Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
Ben sizin ve ailenizin isteklerine şok oldum.
Kimse kendi çabasıyla edindiği malını mülkünü daha vefat etmeden yaşarken çocuklarının üstüne yapmak zorunda değil. Ben yapmam açıkçası.Neden yapayım ki? Zaten ben vefat edince çocuğuma kalacak. Bu ne acele pes..Bunu talep edecek gelin ailesi ile de çocuğumun evliliğine destek vermem. Yapacağım var olan şeyleri de yapmam. Ne münasebet benim olan mal hakkında ahkam kesmeleri? Çocuğunun üstüne yap demeleri? Daha vefat etmemişim bu ne haddi aşan talepler böyle..Babanız içinde diyecek söz bulamadım resmen kızı için ticari anlaşma yapmaya çalışıyor. Aileden gelen mallarda söz hakkınız yok, bu kadar ahkam kesmeye gerek yok. Ben doktor olduğunuza inanmadım açıkçası. Doktor olan biri bu kadar ince hesap peşinde koşmaz. Umarım nişanlınız bir an önce nişanı atar, çünkü sizinle ve ailenizle bu evlilik yürümez. Bu kadar hesap kitap olan bir evlilikten hayır gelmez.

Doktor Aslı Sütçüoğlu,
Cümlelerin o kadar sıkıntılı ki kendini ifade edememe problemi değil bence bu. Kendi kafanda düşünmüşsün sen bunların hepsini. Birden bire çıkacak şeyler değil yazdıkların. Tipim çok iyi, hocalar bile peşimde koştu, kurbanda et doğrama…. Söylediğin şeyleri sürekli toparlamaya çalışıyorsun. Evlilik için çok acele ettiğini düşünüyorum. İşleri biraz daha yavaşlat. Kafan aşırı derecede karışmış. İmkanın var psikolojik destek al. Bu şekilde hiç mutlu olacağını sanmıyorum. Yaptığın, yazdığın her şey çok çelişkili. Babasına inat olarak çok çalışacak bir bölüm okuyan kız babasının yine dibinde oturmak istiyor, asistanlık da şehir dışı yine yazmıyor, nişanlısını zengin istemiyor ama babasının da lafından çıkamıyor. Babasını görmesin diye hastanede hayat geçirmek istiyor ama dermatoloji yazıyor? Dermatolojide 36 saat nöbet tutuyor? Asistanken hangi hocalar izin veriyor dışarda dermokozmetik yapmaya daha da çömezken hele?
Babamla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Hocalar tabii ki izin vermiyor ama elim iyi olduğu ve Roma’da estetik kursuna gittiğim için haftasonları kendi hasta portföyüme işlem yapıyorum.
Babamla ilişkimiz telefon düzeyinde çünkü ben İzmir’deyim o ise İstanbul’da.
Babamdan kaçmak için tıp okumadım, babamın sağladığı hayat şartlarını kendime bağımsız bir şekilde sağlayabilmek için okudum. Babamı çok seviyorum ama baskın bir karakter olduğunu biliyorum ve bu yüzden kendi bağımsızlığım için hep çalıştım.
Daha zenginini bulursa diye bir lafa istinaden o cevabı verdim ayrıca, tüm konuyu okumadan yazdıklarımı cımbızla çekmeyin lütfen, her şeyin bir bağlamı ve söylenme nedeni var

Ben sizin ve ailenizin isteklerine şok oldum.
Kimse kendi çabasıyla edindiği malını mülkünü daha vefat etmeden yaşarken çocuklarının üstüne yapmak zorunda değil. Ben yapmam açıkçası.Neden yapayım ki? Zaten ben vefat edince çocuğuma kalacak. Bu ne acele pes..Bunu talep edecek gelin ailesi ile de çocuğumun evliliğine destek vermem. Yapacağım var olan şeyleri de yapmam. Ne münasebet benim olan mal hakkında ahkam kesmeleri? Çocuğunun üstüne yap demeleri? Daha vefat etmemişim bu ne haddi aşan talepler böyle..Babanız içinde diyecek söz bulamadım resmen kızı için ticari anlaşma yapmaya çalışıyor. Aileden gelen mallarda söz hakkınız yok, bu kadar ahkam kesmeye gerek yok. Ben doktor olduğunuza inanmadım açıkçası. Doktor olan biri bu kadar ince hesap peşinde koşmaz. Umarım nişanlınız bir an önce nişanı atar, çünkü sizinle ve ailenizle bu evlilik yürümez. Bu kadar hesap kitap olan bir evlilikten hayır gelmez.
İkna olmanız için tam olarak ne yapmam gerekiyor pardon :KK70:

