-
- Konu Sahibi draslisutcuoglu
Şaka mı bu yorum. Ya ev ya da ailen olmadan istemeye gel diyen kızın teklifini kabul etmedi diye aileci mi oldu adam.BABANI DİNLE !
Babalar hisseder. Bu adam aileci ve paragöz.
Siz bence "babamın böyle bir takıntısı var, senin de baban üzülmesin, benimki de üzülmesin biz kiraya çıkalım ya da benim evimde oturalım" deyin. Zaten o ev üzerinde sizin hakkınız olmayacak. evlendikten sonra da miras yolu ile intikal eden mallarda eşin hakkı olmuyor. Ancak o evi satar evlendikten sonra o evin parası ile başka ev alırsanız, eğer evlilik sözleşmesi yoksa, o zaman eşin o yeni alınan ev üzerinde hakkı olur.Hem babama hak veriyorum hem vermiyorum inanılmaz arada kaldım. Kimseyi kırmak üzmek rencide etmek istemiyorum. Erkek arkadaşıma ne dememi önerirsiniz?
Bu ne şiddet?Üye adı olarak, Avrupa Yakası dizisinde yer alan bir karakterin adını seçmeniz ilginç olmuş.
Siz doktorsunuz, babanız müteahhit; müstakbel nişanlınız ne işle uğraşıyor peki ? Kaç yaşında kendisi ? Sizin uzmanlık alanınız nedir ?
Mülkleri çocuğun üstüne yapmak güven meselesi mi? Sanki holding sahibine damat gidecek çocuk.Babanız çok haklı. Onca imkan varken kirada oturmanızı istemiyor müteahhit olduğu için de bu konuda hassas.
Sizi seviyor ve güveniyor. Karşı tarafın da oğullarına güvendiğini görmek istiyor.
Evladına güvenmeyen aileyi tanımam diyor.
Kendi oğlullarına güvenmeyenlere niye güvensin?
Size hak veriyorum ve dediğiniz gibi konuşup erkek arkadaşımla hallettik, ben kiraya çıkacağımı da söyledim. Babamla aramı bozmam evet ama sevgilimin yanında durmaya karar verdim. Babam evlenmemem için yıldırma politikası uyguluyor ilk anda fark edemedim.Çok yorucusunuz, şu ev benim bu senin baban şöyle babam böyle… evlilik bağı böyle kurulmaz siz bu çocukla ticaret yapar gibi evlenmeye çalışıyorsunuz. Babanız verdiyse size verdi sevgilinizin babası vermediyse buna kimsenin karışmak haddi değil. Siz babam en kıymetlim silerim derken sevgilinizin neredeyse belki silme pozisyonuna gelmesini istemeniz ne kadar adaletli? Ben bu konuda çocuğa üzüldüm.
Hayatınıza babanızın gözlükleriyle devam edecekseniz babanız gibi ticaret yapan çok mal mülk kazanıp millete emir verebilecek pozisyona gelecek, duyguları belki 3. Planda kalacak birini bulun anca onunla taşlar yerine oturur.
Kocayı boşarım demek ne kötü bir tabir. Eş insanın hayat arkadaşı mahremi, doğru bir eşin yerini kimse tutamaz. Eş ile baba ya da anne kıyaslanmaz. İki tarafın kulvarları ve duracakları yerler farklı. Siz hayatınıza babanızla devam etmek istiyorsanız bunu sevgilinize de söyleyin.
Ben sizin yerinizde olsam babama onun bu daireleri bana verdiğini istediğim gibi kullanamayacaksam geri alabileceğini ve bir derdi var ise eş ailesiyle kendisinin konuşabileceğini beni aracı yapmamasını söylerdim. Daha sonra sevgilimle ekip gibi hareket edebildiğim bi nişanlılığım olursa evlenirdim aksi halde ekip olamadığım biriyle evlenmezdim. Yok ailesi gelmesin yok daireler vs gibi saçma şeyler yerine bu adam bana yoldaşlık yapabilir mi diye bakardım.
Ancak siz babanıza sınır koymayı onu silmek gibi algılıyorsunuz, parasıyla hayatınızı işgal etmesin diye oldukça zor bir bölüm seçerek karşısına geçmişsiniz. Sizin için böyle büyük adımlar atmak zor görünüyor.
Neyse lafı uzattım yolunuz açık olsun.
