Konu içeriğinizi ve bu mesajınızı okudum ama diğer mesajlarınıza göz gezdirme fırsatım olmadı, bu sebeple mevzuya ortasından dalıyor gibi oldum.
Bizimde bir kızımız var ve kızım da babacıdır o yüzden sizin babamcıyım lafınızı anlıyorum lakin babanızın kurduğu cümleleri çok sert ve haksız buldum.
Sert ve haksız bulmamın sebebi herkesin aile dinamiği farklıdır, sizler henüz çok genç tecrübesiz insanlarsınız ve sizin için demiyorum ama aileler belli bir malvarlığına bir günde ulaşmıyor yıllarca emek, özveri, alınteri ve birçok şeyden fedakarlık yaparak mal mülk sahibi oluyorlar, altı üstü bir tane ev diye düşünebilirsiniz onca evin arasında bir tane evin lafı olmaz diyebilirsiniz ama o bir tane evi yapmak için bile emek veriliyor alınteri dökülüyor, ne çocuklar var babasının 25 senede yaptığını 25 dakikada hiç ediyor, bu yazdıklarımı sizin özelinizde değil genel olarak değerlendirin, bir ev gitse ne olur demeyin o giden evin sonrası bir ev daha sonra bir tane daha derken işin açıkçası hiçbir aile malı mülkü evladının elinde heba olup gitsin istemez, belki müstakbel kayınpederiniz oğluna güvenmiyordur bunun için haklı sebepleri vardır bunu siz bilemezsiniz, siz erkek arkadaşınızı sevgili olarak biliyor tanıyorsunuz evlat halini bilmiyorsunuz, belki babası oğlunun hiç emek harcamadan ev sahibi olmasını istemiyor olgunlaşmasını pişmesini istiyor, sizin aile çevrenizde yaşanmıyor olabilir ama birçok ailede babanın yıllarca verdiği emeğin kıymetini bilmeyen bir çırpıda yok eden evlatlar var, belki adam çevresindeki kötü tecrübeleri kulağına küpe yaptı.
Ayrıca, sırf ev vermiyorlar diye aileyi tanımadan etmeden düşüncelerini bilmeden baştan kestirip atmak aileyi yok saymak hoş değil, çocuğa üzerine ev yapsınlar yapmıyorlarsa ailen bize gelmesin demek de onur kırıcı.
Ben sizin yerinizde olsam madem orta yolu bulmak istiyorum, ben babamın karşısına geçerim sevgilim de kendi ailesinin karşısına geçer, biz bir karar aldık birbirimizi seviyoruz aile olacağız ve hayatımızı kendi ayaklarımız üzerinde durarak kurmak istiyoruz, bizi düşündüğünüzü sevdiğinizi biliyoruz ama kendimize ait bir ev kurma fikrimize saygı duymanızı istiyoruz der kiralık bir evde hayata başlardım, nasılsa siz de sevgiliniz de çalışıyorsunuz maaş durumunuz nedir bilmiyorum ama en kötü ihtimalle nohut oda bakla sofa bir ev tutar dayar döşer geçinir gidersiniz, öbür türlü sizin evinizde yaşamak eşinizi, kayınpeder evinde yaşamak sizi sığıntı konumuna sokar böyle huzursuzluklara gerek yok.