırken miras ve para biz istemedik benim tek çocuk olmamdan kaynaklı bir umursamama da olabilir bizim durum o para üstüme kaldığında ben gerçekten her şeye karışılacağını düşünüyorum maalesef. En güzeli kendi değerlendirsin kendi kiralarını kendi alsın tam bağımsızlık güzeldir.

Ne münasebet ya siz evleniyorsunuz altı üstü. Kimsenin alıp vereceğine karışamazsınız. Eğer erkek arkadaşınızın aklı varsa koşarak uzaklaşsın sizden ve ailenizden

Nasıl çektirdi neler yaptı? Ben böyle bir evlilikten korkarım sevgili alttan almıştır evlenınce yüzüne çarpılabilir. Ve hala babanız zorluyor karşi tarafı

Valla ben babayı haklı buldum, adam paragöz falan değil mantıklı. Adam okutmuş, meslek sahibi etmiş, hem de doktor etmiş senin de mesleğin ve doktor gelirin var, baban kızına koyduğu emeğin ve gösterdiği değerin karşılığını talep ediyor ve kızına saygı bekliyor. Adam seni koçlar gibi arkallıyor sakın ola ki babanı çiğneme, arayı bulmaya falan da çalışma, bu adam benim babam ne derse doğru de geç.

KP evinde oturursanız hayatboyu onların ağız kokusunu çekersiniz. Ya tapuyu versinler ya da kiraya çıkın. Baban son derece haklı dediğim gibi elinde diplomasıyla gelen doktor kızımı veriyorum madem siz de bir ev koyun demiş doğru demiş. Sen babanı dinle. Sevgilin ne diyor, ailesinden altı üstü bir tapu da verin diyemiyorsa pasif ve mıymıntı ollabilir aman dikkat.

Doktor Aslı Sütçüoğlu,
Cümlelerin o kadar sıkıntılı ki kendini ifade edememe problemi değil bence bu. Kendi kafanda düşünmüşsün sen bunların hepsini. Birden bire çıkacak şeyler değil yazdıkların. Tipim çok iyi, hocalar bile peşimde koştu, kurbanda et doğrama…. Söylediğin şeyleri sürekli toparlamaya çalışıyorsun. Evlilik için çok acele ettiğini düşünüyorum. İşleri biraz daha yavaşlat. Kafan aşırı derecede karışmış. İmkanın var psikolojik destek al. Bu şekilde hiç mutlu olacağını sanmıyorum. Yaptığın, yazdığın her şey çok çelişkili. Babasına inat olarak çok çalışacak bir bölüm okuyan kız babasının yine dibinde oturmak istiyor, asistanlık da şehir dışı yine yazmıyor, nişanlısını zengin istemiyor ama babasının da lafından çıkamıyor. Babasını görmesin diye hastanede hayat geçirmek istiyor ama dermatoloji yazıyor? Dermatolojide 36 saat nöbet tutuyor? Asistanken hangi hocalar izin veriyor dışarda dermokozmetik yapmaya daha da çömezken hele?

Doktor, mühendis, avukat şu bu farketmeksizin iki başarılı ve maddi anlamda kendine yetebilen gencin aileler tarafından özellikle de sizin babanız tarafindan rahat bırakılmaması çok kötü bir durum.
Babanızın tavrının yarısı kayinvalidenizde olsa emin olun ayrılmayı düşünürsünüz. Babanız size ev vermek istemiş vermiş. Karşı taraf ister verir, ister vermez. Babanızı asla ilgilendiren bir konu değil.
Geçin kiralık bir eve oturun bitsin gitsin. Sizin evlerinizden birinde de oturabilirdiniz ama babanızın bu tavırlarından sonra sevgilinizin yerinde olsam ben kabul etmem. Evlilik sözleşmesi şu bu da yapılacakmış. Zaten evlenmeden önce edinilen mallar veya miras olarak kalan mallar ortak sayilmazken sözleşme ne için yapılıyor ki? Bunu cidden anlamadığım için soruyorum bu arada laf sokmak amacıyla değil.
Bu kadar evi varken kirada oturtmak istememek ne ya? Aşağılık bir şey mi kirada oturmak? Yeter ki para olsun fıstık gibi evlerde mis gibi yaşarsınız. Maddi durumunuz iyi olacak. Kira artışı da sizin için korkulacak bi şey değil.