Doktor, mühendis, avukat şu bu farketmeksizin iki başarılı ve maddi anlamda kendine yetebilen gencin aileler tarafından özellikle de sizin babanız tarafindan rahat bırakılmaması çok kötü bir durum.
Babanızın tavrının yarısı kayinvalidenizde olsa emin olun ayrılmayı düşünürsünüz. Babanız size ev vermek istemiş vermiş. Karşı taraf ister verir, ister vermez. Babanızı asla ilgilendiren bir konu değil.
Geçin kiralık bir eve oturun bitsin gitsin. Sizin evlerinizden birinde de oturabilirdiniz ama babanızın bu tavırlarından sonra sevgilinizin yerinde olsam ben kabul etmem. Evlilik sözleşmesi şu bu da yapılacakmış. Zaten evlenmeden önce edinilen mallar veya miras olarak kalan mallar ortak sayilmazken sözleşme ne için yapılıyor ki? Bunu cidden anlamadığım için soruyorum bu arada laf sokmak amacıyla değil.
Bu kadar evi varken kirada oturtmak istememek ne ya? Aşağılık bir şey mi kirada oturmak? Yeter ki para olsun fıstık gibi evlerde mis gibi yaşarsınız. Maddi durumunuz iyi olacak. Kira artışı da sizin için korkulacak bi şey değil.

Konu ev falan değil. Konu babanızın her şeyi yönetmeye çalışması. Üzgünüm ama karşı tarafın yerinde olsam ayrılırım.
Bana verilecek bir büyük inşaat daha sürüyor onun tapuları evlilik sonrasına kalacağı için evlilik sözleşmesi istiyor babam

Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
Babanız neden yılların birikimini çocuklarına yapmış ki.. yani miras helaldir derler. Sonuçta adam onca yıl çalışmış. Allah korusun ama size birşey olsa tüm mal damadına kalacak. Yılların emeği gidecek. Zaten mirasla bu mallar size kalacakken neden böyle bir risk aldı. Yani eş adayinizin ailesi yerinde olsam bende yapmam çocukların üstüne birşey. Ters durumda açıkta kalma riski bile var üst ailenizin. Bu benim görüşüm tabiki

Evet çok gelmezler bir hafta onlar gelir bir hafta biz gideriz dedi mesela geçen gün. Benim bir tek haftasonum var ki onda da genelde iki haftada bir nöbette oluyorum. Ben ailesi ile ayda birden fazla görüşmem. Çok yoğun çalışıyorum kendi istediği gibi gidip görüşsün. Ama o aradıkları gelin ben değilim. Bu netleşmeden de evlenemem…
Ooo her hafta görüşelim moduna girmiş bile.
Bilemiyorum ama babanız şu anlamda haklı,ev bizim diye sınır ihlali yapabilirler pekala. Bence bu sebeple sizin evde oturulması teklifini de sunmuş.

Yorumlara kız koskoca doktor yazanlara da ayrı şaşırıyorum. Keza baba da öyle. Çok kutsal, saygın bir meslek ama adam da mahallede limon satmıyor, bilgisayar mühendisliği günümüz ve geleceğin aranan mesleği.
Ben de buna çok üzülüyorum en başta ailem de bu tepkiyi verdi. Ben her zaman meslektaşım olan biriyle evlenmeyeceğimi belirttim. Çünkü evde eşimle ders veya vaka konuşmak istemiyorum. Evde sadece kendi kimliğim olsun istiyorum. Bu nedenle doktorları hep tanışmadan reddettim.

Ben de buna çok üzülüyorum en başta ailem de bu tepkiyi verdi. Ben her zaman meslektaşım olan biriyle evlenmeyeceğimi belirttim. Çünkü evde eşimle ders veya vaka konuşmak istemiyorum. Evde sadece kendi kimliğim olsun istiyorum. Bu nedenle doktorları hep tanışmadan reddettim.
Gerçekten çok çok saçma bir bakış açısı. Eşim de zamanında sınavda derece yapmış ama tıp yerine mimarlık okumuş mesela. Başarılı insanlar sadece tıp okur kanısı çok eski dönemde kaldı sanıyordum ama günümüzde de devam ediyor. Aileler de bu sebeple saçma bir şekilde başarılı olan çocuklarını tıp okumaya zorluyor.

