Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani genç arkadaşım ben etrafımda çocuğunun üzerine ölmeden mal yapan kimse görmedim. Evleneceğim insan anamın babamın malına karışsa gelinin üzerine yap dese annem babamın tepkisini tahmin bile edemiyorum herhalde önce bir şok geçirirler. Evlerinde oturmaniza müsade etmeleri bence çok hoş bir şey ve çoğu insanın yaptığı şey. İster kabul edin ister etmeyin. İşinize nasıl gelirse. Sadece şunda haklısınız sizin çalışma saatleriniz çok yoğun ve sürekli her hafta gidemezsiniz yani orada sinirinizi net çizin. Ama kayın ailenin malına mülküne karışmak çok absürt bence. Yani eğer size uymuyorsa ayrılın ama bu talebi iletmek bile bence çok saçma.

Hem babama hak veriyorum hem vermiyorum inanılmaz arada kaldım. Kimseyi kırmak üzmek rencide etmek istemiyorum. Erkek arkadaşıma ne dememi önerirsiniz?
Siz bence "babamın böyle bir takıntısı var, senin de baban üzülmesin, benimki de üzülmesin biz kiraya çıkalım ya da benim evimde oturalım" deyin. Zaten o ev üzerinde sizin hakkınız olmayacak. evlendikten sonra da miras yolu ile intikal eden mallarda eşin hakkı olmuyor. Ancak o evi satar evlendikten sonra o evin parası ile başka ev alırsanız, eğer evlilik sözleşmesi yoksa, o zaman eşin o yeni alınan ev üzerinde hakkı olur.

Babanız muhtemelen başka sebeplerle evleri çocuklarının üstüne yaptı. Kimse yapmak zorunda değil.
Babalara tamah etmeyelim diyerek kira da oturmak da bir seçenek. Yetişkin insanlarsınız. Babalardan ev bekliyorsanız boşuna zahmetli bir bölüm bitirmişsiniz. Ve ailesi gelmesin demek benim için ilişkiyi bitirmeye yeterli bir sebeptir. Had bilmek önemlidir. Babanız bunu bilmiyor. Siz de babanıza uyuyorsanız evlenmeyin bu çocukla.

Babanız çok haklı. Onca imkan varken kirada oturmanızı istemiyor müteahhit olduğu için de bu konuda hassas.
Sizi seviyor ve güveniyor. Karşı tarafın da oğullarına güvendiğini görmek istiyor.
Evladına güvenmeyen aileyi tanımam diyor.
Kendi oğlullarına güvenmeyenlere niye güvensin?

Mülkleri çocuğun üstüne yapmak güven meselesi mi? Sanki holding sahibine damat gidecek çocuk.

Size hak veriyorum ve dediğiniz gibi konuşup erkek arkadaşımla hallettik, ben kiraya çıkacağımı da söyledim. Babamla aramı bozmam evet ama sevgilimin yanında durmaya karar verdim. Babam evlenmemem için yıldırma politikası uyguluyor ilk anda fark edemedim.

Babanızın başkasının oğluyla arasındaki mal paylaşımına katılmaya hakkı yok. Çoğu malı mülkü olan anne baba erkenden çocuklarına yapmıyor zaten, sizinki o şekilde yapmış. Benim ailemin de durumu gayet iyi, üzerime bir kulübe yok. Siz kendiniz kiraya çıkın, babanıza da anlatın üzerine vazife olmayan şeylere karışamayacağınızı. Sizin mallariniza zaten adam ortak olamaz hukuken. Evlilik sözleşmesi de nikahtan sonra olan malları bağlar. Yine babanızın malına dokunamaz hukuken. Ki babanız kendisi zengin diye herşeye karışma hakkını bulacaksa kendinde siz ilerde de sıkıntı yaşarsınız. İkiniz de çalışan insansınız, evinizi tutun kiranızı verin. Kimse de kimsenin evlilik öncesi mal varlığına karışmasın bi zahmet. Hukuken de hakkı yok zaten.

Olaydan bağımsız 36 saat nöbet kaldırılmadı mı . Cerrahi branş olsa neyse de dermada bir de
24 saat oldu tabi ama nöbet ertesi ben direkt uyuduğum için öyle diyorum dilimiz öyle alışmış, bu sene şartlar düzeltildi geçen sene 36 tutuyorduk

Yani ailecek daha zenginini bulsunlar karşıntaraf böyle şeyler dayatsın, resmen ezmek için tüm çabalar. Ev yoksa yalnız gel kimsenin kolay kolay tamam demeyeceği şeyler

Daha zengini bulsalar o evlilik sözleşmesi fikri puf diye uçar hatta babası der gidin onların evinde oturun sık sık gidin

Neyse şimdi ev meselesi hallolsa bile konu sahibi ile babası evlilik sözleşmesini öne sürünce adam ayrılacak.
Zaten evlilik öncesi mallarda adamın hakkı olmuyor evlenince de baba kızının üstüne ev yapmasın vasiyetine eklesin o zaman bir sorun yok ama işte başka işler var kızının üstündeki evler de kızının değil bir şeyler dönüyor evlenince rahatça yapamayacak diye tedirgin. Konu sahibine sorsan babam beni düşünüyor

Ben babam bana karışamasın diye hayatımı çalışmaya adadım. Ne kadar toksik biri olduğunun farkındayım. Sevsem de farkındayım. Babamı boşayamam lafım yanlış anlaşılmış ama bir hamımefendinin babanla aranı bozma mesajına cevap olarak yazmıştım. Babamı kırmam aramı bozmam ama eşim olacak insanın yanında olurum. Sanırım ben kendimi ifade edememişim. Kapıyı kapattığında içeride kim kalıyorsa çekirdek ailen odur diyen ve nişanlıma da bunu sürekli söyleyen benim ailelerle içli dışlı olmalayalım diye. Gelmesinler lafım da yanlış anlaşılmış. Ben sevgilime de aynısını söylüyorum, olay onun annesinin gelmemesi değil ben kendi annemi de istemiyorum. Eşimle başbaşa kalmak istiyorum. Sevgililik sürecinde benim okulum ve uzmanlık sımavım yüzünden zaten çok az görüşebildik. İki yıldır biraz rahatladık. Evlenince çocuk olana kadar başbaşa olmak istemem suç olmamalı. Hem de böyle yoğun çalışırken. Cumartesi günleri ayrı bir klinikte çalışıp estetik kozmetoloji yapıyorum. Haftanın altı günü çalışırken aileyle görüşmem sık sık demek suç olmamalı. Yanlıl anlaşılmasın benim annem de ev hanımı ama ev hanımı kadınlar bile burada kayınvalidemle sık görüşmem derken benim demem de gayet doğru geliyor bana…

Aynen öyle konu sahibinin üstüne ama tasarrufu yok. Vergiden dolayı yapmış, gerçekten üstüne yapılsa satılacak başka şey olacak demezdi. O zaman erkeğin ailesi de üstüne yapsın canı isteyince satıp kullansınlar

Benim kp kv bütün hesaplarını internet bankacılığından anlamadıkları için eşim kontrol ediyor istese 5 dk bütün hesaplarını boşaltır hatta eşim istese 1 imzayla bütün malvarlıklarını üstüne alır ama bütün varlıkları kendi üstlerine bu eşime güvenmemelerinden mi? Saçma bir teori

Çocuğum gelse bana evin tapusunu ver dese o zaman noluyor hayırdır senden para isteyen bir şey yok ölünce senin olacak zaten al otur istediğin kadar derim:)

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…