Konu ev falan değil. Konu babanızın her şeyi yönetmeye çalışması. Üzgünüm ama karşı tarafın yerinde olsam ayrılırım.

Adam kızını meslek sahibi etmiş de karşıdaki vasıfsız işsiz güçsüz bir aday mı? Erkekler saksıda mi yetişiyor? Aileleri onlara maddi manevi emek vermiyor mu? Bu bakış açısı bana inanılmaz saçma geliyor ya. Meslek sahibi kız veriyor karşı taraf da bir ev versin mantığının başlık parasindan farkı nedir tam olarak?

Konu içeriğinizi ve bu mesajınızı okudum ama diğer mesajlarınıza göz gezdirme fırsatım olmadı, bu sebeple mevzuya ortasından dalıyor gibi oldum.
Bizimde bir kızımız var ve kızım da babacıdır o yüzden sizin babamcıyım lafınızı anlıyorum lakin babanızın kurduğu cümleleri çok sert ve haksız buldum.

Sert ve haksız bulmamın sebebi herkesin aile dinamiği farklıdır, sizler henüz çok genç tecrübesiz insanlarsınız ve sizin için demiyorum ama aileler belli bir malvarlığına bir günde ulaşmıyor yıllarca emek, özveri, alınteri ve birçok şeyden fedakarlık yaparak mal mülk sahibi oluyorlar, altı üstü bir tane ev diye düşünebilirsiniz onca evin arasında bir tane evin lafı olmaz diyebilirsiniz ama o bir tane evi yapmak için bile emek veriliyor alınteri dökülüyor, ne çocuklar var babasının 25 senede yaptığını 25 dakikada hiç ediyor, bu yazdıklarımı sizin özelinizde değil genel olarak değerlendirin, bir ev gitse ne olur demeyin o giden evin sonrası bir ev daha sonra bir tane daha derken işin açıkçası hiçbir aile malı mülkü evladının elinde heba olup gitsin istemez, belki müstakbel kayınpederiniz oğluna güvenmiyordur bunun için haklı sebepleri vardır bunu siz bilemezsiniz, siz erkek arkadaşınızı sevgili olarak biliyor tanıyorsunuz evlat halini bilmiyorsunuz, belki babası oğlunun hiç emek harcamadan ev sahibi olmasını istemiyor olgunlaşmasını pişmesini istiyor, sizin aile çevrenizde yaşanmıyor olabilir ama birçok ailede babanın yıllarca verdiği emeğin kıymetini bilmeyen bir çırpıda yok eden evlatlar var, belki adam çevresindeki kötü tecrübeleri kulağına küpe yaptı.

Ayrıca, sırf ev vermiyorlar diye aileyi tanımadan etmeden düşüncelerini bilmeden baştan kestirip atmak aileyi yok saymak hoş değil, çocuğa üzerine ev yapsınlar yapmıyorlarsa ailen bize gelmesin demek de onur kırıcı.

Ben sizin yerinizde olsam madem orta yolu bulmak istiyorum, ben babamın karşısına geçerim sevgilim de kendi ailesinin karşısına geçer, biz bir karar aldık birbirimizi seviyoruz aile olacağız ve hayatımızı kendi ayaklarımız üzerinde durarak kurmak istiyoruz, bizi düşündüğünüzü sevdiğinizi biliyoruz ama kendimize ait bir ev kurma fikrimize saygı duymanızı istiyoruz der kiralık bir evde hayata başlardım, nasılsa siz de sevgiliniz de çalışıyorsunuz maaş durumunuz nedir bilmiyorum ama en kötü ihtimalle nohut oda bakla sofa bir ev tutar dayar döşer geçinir gidersiniz, öbür türlü sizin evinizde yaşamak eşinizi, kayınpeder evinde yaşamak sizi sığıntı konumuna sokar böyle huzursuzluklara gerek yok.

Aileye karşı pasif olmak başka bir şey. Tapu istemek başka bir şey. Adamın kardeşlerine yapılmayan bir şeyi ailesinden talep etmesi saçmalık olurdu zaten.
Bence siz kendiniz gibi bu yaşta malı mülkü ve kendini zengin edebilecek bir mesleği olan birini bulun. Gerçekten mutlu olamazsınız bu adamla evlenirseniz. Belli ki denk değilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…