Ooo her hafta görüşelim moduna girmiş bile.
Bilemiyorum ama babanız şu anlamda haklı,ev bizim diye sınır ihlali yapabilirler pekala. Bence bu sebeple sizin evde oturulması teklifini de sunmuş.
Herkes babamın üstüne gitti, evet tepkisi fazla. Ama ya onun üstüne olan bir evde ya da senin evinde oturun yoksa hak iddia ederler diyor. Buraya kadar ben babama katılıyorum. Ama ailesi gelmesin lafı tabii ki hak verilir gibi değil. Hak veren insanlar da olmuş, hak vermeyenlere de saygı duyuyorum çünkü ben de tam anlamıyla hak vermiyorum defalarca kez söylediğim gibi. Ama bazı insanlar kerbeladaymışız gibi o kadar kötü yorumlar yapmışlar ki kaçar giderim vs. diye okurken nutkum tutuldu. Ben hasta profilimden dolayı bu siteyi ara sıra blog okur gibi kullanıyordum ama bu denli sert ve kötü insan olduğunu bilmiyordum. Dr olmam evlerimin olması bile suç olmuş ben anlayamadım. Kimseden ev istemiyorum kirada oturmak istiyorum diye üç defa yazdım en az ama evlerimi de geçtim üç ayda bir ev alacak kazancım olmasına rağmen paragöz olmuşum. Zengin biriyle evlenmek istemiyorum dememe rağmen paragöz olmuşum. Ben bu insanları anlayamadım

Babamın ayrı satılacak şeyleri var benim üzerime olan. Ama o dediklerim satıldığında da benim üstüme şahsi üç evim var babamdan bağımsız, miras yolu ile babamın üstünden bana geçmeyen direkt satın alındığında tapusu benim adıma alındı. Yani oturabileceğimiz iki evim var yaşadığım şehirde
Tamam yasal olarak iki evin tapusu senin üzerine ama bu iki evi kendi paranla mı satın aldın? Benim demek istediğim buydu.

Çünkü kimi aile var ki sen 3 milyonluk ev alırken onlar sadece 100 bin vermişlerdir. Ama o evde söz sahibi olmak isterler . O yüzden eğer o iki evin parasını baban ödediyse evler senin üstüne olsa da olmasa da o evlerle ilgili baban söz sahibidir. Ben anlattiklarindan babanın böyle biri olduğunu anladim. O yüzden o evlerle ilgili de çok sorun çıkar gibi. İstediğini yapamazsin.

Valla ben babayı haklı buldum, adam paragöz falan değil mantıklı. Adam okutmuş, meslek sahibi etmiş, hem de doktor etmiş senin de mesleğin ve doktor gelirin var, baban kızına koyduğu emeğin ve gösterdiği değerin karşılığını talep ediyor ve kızına saygı bekliyor. Adam seni koçlar gibi arkallıyor sakın ola ki babanı çiğneme, arayı bulmaya falan da çalışma, bu adam benim babam ne derse doğru de geç.

KP evinde oturursanız hayatboyu onların ağız kokusunu çekersiniz. Ya tapuyu versinler ya da kiraya çıkın. Baban son derece haklı dediğim gibi elinde diplomasıyla gelen doktor kızımı veriyorum madem siz de bir ev koyun demiş doğru demiş. Sen babanı dinle. Sevgilin ne diyor, ailesinden altı üstü bir tapu da verin diyemiyorsa pasif ve mıymıntı ollabilir aman dikkat.
Kesinlikle

Hayattayken çocuklarımın üstüne (bazı durumlar haricinde) malımı mülkümü vermem, ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar. Burada babanızda sizde haksızsınız.
Babanızın malları sizin üzerinize olduğu için evlilik sözleşmesi vs yapmak zorundasınız bu durum karşı taraf için hoş olmayacaktır. Bilemiyorum ya çok maddiyatin konuşulduğu evliliklerde hayır gelmiyor zaten ki sizde daha nişan bile olmadan başlamış.