24 saat oldu tabi ama nöbet ertesi ben direkt uyuduğum için öyle diyorum dilimiz öyle alışmış, bu sene şartlar düzeltildi geçen sene 36 tutuyordukOlaydan bağımsız 36 saat nöbet kaldırılmadı mı . Cerrahi branş olsa neyse de dermada bir de
Yani ailecek daha zenginini bulsunlar karşıntaraf böyle şeyler dayatsın, resmen ezmek için tüm çabalar. Ev yoksa yalnız gel kimsenin kolay kolay tamam demeyeceği şeyler
Evet, güven meselesi. Güvenseydi yapardı.Mülkleri çocuğun üstüne yapmak güven meselesi mi? Sanki holding sahibine damat gidecek çocuk.
Ben babam bana karışamasın diye hayatımı çalışmaya adadım. Ne kadar toksik biri olduğunun farkındayım. Sevsem de farkındayım. Babamı boşayamam lafım yanlış anlaşılmış ama bir hamımefendinin babanla aranı bozma mesajına cevap olarak yazmıştım. Babamı kırmam aramı bozmam ama eşim olacak insanın yanında olurum. Sanırım ben kendimi ifade edememişim. Kapıyı kapattığında içeride kim kalıyorsa çekirdek ailen odur diyen ve nişanlıma da bunu sürekli söyleyen benim ailelerle içli dışlı olmalayalım diye. Gelmesinler lafım da yanlış anlaşılmış. Ben sevgilime de aynısını söylüyorum, olay onun annesinin gelmemesi değil ben kendi annemi de istemiyorum. Eşimle başbaşa kalmak istiyorum. Sevgililik sürecinde benim okulum ve uzmanlık sımavım yüzünden zaten çok az görüşebildik. İki yıldır biraz rahatladık. Evlenince çocuk olana kadar başbaşa olmak istemem suç olmamalı. Hem de böyle yoğun çalışırken. Cumartesi günleri ayrı bir klinikte çalışıp estetik kozmetoloji yapıyorum. Haftanın altı günü çalışırken aileyle görüşmem sık sık demek suç olmamalı. Yanlıl anlaşılmasın benim annem de ev hanımı ama ev hanımı kadınlar bile burada kayınvalidemle sık görüşmem derken benim demem de gayet doğru geliyor bana…Babanızın başkasının oğluyla arasındaki mal paylaşımına katılmaya hakkı yok. Çoğu malı mülkü olan anne baba erkenden çocuklarına yapmıyor zaten, sizinki o şekilde yapmış. Benim ailemin de durumu gayet iyi, üzerime bir kulübe yok. Siz kendiniz kiraya çıkın, babanıza da anlatın üzerine vazife olmayan şeylere karışamayacağınızı. Sizin mallariniza zaten adam ortak olamaz hukuken. Evlilik sözleşmesi de nikahtan sonra olan malları bağlar. Yine babanızın malına dokunamaz hukuken. Ki babanız kendisi zengin diye herşeye karışma hakkını bulacaksa kendinde siz ilerde de sıkıntı yaşarsınız. İkiniz de çalışan insansınız, evinizi tutun kiranızı verin. Kimse de kimsenin evlilik öncesi mal varlığına karışmasın bi zahmet. Hukuken de hakkı yok zaten.
Aynen öyle konu sahibinin üstüne ama tasarrufu yok. Vergiden dolayı yapmış, gerçekten üstüne yapılsa satılacak başka şey olacak demezdi. O zaman erkeğin ailesi de üstüne yapsın canı isteyince satıp kullansınlarDaha zengini bulsalar o evlilik sözleşmesi fikri puf diye uçar hatta babası der gidin onların evinde oturun sık sık gidin
Neyse şimdi ev meselesi hallolsa bile konu sahibi ile babası evlilik sözleşmesini öne sürünce adam ayrılacak.
Zaten evlilik öncesi mallarda adamın hakkı olmuyor evlenince de baba kızının üstüne ev yapmasın vasiyetine eklesin o zaman bir sorun yok ama işte başka işler var kızının üstündeki evler de kızının değil bir şeyler dönüyor evlenince rahatça yapamayacak diye tedirgin. Konu sahibine sorsan babam beni düşünüyor
Babanız çok haklı. Onca imkan varken kirada oturmanızı istemiyor müteahhit olduğu için de bu konuda hassas.
Sizi seviyor ve güveniyor. Karşı tarafın da oğullarına güvendiğini görmek istiyor.
Evladına güvenmeyen aileyi tanımam diyor.
Kendi oğlullarına güvenmeyenlere niye güvensin?
Anlatacağım konuyla ilgili olduğu için öyle almıştım hesabı bu konu için açtım, eskiden almazdım ama uzmanlık kazanınca alnıma bile yazasım geliyorAllah'tan doktor olduğunuzu belirtmeyi sevmiyormuşsunuz nick'iniz bile dr diye başlıyor