Çok yorucusunuz, şu ev benim bu senin baban şöyle babam böyle… evlilik bağı böyle kurulmaz siz bu çocukla ticaret yapar gibi evlenmeye çalışıyorsunuz. Babanız verdiyse size verdi sevgilinizin babası vermediyse buna kimsenin karışmak haddi değil. Siz babam en kıymetlim silerim derken sevgilinizin neredeyse belki silme pozisyonuna gelmesini istemeniz ne kadar adaletli? Ben bu konuda çocuğa üzüldüm.
Hayatınıza babanızın gözlükleriyle devam edecekseniz babanız gibi ticaret yapan çok mal mülk kazanıp millete emir verebilecek pozisyona gelecek, duyguları belki 3. Planda kalacak birini bulun anca onunla taşlar yerine oturur.
Kocayı boşarım demek ne kötü bir tabir. Eş insanın hayat arkadaşı mahremi, doğru bir eşin yerini kimse tutamaz. Eş ile baba ya da anne kıyaslanmaz. İki tarafın kulvarları ve duracakları yerler farklı. Siz hayatınıza babanızla devam etmek istiyorsanız bunu sevgilinize de söyleyin.
Ben sizin yerinizde olsam babama onun bu daireleri bana verdiğini istediğim gibi kullanamayacaksam geri alabileceğini ve bir derdi var ise eş ailesiyle kendisinin konuşabileceğini beni aracı yapmamasını söylerdim. Daha sonra sevgilimle ekip gibi hareket edebildiğim bi nişanlılığım olursa evlenirdim aksi halde ekip olamadığım biriyle evlenmezdim. Yok ailesi gelmesin yok daireler vs gibi saçma şeyler yerine bu adam bana yoldaşlık yapabilir mi diye bakardım.
Ancak siz babanıza sınır koymayı onu silmek gibi algılıyorsunuz, parasıyla hayatınızı işgal etmesin diye oldukça zor bir bölüm seçerek karşısına geçmişsiniz. Sizin için böyle büyük adımlar atmak zor görünüyor.
Neyse lafı uzattım yolunuz açık olsun.