Yanlış anlamayın da ilk cümlenizi okuyup sonra nickinize bakınca bir gülme aldı beni devamını okuyamadım. 😊

İkna olmanız için tam olarak ne yapmam gerekiyor pardon :KK70:
Bana hikayeniz hiç inandırıcı gelmedi çünkü bu kadar üst düzey maddi geliri olan doktor birinin böyle mantalitede olacağına inanmıyorum. Babanızın da bu kadar malı üstünüze yapması bana iyi niyetli gelmedi. Başka hesaplar var gibi. Sizin aileniz tamamen maddiyatçı. Bu kadar mallara rağmen.. Neyse umarım nişanlınız nişanı atar. Siz evlenince alman hesabı da yaparsınız.. peyniri sen çok yedin vs de dersiniz..

Bu kadar üst düzey maddi geliri olan doktor birinin böyle mantalitede olacağına inanmıyorum. Babanızın da bu kadar malı üstünüze yapması bana iyi niyetli gelmedi. Başka hesaplar var gibi. Sizin aileniz tamamen maddiyatçı. Bu kadar mallara rağmen.. Neyse umarım nişanlınız nişanı atar. Siz evlenince alman hesabı da yaparsınız.. peyniri sen çok yedin vs de dersiniz..
Ben sizin kötülüğünüzle başa çıkamam iyi günler ve iyi niyetler diliyorum

Tapuyu verince ev yine onların değişen birşey yok sevgiliniz kazanıp almadı tapuyu aldı diye o bel büküklüğü geçecek mi ?

Ben evlenirken ev verdiler kendilerinindi oturun dendi babam nasil tiplemeler oldugunu anladigi icin evde oturun diyip de benim kizimi boyunduruğunuz altına almaya calisacaksaniz kiraya gitsinler dedi bende zaten istemedigimi belirtince gelin evi begenmiyor kafasina girdikleri icin kabul ettm. esimle bir ton tadilat yaptirdik kapisina penceresine kadar yaptirdik ve oturdum 4 sene icinde defalarca kovdular yeni bebegim oldugu gun bile kovdular eşime dedim ya gidiyoruz ya ben gidiyorum kendi evimi de alarak ciktim evlerinden icine yaptirdigim tadilati da 4 sene oturduguma sayarim diye dusundum aslinda kat kat fazlasini ödemistik o evi adam etmek icin

Ama suan alnım ak basim dik evime girip cikamiyorllar kendi paramizla aldik evimizi çok sukur o laf sokmalar benim evim hallerine girmeler olamadi gorusmeyide kestim kv arada cocuklari gormeye gelir oda altinda diken var gbi oturur kacar

Imkaniniz varken bu toplara girmeyin tapuyu verseler dahi kendi paranizla almadiginiz icin o gebelik durumu özellikle esinizde hicbir zaman gecmeyecek erkekler boyle malesef

Herkes babamın üstüne gitti, evet tepkisi fazla. Ama ya onun üstüne olan bir evde ya da senin evinde oturun yoksa hak iddia ederler diyor. Buraya kadar ben babama katılıyorum. Ama ailesi gelmesin lafı tabii ki hak verilir gibi değil. Hak veren insanlar da olmuş, hak vermeyenlere de saygı duyuyorum çünkü ben de tam anlamıyla hak vermiyorum defalarca kez söylediğim gibi. Ama bazı insanlar kerbeladaymışız gibi o kadar kötü yorumlar yapmışlar ki kaçar giderim vs. diye okurken nutkum tutuldu. Ben hasta profilimden dolayı bu siteyi ara sıra blog okur gibi kullanıyordum ama bu denli sert ve kötü insan olduğunu bilmiyordum. Dr olmam evlerimin olması bile suç olmuş ben anlayamadım. Kimseden ev istemiyorum kirada oturmak istiyorum diye üç defa yazdım en az ama evlerimi de geçtim üç ayda bir ev alacak kazancım olmasına rağmen paragöz olmuşum. Zengin biriyle evlenmek istemiyorum dememe rağmen paragöz olmuşum. Ben bu insanları anlayamadım

Biz de sizi anlayamadık. Adamın üzerine ev yoksa yoktur. Haddiniz değil bir başkasının üzerine olan eve yorum yapmak. Başkasının evi üzerine yorum yaparsanız paragöz Olursunuz. E siz madem kimseden ev istemiyorsunuz kirada oturmak istiyorsunuz bunca tantana niye çıktı? Babanıza dersiniz ben kiraya çıkacağım bitti gitti. Hani deli babanıza bile her şeyi söyleyebiliyordunuz ya öyle yazmıştınız. Bu konuyu bile niye açtığınızı anlamadım. Koştur koştur babanızın hak vermediğiniz fikirlerini erkek arkadaşınıza niye anlattınız mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X